***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Eylül 2009 Pazar

SARAY AFET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRMELİ

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve hükümet tarafından Saray'ın afet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Saray Belediye Başkanı Çoban, yaptığı açıklamada, meteorolojinin tahminleri doğrultusunda, Saray halkının sele karşı gece anonslarla ve sirenlerle uyarıldığını belirtti. Selde kaybolan Çakar Ailesi'nin bir ferdinin cesedine ulaşıldığını anımsatan Çoban, ''Selde kaybolan 5 kişilik Çakar Ailesi'nden Afra Çakar'ın cesedine ulaşıldı, büyük üzüntü içerisindeyiz. Ailenin diğer fertlerinin aranmasına devam ediliyor. Saray halkımıza baş sağlığı diliyorum'' dedi. Saray'da pek çok ev ve iş yerinde su baskını yaşandığını bildiren Çoban, şunları söyledi: ''Sel baskını nedeniyle Ayaz Paşa ve Kemal Paşa mahallelerinde 500'e yakın ev ve 50'ye yakın iş yerini su bastı. Selden zarar gören çiftlikte 30 olmak üzere, bize gelen bilgilere göre ilçe genelinde 70'e yakın büyükbaş hayvan telef oldu. Kızılay bölgeye ulaştı, Saray askeri birlikleri ve Saray İtfaiyesi ekipleri dere yatağındaki çiftlikten gelen saman balyalarını ve eşyaları temizliyor.'' Yağışların devam edeceğini, vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Belediye Başkanı Çoban, ''Bayındırlık ekipleri hem Saray'da hem köylerimizde hasar tespit işlemlerine başladı. Saray halkı olarak, hükümetimizin Saray'ı afet kapsamında değerlendirmesini diliyoruz. Ayrıca en kısa zamanda dere yatağını ıslah projesini hayata geçireceğiz'' diye konuştu.
SELE MARUZ KALAN VATANDAŞLAR Selden belediye kepçesiyle kurtulduğunu anlatan Adem Kuzu ise, anlatılması güç bir felaket yaşadıklarını belirterek, ''Aniden gelişti, ölümden döndük hepimiz, belediyenin kepçesi sayesinde kurtarıldık. Ölen yavrumuz için çok üzgünüz, büyük bir afet atlattık'' dedi. Bir başka vatandaş Seyfettin Akkaya da, yaşadıkları felaketin ardından, arama kurtarma ekiplerine yardımcı olduklarını, ekiplere evlerin tahliyesi sırasında yardım ettiklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...