***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Temmuz 2009 Perşembe

LÜLEBURGAZDAKİ OLAYIN SORUMLULARI BULUNAMADI

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesinin Tatarköy’deki piknik alanda öldürülmüş olarak bulunan iki sevgilinin katil zanlıları oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 genç, haklarında cinayeti işlediklerine dair delil bulunmadığı için serbest bırakıldı…Lüleburgaz Cumhuriyet Savcılığı’nda sorguları gece boyunca süren gençler, sabah saatlerinde nöbetçi hakime ifade verdikten sonra salıverildi…
Tatarköy göleti yakınlarındaki piknik alanında yaklaşık 100 metre mesafeyle öldürülmüş olarak bulunan 22 yaşındaki Ümit Öztürk ile sevgilisi 18 yaşındaki Özlem Işık cinayetini soruşturan Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kızın ağabeyi Barış I,, onun arkadaşı İbrahim U, eski sevgilisi Mehmet U Işık ile ölen Ümit Ö’ün arkadaşı Rasim Y’ın bilgisine başvurmak için jandarma karakoluna götürdü. Ancak bu kişilerin ifadelerindeki çelişkiler nedeniyle dört genç bu kez cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Yaklaşık üç gün boyunca jandarmada sorgulanan gençler cinayet suçlamalarını reddetti.Önceki gün akşam saatlerinde Lüleburgaz Adliyesi’ne getirilen, gece boyunca adliyede tutulan ve ifade veren gençler tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildiler. Sabah saatlerinde nöbetçi hakime ifade veren gençler daha sonra serbest bırakıldı. Adliyede serbest bırakıldıktan sonra işlemler için ilçe jandarma komutanlığına götürüldükten sonra dışarı çıkan gençler aileleriyle kucaklaştı. Gençler jandarma binası önünde habercilerin objektiflerine birlikte poz verdi. Gençler, “Soruşturmayla ilgili konuşmamamız istendi. Biz suçsuzuz. Serbest kalacağımızı biliyoruz” dedi.Edinilen bilgilere göre, gençler bir av tüfeğiyle öldürüldü. Özlem Işık’a önden ateş eden katil ya da katiller Ümit Öztürk’e ise yine av silahıyla yandan ateş ederek öldürdüler. Otopsideki ilk belirlemelere göre genç kıza tecavüz edildiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadı. Genç kızın cesedine yapılacak ikinci bir otopsi sonunda hazırlanacak raporla konu kesinleşmiş olacak.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Çorlu DPde yeni oluşum



Çorlu DP’de yeni oluşum
Başkanlığa Ali Kuluptakan getirildi.Çorlu siyasi hayatında hareketlilik yaşanıyor. Demokrat Parti Genel Merkezi yeni ilçe yönetimi ile ilçe disiplin kurulunu belirleyerek atama işlemlerini resmi olarak gerçekleştirdi.
Gelen resmi yazı içeriği aynen şöyle ;
ÇORLU İLÇE YÖNETİM KURULU HAKKINDA,
“ İstifalar nedeniyle çalışmaz hale gelen Tekirdağ iline bağlı ÇORLU ilçe yönetim kurulu’nun daha uyumlu, daha verimli çalışmasını teminen parti tüzüğümüzün 36. maddesinin (b) bendi gereği işten el çektirmelerine, İlçe Yönetim Kurulu’nun Sayın Ali Kuluptakan Başkanlığında ; Gökhan Ergene, Nedim Delioğlu, Birol İşbilen, Meral Orhan, Sibel Abut, Haşim Yıldız, Rüstem Çakır, Recep Erbaş, Selahattin Kocabıyık, Ünal Bezci, Tunç Ergene, Ali Dağlıgil, Resul Çorbacı, Necmi Kanar, İsmail Güner, İsmail Keleş, İlhan Gümüş ve Serkant Hacıoğlu ile ;
İLÇE DİSİPLİN KURULUNUN DA; Mahmut Yörük,Aydın Tepe, Sadi Ersöz, Ömer Toraman,Arif Yenice, Akif Tenekeci, Hasan Kaplan, Halit Künteci ve Abdullah Ozan yeniden oluşturulmasına, Genel idare kurulumuzun 08 Temmuz 2009 tarih ve 4 sayılı toplantısında karar verilmiştir.
Bilgi edinilmesine,yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız hakkında gerekli bilgi ve belgelerin ekli çizelgeye göre yazılarak, yasal süresi içinde mülki amirliğe verilmesini ve bir nüshasının da Teşkilat başkanlığımıza gönderilmesini rica eder, görev alan arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutlar,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla
Ahmet Uyanık Genel Başkan Yard. ve Teşkilat Başkanı”
ÇORLU İLÇE BAŞKANI ALİ KULUPTAKAN, “BU GÖREV BİZE VERİLDİĞİ İÇİN MUTLU OLDUĞUMUZ KADAR MESULİYETİNİN DE BİLİNCİNDEYİZ”
Çorlu’da Demokrat parti ilçe başkanlığı görevi genel merkezçe verilen Ali Kuluptakan, “Bana ve arkadaşlarıma teveccüh gösterilip bu görevin verilmesinden mutlu olduğumuz kadar mesuliyetimizin de önemini bilmekteyiz. Önümüzdeki günler BASIN la tanışmak için bir toplantı yapacağız” dedi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Başkan Dalgıç, gazetecilerin Basın Bayramını kutladı


Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, gazetecilerin basın bayramını kutladı.

Başkan Adem Dalgıç, mesajında şu satırlara yer verdi: “Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımız, üstlendiği görevler itibariyle ülkelerin en önemli kurumlarından bir tanesidir. Toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

TEKSTİPLİK FABRİKASI'NIN SATIŞI -EDİRNE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE SATIŞA ÇIKARILAN FABRİKAYA 2. İHALEDE DE TALİPLİ ÇIKMADI

Trakya'nın sayılı iplik üreticilerinden olan ve 3 yıl önce üretimini durduran Tekstiplik Fabrikası bugün ikinci kez satışa çıkarıldı. Fabrikaya talipli çıkmazken, birinci ihalede satılmayan bir parsel alıcı buldu. Edirne Adliyesi 2. İcra Müdürlüğü'nde 30 milyon 490 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan fabrikaya talipli çıkmadı. Fabrikaya ikinci ihalede de alıcı çıkmadığından mahkemece alınacak yeni bir kararla başka bir tarihte fabrika yeniden satışa çıkarılacak. Daha sonra satışa çıkarılan Tayakadın köyü Yanıklar mevkisindeki parsellerden birinci ihalede satılmayan 135. parseli Tecimen Çağlar Petrol, Otomotiv, Turizm, Ltd. Şti. adına Recep Zıpkınkurt 300 bin lira bedelle aldı. Fabrikanın eski işçileri de fabrikanın satışını satış salonunda meraklı gözlerle izlediler. 13 Temmuz'da 2. İcra Müdürlüğü'nde yapılan ihalede fabrikaya alıcı çıkmamış, satışa çıkarılan 6 parselden 5'i ise satılmıştı.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

EDİRNEDEN KISA KISA HABERLER

TARTIŞTIĞI EŞİNİ DÖVDÜ

EDİRNE - Edirne'de bir kişi tartıştığı eşini dövdü. Umurbey Mahallesinde oturan S.G, tartıştığı eşi A.G tarafından dövüldüğünü iddia ederek, polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, S.G'yi sağlık kontrolünden geçirdikten sonra olayla ilgili soruşturma başlattı. -KIZINI DİLENDİREN KİŞİ YAKALANDI Edirne'de kızını dilendiren bir kişi yakalandı. Polis ekipleri, Meydan Mahallesinde yaptıkları kontrollerde, G.T'nin kızı İ.T'yi dilendirdiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. -MOPET HIRSIZLIĞI Uzunköprü'de park halindeki mopet çalındı. M.Ç'nin Muradiye Mahallesinde park halinde bıraktığı plakasız mopet henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. -84 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 17 BİN 704 TL CEZA KESİLDİ Edirne'de, son yapılan trafik kontrollerinde 84 araç sürücüsüne 17 bin 704 TL ceza kesildi. Alınan bilgiye göre, şehir içi ve bölge trafik ekiplerince kontrol edilen 308 araçtan, 84'ünün sürücüsüne trafik kurallarını ihlal ve eksik belge nedeniyle toplam 17 bin 704 TL ceza uygulandı. Kontrollerde 3 araçta trafikten men edildi.

SAHTE PASAPORT KULLANAN KİŞİ YAKALANDI

EDİRNE - Edirne'de, sahte pasaportla yurt dışına çıkış yapmak isteyen kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısına gelen E.D'nin işlemleri sırasında kullandığı pasaport ve vizenin sahte olduğu belirlendi.
E.D, ''Evrakta Sahtecilik'' suçundan adli makamlara sevk edildi.


OTOMOBİLDEN HIRSIZLIK YAPAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

EDİRNE - Edirne'nin Keşan ilçesinde otomobilden para ve cep telefonu çalan 2 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, G.G'nin, Yeni Mescit Mahallesi'nde park halinde bıraktığı otomobilden 500 TL ve 2 cep telefonu çalan T.T. ve V.O, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.
Keşan Emniyet Müdürlüğünde sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen T.T. ve V.O, tutuklandı.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

Elmas Cankurt’un Acı Günü


Kırklareli ilinde günlük olarak yayın hayatını sürdüren Yeşilyurt Gazetesinin imtiyaz sahibi Elmas Cankurt, İnece’de yaşayan 83 yaşında ki amcası Faik Cankurt’ u kaybetti.Faik Cankurt un cenazesi, öğle namazına müteakip İnece Yenimahalle Camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi. Bu acı gününde sevdikleri Elmas Cankurtu yalnız bırakmadı. Muhasebeciler odası başkanı Burhan Üstünkol, Müteahhit Sefer Toklucu ve Muammer Toklucu, KİAD Başkanı Selim Kınalı, İnece Belediye Başkanı İlyas Yılmam, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçenin yanı sıra Kırklareli esnaflarından Hasan Hersek, Ersin Kırmızıtaş, Metin Ağrış, Muhittin Yılmaz, Hasan Oğuz gibi birçok isim cenazeye katılanlar arasında yer aldı. Baba yarısı sayılan amcanın kaybını derinden hisseden Elmas Cankurt, cenaze esnasında bir hayli üzgün olduğu gözlemlendi. http://www.trakyahaberci.com/ ve http://www.trakyaspor.com/ siteleri çalışanları olarak bizde bu acı kaybından ötürü YeşilYurt gazetesinin imtiyaz sahibi Elmas Cankurta başsağlığı dileriz.

HABERVE FOTO:YEŞİLYURT GAZETESİ

Yolcu minibüsü araçla çarpıştı; 10 yaralı





Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı beldesinden Çerkezköy istikametine seyreden Davut Avcı yönetimindeki 59 M 7259 plakalı minibüs ile Çerkezköy’den Saray istikametine seyreden Meriç Kılıç (33) yönetimindeki 727 AMR Belçika plakalı Mercedes marka araç, Sivrioğlu Kavşağı’nda kafa kafaya çarpıştı. Minibüsün yan yattığı, mercedes'in kullanılamaz gale geldiği kazada 10 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Türk Basınında sansürün kaldırılışının yıldönümünde kutlama mesajı


Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.
Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Doğru, yansız ve hızlı bir şekilde haber ve bilgi vermektir. Yanlışları hataları sorgulamak, araştırmak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmaktır. Tüm bunları yaparken de meslek ilkelerini ve etiğini gözetmek, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik kurallarına saygı göstermelidir.
Sansürün kaldırılışının yıldönümünde tüm basınımızın ve çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.
Ünal Baysan
Belediye Başkanı

TEKİRDAĞ SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFININ HAZİRAN AYI YARDIMLARI

Tekirdağ İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Haziran -2009 döneminde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza aşağıdaki şekilde yardımcı olmuştur.
Yardım Cinsi Kişi Sayısı Tutarı
Barınma/Afet Yardımı 2 3.556,99 TL
Sağlık Yardımı 3 100,00 TL
Eğitim Yardımı 78 1.675.00 TL
Nakit Yardımı 803 64.849,00 TL
Gıda 23 1.609,82 TL
Yol parası ve Diğer yardımlar 63 20.520,00 TL
TOPLAM 994 92.320,81 TL

Festivalde yer alacak yerel gruplarla toplantı yapıldı…








27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali öncesi yerel etkinliklere katılacak yerel gruplarla dün (23.07.2009) toplantı yapıldı.
Saat 11.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ve Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, Keşan Müzisyenler Derneği Başkanı Ramazan Güntek ve Batı Trakya Müzisyenler Derneği Başkanı Raif Perçin ile yerel grup temsilcileri katıldılar.
Özcan, yerel grupların festivale renk kattığını belirterek” Bu yıl bizim dönemimizde 6.festivali gerçekleştireceğiz. Son 2-3 yıl da yerel gruplarımızı da festivalimize katmaya başladık. Her geçen yıl yerel gruplarımızın arttığını gözlemliyoruz. Bu yıl festivalimize 15 yerel grubumuz katılacak. Ben yerel gruplarımızdan gelecek yıllarda daha kaliteli ve daha iyi yerlere gelecek grupların çıkacağına inanıyorum. Hepinize festivalimize verdiğiniz katkı nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum.Bu festival tüm Keşan’ın festivalidir. Yapılacak her şeyi hep birlikte paylaşacağız.Hepinize gösterilerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Aydın’da, gruplara programla ilgili bilgilerin verildiğini ve bütün çalışmaların tamamlandığını belirterek “Yerel grupların etkinlikleri ile ilgili teknik donanım konusunda her türlü çalışmayı tamamladık. Etkinliklerimizin başlamasını bekliyoruz” dedi.
Yerel grup temsilcileri de, kendilerine festivalde etkinlik konusunda destek olan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.




HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

İl Emniyet Müdüründen Nezaket Ziyareti

17 Haziran 2009 tarihli kararname ile Tekirdağ İl Emniyet müdürü olarak atanan Necdet Çelikbilek Çorlu Belediye başkanı Ünal Basyanı makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Tekirdağ il emniyet müdürlüğü olarak atanan Çelikbilek kısa sürede kamuoyunda kendisini sevdirdi. Çelikbilek Çorlu belediye başkanı Baysana ziyaretinde ilçe emniyet müdürümüz Ayhan Taş ta eşlik etti. Çelikbilek kendisine gösterilen bu ilgi ve alakadan memnuniyetini dile getirirken ‘Tekirdağ da gördüğüm ilgiden dolayı daha rahat bir görev yapacağımı düşünüyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla dayanışma içinde olacağız. Başkanımız da bizlere belediye olarak her türlü desteği veriyor. Bizlerde emniyet teşkilatı olarak belediyelere ve diğer kamu kuruluşlarına desteğimiz olacaktır. Görev ve sorumlulukları paylaşarak halkımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamaya çalışacağız.’
Başkan Baysan il emniyet müdürünün yapmış olduğu nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederken ‘ Emniyet teşkilatımızla belediye olarak her zaman uyumlu bir şekilde çalışmışızdır. Eski belediye başkanlığım dönemimde de bu böyle olmuştur. Bundan sonrada görevimizin başında olduğumuz sürece gene olacaktır. Kurumlar arasındaki ilişkilerimizi her geçen gün daha da pekiştirmekteyiz. Emniyet teşkilatımızla daha da uyumlu bir şekilde çalışmaktayız. Emniyet müdürümüz sayın Çeklikbilek ve ekibine görevlerinde başarılar dilerim. Belediye olarak her zaman gereken desteği vereceğiz.’
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÖZEL GÜRSOYLAR KOLEJİ YİNE BİRİNCİ


Öğrencilerin ve velilerin büyük bir heyecanla beklediği 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Alınan sonuçlara göre başarılı eğitimi ile her zaman gündemde olan ÖZEL GÜRSOYLAR KOLEJİ, sınava katılan 35.000 devlet ve özel okul arasından Türkiye’ de 19., bölgede 1. olmayı başardı.
Katıldığı yarışma ve sınavlarda, ilimizi, ilçemizi ve hatta uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden Özel Gürsoylar Koleji kendinden bekleneni yerine getirerek yine büyük bir başarıya imza attı. Her yıl geleneksel hale gelen sınav başarıları ile gündemde olan Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri, yakalamış oldukları 448.108 ortalama ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dahil tüm bölgenin en başarılı okulu olmanın yanında, Türkiye çapında ismi duyulmuş birçok özel okulu da geride bırakarak 19. sıraya yerleşti.
Özel Gürsoylar Koleji, elde ettiği sonuçlar ile başarılarının tesadüfi değil, sistemli çalışmalarının sonucu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Yıllardır girdikleri ÖSS, LGS, OKS ve SBS’ lerde birçok başarıya imza atan Özel Gürsoylar Koleji öğrencileri, elde ettikleri puanlarla istedikleri okullara yerleşebilme hakkını da kazanmış oldular. Öğrenciler, aldıkları puanlara ve istedikleri alanlara göre, Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liselerine yerleşim için tercihlerini belirlediler.
Bölgede 11 yıldır hizmet veren ve eğitim sektörü için öncü çalışmalarda bulunan Özel Gürsoylar Koleji, başarılarına yenilerini ekleyerek çalışmalarına devam ediyor. 2009–2010 eğitim öğretim yılına da birçok yenilik ile girecek olan okulun, Kurucu Temsilcisi A. Berk GÜRSOY, Türkiye çapında elde edilen bu derecenin çok anlamlı olduğunu ve kendini kanıtlamış köklü ve kaliteli birçok okulu geride bırakarak alınan bu başarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. GÜRSOY, okul olarak Türkiye 19.luğu gibi büyük bir başarının elde edilmesinde üstün çaba sarf eden başta öğrencileri olmak üzere emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. A. Berk GÜRSOY; “Öğrencilerimiz ve başarılarımızda büyük pay sahibi olan uzman ve deneyimli öğretmen kadromuzla başarılarımıza yenilerini katmak için, daha da yukarılara tırmanmak için çalışıyoruz ve durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ulusal basında da oldukça yankı uyandıran sınav sonuçları başka bir gerçeği daha gözler önüne serdi. Açıklanan sonuçlara göre SBS’de ilk 200 sırada özel okullar yer alırken, devlet okullarının bu sıralamaya girememesi eğitim camiasının gündemine oturdu.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği Başkanı Naci Akyazı’nın Basın Bayramı mesajı


24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyet ilan edildi. 25 Temmuz günü çıkan gazeteler, hiçbir devlet görevlisinin incelemesine meydan verilmeksizin, yani ‘matbuat artık hürdür’ diyerek, sansüre tabi olmadan çıkarılmıştır. Özgürce yayımlanan gazetelere halkın ilgisi de büyük oldu. Bazı gazeteler satışlarını 2 binden 5 binlere çıkardı. Fiyatı 10 kuruş olan İkdam, karaborsada 50 kuruşa kadar çıktı. Bir ay içinde 200 yeni gazete için yayın hakkı alındı. 24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı gündür. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet döneminde, Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı olarak ilan edildi.
Daha sonra kutlamalar, ‘geleneksel gazeteciler günü’ adı altında yapılmaya başladı. Ulu önder Atatürk’ün; ‘Basın, bir ulusun ortak sesidir. Bir ulusu aydınlatma ve olgunlaştırmada bir ulusa gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı vermekte, özet olarak bir ulusun hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.’ sözü de basının önemini en güzel şekilde ortaya koymaktadır.
Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında basın mensubu arkadaşlarımın gösterdiği duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensubu arkadaşlarımın, basında sansürün kaldırılışının 101. yıl dönümünü ve 24 Temmuz basın bayramını candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle, çalışmalarında başarılar dilerim.
Naci Akyazı
Tekirdağ Basın Mensupları
Derneği Başkanı

SU AKAR YETKİLİLER BAKAR

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Kazımiye mahallesi Göreme sokak. Cezaevi hemen arkasında ki yolda yer altında bulunan su borusu çatlak veya patlak olduğu için su birikintisi oluşmaktadır. Gündüz suyun halk tarafından kullanımıyla borunun dışa verdiği basınç düşmektedir ki bu da suyun yüzeye çıkmasını azaltmaktadır. Gece daha geniş bir çevreye yayılan su, sabah saaatlerinde bakıldığında bir problemin olduğu rahatlıkla görülmektedir. Çorlu'da yakın bir geçmişe kadar yağmur görülmemiş ve vatandaş tarafından yanında su ile herhangi bir şey yapılmamıştır. Yerinde incelemeler doğrultusunda asfaltın kabararak çatlaklar oluşturduğu gözle görülmektedir. En kısa zaman da yetkililer tarafından bu olay çözüme kavuşturulmazsa, hayatın bir parçası olan ''Su'' gün geçtikçe boşa akıp gitmeye devam edecektir. Vatandaşlar ise bu olaya yetkililerin bir an evvel el atmasını bekliyor.

Çorlu Elektrikçiler Derneği Başkanı Semih Ergül“Tüm meslektaşlarını Derneğe katılmaya davet etti”


Çorlu’da 2007 yılında kurulan Çorlu Elektrikçiler Derneğinin 72 üyesi bulunmakta olduğunu belirten Dernek Başkanı Semih Ergül Derneği kurmaktaki amaçlarının tüm meslektaşlarının bir araya getirmek olduğunu ifade etti.
Ergül yaptığı açıklamada “Derneğimizi 2007 yılında kurmuş bulunmaktayız. Çorlu da 150 elektrikçi faaliyet göstermekte olup bunların 75 tanesi derneğimizin üyesidir.
Bu derneği kurmakta ki en büyük amacımız tüm meslektaşlarımızı bir çatı altına toplamak tır. Bunu da başardığımıza inanıyorum günden güne derneğimizin üye sayısı artmaktadır.
Dermeğimizin tüm üyeleri tredaş ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Biz dernek olarak halkımızdan şunu istiyoruz her eline bir kontrol kalemi alan kişi elektrikçi olamaz.
Bu yüzden halkımızın yetkili elektrikçileri tercih etmesini işlerini belgesi olan kişilere yaptırmalarını istiyoruz”dedi. Semih Ergül başkanlığını yaptığı dernekte Hüseyin Orman, Murat Hancımlar, Ali Aslan, Zeki Kumrut, Mehmet Özkan,Sedat Gür’ün bulunduğu belirtildi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Yarışmaya Büyük İlgi Olacak


Tekirdağ berberler ve kuaförler odası başkanı ve Türkiye berberler ve kuaförler federasyon Başkan Vekili Mustafa Kahraman yakın başlaması planlanan “Kuaförler Canlı Yayında Yarışıyor” adlı programın hazırlıklarının iyi gittiğini ve kuaförler ve berberler başta olmak üzere kozmetik sektörü de ciddi yaklaşımlar gösterdiklerini deklare etti. Türkiye genelinde yapılacak ön yarışmalar ile 7 bölgeden ilk üç finalistin final mücadelesi yapacağı yarışmanın finalleri bir televizyon kanalından canlı olarak verilecek.
Sunuculuğunun Huysuz Virjin ya da Mehmet Ali Erbil’in olacağı programa kozmetik sektörü ciddi olarak yaklaşırken programın yapımını üstlenecek olan kuruluş ise 21 yarışmacının mankenlerinin masraflarını karşılayacak. Her hafta bir yarışmacının eleneceği yarışmanın temel çalışmalarının sonuna geldiklerini ve yakında bölgeler arasında yapılması gereken yarışmalar için iller içinde ki yarışmaların başlamasını gündemde olduğunu vurguladı. Sanatın ve sanatkarın dünya üzerinde ki önemini hatırlatan Mustafa Kahraman; sanatsız bir toplum düşünülemez ise sanatkarların yetişmesi konusunda onlara imkanlar verilmelidir” dedi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Fanatik Traktörler Trakya Tarım Fuarında


23-24-25 Temmuz tarihlerinde 17.00 – 20.00 saatleri arasında “Hattat Fanatik Traktör Show”u kaçırmayın.
Trakya bölgesinin geleneksel organizasyonları arasına giren AGRITHRACE Trakya Tarım Fuarı 22 Temmuz Çarşamba günü, Çorlu Orion AVM’ de 17.ci kez açıldı
22-26 Temmuz 2009 tarihleri arasında açık bulunacak olan fuarda 5 gün boyunca sektör profesyonelleri bir araya gelecek.
Açılış günü itibarıyla 10.00 ile 21.00 saatleri arasında gezilebilen fuarın, aynı gün içinde yapılacak olan resmi açılış töreni saat 17.00’de gerçekleşti.
%100 yerli üretim olan Hattat Traktörleri de Tarım fuarında yerini alıyor. Hattat Tarım Makinaları A.Ş. kendi markası olan Hattat A ve Hattat H serisi traktörlerin yanı sıra Valtra traktörlerini de sergileyecek.
Fuar boyunca 17.00-20.00 saatleri arasında Fanatik Traktörler ile yapılacak
Futbol ve Basketbol karşılaşmalarını yine traktörlerle yapılacak olan halat çekme yarışması izleyecek.
Tarım teknolojilerindeki son gelişmeleri ve yenilikleri bir araya getirme misyonunu üstlenen, Trakya Tarım Fuarı hafta içi ve Cumartesi günü 10.00 ile 21.00, Pazar günü ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...