***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ekim 2009 Pazartesi

Nilüfer, hayranlarıyla Tekira'da buluştu

Pop müziğin sevilen isimlerinden Nilüfer, Tekira'da hayranlarıyla bir araya geldi.
Nilüfer, Tekira Alış Veriş Merkezi'nde düzenlenen imza gününde, hayranlarıyla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Müzik CD'sini de imzalayan Nilüfer, gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu söyledi, Yağmurlu bir günde böyle bir ilgi beklemediğini belirten Nilüfer; “İnsanın dışarıya çıkmaya bile korkacağı böyle yağmurlu bir günde sizler benim için geldiniz. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Sınır Ötesi İşbirliği Programı için Misafir Bulgar Ekibi Lüleburgaz’a geldi

Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Tikveşli Kültür Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği ve proje ortağı misafir Bulgar Ekibi 16 Ekim Cuma günü Belediye Hal Binası Zemin Katında bir araya gelerek Sergi Açılışını gerçekleştirdiler.Toplumların Gelenek ve Görenekleri –Ortak Alternatif Turizm Stratejilerinin Geliştirilmesi İçin Temel Zemin Oluşturma konulu proje kapsamında iki ülke ekipleri bir araya gelerek sergi açılışı düzenlediler.Açılış konuşmasını Tikveşli adına Dernek 2. Başkanı ve Proje Koordinatörü Nurhan Şıpka yaptı. Şıpka Ortak yürüttüğümüz proje sayesinde karşılıklı olarak birbirimizden çok şeyler kazanacağımıza inanıyorum dedi.Daha sonra Belediye Başkanı Emin Halebak bir konuşma yaptı. Halebak Balkanlar ve Kafkaslar dünyada önemli bir yere sahip olan bölgedir. Bizler birbirine çok yakın milletleriz. Ortak birçok yanımız var. Yemeklerimiz bile ortak. Böylesine yakın milletler birbiriyle dost olmalıdır. Bizlerin amacı da barışı sağlamak ve dostlukları arttırmak için çalışmak olmalıdır. Bunun en güzel örneklerinden biri bugün burada yaşanıyor. Karşılıklı geliş gidişlerle dostlukların daha da artacağına inanıyorum. Amacımız Balkanlarda dostluk ve barışın egemen olmasıdır. Bunun için karşılıklı olarak kalp ve gönüllerimizi açtık. Misafir ülke ekibine ve Tikveşli Kültür Derneğine teşekkür ediyorum dedi.Misafir ekip adına konuşma yapan Bulgar Proje Koordinatörü Vanya Nyagolova da konuşmasında Lüleburgazda olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Nyagolova Sizlere önce bir sergi sunmak istedik. Bu Ateş Dansı denen özel bir sergidir. Tanrı, güneş ve yeryüzüne ait bir gelenek, bir büyüdür. Bu büyüyü görmek yetmez inanmak gerekir. Umarım herkes kendi büyüsünü bu resimlerde bulabilir dedi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

GÜRSOYLAR KOLEJİNDEN ÖĞRENCİLEREYGS-LYS PANELİ


ÖSYM’nin 22 Temmuz 2009 tarihinde yaptığı açıklamayla 2010’dan itibaren uygulanacak olan yeni üniversite giriş sınavı sistemi öğrenci ve velilerin aklında soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor. Sistemi iyi anlamak ve çalışmalarına buna göre yön vermek isteyen öğrenciler, bu konuyla ilgili uzmanlara başvuruyorlar.
Bu bağlamda çalışmalar yürüten Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ ve Sınav Dershanesi Çorlu Şubesi tarafından yapılan ortak çalışmayla, lise öğrencilerine ve velilerine yönelik bir panel gerçekleştirildi. 2010 YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile ilgili ayrıntıların anlatıldığı ve bilgilendirmenin yapıldığı panel, 16 Ekim 2009 Cuma günü Özel Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan Sınav Dershanesi Rehberlik Uzmanı Cem YURDAKUL, yeni sınav sistemin puan hesaplamaları, bölüm seçimleri ve hangi puan ile hangi bölümlere girilebileceği ile ilgili ayrıntıları ve eski sisteme oranla yeni sistemin avantajlarını öğrenciler ve veliler ile paylaştı. YURDAKUL, uygulanacak olan yeni sistem ile meslek seçimi için 12. sınıfı beklemenin artık yetersiz kalacağını, 9. sınıftan itibaren alanın belirlenmesi ve o alana yönelik çalışılması gerektiğini belirtti. İki aşamalı olarak yapılacak olan sınav sisteminde, sonucu %40 etkileyecek olan ilk aşama YGS’nin de çok önemli olduğunu vurgulayan YURDAKUL, ilk sınavda alınacak başarının neredeyse sonucu yarı yarıya etkileyeceğini dile getirerek, ilk aşamanın da önemsenmesi gerektiğini özellikle vurguladı. YURDAKUL, yeni sistemde öğrencilerin kendi alanları dışındaki sınav oturumlarına da katılabileceklerini, bu alanlardaki katsayıların da kendi alanlarıyla aynı olacağı için değişik alanlarda da meslek seçimi yapımının kolaylaştığını ifade etti. Sistemin değişmesiyle, yeni mezunların dışında, şanslarını bu farklı sistemde de denemek isteyecek eski mezunlarla katılımın daha yoğun olabileceğini ifade eden YURDAKUL, veli ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Yapılan bilgilendirmeden memnun kalan veliler ve öğrenciler, kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesini sağladığı için Rehberlik Uzmanı Cem YURDAKUL’a teşekkürlerini ilettiler.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

ÇORLU AK GENÇLİK’TEN GENÇLER İÇİN KONFERANS


AK Parti Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Eryılmaz, gençler için konferans düzenleyeceklerini açıkladı.
“Türkiye’nin Siyasi Tarihi” konulu konferans, 24 Ekim Cumartesi, saat: 19:00’da, Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşecek.
Çorlu AK Gençlik tarafından düzenlenen konferansta konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu katılacak. Prof. Dr. Topçuoğlu, Selçuk Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü, Genel Sosyoloji ve Metodoloji ana bilim dalı öğretim üyesi.
Başkan Eryılmaz, genç nüfusun yoğun olarak yaşadığı Çorlu’da, gençlerin kendilerine ilettikleri istekler doğrultusunda Çorlu AK Gençlik olarak bu tip etkinlikler için harekete geçtiklerini söyledi.
AK Parti Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Eryılmaz, tüm gençleri ve Çorlu halkını düzenleyecekleri konferansa davet etti.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ANADOLU JET25 EKİM’DEN İTİBAREN SEFERLERİNİHAFTADA 7 GÜNE YÜKSELTEREK 59.-TL İLE DEVAM EDİYOR

Çorlu -Ankara, Ankara – Çorlu seferlerini başlatarak; Çorlu Uluslar arası Havaalanı’na işlerlik kazandıran; Anadolu Jet haftada7 gün seferlerine başlıyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Anadolu Jet’in başlattığı seferlerlerinde %67’lik doluluk oranının artmasını sağlamaya yönelik Çorlu – Ankara ve Ankara- Çorlu seferlerin hafta da 7 güne çıkartıldığını belirterek; ‘Anadolu Jet, 25 Ekim’09 tarihi itibariyle her gün; Çorlu-Ankara, Ankara- Çorlu seferlerini 59.-TL ile başlatıyor. Haftanın 7 gününde Çorlu’dan Ankara’ya uçuş saati; 19:55 olmak üzere Ankara’ya varış saati: 20:55’tir. Yine 7 günde Ankara’dan Çorlu’ya uçuş saati; 18:15 olmak üzere Çorlu’ya varış saati: 19:20’dir. Ayrıca; gidiş-dönüş olarak alınan biletlerde vergiler yolcular tarafından karşılanmak üzere, 1 bilet, Anadolu Jet’ten hediyedir’ dedi.
Sanayici ve İşadamlarına Zaman Tasarrufu
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, ‘Anadolu Jet’in 25 Ekim’09 tarihi itibariyle haftanın 7 gün başlatacağı seferler sayesinde sanayici ve işadamlarımız Ankara’dan bir günde dönme ve bir gece kalarak ertesi gün dönme imkanı bulacaklarından Çorlu Havaalanını tercih edeceklerdir. Böylelikle sanayici ve işadamlarımız, global dünyada en büyük fırsatlardan biri olarak değerlendirilen zaman tasarrufu kazanacaklardır’ dedi.
Bölge Turizmi İçin Fırsat
Trakya Bölgesinde Tekirdağ- Uçmakdere- Yamaç paraşütü, Edirne Selimiye Camii ve inanç turizmi, İğneada, Avşa Adası, Marmara Adası,Hava alanının komşu ülkeleri Bulgaristan ve Yunanistan’a yakınlığı ve Tekirdağ’ın tarihsel yapısına dikkat çeken Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; ‘Bölgemizin turizm potansiyelinin yurt içi ve yurt dışında tanınması açısından havaalanımızdan haftanın 7 günü seferlerinin olması büyük bir avantaj oluşturacaktır. Düzenlenecek turizm turları ile Trakya Bölgemizin turizm potansiyeli günışığına çıkacak ve bölgemizin yalnızca sanayisi ile değil turizmi ile de tanınmasına yol açacaktır’ dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

YENİ İTFAİYE PERSONELİ İŞBAŞI YAPTI


Çorlu Belediyesi’nin İtfaiye Eri Alım sınavında başarılı olarak kadroya giren personel işbaşı yaptı.
İtfaiye Müdürlüğü bünyesine uzun yıllar sonra kadrolu itfaiye eri alımı gerçekleşirken göreve başlayan 2 bayan ve 10 erkek itfaiye eri görevine başladı. Yeni personeliyle personel sayısı ve çalışma hacmi artan İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerini daha hızlı ve verimli şekilde yürütmeyi hedefliyor.
Göreve başlayan 12 personel İtfaiye Müdürü Faruk Yücel ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti. İtfaiye Erlerinin çiçek takdim ettiği Baysan, yeni personeliyle tanıştı. İtfaiye Müdürü Faruk Yücel’e ve itfaiye erlerine nezaket ziyaretinden doyalı teşekkür eden Baysan, “Uzun yıllar sonra İtfaiye Müdürlüğü’ne kadrolu itfaiye eri alıyoruz. Günümüz koşullarında önemli bir istihdam imkânı. İtfaiyemiz adına da işgücü artışı anlamına geliyor. Yeni görevinizde ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.”dedi.
İtfaiye Müdürü Faruk Yücel, “Yeni personelimiz sayesinde çalışmalarımızı daha hızlı ve verimli bir şekilde yürüteceğiz. Bir yangın söndürme aracında üç personel bulunduğu düşünülürse yeni personelimizle birlikte dört ekip daha aramıza katıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız yangın söndürme ve kurtarma gibi çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacaklardır.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Baykal’ın Keşan ziyareti ile ilgili basın toplantısı düzenledi



Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 16 Ekim 2009 Cuma günü yaptığı Keşan ziyaretinin ardından (19.10.2009) Taeihinde bir basın toplantısı düzenleyerek ziyareti değerlendirdi.
Özcan, Keşan’ın ticaretine önemli katkıları olacağına inandığı Hal Binası Açılışı ve Galericiler Sitesi’nin temel atma ve Atakent’in son durumunun görülmesi anlamında gerçekleştirilen ve sembolik anahtar teslimi yapılan etkinlikler için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın davetlerini kırmayarak Keşan’a gelmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek “Her etkinlikte genel başkanın gelmesi söz konusu değil. Ancak Keşan’ın ticaretine önemli katkı yapacağına inandığım ve Trakya’da olmayan Hal Binamızın açılışına katılan Genel Başkanımıza öncelikle teşekkür ederim. Hal binamız gerçekten Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi ile büyük önem kazanacak bir tesis olacaktır. Ayrıca bir helikopter pistini de ilçemize bu tesis içersinde kazandırmış olduk. Sayın Genel Başkanımızın benim hakkımda söylediklerinden de açıkçası büyük gurur ve onur duydum. İlçemize bu tür eserleri kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Açılışımıza katılan ve sayın genel başkanımızın karşılanmasından ve uğurlanmasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Çorlu Rotaryenlerden Duyarlı Davranış


Çorlu Rotary kulübü, Rotaryen eşleri sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza gönderilmesi için Çorlu Kızılay şubesine giysi yardımında bulundu.
Geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketi sebebiyle Çorlu Rotary kulübü, Rotaryen eşleri tarafından düzenlenen organizasyonla kendi üyelerinden ve çevrelerinden topladıkları giysileri mağdur vatandaşlarımıza iletilmesi için Kızılay’ a bağışladı. Kızılay adına bağışları kabul eden Kızılay Çorlu Şubesi yetkilisi Selma Eren; “Bu duyarlı davranışlarından dolayı Çorlu Rotary Kulübü’ne teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm sivil toplum kuruluşlarından da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Umarız bu tür bir felaket bir daha yaşanmaz” dedi.
Rotaryen eşleri adına konuşan başkan Nimet Çetiner ise “İçimizi acıtan sel felaketinde büyük kayıplar verdik. Bir kez daha geçmiş olsun. Bu acıları bir nebze azaltma adına Çorlu Rotaryen eşleri olarak birlikteliğimizi ve hassasiyetimizi göstermek istedik. Baştan üyelerimizden ve çevremizdeki duyarlı insanlarımızdan giysi toplama kampanyamıza destek istedik. Kampanyamıza ilgi gerçekten güzeldi. Duyarlılıklarından ötürü kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Toplanan temiz ve ütülenmiş giysileri bir kez daha gözden geçirdikten sonra Türk Kızılay’ı Çorlu şubemiz yetkililerine teslim ettik. Çorlu Rotaryen eşleri olarak çeşitli alanlardaki bu tür etkinliklerimiz aralıksız devam edecektir “ dedi.

HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...