***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Haziran 2009 Salı

TEKİRDAĞ 45. KİRAZ FESTİVALİ SONA ERDİ


Bu yıl 45.'si gerçekleştirilen Türkiye'nin en köklü organizasyonlarından biri olan Tekirdağ Kiraz Festivali dolu dolu geçen 5 günlük etkinliklerin ardından sona erdi. Festivalin 5. ve son gününde briç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Bahçe satrancı gerçekleştirildi. Şöhretler karması Namık Kemal stadında Tekirdağlılara futbol ziyafeti çekti. Akşam Limanda gerçekleştirilen panelde Marmara Denizi masaya yatırıldı. Panelin ardından festivalin kapanış kokteyli ile 45. Tekirdağ Kiraz Festivali Sona erdi. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, acısıyla tatlısıyla bir festivali daha geride bıraktıklarını belirterek, "Türkiye'nin en köklü organizasyonlarından biri olan Tekirdağ kiraz festivali 45 yılını devirdi. Bu yıl çok kısa süre içerisinde hazırlanmak zorunda kaldık. Dolayısıyla bazı eksiklerimiz olabilir. Ancak bir daha ki yıl çok daha farklı bir festivalle halkımızın karşısında olacağız. Halkımıza dolu dolu eğlenceli bir festival ortamı yaşatabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Babaeski’li Avukatlar leyleği havada gördü.Son birkaç yıldan beri bir bakıyorsunuz İtalya’da, bir bakıyorsunuz Kapadokya’dalar. Bu işin organizasyonunu ise Av. Zafer Erbil yapıyor. Zafer Bey’e Hukuk Kalemi’nden Muhlise Öz ve Adliye dışından da Hulki Ekşioğulları yardım ediyorlar. Gezilerde kar amacı gütmüyorlar, tamamen amatör bir anlayışla ve olabildiğince ekonomik koşullarda gerçekleştiriliyor.Edindiğimiz bilgiye göre, avukatlarımıza Adliye çalışanları ile birlikte, Yargıç ve Savcılarımızda katılıyorlarmış. Hatta halk arasından pek çok kişi de bu güzel gezi organizasyonlarından yararlanıyor, yoğun çalışma hayatının stresini atıyormuş.Bu konuda kendisi ile görüştüğümüz ve Ülke genelinde parti olarak yerel seçimlerden büyük bir başarı ile çıkan CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, şunları söyledi;“Sağ olsun meslektaşımız Zafer Erbil. O’nun sayesinde tur operatörlerinden çok daha elverişli koşullarla geziler yapıyoruz. İşe Bulgaristan ve Makedonya’dan başladık. Atatürk’ün Selanik’teki evi ile Manastır’daki okulunda yaşadığım duyguları anlatmaya yeteneklerim az gelir. Bu kadar gezi yaptık. Hiç birinde en ufak bir sorun yaşamadık. Biz Venedik’ten Prag’a kadar pek çok kenti gördük. Ama İstanbul Boğazı’nın dünyada bir benzeri yok. Bu güzelliklerimizden turizmde yeterince yararlanamıyoruz. Prag’da bir kilise duvarına bakmak için binlerce insan saat başını bekliyor. Biz yine dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya’ya yeterli ilgiyi çekemiyoruz.”Av. Zafer Erbil ve ekibi şimdi de 20 Haziran 2009 günü aynı grubu Dupnisa Mağarası’na götürüyor. Orada da hukukçularımızı güzel bir piknik ve sürprizler bekliyor.
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Vali Coş’tan veda ziyareti


İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan son Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliği’ne atan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, dün Lüleburgaz’da veda ziyaretlerinde bulundu.Lüleburgaz’da önce Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ziyaret eden Vali Coş, sırasıyla Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) ve Lüleburgaz Sanayi ve İşadamları Derneği (LÜSİAD) ı ziyaret etti.Ziyaretleri sırasında Vali Coş’a Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy ve İlçe Emniyet Müdürü Cihat Önder eşlik etti.Lüleburgaz Belediyesi’nde Belediye Başkanı Emin Halebak’tan TEK Masa Hizmet Birimi hakkında bilgi alan Vali Coş, bir süre sohbet ettikten sonra LİAD’a geçti.Burada LİAD ikinci Başkanı Cengiz Konca, Genel Sekreteri Yavuz Yakut, Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Özer Büyükkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Hasçelik, Hasan Öztürkmen, Suat Kayalı ve Mustafa Kazancı tarafından karşılandı.LİAD’ta yaptığı konuşmada “İşadamlarımız bu ülkenin her türlü durumundan kendilerini sorumlu hissetmelidirler. Sosyal projelere imza atmalıdırlar. Sizlerle 3.5 yıl içerisinde güzel çalışmalarımız oldu. Bundan sonra güzel çalışmalara imza atacağını inanıyorum” dedi.LİAD’ın ardından Avukat Emrah Arslan’ın açılışına katılan Vali Coş daha sonra LÜSİAD’ı ziyaret ettiVali Coş’u LÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Ayyıldız, İkinci Başkanı Ercan Daloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yaman, Şevket Muntaş, Muammer Dobrucalı ve Abidin Yıldız karşıladı.LÜSİAD’ta yaptığı konuşmada Trakya’nın bir çok imkanları bulunduğunu belirten Vali Coş Trakya’nın avantajlarını yeteri kadar değerlendirmesi durumunda hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi.Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Lüleburgaz Belediyesi, LİAD ve LÜSİAD’ta yaptığı ziyaretlerde hizmet yerlerinin değişebileceğini belirterek “Önemli olan hizmette sürekliliğin sağlanmasıdır” dedi.Vali Coş, Lüleburgaz Belediyesi, LİAD ve LÜSİAD’ı ziyaret ettikten sonra Lüleburgaz’dan ayrıldı.

HABER VE FOTO:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

—TANSA A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE KARAYÜN GETİRİLDİ
















Kırklareli iline bağlı Babaeski İlçesi’nde kaliteli personel anlayışı ile hizmet veren ve seçkin kuruluşlar arasında yer alan Tansa A.Ş. Genel Müdürlüğüne Yalçın Karayün getirildi.
Babaeski Belediye Başkanlığının %90 çalışanlarının, %10 hissesi ile ortak olduğu kamu şirketi Tansa Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketinin Genel Müdürlüğüne tecrübeli işletmeci Yalçın Karayün getirildi.
İlçe’nin Fatih Caddesi, Belediye Sarayı Pasajında ve Festival alanında ki kapalı ve açık düğün salonları ve nezihi kır restoranları ile çevre İl ve İlçe halkına zengin menü çeşitleri ile kaliteli hizmet veren Tansa A.Ş. piyasa şartlarına göre uyguladığı ekonomik fiyat politikası ile tercih edilen mekânların başında geliyor.
Tansa A.Ş. Genel Müdürü Yalçın Karayün, yaz sezonu etkisini göstermeye başlar başlamaz düğün, nişan ve çeşitli toplantı organizasyonlarında İlçe Merkezinde rotaların eğlence yerlerinde yazlık mekânlara yöneldiğini belirtti.
Karayün, konuşmasında daha sonra şunları kaydetti; “Çevre İlçelerimize göre nezih bir ortama sahip İşletmemizde seçkin konuklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yaz sezonunun başlaması ile yeni hareketlenen piyasa şartlarına göre uyguladığımız ekonomik fiyat politikası müşterilerimizi oldukça cazip gelmektedir. Tabii bunun sonucunda da sezon içerisinde yoğun bir rezervasyon talebi beklemekteyiz.”
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

—TEMA VAKFI TRAKYA BÖLGE SORUMLUSU DEDEOĞLU, “17 HAZİRAN DÜNYA ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE GÜNÜ” NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI…


TEMA Vakfı Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü” nedeniyle yayınladığı mesajında, Birleşmiş Milletlerin, 2009 yılı 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü’nün ana temasını “Toprak ve Suyun Korunmasını Ortak Geleceğimizin Güvence Altına Almak” olarak belirlediğini belirtti.
Dedeoğlu, yayınladığı yazılı mesajında, “bu ana tema ile ülkeler için güvenlik kavramının özellikle soğuk savaş dönemi sonrasında boyut değiştirdiği ve sürdürülebilir yaşamı gözeten kalkınmanın artık bu sürecin bir parçası olduğuna dikkat çekilmesi hedeflenmekte olduğunu belirterek, şunları söyledi;
“2050 Yılına Kadar 200 Milyon Kişinin Çevresel Nedenlerle
Göç Edeceği Öngörülüyor. Çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklık insan güvenliğini tehdit ederken, başarısız politikalar ve iklim değişikliği toprağa her zamankinden daha fazla baskı uygulamaktadır. Toprak ve su varlıkları güvence altına alınmadığından insanlar yaşamlarını sürdürebilmek için en temel ihtiyaçları olan su ve gıdaya ulaşabileceklerine inandıklara bölgelere göç etmektedirler. 2050 yılına kadar 200 milyon kişinin çevresel nedenlerle göç edeceği öngörülmektedir. Oysa toprak ve su varlığı güvence altına alınarak ve korunarak hem bu insanların yaşamları iyileştirilebilir hem de dünyanın ortak geleceği güvence altına alınabilir. Çölleşme küresel bir sorundur. Dünya yüzeyinde her yıl 6 milyon hektar alan çölleşmekte, yaklaşık 750–800 milyon kişi çöl ve çöl benzeri yerlerde açlık sınırında yaşamaktadır. Oysa BM Çevre Programı UNEP’e göre; küresel düzeyde, çölleşmeden doğrudan etkilenen bölgelerde yıllık gelir kaybı 42 milyar dolarken, çölleşme ile mücadelenin yıllık bedeli sadece 2,4 milyar dolardır.” TEMA, 14 yıldır Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü’nde Etkinlikler Düzenleyerek “Çölleşme” Sorununa Dikkat Çekiyor. Birleşmiş Milletler, 1994 yılı Aralık ayında aldığı kararla, 17 Haziran tarihini “Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü” olarak ilan etmiştir. TEMA Vakfı, 1995 yılında ülkemizde yapılan ilk etkinliğin ev sahipliğini üstlenmiş ve her yıl geleneksel olarak çölleşme sorununa dikkat çekmek, bu yönde ülkemizde gerçekleştirilen başarılı çalışmaları ve başaranları halkımıza tanıtmak, sorunlu bölgeler için halkın ve iktidarların desteğini almak üzere çeşitli konferanslar, paneller ve etkinlikler düzenlemiştir. TEMA, 1. Ulusal Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu’nda 3 Bildiri Sunacak. TEMA Vakfı, 2009 yılı Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü nedeniyle Konya’da 16-18 Haziran 2009 tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu’nda 3 bildiri sunacaktır. Konya Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, TEMA Vakfı ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin katılımları ile düzenlenen sempozyumda TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş tarafından açılış konuşması yapılırken, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan “Toprak ve Su Kaynaklarının Geliştirilmesine Yönelik Araştırma Çalışmaları”, Prof. Dr. Selim Kapur “Crop-Mal Projesi ve Disiplinler arası Sürdürülebilir Arazi Yönetimi: Karapınar Örneği” ve I-Desire Projesi yürütücüleri Erhan Akça, Süreyya İsfendiyaroğlu, Mustafa Uzbilek, Çetin Patla, Oktay Okur, Mustafa Okur, Musa Serdem ve Selim Kapur “Karapınar (Konya)’da Uzun Dönemli Arazi Korumanın Toprak Organik Karbon Tutumuna Etkisi” konulu bildiri sunacaklardır. Her Saniye 16 Ton Tarım Toprağımızı Erozyonla Kaybediyoruz. Türkiye, 500 milyonu tarım alanlarından olmak üzere her yıl 1 milyar 400 milyon ton, her gün 400.000 adet kamyon(20.00 tonluk), her saniye 16 ton tarım toprağını erozyonla kaybetmektedir. Ancak bu ciddi tehdide rağmen Türkiye halen arazi kullanım planlamasını yapmış değildir. Bu nedenle tarım arazilerinin üzerine sanayi tesisleri kurulmakta, ormanlar yakılmakta veya işgal edilip yapılaşmaya açılmakta veya tarlaya çevrilmekte, sulak alanlar kurutularak tarlaya çevrilmektedir. TEMA Vakfı, 2009 yılı Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü’nde ülkeyi yönetenlere “Gelecek İçin Arazi Kullanım Planlaması” yapılması, mayınlı arazilerin öz kaynaklarımızla temizlenerek organik tarıma açılmasını ve verimli topraklarımızın yabancılara satılmaması gerektiği çağrısında bulunmaktadır.”

HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

TEKİRDAĞ VALİSİ AYDIN NEZİHİ DOĞAN ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSANA VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU





































Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın Konya Valiliği’ne atanmasından dolayı Çorlu Belediye Başkan’ı Ünal Baysan’a gerçekleştirmiş olduğu veda ziyaretinin fotoğrafları

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ DEVLET BAKANI SELMA ALİYE KAVAF İLE BİRARAYA GELDİ


Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ ve Çorlu TSO Başkan Yardımcısı Serdar OĞUZ; Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye KAVAF’ın daveti üzerine 09 Haziran’09 Salı günü kendisini makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye KAVAF, Türkiye’de ilk kez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları ilk kadın Başkanı ile tanışmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’ye görevinde başarılar diledi.
Bakan KAVAF, ‘Hedefimiz daima, ülkemizin her köşesindeki insanımıza hizmet götürmektir. Ülkemize ve Milletimize hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası her zaman bizlere ulaşabilir” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Devlet Bakanı Selma Aliye KAVAF’a tebriklerini ve davetlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Türkiye aile profilleri ve kadın hakları ile ilgili görüşlerinde dile getirildiği ziyarette Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye KAVAF’a, Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, anı olarak bir Atatürk portresi sundu.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ DEVLET BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN İLEBİRARAYA GELDİ


Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ , Çorlu TSO Başkan Yardımcısı Mehmet AĞU ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed ÖZSARI; Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın daveti üzerine
11 Haziran’09 Perşembe günü kendisini makamında ziyaret ettiler.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’a tebriklerini ve davetlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN; 23 Mart 2009 tarihinde katıldığı Çorlu Ekonomik İstişare Toplantısını gerçekleştirerek; Çorlu Sanayi ve Ticaret erbabı ile kendisini buluşturan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ ve Oda Yöneticilerini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ‘Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları kapsamında Bakanlığımız ve diğer kamu kurumları nezdinde her zaman katkı sağlamaya hazırız’ dedi.

Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’nin; ‘Çorlu Sanayi ve Sanayicisi hakkında bilgiler sunması ve taleplerini dile getirmesi’ üzerine; Bakan Zafer ÇAĞLAYAN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ ile görüşerek; Çorlu TSO Başkan ve Yöneticilerine ilgi ve alakalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca, hafta sonları kullanılan sanayi elektriği gece indirim tarifesine geçilmesi durumunun Çorlu sanayicisine yapacağı olumlu katkılar hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ TSE VE KONYA SO BAŞKANI TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL BULUŞMASI



Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Konya Ticaret Odası ve Milano Ticaret Odası ortaklığında 12 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen ‘İş Hayatında Kadın ve Kadın Girişimciliği’ konulu uluslar arası konferansı için gittiği Konya’da, Türk Standartları Enstitüsü ( TSE) Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir BÜYÜKHELVACIGİL’i ziyaret etti.

Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’nin yanı sıra Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed ÖZSARI ve Levent BORMALI’nın hazır bulundukları ziyarette; Çorlu TSO Yetkilileri ve Türk Standartları Enstitüsü Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir BÜYÜKHELVACIGİL; Çorlu TSO Üyelerinin, TSE nezdinde menfaatlerine ve sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar hususunda görüş alışverişinde bulundular.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ KONYA TİCARET ODASI KONFERANSINA KATILDI







Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ , Konya Ticaret Odası ve Milano Ticaret Odası ortaklığında 12 Haziran 2009 tarihinde Konya’da gerçekleştirilen ‘İş Hayatında Kadın ve Kadın Girişimciliği’ konulu uluslar arası konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konya Ticaret Odası’nın davetlisi olarak Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’nin iştirak ettiği konferansta; Hüseyin Üzülmez (TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı), Işınsu KETSELLİ (İzmir Ticaret Borsası Başkanı), Aynur BEKTAŞ (TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı), Ceyda EREM (CNR Holding), Hatice MENGİ (Konya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Proje Yöneticisi), Olga NOGAEVA (Milano Ticaret Odası Formaper Proje Yöneticisi) ve Carlo PENCO (Milano Ticaret Odası Uluslar arası Danışman) hazır bulundular.

‘İş Hayatında Kadın ve Kadın Girişimciliği’ konulu konferansta katılımcılar; ‘İş Hayatında Kadının Yeri ve Kadın Girişimciliği- Tecrübe Aktarımı’ hususunda konuşma yaptılar.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ yaptığı konuşmada; Türkiye’de çalışan kadının dünü, bugünü; çalışan kadının sorunları, eğitimin önemi hususlarında bilgiler sunarak; iş hayatında yaşadığı tecrübelerini aktardı.

Çalışmaların Kapsamı Üye Menfaatleridir
Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed ÖZSARI ve Levent BORMALI, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin ÜZÜLMEZ’i makamında ziyaret ettiler.

TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin ÜZÜLMEZ; Sivil Toplum Diyaloğu-AB-Türk Odaları Forumu AB- Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı çerçevesinde yürüttükleri ‘Kadınları Güçlendirme- Konya’da Kadın Girişimciliğinin Kapasite ve Hizmet Bakımından Ortaklık Kurma Yoluyla Desteklenmesi’ projesi kapsamında gerçekleştirdikleri uluslar arası konferansa katılmasından dolayı Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’ye ve Çorlu TSO Yöneticilerine teşekkürlerini ileterek; ‘Konya Ticaret Odası olarak; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile her türlü işbirliğine hazırız’ dedi.

Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, konferansa konuşmacı olarak davetlerinden ötürü TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin ÜZÜLMEZ’e teşekkürlerini ileterek; ‘Üyelerimizin menfaatlerine yönelik çalışmalar doğrultusunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamız da, işbirliklerine açıktır’ dedi.

Milano Ticaret Odası ile Görüşme
Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed ÖZSARI ve Levent BORMALI Konya Ticaret Odası’nda ayrıca; Milano Ticaret Odası Formaper Proje Yöneticisi Olga NOGAEVA ve Uluslar arası Danışmanı Carlo PENCO ile ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştirilebilecek projeler hususunda görüş alışverişinde bulundular.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

TEKİRDAĞ VALİSİ AYDIN NEZİH DOĞANDAN ÇORLU TSO’YA VEDA ZİYARETİ




Konya Valisi olarak atanan, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN beraberinde Çorlu Kaymakamı Ali DURSUN ile 15.06.2009 Pazartesi günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticilerine veda ziyaretinde bulundu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Burhan SEZER, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ,Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol ŞİMŞEK, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muhammed ÖZSARI ve Levent BORMALI tarafından ağırlanan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN; Çorluda ki görevinin sona ermesi ve tayininin Konya’ya çıkması sebebiyle bir veda ziyaretinde bulunduğunu belirterek; “’Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak başarılı işlere imza atacağınıza inancım tamdır. Makamlar hiç kimseye baki değildir. Önemli olan geride güzel bir seda bırakmaktır. Bizler de güzel bir seda bırakma gayretiyle buradan ayrılıyoruz. Bu şehirden güzel bir izlenim ve hoş bir sedayla ayrıldığımıza inanıyorum” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN’a;Tekirdağ’a ve Çorlu’ya vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, ‘ Sizi her zaman şehrimize verdiğiniz değerli hizmetleriniz, nezaketiniz ve içtenliğiniz ile anacağız. Yeni görev yeriniz ve kutsal görevinizde, Meclisimiz ve Yönetim Kurulum adına size başarılar diliyoruz” diyerek; Vali Aydın Nezih DOĞAN’a bir hatıra plaketi takdim etti.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

KİAD Yönetimi’nden Keşan Belediyesi’ne ziyaret…







Bir süre önce yapılan genel kurulda göreve gelen Keşan İşadamları Derneği’nin yeni yönetimi ( 16.06.2009)Tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.
Saat 11.00’de Keşan Belediyesi’ne gelen KİAD Başkanı Tarık Özbek ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Özcan, ziyaret nedeniyle Özbek ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi.
Özbek, yaptıkları görev bölümünün ardından nezaket ziyaretleri çerçevesinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret ettiklerini belirtti.



HABER VE FOTO:ONUR EREN

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN NALCI’NINSORU ÖNERGESİ HAKKINDAÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN CEVABI

SORU 1 : 2007, 2008, 2009 yıllarında Tekirdağ İli sınırları içerisinde kaç fabrikaya kontrol amaçlı denetim yapılmıştır, kaç tanesinin Çevre Yasaları kapsamında yasalara uymadığı tespit edilmiş, kaç tanesine kaçar TL’lik ceza kesilmiştir?

CEVAP 1 : 2007 yılı denetim programında; 33 tesise kontrol amaçlı denetim yapılmıştır. Bu tesislerin 16’sında çevre mevzuatı kapsamında uygunsuzluk tespit edilmiş ve söz konusu tesislere toplam 5.671.656 TL idari para cezası uygulanmıştır.

2008 yılı denetim programında; 51 tesise kontrol amaçlı denetim yapılmıştır. Bu tesislerin 25’inde çevre mevzuatı kapsamında uygunsuzluk tespit edilmiş ve söz konusu tesislere toplam 1.176.935 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca, 2008 yılı içerisinde Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ani denetimler de gerçekleştirilmiş olup, bu yıl içerisinde gerçekleştirilen planlı ve ani denetimlerin sayısı toplam 1.113’tür.

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN KEMALETTİN NALCI’NIN
7/7894 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİ HAKKINDA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN CEVABI



SORU : Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Şahbaz Köyünün yakınında bulunan Türkmenli Göletine Yakuplu Köyünün alt yapı atıkları akarak köy halkının ve hayvanların sağlığını önemli ölçüde etkilediği belirtilmektedir. Konu ile ilgili Bakanlığınız nezdinde bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne yapılması planlanmaktadır?
CEVAP : Bahse konu Göletin kirliliğine ilişkin olarak mahallinde yapılan çalışmaların neticesinde yapılacak işlemler belirlenmiş ve ilgili Kaymakamlığa bildirilmiştir. Yakuplu Köyüne ait kanalizasyon sisteminin çökeltme havuzu mevcuttur. Ancak, yeterli değildir. Yeni çökeltme havuzu yapımıyla ilgili çalışmalar, Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi ve Marmaraereğlisi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmektedir

2009 yılı denetim programında; 25 Mayıs 2009 tarihi itibariyle, 7 tesise kontrol amaçlı denetim yapılmıştır. Bu tesislerin 1’inde çevre mevzuatı kapsamında uygunsuzluk tespit edilmiş ve söz konusu tesislere toplam 7.764 TL idari para cezası uygulanmıştır. Tekirdağ İl sınırları içerisinde belirtilen tarihler arasında 12 kez atıksu denetimi, 1 kez atık yönetimi ile ilgili denetim gerçekleştirilmiştir.

SORU 2 : Tekirdağ İli sınırları içerisinde kaç kez atık su denetimi, kaç kez atık yönetimi denetimi, kaç kez ÇED İzleme denetimi gerçekleşmiştir ve denetimler hangi kurum veya kuruluşlarca yapılmıştır?

- CEVAP 2 : 2008 yılı içerisinde bir adet izleme-kontrol çalışması gerçekleştirilmiş, 2009 yılı programında ise Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 2008 yılı içerisinde gerçekleştirilen izleme-kontrol çalışmasında aşağıda isimleri belirtilen tesislerde 10 adet faaliyetin izleme-kontrolü yapılmış, bu izleme kontrol çalışmaları kapsamında idari para cezası uygulanmamıştır.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...