***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Eylül 2009 Pazar

BALLI HOCA KÖYÜNÜN YENİ MUHTARI MEHMET BÜYÜKKAYA YARALARI EN KISA ZAMANDA SARACAĞIZ

Tekirdağ iline bağlı Muratlı ilçesinin BallıHoca köyünde geçtiğimiz günlerde işlenen cinayet sonrası ölen Muhtar Kadir Akkavak ın yerine Azalar toplanarak kendi aralarında ve Muratlı Kaymakamlığının ataması ile Muhtarlığa Mehmet BüyükKaya getirildi. Büyükkaya yaptığı açıklamada Kçöyümüz büyük bir acı yaşamıştır. Biz yaşanan bu acıyı en aza indirgemeye çalışıyoruz. Ölen Muhtarımız ve azamızın geride kalan ailelerine elimizden gelen yardımı yapıp acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalışıyoruz. Öte yandan Muhtarımızın yapmaya çalıştığı yarım kalan işleride kaldığı yerden devam ettireceğiz. Şimdilik hayat köyümüzde normal gidiyor. Bende bu köyün eskilerinden olduğum için sorunları biliyorum. Bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz dedi
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Ailesi dört gözle ondan haber bekliyor

Bir fırında işçi olarak çalışan 18 yaşındaki Hamza Güllü'den 5 gündür haber alınamıyor. 8 Eylül Salı Günü, hem çalıştığı, hem de barındığı fırında, ona ulaşılabilecek tek iletişim aracı olan cep telefonunu da bırakarak, ortadan kaybolan Hamza Güllü'den bir haber bekleyen Ailesi, genç adamı gören ya da yeri hakkında bilgi sahibi olan vatandaşlardan yardım bekliyorHamza Güllü, İstanbul'da bir fırında işçi olarak çalışıyordu. Uzun bir süredir, hem çalıştığı, hem de barındığı fırından esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Kendisine ulaşılabilecek tek iletişim aracı olan cep telefonunu da fırında bırakan Hamza Güllü'den 8 Eylül tarihinden beri haber alınamıyor.
Hamza Güllü'nün Çerkezköy'de oturan eniştesi Ekrem Kocakoç, kayınbiraderinin gidebileceği her yeri aradıklarını ancak herhangi bir ize rastlamadıklarını vurgulayarak, "Ailesi Ünye'de oturuyor ama, Çerkezköy'de de, benim yanı sıra çok sayıda akrabası bulunuyor. Bütün uğraşlarımıza rağmen şuana kadar kendisinden haber alamadık. Kendisinden haber alamayan ailesi ise, perişan bir vaziyette müjdeli bir haber bekliyor." diyerek, 18 yaşındaki Hamza Güllü'yü gören ya da nerede olduğu hakkında bilgi sahibi olanların insanlık namına, ya güvenlik güçlerine ya da 0546 970 12 16, numaralı telefondan kendilerine ulaşmasını istedi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Bahçeköy de her haneye Gıda Paketi




Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan sel felaketi yaşayan halkımızın acılarını paylaşmak ve mağduriyetlerini gidermek amacıyla yardım elini uzatmıştır.
Çorlu Belediyesi bu bölgede mahsur kalan vatandaşlara yardım elini uzatmıştır. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Belediye Meclis Üyesi Ömer Cebe’yi yardımların yerine ulaştırılmasını sağlamak amacıyla görevlendirmiştir. Meclis üyesi Ömer Cebe hazırlanan gıda yardım paketlerini yerine ulaştırarak tüm köy halkının evlerine tek tek dağıtımını bizzat kendisi sağlamıştır.
Çorlu Belediyesi tarafından gönderilen 200 paket Gıda yardımı Bahçeköy de ayrım yapılmaksızın her eve tek tek dolaşılarak yardım paketleri hane sahiplerine teslim edildi. Belediye Meclis üyesi Ömer Cebe Bahçeköy de tüm evleri tek tek dolaşarak hane halkına gıda yardımlarını teslim etti. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından dağıtılmak üzere gönderilen yardım paketlerini alan Bahçeköy halkı Belediye Başkanına teşekkür ederek yardımların en doğru şekilde Çorlu belediyesi dağıttı. Bizler evimize kadar getirilen bu yardımlar için başkanımıza teşekkür ediyoruz dediler.
Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Cebe ‘Başkanımız Ünal Baysan tarafından gönderilen 200 paket gıda yardımını tüm köy halkına dağıttık. Gıda paketlerini ev halkının kendilerine teslim ettik. Amacımız onlarla dertleşmek acılarını paylaşarak yardımları ellerine teslim etmekti. Birçok köy halkından hayır dua aldık. Yardımlardan dolayı çok memnun kaldılar. Bu şekilde ev ev dolaşarak dağıtmamız konusunda çok memnun kaldıklarını belirttiler ve çok doğru bir iş yaptığımızı ifade ettiler. Evleri yıkılan halkımıza birkaç paket birden yardımda bulunduk. Gördük ki gerçekten evleri başlarına yıkılmış canlarını zor kurtarmışlar umarım bir daha böyle bir afeti hiçbir yerde yaşamayız.’




HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Sel Mağdurlarına Gıda Yardımı

Geçtiğimiz hafta aşırı yağış nedeniyle başta Tekirdağ ilinin Saray ilçesi olmak üzere Bahçeköy, Güngörmez gibi yerleşim alanlarını sel basması sonucu birçok ev yıkılmış ve onlarca köylü vatandaşımız mahsur kalmış ve altı vatandaşımızda hayatını kaybetmiştir.
Çorlu Belediyesi olarak sel felaketinde etkilenen yerlerdeki halka verilmek üzere Gıda yardımı gönderilmiştir. Yardımların tesliminde Belediye Meclis Üyesi Ömer Cebe başkanlığındaki bir heyetle ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilmiştir.
Cebe ilk olarak Saray ilçesinde mağdur olan vatandaşlara dağıtılmak üzere 70 koli Gıda Yardım Paketini Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ a teslim etmiştir. Gıda yardımının tesliminde Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Başkan Yardımcıları ve İl genel meclis üyelerinden bazıları hazır bulunmuşlardır.
Başkan Nazmi Çoban ‘ Çorlu belediye başkanı Ünal Baysana çok teşekkür ediyoruz. Bizleri bu kötü günümüzde yalnız bırakmadı. Gerek telefonla arayarak ve bu gıda yardımlarını göndererek yanımızda olduğunu göstermiştir. Saray halkı adına kendisine ve ekibine teşekkür ederim. Yardımları en kısa süre içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.’ Dedi.
Belediye Binasında teslim edilen Gıda Yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtımını ise Saray Belediyesi tarafından yapılacaktır.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Sığır besiciliği kursu sona erdi

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan sığır besiciliği kursu sona erdi.Sığır besiciliği kursunun sona ermesi dolayısıyla Halk Eğitim merkezi salonunda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Kaymakam Lütfullah Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Potur, İlçe Tarım Müdürü Hasan Kahraman, TÜSEDAD (Tüm süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) Başkanı N.Adnan Yıldız ve Genel Sekreter Atilla Celep katıldı.2 Haziran tarihinde başlayıp 25 Ağustos tarihinde sona eren 100 saatlik kursun teorik bilgilerini, İlçe Tarım Müdürlüğü Veterinerlerinden Bekir Uysal verdi. Kursun uygulama bölümü ise çevrede bulunan çiftliklerde gerçekleştirildi.Kursa katılan kursiyerlere yemleme, buzağılama, sağma, tırnak kesme ve tedavi yöntemleri gibi konularda bilgiler verildi.Kaymakam Lütfullah Gürsoy, belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada kursiyerleri kutladı ve kendilerinin TÜSEDAD üyesi çiftliklerde rahatlıkla iş bulabileceklerini söyledi.Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları Kaymakam Lütfullah Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, halk Eğitim merkezi Müdürü İsmail Potur, İlçe Tarım Müdürü Hasan Kahraman, TÜSEDAD Başkanı N.Adnan Yıldız tarafından verildi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Kırklareli bu görüntülerden kurtulmak için sabırsızlanıyor


Kırklareli, en büyük sorunlarından biri olan at arabalarından kurtulmak için sabırsızlanıyorGeçtiğimiz günlerde Kırklareli Belediyesi at arabası sorunundan kurtulmak içi mevcut at arabalarını satın alma kararı aldı. Kırklarelinin yerel basınından duyurulan haber Kırklarelinde büyük bir ilgi uyandırdı. Pazaryerinde insanların arasında dolaşan ve trafikte büyük tehlikelere yol açan at arabalarından biri ise dün değişik bir görüntü sergiledi. Kırklareli Özel İdare İş Hanında Sosyal Yardımlaşma Vakfının dağıttığı 50 TL yardımı almak için at arabasıyla gelen vatandaş, arabasını iş hanının karşısındaki kaldırıma bıraktı. Kaldırımda yürüyen vatandaşlar bu görüntü karşısında şok olurken, kaldırımı değil yolu kullanmak zorunda kaldı. Bir süre kaldırımda duran at arabası yapılan uyarı sonrası kaldırımdan indirildi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Kırklareli Üniversitesi’nde kontenjan açığı oluştu

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yeni dönemde bazı bölümlerin isminde ve içeriğinde bazı değişiklikler yapınca kontenjanlarda boşluklar oldu. Kırklareli Üniversitesi kayıt yenileme işlemlerini de sona erdirdi. Yeni kayıtlarla 9 bin öğrenci sayısını bulan Kırklareli Üniversitesinde bazı programların ismi ve eğitim içeriğinde değişiklik olması ve bazı basın organlarında harç fiyatlarının abartılması nedeni ile 537 kontenjan boşluğu oluştu. Kırklareli Üniversitesinin iki yıldır tam olarak dolduğu bölüm olan Turizm Otelcilik ve İşletme Bölümünün ismi Ağırlama Hizmetleri olarak değişmesi nedeni ile 60 kontenjana sahip olan bölüme sadece 16 öğrenci kayıt yaptırdı. Kırklareli Üniversitesinde olan bölümlerden Gümrük İşletmeleri bölümünün ismi Dış Ticaret, Muhasebe bölümlerinin ismi ise Muhasebe ve Vergi bölümü olarak değiştirildi. YÖKün yaptığı bu değişiklikler sonrası bu bölümlerde de kontenjan açığı oluştu.Bu yılki hedeflerinin 11 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu daha öncede defalarca belirten Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay; Bu yıl üniversitemizin hızla büyümesi sonucunda bünyemizde bulunan öğrenci sayısı kadar öğrenci kontenjanı alarak sayımızı bir yılda ikiye katladık. Buda Rektörümüz Mustafa Aykaçın ve diğer çalışma arkadaşlarımızın yoğun çalışma temposu sayesinde oldu. Şuan kayıtlarımız sona erdi ve öğrenci sayımız 2. sınıftaki öğrenciler ile birlikte 9 bini buldu. Ek kontenjanlar ile 10 bini geçmeyi hedefliyoruz dedi.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Emniyet'ten emekli polis, şehit ve gazi ailelerine iftar

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine, emekli polislerin yanı sıra şehit ve gazi aileleri de katıldı. İftar yemeğine ev sahipliği yapan Çerkezköy Emniyet Müdürü Cemal Dalman, yemekte emekli teşkilat mensupları, şehit ve gazi aileleri ile uzun süre sohbet ederek, her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi
EMEKLİ TEŞKİLAT MENSUPLARI DA KATILDI
İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ogan, İlçe Emniyet Amiri M. İzzet Ersoy, Asayiş Büro Amiri Ahmet Ceylan, Zonguldak Emniyet Eski Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, Çerkezköy İlçe Emniyet Eski Müdürü Murat Kılıç ve İlçe Emniyet Eski Amiri Haydar Arslan, Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Kemal Şişman, Asayiş Büro Amiri Ahmet Ceylan, Asayiş Büro Eski Amirlerinden Tahir Eke, Emekli Başkomiser Hasan Tüfekçi, Emekli Komiser Mustafa Oruç’un yanı sıra kısa bir süre önce Çerkezköy’e atanan Komiser Emre Özyumurtacılar ve Komiser Yardımcısı Necmi Arpacı, teşkilat mensupları, emekli teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

İhtiyacı olan alıp götürdü


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy Belediyesi’nin başlattığı 'İhtiyacın yoksa al getir, İhtiyacın varsa al götür' kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 6 bin parça eşyanın dağıtımına başlandı. Ramazan dolayısıyla başlatılan bu kampanya kapsamında dağıtımın bayrama kadar edeceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, her gün 100 kişiye yardım ulaştırılacağını vurgulayarak, Arefe Günü'ne kadar, 1000 aileye ulaşmayı planladıklarını söyledi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

SAĞNAK YAĞIŞ TEKİRDAĞIN KUMBAĞ BELDESİNİ VE EDİRNENİN KEŞAN İLÇESİNDE HASARA YOL AÇTI

Tekirdağ' ilinin Kumbağ beldesinde etkili sağanak nedeniyle su baskınına uğrayan fabrikalarda kaybolan ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalarsürüyor Alınan ilk bilgiye göre, su baskını dolayısıyla fabrikalardaki işçilerden 5'inin kaybolduğu, 20'sinin ise mahsur kaldığı bildirildi .Daha sonra yapılan çalışmalar neticesinde Tuğla fabrikalarında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sona erdi.
Edinilen bilgiye göre, karadan yapılan kurtarma çalışmalarında tuğla fabrikalarındaki 131 işçiye ulaşıldı, havadan yapılan çalışmalarda ise 180 dolayında işçi kurtarıldı. Karadan yapılan çalışmalara GEA ve AKUT arama kurtarma ekipleri, Tekirdağ itfaiyesi, askeri birlikler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ve diğer ekipler katıldı. Bu arada, fabrikalardaki çalışmalar sırasında 6 yabancı uyruklu kaçak işçinin de kurtarıldığı bildirildi. Öte yandan, bölgede yazlık evlerinde sele yakalanan vatandaşların kurtarılması çalışmaları devam ediyor. Bu arada yetkililer, bazı vatandaşların evlerini terk etmek istemediklerini, 2. ve 3. katlara çıkarak selden korunduklarını söyledi.
KEŞANDA YAĞIŞ ETKİLİ OLDU
Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili sağanak nedeniyle 50'ye yakın evin bodrum katını su bastı.
Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomplarla su dolan bodrumları boşaltmaya çalışıyor. .
Sağanak, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı tesislerinde de etkili oldu. Sağanak nedeniyle tesisi su bastı.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Edirne'nin Keşan ilçeleri arasında bulunan ve aşırı yağıştan dolayı çökme meydana gelen Kadıköy Köprüsü, yapılan çalışmanın ardından trafiğe açıldı. Edinilen bilgiye göre, Malkara-Keşan kara yolunun 8. kilometresindeki Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağış nedeniyle çökme oluşması nedeniyle kara yolları ekiplerince köprüde onarım çalışması yapıldı. Bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanan ulaşım, köprüdeki çalışmanın ardından tamamen trafiğe açıldı. Bu arada Malkara ile Tekirdağ arasındaki İnecik Köprüsü'nde de aşırı yağışlar nedeniyle sel sularının köprünün üzerinden aktığı, ancak şu anda tehlikeli bir durum olmadığı belirtildi. Saray ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle taşan Galata Deresi'nde ise sular çekilmeye başladı. Galata Deresi yatağındaki bazı evler, sele karşı alınan önlemler çerçevesinde daha önce boşaltılmıştı.
KAYNAK:www.22haber.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...