***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Ekim 2009 Salı

TEKİRDAĞDA DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLAMALAR BAŞLADI


Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son günlerde hızla yayılan domuz gribine karşı şehirde dezenfekte çalışması yapıyor. Domuz gribine karşı alınacak önlemlerin başında, segonder (ikincil) enfeksiyonları önlemek için temizlik ve hijyenin şart olduğunu söyleyen Tekirdağ Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sait Türkistanlı, “Okullar, yurtlar, dershaneler, kamu kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçlarında (minibüs ve otobüs) yapılacak olan dezenfeksiyon için belediye olarak önlemlerimizi aldık ve ekiplerimiz tarafından çalışmalara başladık” dedi. Türkistanlı, Toplu yaşam alanlarında bulaşmayı ve yayılmayı önlemek için dezenfektan maddelerle koruyucu önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi.

Kopay Köpekleri Irkını Yaşatmak için Dernek Kurdular


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçesinde kurulan Avcılar ve Kopay Köpekleri Koruma ve Yetiştirme Derneği Kurucularından Enver İşseven; “Tek Türk Irkı Av Köpeğini Yaşatmak İstiyoruz”
Türkiye’nin Tek Yerli Av Köpeği ırkı olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Balkanlara yayılan Kopay Köpekleri Irkını yaşatmak için Çorlu’da dernek kuruldu. Dernek üyeleri, Kopay ırkının Türkiye’de yetişen ve daha sonra dünyaya yayılan bir cins olduğunu kanıtlamak için tescil çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda 15 Kasım tarihinde İstanbul’da Kangal ırkının tescilini yapacak olan Köpek Irkları Federasyonu temsilcilerine Kopay ırkının tanıtımı yapılacak.
Çorlu’da Çorlu Avcılar ve Kopay Köpekleri Koruma ve Yetiştirme Derneği’ni kuran avcılar, Türkiye’nin tek yerli av köpeği ırkı olan Kopay Köpeklerini korumak için yetki almaya çalışıyor. Ahmet Şen başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri Enver İşseven, Beyhan Kuyucuklu, Erol Mutlu, Tuncay Sevinç, Yücel Avcıoğlu ve Vedat Kısmetli, Kopay ırkının koruyup kollamak ve Türkiye geneline yeniden yaymak için çaba sarf ettiklerini ve bu hedef doğrultusunda dernekleşmeye gittiklerini ifade ettiler. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Avcılar ve Kopay Köpekleri Koruma ve Yetiştirme Derneği yönetim kurulu başkanı Ahmet Şen, Türkiye’ye birçok şeyde olduğu gibi Türk ırkı olan Kopay Köpeklerinin de ihmal edildiğini belirterek, “Osmanlı imparatorluğu döneminde özellikle Balkanlara yayılan Kopay ırkına sahip çıkmaya çalışanlar var. Bu ırk Türkiye’ye ait bir ırktır. Dernek olarak, Kopay köpeklerinin tescillenmesi konusunda çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda Kopay köpeklerinin şecerelerini çıkartarak sertifikalandırma konusunda Köpek Irkları Dernek ve Federasyonu ile temas halindeyiz. Kopay ırkını kontrol altına alarak çıkar amacı gözetmeden, bu ırkı yetiştirmeye ve sahip çıkmaya uğraşıyoruz. Kopay ırkını yetiştirirken bir takım ihtiyaçlarımız olacak. Onları bir barınak altında toplayıp gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bu nedenle Belediye Başkanımız Ünal Baysan’dan destek istedik. O’da yardımcı olacağını aktardı. Barınak konusunda yer gösterilmesinin ardından gerekli çalışmaları yapacağız ve barınağı inşa ederek, ülke genelindeki Kopay köpeklerinin bakımlarını ve üretimlerini sağlayacağız. Elde edilecek safkan Kopay köpeklerini tekrar Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz” dedi.
Türkiye’ye özgü birçok ırkın melezleştirildiğini ifade eden Enver İşseven ise Lokum, Baklava ve Türk Kahvesi nasıl Yunanistan tarafından sahiplenilmeye çalışıldıysa aynı şey Kopay köpekleri içinde geçerli. Türkiye’de ki birçok köpek ırkı melezleştirilerek sahiplenildi. Yunanistan Kopay köpeklerimizi sahiplenmeye çalışıyor. Hatta bir kısmını melezleştirerek İtalya’ya gönderdiğini duyuyoruz. Bunların içinde bir tek Kangal ırkını sahiplenemediler. Köpek Irkları Federasyonu yaptığı çalışmalar neticesinde Kangal köpeklerini Türkiye’ye özgü olduğunu kabul etti ve 15 Kasım tarihinde bu konuda bir tören var. Bizde Kangal ırkı için yapılan çalışmalarda olduğu gibi Türkiye’ye ait olan ve şu anda tek safkan av köpeği olan Kopay köpeklerimizi tescillendirmeye çalışıyoruz. 15 Kasım tarihinde İstanbul’a gelecek olan Köpek Irkları Federasyonu temsilcilerine giderek Kopay köpeklerimizi göstereceğiz. Çünkü Kopay köpeklerinin bugün Trakya bölgesinde neredeyse 15-20 tane kaldığını tahmin ediyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kopay ırkına sahip çıkarak tescillendireceğiz” diye konuştu. Öte yandan Çorlu Avcılar ve Kopay Köpekleri Koruma ve Yetiştirme Derneği başkanı Ahmet Şen, derneğin diğer avcılar dernekleriyle aynı statüde olduğunu ifade ederek, avcılıkla ilgili bütün işlemleri yapabildiklerini ve üyelerine her türlü desteği verdiklerini söyledi. Şen ayrıca üyelik aidatının giriş 30 lira, yıllıkta 20 lira olduğunu sözlerine ekledi.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

LüleBurgaz ilçesinde 29 Ekim akşamı coşku dolu geçecek

Kırklareli ilinin Lüleburgaz belediyesi, 29 Ekim cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gece etkinlikleri düzenleyecek.Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in 86. yılı kutlama programı gece etkinlikleri saat 19.30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Lüleburgaz Belgeseli ve Lüleburgaz Dans Okulu Lirik dans gösterisinden sonra şiirler okunacak.Belediye Başkanı Emin Halebak'ın konuşmasından sonra ses, ışık ve hava fişek gösterisi eşliğinde Cumhuriyetin temsili ilanı gösterimi yapılacak.Kaymakam Lütfullah Gürsoy'un konuşmasından sonra sanatçı Şevval Sam konser verecek.
KAYNAK.LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Köşk Düğün Salonu Domuz Gribi’ne karşı ilaçlandı



Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı 8 kişilik ekip Belediye ye ait sıklıkla kullanılan yerleri Bakterilere, mantarlara ve Virüslere karşı dezenfeksiyon çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalarında ilk esas bulaşıcı hastalıkların bulaşmasını önlemek insan sağlığına tehdit edici bir unsur oluşmasını önlemektir. Kamuoyunda, basında Sağlık Bakanlığının sık sık bildirdiği toplumu tehtid edici Domuz gribi virüsünün(H1N1) yayılmasını önlemek için, Virüslere etkili dezenfektan maddelerle dezenfeksiyon yapılmaktadır. Bu işlem sıklıkla sürecektir.
Öncelikle çok sık kullanılan Belediye idare binası, Keşan Belediye Köşk Düğün Salonu, Keşan Spor Düğün Salonu, İtfaiye Binaları ve sosyal tesisler, Kapalı spor salonu ve sosyal tesisler, Terminal binası ve sosyal tesisler, Keşan içinde çalışan toplu taşıma araçları, Mezbaha sosyal tesisler, su depoları terfi binaları dezenfekte edilme çalışmaları başlamıştır. İlçede bulunan tüm Okullar 28 Ekim saat 14:00 ten okullar tatil edildikten sonra dezenfekte çalışmalarına başlayacaktır.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileriDerneği’nden Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret


Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.
Saat 13.00’te gerçekleşen ziyarete dernek başkanı Murat Yaşar Arıkan ile yönetim kurulu üyeleri İsmail Erdoğan, Okan Akarsu, Süleyman Sarıkeçe ve Cevat Yayagaç katıldılar.
Arıkan, Özcan’la terminalle ilgili çeşitli konuları görüşerek bu konularda kendisinden destek istedi.
Özcanda öncelikle bu ziyaret nedeniyle dernek yöneticilerine teşekkür ederek “Sizlerin talepleri ve istekleri konusunda da gerekeni yapma konusunda çalışacağız. Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

ÇORLU’DA 29 EKİM COŞKUSU










Çorlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor.
Türkiye Cumhuriyet’inin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kuruluşunun 86. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu bir şekilde kutlanması amacıyla Çorlu’nun önemli meydan ve caddeleri bayrak ve Atatürk resimleriyle donatılıyor. Atatürk Meydanı’na dev boyutlarda Atatürk resimlerinin asılmasının ardından Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından esnaf ve işyerlerine asılması amacıyla ay yıldızlı bayraklar ve afişler dağıtıldı. Son olarak ilçe genelindeki ilan panolarına, billboardlara, yolcu duraklarına, direklere ve üstgeçitlere “Bu sevgi bitmeyecek Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza kadar yaşayacak” yazılı Atatürk Resimleri asıldı.
Asılan resim, afiş ve ilanlarla kamuoyunda Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili hassasiyetin arttırılması ve halkın kutlama ve etkinliklere en yüksek seviyede katılımının sağlanması hedefleniyor.
28 Ekim 2009 günü 18:30´da Atatürk Anıtının önünden yürüyüş başlatılarak toplu olarak Cumhuriyet Meydanı´na gidilecek. Yerel müzik grup burada halka konser verecek. Belediye folklor ekibi yöresel halk oyunları gösterisi yapacak. Tören saat 22:00´de havai fişek gösterisinin ardından sona erecek.
HABER VE FOTO:RECEPKARAGÖZ

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.İLE KREDİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Ülkemizin içinden geçtiği zor ekonomik koşullarda, nakit ihtiyacı olan işletmelere uygun şartlarda kurumsal finansman desteği sağlamak amacıyla; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. arasında, Oda üyesi işletmelere özel koşullarda kredi verilmesi yönünde ki protokol 27 Ekim 2009 Salı günü imzalandı.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.arasında kredi protokolü anlaşması, 27 Ekim 2009 Salı günü imzalandı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki imza törenine; Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Bölge Müdürü Ahmet OĞUZ, Çorlu Şube Müdürü Erbil ŞENER, Pazarlama Uzmanı Yüksel FİDANCIOĞLU, Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar OĞUZ ve Yönetim Kurulu Üyesi Serkan ERÇİLİ katıldılar.
İmzalanan protokol ile, oda üyeleri işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere Albaraka Türk’te özel kredi olanaklarından faydalanabilecekler.
2 Ay Ödemesiz Dönem Uygulaması
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin piyasaya oranla daha uygun şartlarda kaynak temin edebilmeleri için bankalarla yaptığımız protokollere özen gösteriyoruz. Bu bağlamda Albaraka Türk Katılım Bankası ile yaptığımız protokol anlaşmasının üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bankanın belirlediği yeterlilik şartlarını sağlayan üyelerimiz bankayla iletişim kurarak Odamız üyesi olduklarını beyan ederek bu imkandan faydalanacaklardır. Albaraka Türk Katılım Bankası’na özellikle, Kredilerin vadesi hususunda; üyelerimizin talebine istinaden gerektiğinde 2 ay ödemesiz dönem uygulaması için teşekkür ediyorum” dedi.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.Bölge Müdürü Ahmet OĞUZ konuşmasında; “ İmzalanan protokol ile oda üyesi ticari ve sınai işletmeler, % 1,10’den TL, %0,95’ten dolar ve %0,90 euro cinsinden kredi kullanabilecek. Ayrıca Albaraka Türk; geçici, kesin, avans ve uygun görülen diğen nitelikteki teminat mektupları için uyguladığı yıllık yüzde 2 komisyon oranını, üç aylık devreler halinde yüzde 0,5 oranında olmak üzere tatbik edecektir. Albaraka Türk olarak ana faaliyet alanlarımızdan biri kredi vermektir. Bu çalışmalardan biri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız kurumsal işbirliği bizim açımızdan büyük önem arz ediyor. Yapılan anlaşma ile bölgedeki KOBİ’lerin finansman ihtiyacını karşılayarak ekonominin gelişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU AK GENÇLİK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN KONFERANS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.


AK Parti Çorlu Gençlik Kolu’nun düzenlediği “Türkiye’nin Siyasi Tarihi” konulu konferans Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonunda başarıyla gerçekleşti.
Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta dinleyici olarak AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, İl Teşkilat Başkanı Mehmet Yurdanur, İl Gençlik Kolu Başkanı Bayram Başelma ile MKYK üyesi Selime Günder katıldılar. Ayrıca AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Atilla Arıksoy, AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile Muratlı ve Tekirdağ’ın diğer ilçelerinden de Gençlik Kolları gruplar halinde katıldılar. Çoğunluğunu Çorlu’daki üniversiteli gençlerin oluşturduğu dinleyici kitlesi konferansı sonuna kadar ilgiyle dinledi.
AK Parti Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Eryılmaz yaptığı kısa açılış konuşmasında Çorlu AK Gençlik olarak bu tip etkinlikleri düzenlemelerindeki amaçlarının siyasete bilgili ve bilinçli gençler kazandırmak olduğunu vurguladı.
Daha sonra sırasıyla AK Parti Tekirdağ Gençlik Kolu Başkanı Bayram Başelma ve AK Parti Gençlik Kolu MKYK üyesi Selime Güder de kısa birer konuşmayla dinleyicileri selamladılar. Çorlu AK Gençlik Kolu’na düzenledikleri konferans için teşekkür ettiler. Bu tip çalışmaların gençlerde demokrasi kültürünün yerleşmesinde etkili olacağını belirttiler.
Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’nun Şeyh Edibali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözleriyle başladığı konferans iki saat sürdü. Osmanlı’nın kuruluş felsefesiyle başlayıp günümüze kadar siyaset ve demokrasi aşamaları ile bu dönemlerde yaşananları anlatan Prof. Topçuoğlu tarihten verdiği belgelere dayanan ilginç örneklerle özellikle genç dinleyicilerin dikkatini toplamayı başardı.
Konferansın sonunda AK Parti Çorlu Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Eryılmaz, Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’na bir teşekkür plaketi sundu.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

ŞAHBAZ KÖYÜNDE SİLAH İLE ÖLDÜRÜLEN KİŞİLER TOPRAĞA VERLDİ


Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı Şahbaz Köyünde 25 Ekim Pazar günü meydana gelen katliamda amcalarının silahından çıkan mermiler sonucu yaşamlarını yitiren Bekir Yılmaz, 3 yaşında ki oğlu Arda Yılmaz ve anne Muradiye Yılmaz köy mezarlığında yan yana defnedildiler. Cenazede gözyaşı sel olurken katliamda babaannesi Muradiye Yılmaz’ın yardımı sonucu kurtulan 16 yaşında ki Berna Yılmaz, ayakta durmakta güçlük çekerken ‘Kardeşimin hiç suçu yoktu. Ne günahı vardı. Babam ne yaptı sana’ diyerek feryat etti. Yine katliamda amcasının ateş etmesi sonucu yaralanan Ersin Yılmaz’da hastaneden çıkarak cenaze törenine katıldı. Şahbaz köyünde ki katliamda yaşamlarını kaybeden Bekir Yılmaz, 3 yaşında ki oğlu Arda Yılmaz ve anne Muradiye Yılmaz’ın cansız bedenleri Adli Tıptan alınarak köy camisine getirildi. Öğlen namazına müteakip cenaze namazları kılındı. Musalla taşlarına yan yana dizilen tabutlardan 3 yaşında ki Arda’nın tabutu görenlerin içini burktu. Katliamdan yaralı kurtulan Ersin Yılmaz’da hastaneden çıkarak cenaze namazına katıldı. Cenazeye köy halkının yanı sıra civar köylerden de vatandaşların katıldığı cenaze namazı sonrası Bekir Yılmaz, 3 yaşında ki oğlu Arda Yılmaz ve anne Muradiye Yılmaz’ın tabutları ellerde taşınarak katledildikleri evlerinin önüne getirildi. Son kez yakınlarının görmesi için yüzleri açılan tabutlardan 3 yaşında ki Ardanın yüzünün açılması feryatların atılmasına neden oldu. 112 sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu cenazede fenalaşanlara anında müdahalede bulunuldu. Katliamda babaannesi Muradiye Yılmaz’ın yardımıyla kurtulan 16 yaşında ki Berna Yılmaz, ayakta durmakta zor anlar yaşadı. Katliamda babasını ve kardeşini kaybeden Berna Yılmaz, “Kardeşimin hiç suçu yoktu. Ne günahı vardı. Babam ne yaptı sana’ diyerek feryat etti. Ardından katledildikleri evlerinin önünden alınan cenazeler araçlarla köy mezarlığına getirildi. Köy mezarlığında kendileri için yan yana açılan mezarlara tek tek defnedildiler. 3 yaşında ki Arda babası Bekir Yılmaz’ın yanına defnedilirken Muradiye Yılmaz’da onların yanına defnedildi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

ÇORLU’DA TRAFİK KAZASI 2 YARALI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında demir direğe çarpan araç içindeki 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre; Kamil Toyran (31) yönetimindeki 59 PR 711 plakalı otomobil Çorlu Gölcük Meydanı Arslan Sokak üzerindeki demir direğe çarptı.
Kazada otomobil sürücüsü Kamil Toyran ve yanında bulunan Erdal Şaşmaz (26) yaralandılar. Ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 yaralı da burada tedavi altına alındı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Olay sonrası yürüyemez hale gelen araç çekici vasıtasıyla kaldırıldı.
HABER VE FOTO.RECEP KARAGÖZ

Tüm Türkiye’de okullar tatil

İlk olarak Ankara’da görülen “Domuz gribi” nedeni ile domuz gribinin görüldüğü okulun tatil edilmesi işlemi tüm Türkiye’ye yayıldı. Domuz gribinden ilk ölümün gerçekleşmesinin ardından MEB Türkiye genelinde tüm okulların, etüd merkezlerinin ve dershanelerinin 30 Ekim günü tatil edildiğini açıkladı.
Böylece 29 Ekim tatiliyle birlikte okullar 4 gün tatil olmuş olacak ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılacak.Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Valiliklere Okulların Tatil Edilmesi konulu bir genelge gönderdi.Çubukçu, genelgede şunları kaydetti:Gripten koruma ve yayılmasını önlemek amacıyla tedbir olarak 30 Ekim Cuma günü ülkemiz genelinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile yaygın eğitim kurumları, özel okullar, dershaneler ve etüt eğitim merkezleri 1 gün süreyle tatil edilecektir.Bu süre içerisinde bakanlığımıza bağlı bütün okullar, belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak okulların tüm bölüm ve ünitelerinin (derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe, oyun alanı ve bütün müştemilat) dezenfekte edilecektir.Özel okullar, dershaneler, etüt eğitim merkezleri dezenfekte çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirecektir.Uzmanlar uyarıyor. Virüsün bulaşma yolu solunum yoluyla gerçekleşiyor. Çevreye bulaşan mikroplar plastik yüzeylerde 24 saat, kumaşlarda 15 dakika bulaşmaya devam ediyor. Okullarda el yıkama faaliyeti kampanyası var. Okullarda aksayan bir husus yok. Hijyenik tedbirlerin devam etmesinin sağlanmasıdır süreç. Okulların, hastanelerin, hastaların yattığı odaların da bu şekilde temizlenmesi gerekiyor. Ek bir önlem alınmayacak. Farklı bir dezenfektan kullanılmayacak. Eğitimler televizyondan canlı şekilde sürdürülecek! Dersler TRT 3teSağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT, domuz gribi ile mücadele kapsamında ortak bir proje başlattı. Domuz gribi nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmesi ihtimaliyle ilgili önlemler çerçevesinde, okulların kapalı olduğu dönemlerde TRT 3, müfredata uygun olarak canlı eğitim ve öğretim yayınları yapacak. Ankara'da domuz gribi nedeniyle okulların bir hafta tatil edilmesi dolayısıyla yarından itibaren TRT 3'te 07.00 ile 14.00 saatleri arasında, canlı eğitim ve öğretim yayınları yapılacak. Daha sonraki dönemlerde de Türkiye'de herhangi bir okulda eğitim ve öğretime ara verildiğinde, o dönemin müfredat konuları TRT 3'den canlı olarak yayımlanacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, okullarda Kasım ayının son haftası aşılamanın başlayacağını ve Ocak ayına kadar devam edeceğini söyledi. Aşının bir takvime bağlı olarak Türkiye'ye getirileceğini belirten Sağlık Bakanı Akdağ, aşının diğer ülkelerce de Kasım ayından itibaren yaklaşık 4 aylık süre içinde temin edileceğini bildirdi. Sağlık Bakanı Akdağ; Dolayısıyla aşıyı bir anda getirmek, tüm çocuklara yapmak veya bütün ihtiyaç sahiplerine yapmak mümkün değil. Zamandan kazanmış olmak maksadıyla bu uygulamaları sürdürüyoruz dedi. Salgını yönetme konusunda Türkiye'de saygın bilim adamlarından oluşan Pandemi Yürütme Kurulu oluşturulduğu hatırlatan Sağlık Bakanı Akdağ, kurulun şartları değerlendirerek kararı verdiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Akdağ, Bu bazen bir okulun kapanması olabilir. Birkaç okulun kapanması olabilir. Bir şekildeki belli bir süreyle tamamen kapanması olabilir. Nitekim bildiğiniz gibi Diyarbakır'da geçen hafta ve içinde bulunduğumuz hafta başından itibaren de Ankara'da okul kapandı. Eğitimin sürmesi açısından TRT ile bir eğitim programı sürdürüleceğini anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanlığının da başından bu yana mükemmel çalışma sergilediğini kaydetti. Sağlık Bakanı Akdağ, Tüm okullarda eğitim müfredatının ortak biçimde yürütülmesine gayret edilmesi, böyle bir salgın beklediğimiz için, bunun ön hazırlıklarının yapılması ve şimdi de TRT vasıtasıyla yavrularımızın eğitimlerini evde devam ettirmesi çok büyük bir başarıdır ifadesini kullandı.Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: Velilerimiz şunu çok iyi bilmeliler. Türkiye tedbirlerin üst seviyede alındığı bir ülke, biz bu işe hazırlıklıyız. Tabi bu tedbirler gündeme getirilirken bir taraftan da farklı yayınlarla vatandaşın kafası karıştırıldı. Ama çok net olarak şunu ifade etmeliyim. Bir defa paniğe kapılacak bir durum yok. Hastalık geçiren kişilerin çok büyük kısmının basit bir hastalık geçirdiğini, iyileştiğini biliyoruz, bunu şu anda yaşıyoruz. Peki o zaman niçin bu kadar önem veriyoruz meseleye? Çünkü çok hızlı yayılabilen bir hastalık. Hastaneye yatışlar gibi az sayıdaki vakalara karşı özellikle bütün tedbirleri alıyoruz. Az sayıda da olsa hayatını kaybeden bir kişi olduğu zaman, o son derece önemli bir durum haline gelmiş oluyor. Yani bu işin çocuklar, aileler arasında panik havasına çıkarmanın gerçekten gereği yok. Alınması gereken tedbirlere de dikkati çeken Sağlık Bakanı Akdağ, şunları kaydetti: Kurumsal tedbirler alınırken, okul kapanmalarından bahsediyoruz. Şimdi aşılamayla ilgili tedbirleri Sağlık Bakanlığımız aldı, aşıyı temin ettik ve gerekli aşıları yapacağız. Bireysel tedbirlere çok ciddi biçimde dikkat etmemiz lazım. Bunların yanında el yıkama geliyor. Bir de şu el sıkışma ve öpüşme adetinden 5 ay vazgeçmeyi ben bütün toplumumuza öneriyorum. Çünkü ellerle hastalığın bulaştığını biliyoruz. Uzaktan da birbirimize sevgimizi gösterebiliriz. Sıcakkanlı bir halkız, biliyorum bunun zorluğunu, ama 5 ay birbirimize sarılmayı, öpüşmeyi, el sıkışmayı erteleyebilirsek hastalığın yayılma hızının azalmasında yararlı olacağına inanıyorum. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu uyarma amacı güttükleri ancak korkutma içinde olmadıklarını söyledi. Toplumun bir paniğe sürüklenmesi, panik içinde hareket etmesi, özellikle ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili kaygılarını daha yüksek düzeyde taşıyor olmalarının bu türlü tedbirleri almalarını gerekli kıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bu konuyla ilgili hazırlıkları 2,5-3 ay öncesinden başladıklarını, Sağlık Bakanlığı virüsün yayılmasında hem önleyici hem de tedavi sürecinde koordinasyonu yürüten bakanlık. Bizim okulları kapatma kararımız tamamen sayın bakanın önerileri doğrultusunda kurulan ve bilim adamlarından oluşan heyetlerin önerileri doğrultusundadır. Eğitime ara verdiğimiz dönemde bir zorunluluk gereğidir, zorunluluk gereği okulların kapatılması kararı veriyoruz ve televizyon yoluyla eğitimi de bu zorunluluğun neticesinde ortaya çıkacak bir takım sorunları önlemek amacıyla öngörüyoruz.Dolayısıyla, uyguladığımız eğitim alternatifi televizyon yoluyla eğitim-öğretim değil, ama bu zorunluluk gereği alınmış bir karar. Bu süreç içinde aldığımız bu kararı umarım toplumumuz ve velilerimiz de anlayışla karşılayacaktır. Televizyon yayınları ve yayın eğitimi konusunda da okula göndermekteki hassasiyetin, en azından çocuklarımızın eğitiminin aksamaması açısından gösterilmesi, o saatler içinde çocukların ekran başında olmasını, ailelerin dikkat etmesini biz de istirham ediyoruz dedi.
KAYN AK:YEŞİLYURT GAZETESİ

VALİ KEMELEK’TEN BAŞKAN BAYSAN’A ZİYARET




Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret etti.
Daha önce Osmaniye Valisi görevini yürüten Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Valiliği Görevine atanmış ve 29.06.2009 tarihinde ilimizdeki görevine başlamıştı. Göreve başladığı günlerde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ziyaret ettiği Tekirdağ Valisi Kemelek, Tekirdağ Yolu üzerinde bulunan Belediye Hizmet binasına giderek Başkan Baysan’a iadeyi ziyarette bulundu.
Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’un yanısıra Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan da Tekirdağ Valisi Kemelek’in ziyaretinde hazır bulundu.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi. Daha sonra belediye hizmetleriyle ilgili plan ve projelerini anlattı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de birlik ve beraberlik içerisinde başarılı bir çalışma dönemi geçirme temennisinde bulundu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...