***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Ocak 2010 Cuma

KIRKLARELİ BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI


DİSK/ Genel – İş Sendikası Trakya Şubesinin örgütlü olduğu Kırklareli Belediyesinde çalışan 140 işçinin iki yıllık dönemi kapsayan (01.01.2010 – 31.12.2011) Toplu İş Sözleşme görüşmeleri 30.12.2009 Çarşamba günü tarafların anlaşması ile sonuçlanmıştır.
Genel – İş Sendikası Trakya Şubesi olarak, Belediye Başkanı Sayın Cavit ÇAĞLAYAN, Başkan Yardımcısı Sayın Ünal BAŞKUR ve Değerli Meclis üyelerine, görüşmeler sırasında göstermiş oldukları anlayış ve iyi niyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı Belediyelerimizin de fazlasıyla yaşadığının bilincindeyiz, ancak bütün bu sıkıntılara rağmen üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve günün gelişen koşulları karşısında iyileştirilmesi kaçınılmazdır, bu aynı zamanda iş barışına da olumlu katkı sunacaktır.
Kırklareli Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve değerli Meclis üyelerinin de bu anlayış ve yaklaşım içinde olmaları müzakerelerin kısa sürede her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde anlaşma ile sonuçlanmasını sağlamıştır.
Toplu İş Sözleşmesinin Başta çalışanlarımız olmak üzere Kırklareli Belediyesine ve Kırklareli halkına hayırlı olmasını diliyoruz.
Yapılan anlaşmaya göre;
Beş yıllık bir işçinin 01.01.2010 – 31.12.2010 tarihleri arasında eline geçecek kazançları.
Bir günlük yevmiye : 58.94TL
Yıllık Kıdem Zammı : 18kr
Aile Yardımı : 85.00TL
Çocuk Yard. (bir çocuk için) : 15.00TL
Ağır Hiz.Yard. : 55.00TL
Toplam Kazançlar : 1.923,00TL(Bürüt)
Aile Geçim İndirimi 70.00TL
Beş Yıllık Bir İşçinin Kesintilerden sonra ele geçen net ücreti :1.416,00 TL
20 yıllık bir işçinin 01.01.2010 – 31.12.2010 tarihleri arasında eline geçecek kazançlar,
Bir günlük yevmiye : 69.41TL
Yıllık Kıdem Zammı : 18kr
Aile Yardımı : 85.00TL
Çocuk Yard. (bir çocuk için) : 15.00TL
Ağır Hiz.Yard. : 55.00TL
Toplam Kazançlar : 2.237,00TL(Bürüt)
Aile Geçim İndirimi 70.00TL
Yirmi Yıllık Bir İşçinin Kesintilerden sonra ele geçen net ücreti :1.636,00 TL
İkinci yıl zammı olarak yukarıdaki ücretlere;
Birinci altı ay için %4
İkinci altı ay için %4 oranında zam uygulanacaktır.
Toplu Sözleşme imza töreni DİSK Genel Başkanı Sayın Süleyman ÇELEBİ ve Genel – İş Genel Başkanı Sayın Erol EKİCİ’NİN de katılımıyla Kırklareli Belediyesinde yapılacaktır.
Aladdin ÖZTÜRK
Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı

Bu köprü tesadüfen bulundu

İl Özel İdaresi, Edirne'nin 11.Tarihi taş köprüsünü bularak ortaya çıkardı. Tarihi Köprü,Kazan Mevkiinde kaçak kuyu suyu kullanıldığı ihbarı üzerine yapılan araştırma sonunda tesadüfen bulundu.
İl Özel İdaresi, Edirne’nin 11.Tarihi taş köprüsünü bularak ortaya çıkardı. Tarihi Köprü, Kazan Mevkiinde kaçak kuyu suyu kullanıldığı ihbarı üzerine yapılan araştırma sonunda tesadüfen bulundu.
TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI
Bir zamanlar en işlek tarihi köprülerden birisiydi. Yapıldığı dönemlerde bile Avrupa istikametine giden tek köprü belki de oydu. Kaç yüzyıldır ayakta durduğu ise henüz bilinmiyor.
İl Özel İdaresi köprüyü tesadüfen buldu ve hemen çalışmalara başladı. Özel İdaresi Mühendisleri, Arkeologları hemen araştırmalarına başladılar.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, köprünün bulunuşunun tamamen bir tesadüften oluştuğunu belirterek; bir vatandaşın o bölgede kaçak Derinkuyu suyu kullanıldığını yönündeki ihbar üzerine yaptıkları araştırma sırasında köprünün ortaya çıkarıldığını söyledi.
HİÇBİR YERDE KAYITLARI YOK
Öncelikle köprünün kaç yılında yapıldığı araştırmaları yürüten özel idare yetkilileri. İlk iş olarak kayıtlara inmeye karar verdi.
Karayolları, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Anıtlar kurulu ve diğer dairelerle çalışmalara girildi. Ama köprünün kesinlikle hiçbir yerde kaydına rastlanmadı. Köprülerin varlığı Karayolları Genel Müdürlüğünde olduğu halde Karayollarında bu köprünün kaydının bulunmaması ise şaşırtıcı.
MUHTEMELEN KAZAN KÖPRÜSÜ
İl Özel İdaresi Arkeologu Yavuz Güner’in çalışmaları sonunda köprünün hiçbir yerde kaydına rastlanmaması köprünün kayıp bir köprü olduğunu ortaya koyuyor. Köprü Kayıtlarının Karayollarında olması gerektiğini ifade eden yetkililer, Karayollarında Kazan adını verdikleri Tarihi Köprünün kayıtlarının olmamasının ise düşündürücü olduğunu belirtiyorlar.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin köprünün bulunduğu alanın adeta kamufle edilerek gizlendiğini belirterek, köprüyü kaçak su kullanıldığı yönünde aldıkları bir ihbarı değerlendirmek için gittikleri Kazan mevkiinde yapılan araştırma sonunda rastgele bulunduğunu söyledi.
KURULA TESCİL İÇİN BAŞVURULDU
Çetin,”Edirne ilimizin Merkez ilçe sınırları içinde kadastrolu pafta no 188’ de, Kapıkule D 100 otobanı ile O-3 Avrupa Otoyolunun birleştiği Kavşak içerisinde yer alan Fil deresi üzerinde inşa edilmiş, bu taş köprünün varlığını tespit ettik. Yaklaşık 35 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde ve tek gözlü olarak inşa edilen köprü ile ilgili olarak yapılan incelemeler sonunda yapının tescilinin bulunmadığını ortaya çıkardık.
Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanında yer alan, eski eser niteliğindeki yapının tescili için Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gerekli belgelerle müracaat ettik. Köprünün tescilinden sonra gerekli temizlik ve bakımı yapıldıktan sonra Onarım için gerekli girişimlerimizi yapacağız”dedi.
ORAL ONUR NE DİYOR
Tarihçi araştırmacı yazar Oral Onur ise Edirne’de bir çok tarihi eserin üstünün kapandığını ve böylece tarihten silinmeye çalışıldığı iddiasında bulundu.
Onur, köprünün Kazanova bölgesinde olmasının o köprünün muhtemelen Kazanova köprüsü olabileceğine dikkat çekti. Edirne’deki üstü örtülü kayıp tarihi eserlerin tesadüfen de ortaya çıkmasının sevindirici olduğunu ancak köprünün ne zaman yapıldığı yönünde bir bilginin olmadığını söyleyen Oral Onur, Köprü hakkında bilgi bulunmamasının ise düşündürücü ve ilginç olduğunu belirtti.
Onur, Edirne’de tarihi eserler yönünden en büyük eksikliğin envanter eksikliği olduğunu bu konuda bir çalışma yapılarak en ufak bir söylentinin ve duyumun dahi değerlendirilerek araştırılması gerektiğini ifade etti.
KAYNAK:www.edirnepostasi.com

KOMŞU YILBAŞI ALIŞVERİŞİNİ EDİRNE'DEN YAPTI...

Yılbaşı alışverişlerini yapmak üzere Edirne'ye gelen çok sayıda Bulgar turistin, hediyeler aldıkları tarihi çarşılara da hareketlilik getirdikleri belirtildi. Tarihi Alipaşa Çarşısı Başkanı Erdem Erişgen, çarşı esnafının ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini, yılbaşı alışverişleriyle esnafın bir nebze olsun rahatladığını belirtti. Bulgaristan'dan gelen çok sayıda turistin yılbaşı alışverişini Edirne'den yaptığını anlatan Erişgen, ''Yılbaşı, tarihi çarşılarımıza bir hareketlilik, canlılık getirdi. Bulgaristan'dan gelen turistler yılbaşı hediyelerini kentimizden alıyor. Bu da ekonomik anlamda sıkıntılı olan esnafımızın bir nebze yüzünü güldürüyor. Ama bu ekonomiye yansıyacak mı yarın belli olacak. Aslında vatandaşlarımız çok zor durumda. Ceplerinde para yok. Ama yılbaşı için yine de alışveriş yapıyorlar'' dedi. Edirne'nin, sınır kenti olmasının avantajlarını tam anlamıyla kullanamadığını ifade eden Erişgen, kentteki kiliselerde ve sınır kapısında gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini bildirdi. Alipaşa Çarşısı esnafından Koray Kayar ise Bulgaristan'dan gelen turistlerin genelde kıyafet aldıklarını belirtti. Bulgaristan'da kıyafet fiyatlarının Edirne'ye göre daha pahalı olduğunu anlatan Kayar, ''Bu nedenle buraya gelen turistler genelde yılbaşı hediyesi olarak kıyafet aldılar. Onların çarşıdan alışveriş yapması, esnafın da biraz rahat nefes almasını sağladı'' dedi.
KAYNAK.EDİRNEBAŞKENT GAZETESİ

TEKİRDAĞ KADINLAR KAHVESİ AÇILDI!

Tekirdağ merkezde Tekirdağ’da ilk Türkiye dede ilklerden olan bayanlar kahvesi avukatlar sokağında hizmete girdi. Bir çok bayanın katıldığı kahve açılışında konuşan işletmeci Ülker Has “Kadınlar kahvesi açma düşüncesinin çok eskilere dayandığını söyledi. İş hayatı içinde yer almak isteğinin hiç bitmediğini bunun için iş ve işçi bulma kurumuna dahi başvuruda bulunduğunu ama ne iş yapabileceği konusunda kaygılar yaşadığını dile getirirken. İş yapmak isteğini eşi ile paylaştığın da eşinin ona verdiği destek ile ortaya çıkan kadınlar kahvesi açma fikrini gerçekleştirdiğini söyledi.”Bayanlar kahvesi hakkında konuşan Ülker Has; “Bundan böyle erkeklerin olduğu gibi bayanlarında kendilerine ait bir kahvelerinin olduğunu söyleyen Ülker kadınların artık erkeklerin arkalarında anılmasını istemediğini farkına varılması gerekenin kadınların artık erkeklerin önünde yer alacabileceklerini söyledi. Bayanlar kahvesinde erkeklerin gittiği kahvede var olan her şeyin olacağını vurgulayan Has, bunun yanında kadın ruhunu yansıtan bir mekan oluşturduklarını kaydetti.Kadılar kahvesi açılışına katılan bayanlar ise bayanlar kahvesinin Tekirdağ da yaşayan bayanlar için bir ihtiyaç olduğunu, bayanların boş vakitlerini geçirebilecekleri okey dahi oynayabilecekleri bir yer olmadığını, Tekirdağ sahile indiklerinde büyük çoğunluğun gençler ve çocuklardan oluştuğunu, bunun içinde rahat bir mekan olmadığını ama kadınlar kahvesinin bu ihtiyacı ortadan kaldırdığını dile getirdiler. Tüm bayanları kadınlar kahvesinde buluşmaya davet ettiler.
KAYNAK.KANAL 59 HABER

PARTİLERDEN BELEDİYE BAŞKANI DALGIÇA ZİYARET


Büyük Birlik partisi Tekirdağ il Başkanı Hüseyin Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile Milliyetçi hareket partisi Tekirdağ il başkanı Yunus Meral partililerle beraber Belediye başkanı Op. Dr. Adem dalgıç’ı ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.Belediye çalışmaları hakkında başkan Dalgıç’tan bilgi alan BBP ve MHP yetkilileri başkan Dalgıç’a çalışmalarında başarılar dilediler.

YILIN ŞÖFÖRÜNE BELEDİYE BAŞKANINDAN PLAKET


Bu yıl ilk kez yapılan bir uygulamayla Tekirdağ Belediyesi ile Tekirdağ Şoförler ve otomobilciler odası tarafından ortaklaşa yılın şoförleri seçilen Cavit Kanar, Ali Kemallı,Ertuğrul Ceylan,Bedri Güler ve Orhan Akın’a Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç tarafından makamda plaket verildi. Plaket töreninde konuşan Başkan Dalgıç ‘Belediye olarak bu uygulamayı bundan sonra da devam ettireceğiz. Başarılı şoför arkadaşlarımızı kutluyorum.Kendilerine Kazasız belasız yıllar diliyorum’dedi.Plaket törenine Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Oda başkanı Mustafa Yavuz ile Ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Sinan Çetiz ve Ulaşım Müdürü Günnur Vişne de katıldı.

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Tekirdağ'ın Aşık Veysel'ini kaybettik
Prostat kanseri tedavisi gören 82 yaşındaki halk ozanı Aşık Zülfikar hayatını kaybetti
Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne bağlı Eriklice Köyü'nde yaşayan ve evinde prostat kanseri tedavisi gören halk ozanı Zülfikar Akgün (Aşık Zülfikar Divani) yaşamını yitirdi.
HAMİYET YÜCESES İLE BİRLİKTE KONSER VERDİ
Şarköy'ün Tepeköyü'nde dünyaya gelen Zülfikar Akgün, küçük yaşlarda kendi kendine saz çalmayı öğrendi. Askerlik çağına kadar tarlalalarda, üzüm bağlarında çalışan Akgün, askerlik sonrası 1950 yılında İstanbul'a yerleşti. Halk Ozanları tarafından düzenlenen yarışmalara katılan Zülfikar Akgünburada kullandığı Divan Sazı nedeniyle "Aşık Zülfikar Divani" lakabını aldı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok Aşıklar Bayramı'na katılan Aşık Zülfikar Divani, Almanya turnesinde Hamiyet Yüceses gibi büyük bir sanatçıyla birlikte konser verdi.Sinemada da yer alan Aşık Zülfikar Divani, Süreyya Duru'nun yönettiği başrollerinde Hakan Balemir ve Semra Özdamar'ın olduğu Güneşlik Bataklık filmi ve Malkoçoğlu filminde oynadı. Divani, ayrıca Maden Dağı, Karaçarşaflı Gelin ve Keloğlan filmlerinde sazı ile yer aldı. Yetmişli yılların başında ozanlar geleneğinin ürünü destanlarla dolu 7 kitap yazdı.Eriklice Köyü Muhtarı Coşar Gezen, "Türkiye'nin birçok yerinden Aşıklar Bayramı için köyümüzün faksına kendisi için davetler gelirdi. Konya Halk Ozanları Grubu'na bağlıydı. Son dönemdeki rahatsızlığı nedeniyle davetlere gidemiyordu. Trakya'nın Aşık Veyseli'ydi" dedi
KAYNAK:www.internethaber.com

50 kuruş yüzünden
İSTANBUL’da oturan emekli Ali Gürer (77), eşi Makbule Gürer (70) ile Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde oturan yakınlarını ziyaret etmek için yola çıktı.
Çiftin bindiği otobüs, Tekirdağ-Malkara Karayolu’nda bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdi. Prostatı olduğu belirtilen Gürer, tesisteki tuvaletin ücretli olduğunu görünce, 50 kuruş ödememek için yolun karşısında bulunan ağaçlık alana yöneldi. Ancak yolun karşısına geçmek isteyen Gürer’e hızla gelen bir otomobil çarptı. Gürer yaşamını yitirirken olay nedeniyle yol iki saat trafiğe kapatıldı.
KAYNAK.www.hurriyetgundem.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...