***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Aralık 2009 Cuma

Tekirdağ Valisinden Sultanköy’e Sürpriz Ziyaret




Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek Marmara Ereğlisi ve Sultanköy çevresinde bulunan üretim merkezlerini ziyaret etti. Beraberinde Marmara Ereğlisi kaymakamı İrfan Demiröz olmak üzere başta Trakya elektrik enerji üretim merkezini ziyaret eden Vali Kemelek, burada Trakya elektrik genel müdürü Hasan Bekir Özgirgin’den tesis hakkında bilgiler aldı. Vali Kemelek Daha sonra Trakya elektrik üretim merkezi yetkilileri ile bir süre sohbet ettikten sonra, Trakya elektrik Marmara Ereğlisi üretim merkezinden ayrılarak, Opet Sultanköy dolum tesisini ziyaret etti. Halihazırda Yedi yüz elli bin metreküplük kapasitesi ile yatırımlarına devam eden ve gelecekte üç milyon metreküp kapasiteyi hedefleyen, dolayısı ile Avrupa’nın en büyük depolama tesisi olmaya aday olan, Opet petrolcülük aş.nin Sultanköy depolama tesisini ziyaret eden Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek,i tesis kapısında tesisler müdürü, Fikret Yerbil ve Sultanköy tesis müdürü Yaşar Acaroğlu karşıladılar. Depolama tesisi hakkında bilgi alan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, beraberinde Marmara Ereğlisi kaymakamı İrfan Demiröz ve jandarma komutanı Yüzbaşı Mehmet Güleryüz olmak üzere bir süre yetkililer ile sohbet ettiler. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Daha sonra Tekirdağ’a dönmek üzere Marmara Ereğlisi’nden ayrıldı. Bilindiği üzere Trakya Elektrik ve Opet, kısa bir süre önce Marmara Ereğlisi jandarma komutanlığına, birer yeni otomobil hibe etmişlerdi.
KAYNAK.EVRİM HABER GAZETESİ

Marmara Ereğlisi Jandarma Komutanlığı Araçları Yenilendi

Tekirdağ iline bağlı Marmara Ereğlisi jandarma komutanlığına iki yeni araç hibe edildi.
Marmara Ereğlisi kaymakamı İrfan Demiröz tarafından opet petrolcülük aş. Ve Trakya elektrik aş. Yetkilileri ile görüşmeleri neticesinde Opet petrolcülük bir adet ford connec sıfır kilometre otomobil hibe etti. İkinci otomobil ise Trakya elektrik kombine çevirim santralinden geldi. Aynı marka (ford connect) otomobil hibe eden Trakya elektrik genel müdürü Hasan Bekir Özgirgin’e ve Opet petrolcülük Aş adına Fikret Yerbil ve Yaşar Acaroğlu’na Marmara Ereğlisi kaymakamı İrfan Demiröz Tarafından birer şilt verildi.
Marmara Ereğlisi Trakya elektrik genel müdürü Hasan Bekir Özgirgin, “güvenlik güçlerimiz olmazsa bizler evimizde rahat uyuyamayız, elimizden geldiğince katkılarımızı sürdürüyoruz” dedi öte yandan Marmara Ereğlisi ilçesi ve Sultanköy beldesine en çok katkı ve yardım sağlayan Opet petrolcülük Aş.yetkilileri, “genel müdürlük nezdinde şirketimizin genel olarak Kazandığın yere destek ol anlayışı ile
eğitim ve diğer konulardaki hassasiyeti doğrultusunda katkılarımızı yapmaktayız” dedi
jnd.alay komutanı albay Ali İnlek jandarma komutanlığına hibe edilen araçlar için Trakya elektrik genel müdürü Hasan Bekir Özgirgin ve Opet petrolcülük aş. adına Fikret Yerbil ve Yaşar Acaroğlu’na teşekkür belgesi verdi.
KAYNAK.EVRİM HABER GAZETESİ

AHMETBEY'DE PATLAMA

Kırklareli iline bağlı LüleBurgaz ilçesinin Ahmetbey beldesinde Yağ Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Buhar kazanının patlaması sonucu oluşan olayda bir kişi yaralandı. meydana gelen olay, bölgede paniğe neden oldu. Vatandaşlar önce büyük bir patlama sesi duyduklarını ardından da dumanlar yükseldiğini söylediler.Edinilen bilgiye göre, elektrik kesintisi sonucu buhar kazanında sıkışma meydana geldi. Sıkışan buhar kazanı büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada 1 kişi yaralanırken, maddi çaplı hasar oluştu.Olayla ilgili incelemeler sürüyor.
KAYNAK.www.hürfikirgazetesi.com

KTSO ve Otobüs İşletmecileri Derneği’nden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali ve İşletmeciler Derneği yöneticileri (25.12.20009)Tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.
Saat 13.00’te gerçekleşen ziyaret Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Ahmet Çetin ve Ekrem Şanlı ile Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Arıkan ve yönetim kurulu üyesi Okan Akarsu katıldılar.
Özcan, bu ziyaretin nedeninin Keşan Belediyesi’nin, Ekim 2009 Meclisi’nde aldığı Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin işletilmesinin belediyenin kontrolünde olmak kaydıyla Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanacak bir protokol ile bu kuruma verilmesi konusu olduğunu belirterek “Bu konuda görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün bir araya geldik. Bu işin ne şekilde yapılabileceği veya yapılabilirliği konusunu tartışacağız “ dedi.
KTSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’ da, bu konuyla ilgili olarak yaptıkları araştırmada Ticaret ve Sanayi Odası olarak genel olarak bir şirket kurabilmelerinin mümkün olmadığını ve Otobüs Terminali’nin işletilmesi konusunda nasıl bir yöntem izlenebileceğini veya bir şirket kurulması konusunu görüşmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Arıkan’da, kendilerinin de dernek olarak burasının işletilmesi konusunda bir talepleri olduğunu belirterek, Keşan Belediyesi, KTSO ve kendi dernekleri ile bu işin nasıl aşılabileceği konusunu görüşmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bir araya gelen yetkililer daha sonra basına kapalı olarak görüşmelerine devam ettiler.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Yekta Baydar İlköğretim Okulu Aile Birliği’nden KeşanBelediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…

Yekta Baydar İlköğretim Okulu Aile Birliği Yönetimi (25.12.2009)Tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.
Okul Müdürü Ahmet Altın ile Okul Aile Birliği Başkanı Nuray İnan,Başkan Yardımcısı Emine Başol, Muhasip Üye Emel Zümbül ve Üye Süheyla Eren saat 13.00’te Özcan’ı makamında ziyaret ederek okulla ilgili çeşitli taleplerini ilettiler.
Özcan’da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediye olarak okullarımıza talepleri doğrultusunda gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Sonuçta ilçemizdeki tüm okullar ve burada eğitim öğretim gören çocuklar bizim çocuklarımızdır” şeklinde konuştu.

Çorlu`da Aşurelikler Tezgahlarda Yerini Aldı


Aşure günü olması nedeniyle Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da pek çok kişi özellikle kurulan semt pazarlarında aşurelik malzemelerin satıldığı tezgahlara yöneliyor. Bazı iş yerleri de aşurelik malzemeleri paketler halinde satışa sunuyor.
Seyyar pazarcı esnafının tezgahları ile market rafları ve dükkan vitrinlerinde özenle sergilenen aşurelik malzemeleri kimi yerde talebe göre kimi yerde önceden hazırlanmış paketler satılıyor.
Kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayının onuncu günü olarak bilinen Aşure Günü`nün Çorlulular tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen aşurelik malzeme satıcısı Tamer Ceyaslan vatandaşların aşurelik malzemelere ilgi gösterdiğini söyledi. En az 13 çeşit malzeme ile aşure yapıldığını kaydeden Ceyaslan; “Değişen fiyatlarla ürünleri satışa sunuyoruz. Birçok yerde benzerlik gösteren aşure yapımı, içine koyulan malzemelerin farklılığı veya sayısı nedeniyle yöreden yöreye değişiklik de gösterebiliyor. Çorlu`da genelde vatandaşlar ucuz olan ürünleri ancak çok sayıda ürünü tercih ediyorlar. Aşurelik olarak ceviz, fındık ve badem, kuru incir, kayısı, üzüm, dut, Besni üzümü, Karaman üzümü, kuş üzümü, buğday, karanfil, fıstık tercih ediliyor” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu ilçesinde Saadet Partili Kadınlar Aşure Dağıttı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Saadet Partisi Çorlu İlçe Teşkilatı Kadın Kolları tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Süleymaniye Camii’nde Cuma Namazı sonrasında vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Saadet Partisi Çorlu İlçe Kadın Kolları başkanlığının her sene düzenlediği Geleneksel Aşure Günü etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum diyen Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Hakkı Akyol; “Birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, milletimizin ve memleketimizin sıkıntılı şu günlerinde, bu mübarek aşure gününde bereketi ile başta bölgemiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için saadet getirmesini temenni ediyoruz. Hz. Hüseyin Efendimizin şahsında bütün şehitlerimizi rahmet anıyoruz” dedi.
Yoğun yağmura rağmen yüzlerce kişi önceden hazırlanan pratik tabak ve kâselerle vatandaşlara ikram edilen aşurelerden aldı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Soba Can Aldı: 1 Ölü 1 Yaralı Baba Soba Kurbanı Kızı Yoğun Bakımda


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da meydana gelen olayda sobadan sızan gazdan zehirlenen 70 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybetti. 30 yaşındaki kızı ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Edinilen bilgilere olay Yeşiltepe Mahallesi İsmail Cem Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan iki katlı müstakil evde ikamet eden Geridönmez ailesi dün gece sobalarını yakarak uykuya daldı. Yeşiltepe Camii’nde camiyi açıp kapatmakla görevli olan Şaban Geridönmez (70) ve kızı Zehra Geridönmez (30) evlerinde uyudu. Ancak gece etkili olan lodos nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen olayda sobadan sızan gaz evin içini doldurdu. Yeşiltepe Camii’ne sabah namazında gitmeyen Geridönmez, öğle namazında da gitmeyince camii cemaati durumu polis ekiplerine bildirerek yardım istedi. Geridönmez ailesinin İsmail Cem Caddesi’ndeki evine giden polisler çatısından girdikleri evde baba Geridönmez’in cansız bedeni ile karşılaştı. Zehirlenme nedeniyle yoğun şekilde kustuğu gözlenen Zehra Geridönmez’in ise henüz hayatta olduğunu gözlemleyen polis ekipleri 112 Acil Servis’ten yardım istedi. Olay yerine gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi’ne kaldırılan Zehra Geridönmez’in yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı, hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı kaydedildi.
Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, olay sonrasında eve gelerek incelemelerde bulundu. Haberi alan komşuları ve Geridönmez ailesinin yakınları ev çevresinde toplanarak gözyaşı döktüler.
Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TDH, BABAESKİ İLÇE BAŞKANI SOYHAN, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI…

Haber: Metin KARAKUŞ
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Babaeski İlçe Başkanı Mustafa Soyhan, TDH’ nin İktidara hazırlık çalışmalarını süratle sürdürmekte olduğunu belirtti.
Yeni Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Mustafa Soyhan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi.
“Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül önderliğinde kurulan Türkiye Değişim Hareketi (TDH) partileşme sürecini hızla tamamlamış, ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde; yönetim kurulları, kadın kolları ve gençlik kolları oluşturulmuştur. İktidara hazırlık çalışmalarını süratle sürdürmektedir. Ocak 2010 tarihi içerisinde partileşme sürecini tamamlamış olarak 50 bin kişi ile birlikte Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na parti kuruluş dilekçesi verilecektir. İlçe Başkanı Sayın Mustafa Soyhan önderliğinde örgütlenmesini tamamlayan Babaeski Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Hacı Hasan Mah. Cami Meydanı, Ziraat odası karşısındaki hizmet binasında faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Kuruluşundan bu yana kadar geçen kısa sürede halkımız tarafından çok büyük ilgi ile karşılanmış, üye sayısı 424’e ulaşmıştır. Halkımızın hareketimize göstermiş olduğu güvene teşekkür ediyoruz. Sosyal demokrat düşünceye sahip partimizin temel hedefi; Topluma güven veren, Ulusal uzlaşmayla halkın geleceğe umutla bakmasını sağlayan, Ayrışma yerine bütünleşmeyi getiren, İnançlara saygılı Laikliği, Üretimi, adaleti, paylaşmayı, Özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkaran, Kutuplaşmayı sona erdiren, Halkın ekonomik ve sosyal sorunlarını öne çıkaran, Siyaseti demokratik hale getiren ve halkla buluşturan, Ulusal birlikten yana herkesi kucaklayan, bir hareket olarak çalışmalarına devam edip, ilk seçimde iktidar olacaktır. Bu vesile ile tüm Babaeski halkına katılımlarından dolayı şükran ve sevgilerimizi sunuyor ve sevgi kazanacak diyoruz”.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’nun Geliş Tarihiİleri Bir Tarihe Ertelendi…

Keşan Belediyesi tarafından 28 Aralık 2009 Pazartesi günü gerçekleştirilmesi düşünülen “Kıbrıs Günleri Paneli” ne katılacağı açıklanan KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’nun gelişi ileri bir tarihe ertelendi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, KKTC’den dün kendisine gelen bir telefonla KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu’nun yoğun programı nedeniyle Keşan’a gelişinin 28 Aralık’ta gerçekleşmeyeceğini belirterek Eroğlu’nun Keşan’a geliş tarihinin ileri bir zamana ertelendiğini ve bu tarihinde daha sonra açıklanacağını belirtti.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Polise Yakalanmamak İçin 3. Kattan Atladılar

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da girdikleri apartman dairesinde hırsızlık yapmak isteyen iki kafadar, polise yakalanacaklarını anlayınca 3. kat balkonundan atladı. Hırsızlık şüphelilerini kovalayan polis de peşlerinden balkondan atlayınca ayağından yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay Muhittin Mahallesi Nil Apartmanı B Blok’da meydana geldi. Apartmanın 3. katında bulunan daire kapısını 2 kişinin açmaya çalıştığının bildirilmesi ile harekete geçen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri olay yerine ulaşarak hem bina çevresinde hem de apartman dairesi önünde tedbir aldı. Bu sırada daire kapısının açık olduğunu fark eden bir polis memuru içeriden sesler gelmesi üzerine daireye girdi. Hırsızlık maksadıyla girdikleri daireye polisin geldiğini gören iki kafadar, 3. kat balkonundan atlayarak kaçmak istedi. Hırsızlık şüphelilerinin balkondan atlamasının ardından peşlerinden atlayan polis memuru ise bacağından yaralandı.
İstanbul’dan Çorlu’ya geldikleri belirlenen E.O. ve Ö.Y., adlı iki şüpheli ise bina çevresinde önlem alan polislerce yakalandı.
Yapılan aramalardan hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirilirken, şüphelilerden Ö.Y.’nin cezaevinden 1 hafta önce çıktığı belirlendi.
İki hırsızlık şüphelisi ifadeleri alınmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken yaralı polis memuru ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler sürdürülüyor.
HABER:RECEP KARAGÖZ

Çorlu Vergi Dairesi Cumartesi günüde de Çalışacak

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 26 Aralık Cumartesi günü saat 17:00'ye kadar ödenebilecek. Çorlu Vergi Dairesi Müdürlüğü de açık olacak ve MTV ödemesi yapacak olanlara hizmet verecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın aldığı karar sonrasında, otomotiv sektöründe satış işlemlerinin Aralık ayının son günlerinde yoğunlaştığı göz önüne alınarak, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla vergi dairelerinin cumartesi günü de açık olmasına karar verdi.
Kararın ardından büyük il merkezlerinin yanı sıra MTV'yi tahsile yetkili vergi dairelerinin, 26 Aralık Cumartesi günü saat 17:00'ye kadar açık bulundurulacağı bildirildi. Çorlu’da da Vergi Dairesi Müdürlüğü, MTV ödemesi yapacaklara hizmet vereceği kaydedildi.
HABER:RECEP KARAGÖZ

Havuzlar Mahallesi’nde Yeni Su Hattı





Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, 8 yıldır su tesisatı bulunmayan cadde ve sokaklara su hattı yaparak vatandaşların ihtiyaçlarını giderdi.
Havuzlar Mahallesi’nde Vatan Caddesi ve bağlantı sokaklarının bulunduğu bölgede belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşların su ihtiyacı giderildi. 1203 metrelik su hattı yapılan bölgede çalışmaları ilgiyle izleyen vatandaşlar ikamet ettikleri bölgeye su tesisatı kurulmasından dolayı memnuniyeti dile getirdiler. 8 yıldır bu bölgede oturduklarını ve su ihtiyaçlarının giderilmediğini söyleyen vatandaşlar, çalışmalarda emeği geçen Çorlu Belediyesi personeline ve yetkililere teşekkür ettiler.
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü yetkilileri çalışma yapılan alanda ilave olarak 1000 metrelik hat yapılacağını açıkladılar.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...