***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Haziran 2009 Cumartesi

İtfaiye Erleri Yemin Etti


Edirne Belediyesi'nde Zabıta Ve İtfaiye Müdürlüğünde Görevli 54 Aday Memur Yemin Etti.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclis Salonundaki Yemin Töreninde Yaptığı Konuşmada, Zabıta Ve İtfaiye Erlerine Başarı Diledi.
Sedefçi, Genç Memurlara Halktan Bir Birey Olduklarını Unutmamaları Çağrısında Bulunarak, Şunları Kaydetti.
''Bu Belediye Sizlere Emanet. Bizler Gelip Geçiciyiz Ama Sizler En Az 25 Yıl Görev Yapacaksınız. Edirne Belediyesi'nin Onuru Şerefi Olacaksınız. Belediyecilik Zor Ama Kutsal Bir Görevdir. Belediye De Bulunan Tüm Memurlardan Daha Da Kutsal Bir Görev Yapacaksınız. İtfaiye Personelimiz Canlarını Tehlikeye Atarak Halka Sahip Çıkacaklar Ve Belki De Hayata Tutunmalarını Sağlayacaklar. Mallarının Heba Olmasını Önleyecekler. İtfaiyecilik Çok Zor Bir Görev. Zabıta Personelimiz Bizlerin Aynası Olacak. Her Zaman Halk İle İç İçe Ve Yüz Yüze Olacaksınız. Hiçbir Zaman Belediye Personeli Olduğunuzu Halktan Bir Birey Olduğunuzu Unutmayacaksınız.
Belediyecilik Halktan Bir Birey Olmaktır, Halkın Ta Kendisi Olmaktır, Halk Adına Halkın Mutluluğu Adına Onlarla Beraber Kol Kola Girip İcraat Yapmaktır. Doğumdan Ölüme Kadar İnsanlara Her Konuda Kol Kanat Gereceksiniz. Hiçbir Zaman Adalet Terazisini Elden Bırakmayın. Adaletli Olun. İnsanlara Yasayı Çiğnemişlerse Bile İnsanca Yaklaşarak, Onlara Dost Elini Uzatarak, İkna Ederek, Çözüm Üretmeye Çalışın.''
Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı Okunmasından Ardından Yemin Eden Zabıta Ve İtfaiye Erleri, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Uyarınca Yemin Ederek, Yemin Belgelerini İmzaladılar.

KAYNAK:EDİRNE TV

ATAM İZİNDEYİZ YAZISI GENÇLER TARAFINDAN YAZILDI







Edirne iline bağlı Keşan ilçesinin YENİMUHACİR BELDESİ gençleri tarafından BAYRAK TEPE'sine 230 ton taş kullanılarak 10 mt eninde ve 130 mt boyunda ATAM İZİNDEYİZ yazısı yazıldı ve BAYRAĞIMIZ dikildi.yapılan törene Keşan Kaymakamı Metin BORAZAN, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İlhan TALU,Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mitat BEYAZOĞLU, Yeni Muhacır Belediye Başkanı Recep ORDU ve YeniMuhacır Halkı katıldılar..

PINARHİSARLI GENÇLER BULGARİSTAN, TZAREVO ŞEHRİNDE ISTRANCA FÖLKLÖRÜNÜ TANITTILAR




Kırklareli iline bağlı Pınarhisar Belediye Başkanlığının ve Bulgaristanda bulunan Tzarevo Belediye Başkanlığı ile birlikte uyguladıkladıkları ‘ISTRANCA FOLKLORÜ BİRLİKTE YAŞAYALIM VE ÖĞRENELİM’ adlı proje kapsamında 13 pınarhisarlı gencimiz 15 - 21 Haziran 2009 arası Tzarevo bölgesini ziyaret ettiler.
Gençlerimiz sınırın öteki tarafında ki insanların yaşam tarzı ile ve fölklörü ile tanıştılar. Gençler, 1 -12 Nisan 2009 tarihinde Pınarhisar’da misafirimiz olan 16 bulgar gençlerle görüşüp, arkadaşlığını tazediler.
17 Haziran 2009’da gençlerimiz orada ki Istranca dağlarında bulunan Brodilovo köyünü ziyaret ettiler. Brodilovo köyünün Halk eğitim merkezinin başkanı ve köyde ki folklor grubu, gençlerimize yerel geleneği olan Enyov gününü gösterdiler.
Yerel şarkılar söylendi ve yerel giysiler gösterildiler.
Gençlerimiz bulgar genşlerle birlikte, 20 Haziran 2009’da Tzarevo merkez meydanında bir gösteri sundular. Yerel Istranca oyunları oynandı, türk yerel müzikler çalındı

Yolcu minibüsü devrildi 1 kişi öldü 17 kişi yaralandı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Çorlu -Saray arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs 20 yolcusu ile birlikte Büyükyoncalı mevkiine geldi sırada sağanak yağmur nedeniyle sürücüsünün bir anlık direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Devrilen minibüste bulunan 17 kişi yaralandı bir yolcu ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı mevkiinde meydana gelen kazada Yalçın Kakaç yönetimindeki 59 M 7321 plakalı minibüs Büyükyoncalı mevkiine geldiği sırada havanın sağanak yağışlı ve yol zeminin kaygan olması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybetti.
Direksiyonu hâkimiyetini kaybeden Kakaç frene basması ile minibüs tarlaya devrildi. Tarlaya devrilen minibüste bulunan sürücü Yalçın Kakaç ile 17 yolcu yaralanırken 73 yaşındaki Halime Tuna ise olay yerinde hayatını kaybetti.
Devrilen minibüsten yaralılar trafik polisleri ve jandarma ekipleri tarafından çıkartılarak ambulanslarla Saray Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Burada yapılan ilk müdahalelerin ardından hafif yaralı olan yaralılar ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, kazada hayatını kaybeden 73 yaşındaki Halime Tuna nın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Saray devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK:www.habercorlu.com

İkinci Bir Emre Kadar Yasak

Tekirdağ'da Kasım ayına kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı bildirildi.
Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki ormanlık alanların, yaz aylarında yangın riskiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.
Yaz aylarında yangın riskinin yükseldiği ormanlarda dikkatsizlik ve tedbirsizliğe bağlı olarak yangınları çıktığının ifade edildiği açıklamada, ormanların bu nedenlerle yok olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, Kumbağ beldesine bağlı Naip, Yeniköy, Yazır, Yukarıkılıçlı, Avşar, Çanakçı, Karahisarlı, Aşağıkılıçlı, Yayabaşı, Akçahalil ve Ahmetçe köyleri ile İnecik Dumanlı Ormanlarına, 31 Ekime kadar girişlerin yasaklandığı bildirildi.
Görevli personel dışında yapılacak her türlü girişlerde yasağa uymadığı tespit edilenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanununun 107. maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince işlem yapılacağı kaydedildi.
KAYNAK : Çorlu Kent

Domuz Gribi Şüphesi


Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir, yaptığı açıklamada, Avustralyalı bir turistin domuz gribi şüphesiyle intaniye servisinde gözetim altına alındığını söyledi.
Hastanede de karantina uygulamasına başladıklarını ifade eden Becerir, Avustralyalı turistin durumunun önümüzdeki saatlerde netlik kazanacağını kaydetti.

KAYNAK:ÇORLU KENT GAZETESİ

Muhtar Zeki Ercan;”Kayalarbaşı Sahilimizi turizme kazandırmak istiyoruz”


Kırklareli ilinin Demirköy Ilçesine bağlı Iğneada Beldesi’ne 12 kilometre uzaklıkta yer alan Beğendik Köyü, Karadeniz’e kıyısı olan çok şirin bir sahil ve orman köyümüzdür. Türkiye’nin en batısında yer alan ve karşısında Bulgar Rezovo Köyü bir taş atımı mesafede yer alan Beğendik, tıpkı diğer orman köylerimiz gibi son 15- 20 yıl içerisinde büyük şehirlere çok büyük göçler vermiş. Son yapılan resmi sayımlara göre nüfusu 361 olan Beğendik’te genç nüfus her geçen gün azalıyor.
Öyle ki köyde yaşayan 145 vatandaşın 40’ın üzerinde. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Bulgaristan sınırında Beğendikli bir balıkçının faili meçhul bir şekilde Bulgar Polisi tarafından öldürülmesi ile epey gündemde kalan bu şirin sınır köyümüz, il ve ülke turizmine kazandırılması gereken en güzel yerlerden.
Köylerinin turizm bakımından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Beğendik Köyü muhtarı Zeki Ercan, köyün hemen yanında bulunan Kayalarbaşı Sahili’nin turizme kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. Muhtar Ercan ile Beğendik üzerine yapmış olduğumuz konuşmalarda köylülerin büyük bir kısmının geçimini orman envallarin karşıladığını ve iş sahalarının azlığını dile getirdi.
Beğendik Köyü’nün geçim kaynakları ve sıkıntıları arasında neler var?
“Köyümüzde genel geçim kaynağı ormancılıktır. Şu anda sadece 5 kişide tekne var. Onlar da balıkçılık yapıyor. Hayvancılığa çok uygun bir araziye sahip olmamıza rağmen sadece 5- 10 hane hayvanclık yapıyor. Hayvancılık desteklenmiyor. Orman köylüsü üvey evlat muamelesi görüyor. Ekonomi zayıf ve iş sahası yok. Tıpkı Bulgar köyleri gibi biz de eko turizm yapmak istiyoruz. Köyümüzün eski sahipleri Rumlarmış ve eski adı Ayastefanos’muş.
Avrupa Birliği desteği ile yapılan Yıldız Dağları Biyosfer Projesi’nin pek etkili olacağını düşünmüyoruz. Çünkü bize gelip sadece köyün istatistiklerini soruyorlar. Sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Ama onlar sadece kendi projeleri ile ilgili olanlarla uğraşıyorlar.
Kanalizasyonumuz şu anda yarım kalmış durumda. Köyün bir kısmında kanalizasyon varken, diğer kısmında yok. KÖYDES Projeleri’nden köyümüze çok az bir yatırım geldi. Bizler de köyiçi yollarımızın parke taşı döşetilmesini istiyoruz. Bu konuda Özel Idare Genel Sekreterliği’ne dilekçe vereceğiz. Ayrıca su sorunumuz da halen çözülmemiş durumda. Sağlık ocağımız yıllardır boş, ebe ve hemşire yok.
Yapmak istediğiniz projeler nedir?
Köyümüzde sadece 5. sınıfa kadar okul açıktı. O da bu yıl öğrenci azlığından dolayı taşımalı eğitime geçilecek ve öğrencilerimiz Iğneada’ya gidicek. Bu sebeple de okulumuz boşalacak. Biz de boşalan okulumuzun köy tüzel kişiliğine alınması için dilekçe vereceğiz. Okulumuzu restore ettirerek, pansiyon haline getirmek istiyoruz. Bu vesile ile köyümüzde eko turizmin ilk adımlarını atacağız.
Bunun yanı sıra yine turizm için çok ideal bir plajımız olan Kayalarbaşı Sahilimizi turizme kazandırmak istiyoruz. Buradaki elektrik, su ve benzeri alt yapı çalışmalarını yapılması gerekiyor. Burası kumu, denizi ve doğası ile Karadeniz’in en güzel sahilleri arasında gösteriliyor.”dedi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Yeşim Salkım İğneada’ya gelin geldi

Bir süre önce oyuncu Sevgilisi Hakan Eratikle evlenen ünlü sanatçı Yeşim Salkım (Eratik) eşi ile birlikte Iğneadaya balayına geldiler. Iğneada'da alışveriş yaparken rasladığımız Eratik Çifti Ön adım gazetesi muhabiri Kutluay Uyanık'ın röportaj teklifini “seve seve”diyerek kabul ettiler. Salkım , Ben Istanbul'a değil Iğneada'ya gelin geldim derken Eşi hakan beyin Iğneada’da yazlığının olduğunu belirtti. Bu yüzden 2 yıldan beri tatil için buraya geldiklerini söyledi. yeşim Salkım konuşmalarına şöyle devam etti:” Iğneada'yı ve Iğneadalıları çok seviyorum. Bu yüzden kendimi Iğneada'ya gelin gelmiş kabul ediyorum. Burası çok güzel insanları çok sıcak. Bizleri bağırlarına basıyolar. Bizde bu yüzden Iğneada’yı ve Iğneadalıları çok seviyoruz. Iğneada saklı kalmış bir cennet, mütiş bir doğası, harika sahiller ,Pırıl pırıl Denizi var. Burada bütün kışın stresini atıyoruz. Bütün sanat camiasına Iğneada'ya gelmelerini Tavsiye Ediyoruz “
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çorlu Kaymakamlığı Yaşlı Adam Dramına El Attı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde yayın hayatını sürdüren Avrupa Yakası gazetesinde ve merkezi Çorlu olan http://www.trakyahaberci.com/ sitesinde yayınlanan 5 gündür sokakta yatan yaşlı adam yardım bekliyor başlıklı habere konu olan Alaattin Bağbaşı isimli yaşlı adamın 5 gündür Çorlu sokaklarında sabahlaması olayına Çorlu Kaymakamı Ali Dursun duyarlılık gösterdi.

Çorlu Kaymakamlığının duyarlı davranıp olaya el koymasının ardından Alaattin Bağbaşı Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri tarafından önce Çorlu sokaklarında ve parklarda arandı. Atatürk Meydanı`nda bulunan parkta bir başınayken bulunan yaşlı adam ardından Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi`ne getirildi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun`un talimatıyla harekete geçen görevlilerin Bağbaşı`nın Marmara Ereğlisi`nde ikamet ettiği tespit edilmesinin ardından ise Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı ile temasa geçildi. Konuyla ilgili olarak ulaştıkları bilgileri aktaran Çorlu Kaymakamı Ali Dursun; Marmara Ereğlisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Alaattin Bağbaşı`nın daimi ikamet adresi orası olduğu için bakmakla yükümlü olan kız kardeşine aylık 700 TL bakım ücreti, Bağbaşı`na da Özürlü Maaşı adı altında 150 TL nakdi yardım yapıldığı anlaşıldı. Yeşil kartı da bulunan yaşlı adamın durumunu araştırıyoruz. Çorlu`da sokaklarda kalan yaşlı adam Çorlu Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri tarafından Çorlu Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Tedavisinin yapılmasının ardından Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı vasıtasıyla daimi ikamet adresi olan Marmara Ereğlisi`nde bulunan kız kardeşine teslim edilecek dedi.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Hükümet’in uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle Türk çiftçisinin yok olma noktasına geldiğini söyledi.

"Hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçilerimiz yok olma noktasına gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde Trakya Bölgesindeki buğday için Hükümet tarafından 47,5 kuruş olarak açıklanan, ancak Toprak Mahsulleri Ofislerinde ve serbest piyasada bu fiyatın altında alınan buğday, 39 Kuruş olarak açıklanıp 33 kuruşa alınan arpa fiyatlarından da anlaşılacağı gibi bu yıl da çiftçimizin gözden çıkarıldığını gösteriyor. Bu fiyatlarla çiftçinin; mazot parasını, gübre parasını ve biçerdöver parasını bile çıkarması mümkün görülmemektedir. Geçtiğimiz yıl hükümet müdahale alım fiyatı açıklamamış ve çiftçimizi bütünüyle tüccarın insafına teslim etmişti. Kırklareli’deki verim düşüklüğünün üzüntüsünü yaşayan çiftçilerimiz diğer taraftan Bakanlığın bu yıl açıklamış olduğu müdahale alım fiyatları ile de hayal kırıklığına uğramıştır. AKP iktidarına kadar, çiftçinin kara gün dostu olan TMO, bu gün bu özelliğini tamamen yitirmiştir. Hükümet, yaşanan kriz nedeniyle sanayiye yönelik, iş alemine yönelik, vergi uygulamasına yönelik destek ve teşvikler sağlarken, maalesef üretici köylüyü, tarımı, hayvancılığı hiç aklına getirmemiştir. Türkiye de tarımın istihdam içinde taşıdığı büyük önem dikkate alındığı zaman Türkiye’nin, Trakya’nın çiftçi aileleri bu iktidar tarafından kaderine terk edilmiş, yok sayılmıştır. Ekonomik krizin en ağır darbeyi vurduğu kesimlerin başında çiftçimiz ve esnafımız gelmektedir. Çiftçilerimiz ve esnafımız bu ülkenin vatandaşı değil midir? AKP iktidarına kadar insanlarımız daha iyi yaşam umuduyla köylerden şehirlere göç ediyorlardı. Ancak hükümetin yanlış politikalarıyla çok daha ağırlaşan ekonomik kriz, başta şehirde yaşayan vatandaşlarımızı etkileyince, bir milyon insan bu kez şehirlerden köylere, yakınlarının yanlarına geri dönmek zorunda kaldılar. Ancak köylerdeki üreticilerimizin içinde bulunduğu koşullar bu insanlarımızın köylerde yaşamalarını neredeyse imkansız hale getirmiştir. Bu gün çiftçilerimiz ve onların örgütlü gücü olan Üretici birliklerimiz de farkına varmıştır ki, AKP Hükümeti, Türkiye’de tarım ve hayvancılığı desteklemeyi düşünmemektedir. 7 yılı bulan iktidarları döneminde çiftçilerimize verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmemiştir.CHP olarak bugüne kadar çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sorunlarının çözülmesi için her platformda doğruları ve çözüm önerilerini söyledik. Bu günden sonra da onların sesi olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki genel seçimlerde 7 yıldan bu yana üreticilerimizi yok sayan AKP iktidarının en güzel cevabı sandıkta çiftçilerimizden alacağına içtenlikle inanıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

TEMA TEMSİLCİSİ DEDEOĞLU, “İNSAN BESLENMESİNDE DOĞAL ŞEKER’İN ÇOK ÖNEMLİ”


DEDEOĞLU BAYAN OBAMA’NIN DA, ÇOCUKLARINA MISIR ŞURUBU YERİNE PANCAR ŞEKERİ İÇEREN ÜRÜNLER KULLANACAĞINI AÇIKLADIĞINI SÖYLEDİ


TEMA Vakfı Trakya Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, İnsan beslenmesinde doğal şekerin çok önemli oluğunu belirtti.
TEMA Vakfı Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, bürosunda yaptığı açıklamada, yine bölgede yetiştirilerek üretilen pancar şekerinin önemine dikkat çekti.
Dedeoğlu, Panko Birlik Dergisini kaynak göstererek, Bayan Obama’nın da çocuklarına mısır şurubu yerine pancar şekeri içeren ürünler kullanacağını belirterek, şunları kaydetti;
“Uzun yıllardır tartışılan ve Genetik Modifiye ürünlerden üretilen “şeker ve şekerli mamullerin insan ve çevre sağlığına olan zararları” na karşı tepkiler ve doğal şekerin kullanımı yönündeki eğilim gün geçtikçe artmaktadır. Bununla ilgili en önemli gelişmeler son aylarda ABD yaşanmaktadır. Tüketici taleplerindeki tercihlerin değişimi neticesinde Amerikan gıda devleri, üretim hatlarındaki ürünlerde kullandıkları Genetik Modifiye ürünlerden elde edilen Yüksek Früktozlu Mısır Şurupları (HFCS) kullanılarak imal edilen ürünler yerine, geleneksel ve doğal (sakroz) şekeri kullanmaya başlamışlardır. Yüksek Früktozlu Mısır Şurubu (HFCS) en önemli eleştiri–Con Agra eğer Yeni ve Sağlıklı bir Gıda Seçimi yapılacak ise, tüm doğal dondurulmuş gıdalarında, sadece şekeri (sucrose) veya balı kullanıyor. Kraft Foods yakın zaman içerisinde hazır salata sektöründeki tüm ürünlerinden Mısır Bazlı Tatlandırıcıları (NBŞ) kaldırdı. Şirket halen taşınabilir - Portatif Yemekler ve Aperatifler için kendi üretim hattı üzerinde çalışıyor. Amerika Diyetlerinde, son otuz yıldır Yüksek Früktozlu Mısır Şurubu (HFCS) kullanılıyordu. Ancak şeker tüketimi ve kullanımında tersine dönüş başladı. Amerikan Tarım Dairesi (USDA) son iki yıllık tüketim verilerinde şeker tüketim trendinin tersine döndüğünü açıkladı. 2007 yılında Amerikalı bir yetişkinin yıllık 18 Kg Yüksek Früktozlu Mısır Şurubu tüketirken, doğal şeker tüketimi 20 kg oldu. Şeker satışlarının artması ile Şeker Derneği geçen yıl tatlı doğal şeker kampanyalarına son verdi. Şeker Birliği Başkanı Andy Briscoe, “Açıkçası talep doğru yönde hareket ediyor bu yüzden bizde kampanyalarımızda mola veriyoruz dedi. Bizde ise AK Parti İktidarı öncesindeki iktidar Türk Şeker şirketini kapatarak Pancar ekimine kota getirmişler, ne yazık ki şeker ithalinin de önüne geçmemişlerdir. Pancar ekimine kota getirilmesi sonucunda Cargill ve benzeri şirketlerin önü açılarak ülkemize ve pancar ekicisine büyük zarar verilmiştir. Bugünkü iktidar da daha farklı düşünmemekte ve tatlandırıcı şirketlerine destek vermektedirler. Ama Bayan, Michelle Obama kendi çocuklarına içerisinde mısır şurubu ihtiva eden çocuk ürünlerinden vermeyeceğini açıkladı. Bayan Obama’nın kendi çocuklarıyla ilgili olarak gösterdiği hassasiyet son derece doğru bir açıklama olmuştur! Umarım bizi yönetenlerde güçlüden yana değil doğrudan yana olarak halkın sağlığıyla oynamazlar. Bu aşamada şunu vurgulamak gerekir, tarım ülkesi olan ülkemizde çiftçimiz doğru şekilde desteklenmeli ve pancar ekimi konusunda doğru bölgelerde önü açılmalıdır. Ülke deki varlıklarımız yabancılara peşkeş çekilmeden planlı şekilde halkımıza kullandırılmalıdır. Bazı tüketiciler Yüksek Früktozlu Mısır Şurubu (HFCS) na göre Şeker Kamışı ve Şeker Pancarı şekerini daha az işleme evresi ve doğal olduğundan dolayı tercih ediyorlar. Ama Obezite deki hızlı yükselişle ilgili en yaygın iddia, Amerika Birleşik Devletlerinde 1980'lerde endüstriyel düzeyde üretimine başlanılan yüksek Früktozlu mısır şurubunun icadı ile değil, Amerikan Diyetlerindeki suni tatlandırıcı oranının genişlemesi neticesinde olduğudur. Bununla birlikte satış fiyatı şekere göre %20 daha ucuz olan HFCS’ nin pazara girmesi ile şeker fiyatı yarı yarıya düşmüş ve bu ürüne ulaşım şekere göre daha kolay olmuştur. Sonuç olarak, tatlandırıcılar birçok üründe şekerin muadili olarak (soda, ekmek, yoğurt, dondurulmuş gıdalar ve spagetti sosu gibi ürünlerde dâhil olmak üzere) kullanılmaya başlanmıştır. Jason’s da, 27 eyalette ve 200 restoran ile Delis zincirlerinde, Doğal şeker (sucrose) kamış ve pancar şekeri, birkaç karbonatlı içecek dışında her türlü üründe yüksek fructose mısır şurubunun yerini aldı. Mısır bazlı tatlandırıcılarda (NBŞ) %5 daha fazla früktoz bulunmaktadır. (Sucrose), Diş hekimleri ve Diyetisyenler tarafından uzun zamandır dışlandı. Ancak Amerikan Gıda Sanayi devlerinden bazıları son birkaç ay içinde, yüksek früktozlu mısır şurubunu yerine, geleneksel şekeri kullanmaya başladı. Umarım bizimkilerde bu gerçeği görürler.”
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

YENİ TEKİRDAĞ VALİSİ PAZARTESİ GÖREVE BAŞLIYOR

11/06/2009 tarih ve 2009/15064 sayılı Kararname ile Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Zübeyr KEMELEK, 29.06.2009 Pazartesi günü saat 09.00 da Hükümet Binası önünde gerçekleştirilecek resmi karşılama töreni ile Tekirdağ ilindeki görevine başlayacağı belirtildi .

TÜRKİYEYİ YÜRÜYEREK DOLAŞAN ÖZDAYIOĞLU HAYRABOLU’YA GELDİ


Türkiye’yi yürüyerek dolaşan emekli muhasebeci Muammer Özdayıoğlu Hayrabolu’ya geldi. . . . Hayrabolu Belediye Başkan Vekili Recep Aydın’ı ziyaret eden Özdayıoğlu yaptığı açıklamada, Hayrabolu’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şu an 77 il ve 1000’den fazla ilçe ve beldeyi dolaştığını ve 33 bin kilometre yürüdüğünü belirterek;” Türkiye’yi yürüyerek dolaşıyorum. 1999 yılında başladığım bu maratona halen devam ediyorum. Bu yılda 21 Mayısta İzmir’den başladığım yürüyüşüm kapsamında Hayrabolu’ya geldim. Trakya’da daha önce dolaşmadığım Hayrabolu, Babaeski, Pehlivanköy, Muratlı ve Çerkezköy’ü gezerek İstanbul’a döneceğim oradan da Kayseri’ye kadar yürüyeceğim.” Dedi. . . Türkiye`yi yürüyerek dolaşan ve “Modern Evliya Çelebi” olarak adlandırılan emekli muhasebeci 64 yaşındaki Muammer Özdayıoğlu eylül ayına kadar sürecek seyahatinde gittiği yörelerin tarihi, coğrafyası, folklorik yapısı ve insanlarını yakından tanıma imkânına kavuştuğunu da belirterek;” Gezdiğim yörelerden elde ettiğim bilgileri sürekli olarak günlüğüme not ediyorum. Şu ana kadar 2 sini yayınladığım “ Bir Çingene Gezgininin Seyahatnamesi ” adlı kitabımın 3–4–5- ve 6 ncı sayılarını yayına hazırladım. Kısa süre sonra sırasıyla yayınlayacağız. Hayrabolu’ya 7`inci kitabımda yer vereceğim. Amacım Evliya Çelebi, gibi yüz yıllar sonrada insanlar kitaplarımda yaşadıklarımı okuyarak yörelerinin geçmişini öğrenme şansına sahip olacaklar.” Dedi. . . Belediye Başkan Vekili Recep Aydın’da Muammer Özdayıoğlu’nu bir gün süreyle Hayrabolu’da ağırlayacaklarını ve ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarını göstererek ilçeyi gezdireceklerini ve kendisine Hayrabolu’nun yöresel yemeklerini tattıracaklarını kaydetti. . .

BALKAN, ders verdi


Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati BALKAN düzenlenen sünnet şöleninde anlamlı bir konuşma yaparak ilçe halkına önemli bir ders verdi. Uzunköprü’de zengin ile fakir arasında uçurumlar varken ve fakir vatandaşlar yardıma muhtaç halde yaşamlarını devam ettirirlerken BALKAN’dan böyle bir açıklama gelmesi yüreklere su serpti. BALKAN yaptığı açıklamada, “Gönül isterdi ki, ülkemizde yoksulluk hiç olmasın. Düşkün kimse olmasın. Fakat gerçeğin böyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu gerçeği görmezden gelme ve inkar etme yerine, bu insanlarımıza nasıl yardım edebileceğimizi konuşmak ve bu doğrultudaki çalışmalara destek olmak, daha gerçekçi bir yaklaşım olarak değerlendirilmelidir. Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfının öncülüğünde düzenlenen sünnet şöleni, ülkemizde göz ardı elden yoksul insanlarımıza dikkatleri çekmek, yardım elinin uzanmasını sağlamak açısından takdire şayan bir faaliyettir. Dünyada paranın ve para kazanma hırsının birçok değeri gölgede bıraktığı bir dönemde, hiçbir maddi menfaat kaygısı güdülmeden, sadece insanlara yardım etmeyi amaçlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının saygıdeğer üyelerine buradaki sünnet ettirilen çocuklar ve onların velileri adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, böylesine önemli bir sosyal yaramızı sarmaya yönelik gayretlere, herkesi bir defa daha destek olmaya davet ediyorum” dedi.

KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

FENERBAHÇELİ ENGİN VEREL MALKARAYA HAYRAN KALDI



1956 yılında İstanbul’da doğan, futbola Davutpaşa’da başlayan sırasıyla Galatasaray (1973 – 1975) Fenerbahçe (1975 – 1979), Hertha Berlin (1979 – 1980), Anderlecht (1980 – 1981), Lille (1981 – 1983) takımlarında top koşturan, Ulusal Milli Takımımızın formasını 34 kez giyen, Fenerbahçeli Engin Verel olarak bilinen tanınmış futbolcu geçtiğimiz hafta Malkara ilçesini ziyaret etti.Çatalcadaki çiftlik evi için büyükbaş hayvan arayan Engin Verel’e bu konuda İbrahim Kuzucu ve Ecz. Zafer İlgün yardımcı oldular. Karyem Hayvan çiftçiliğini ve Fabrikasını da ziyaret eden Verel hayvancılık konusunda Hakkı Gülerman’dan bilgi aldı. Aradığı hayvanları Hasköy’de bulan Engin Verel Yılmaz Karataş’tan 2 inek ve 2 buzağı aldı. Akşam yemeğini Bahar tesislerinde yiyerekMalkara ilçesinden ayrıldı.Eski Türkiye Güzellik kraliçelerinden Bahar Erdenizle evli olan Engin Verel’in Can isminde bir oğlu var. Can Verel şu sıralar papatyam dizisinde Vedat karakterini canlandırıyor.

(Haber:Saygın Malkara Gazetesi)

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü 100 çocuğu ücretsiz sünnet ettirecek


Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde polis halk ilişkilerini geliştirmek sünnet olma vakti gelmiş ancak imkanı olmadığından dolayı çocuğunu sünnet ettiremeyen ailelerin 100 adet çocuğunu ücretsiz sünnet ettirmek onların ihtiyaçlarını ve düğünlerini yapmak üzere bir çalışma başlattı. Kırklareli Il Merkezinde bulunan 100 adet sünnet olmak için durumu olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirerek toplu bir sünnet şöleni gerçekleştirecek.
Toplu sünnet şöleninden faydalanmak isteyen vatandaşlar için kayıtlar başlamış olurken kayıtlar 8 Temmuz tarihinde son bulacak. 13 Temmuz tarihinde ise toplu kesim yapılacak. Son olarak ise 22 Temmuz tarihinde sünnet olan 100 çocuk aileleri ve yakınları Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğü Polis sosyal tesislerinde düzenlenecek olan yemekli sünnet şöleninde bir araya gelecek. Toplu sünnet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar müracaatlarını Yayla Mahallesi’ndeki Çocuk Şube Müdürlüğüne yapabilecekler.
İlimizin muhtelif bölgelerindeki ana caddelere pankartlar asarak sosyal sorumluk anlayışını en iyi şekilde yerine getiren Kırklareli Il Emniyet Müdürlüğünü yapmış olduğu bu güzel çalışmadan dolayı kutluyor, durumu iyi olan diğer vatandaşlarımıza ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını temenni ediyoruz.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...