***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Şubat 2010 Pazar

DSP ÇORLU İLÇE TEŞKİLATI MUSTAFA VARLI İLE DEVAM

D.S. P Çorlu ilçe teşkilatı yapılan ilçe seçiminde Mustafa Varlı ile devam dedi. Nazar Düğün salonunda yapılan ilçe seçiminde Başkanlık için Mustafa Varlı ve Erdoğan Kemiksiz yarıştılar. Seçim sonrası Mustafa Varlı 71 oyla başkanlığa seçilirken,Erdoğan Kemiksiz ise 55 oy aldı. Seçimde Beş oyda geçersiz çıktı. Seçimi Kazananan Mustafa Varlı nın listesinde şu isimler yer alıyor.
Yönetim Kurulu: Ahmet Kerpiççi, Ali Yeter, Arif Güven, Ayşe Yaşar, Bahattin Uzun, Behçet Mekik, Gülay Ersöz, Gülnur Sandgiç, İsmail Çakoğlu, İsmail Doğu, Kazım Yaşar, Mustafa Engin, Mustafa Ülkem, Yaşar Yılmaz
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

FEYZULLAH AKTEPE GÜVEN TAZELEDİ

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunanan Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi Çorlu Ticaret ve Sanayi odası salonunda yapıldı. Seçime iki liste ile gidildi. Eski Başkan Feyzullah Aktepe seçimde263 oy alarak yeniden güven tazelerken Diğer aday M.Sedat Kula ise 57 oy aldı. Seçimde 2 oyde geçersiz çıktı. Seçimi kazanan Feyzullah Aktepe nin listesinde şu isimler yer aldı. Başkan Feyzullah Aktepe Yönetim Kurulu : Ali Gültekin, Fevzi Saçar, Fethi Şanal, Semih Ergül, Yaşar Varlı, Ersin Akdağ Denetleme Kurulu ise: Süleyman Hashan, Zeki Güler, Recep Karıksız
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

YILMAZ ÇİMEN:TEKİRDAĞ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Tekirdağda ilinde bulunan 34 Esnaf ve Sanatkar odasının kayıtlı bulunduğu Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çimen önümüzdeki seçimlerde yine Birlik Başkanlığına adayım dedi. Yılmaz Çimen 26 Seneden beri Birliğin başkanlığını yaptığını belirtirken Uç Beylerine meydan yok. Hakiki Beylere meydan var dedi. Çimen Yapılacak olan seçmin dost ve kardeşlik içinde geçmesini istediğini belirterek .Görevde kaldığım süre içinde Birliğimize bağlı Odaların devamlı yanında bulunup yardımlarına koştum. Kazandığım takdirde yine yanlarındayım dedi
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ HANDAN VAR ve SEMANUR ÖZAY ÇORLU’NUN EĞİTİM ve KONGRE MERKEZİ OLMASINI ÖNERİYOR

AK Partili Çorlu Belediye Meclis üyelerinden Handan Var ve Semanur Özay, Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (MİHDER)’nin 22-26 Şubat 2010 tarihleri arasında Antakya’da düzenlenen eğitimine katıldılar.
Eğitimci olarak; Abdurrahman Acar (Sayıştay 1. Daire üyesi), Cemal İşleyici (ODTÜ Öğretim Görevlisi) ve Mehmet Dönmez (MİHDER Genel Başkanı) katıldığı seminerde işlenen eğitim konuları; 2886 ve 4734 sayılı İhale Mevzuatı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5216 ve 5393 sayılı Belediye Kanunları, 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu, 4483 sayılı Kanun kapsamındaki belediye başkanlarının yargılanma usulleri, özlük hakları, emeklilikleri, tören, temsil ve ağırlama giderleri, 3194 sayılı İmar Kanunu (yeni değişiklikler doğrultusunda) 2942 sayılı kamulaştırma kanunları oldu.
Düzenlenen eğitime Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 130 yerel yönetici katıldı. Katılımcıların çoğu Belediye Başkanları, İl Özel İdare Yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Personel İşleri, Fen İşleri, İmar İşleri ile ilgili birim amirleri ve belediye personeliydi.
Hatay, Antakya’da gerçekleşen seminer programının yanı sıra bir gün de kültür etkinliği olarak değerlendirildi. Bu kapsamda Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş makamında ziyaret edildi. Ardından St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Harbiye Şelaleleri, Samandağ, Seleukeia Pierria (Çevlik) Ören yeri ile Hızır (AS) Türbesine gidildi.
AK Partili Meclis Üyelerinden Handan Var ve Semanur Özay, seminerin ardından MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez’e eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan böyle düzenlenecek organizasyonlarda Çorlu’yu da programlarına dahil etmelerini önerdiler.
Antakya’da düzenlenen bir hafta içindeki iki ayrı etkinlikte; Tarihi Kentler Birliği ve MİHDER eğitim toplantıları sayesinde 830 kişinin ağırlandığını, bu rakamın kendilerini heyecanlandırdığını ve Çorlu’da da bu eğitimlerin yapılabileceği fikrini verdiğini dile getirdiler.
AK Partili Meclis Üyesi Handan Var; “MİHDER Genel Başkanı Sayın Mehmet Dönmez’e programlarında bundan böyle Çorlu’yu da dikkate almasını önerdik. Çorlumuzun ulaşımdan başlamak üzere, konaklama ve ağırlama ile ilgili büyük organizasyonlar için her türlü donanıma sahip olduğunu hatırlattık. Bu vesile ile hem Çorlu’yu Türkiye’yi tanıtmak, hem Çorlumuza, esnafımıza bu tür etkinliklerle hareket getirmek, hem de Çorlu’ya gelen konuklarımıza misafirperverliğimizi göstermek için iyi bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Sayın Genel Başkan Dönmez’in önerimize olumlu yaklaşması, derhal ilgilenmesi ve Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ünal Baysan’la da paylaşacağını ifade etmesinden büyük mutluluk duyduk” dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Var ve Özay eğitimde öğrendikleri bilgilerin yanı sıra çok anlamlı kazanımları olduğuna inandıklarını ve Çorlu’nun kazanmasını istediklerini belirtiler. En büyük dileklerinin bundan böyle Çorlu’nun Trakya bölgesi için bir toplantı ve kongre merkezi olarak da değerlendirilmesi olduğunu ifade ettiler.
Ayrıca “AK Partili Belediye meclis üyeleri olarak öneri bizden, başarılı uygulama ise Çorlu’dan olacaktır. Bu eğitimde öğrendiklerimizin yanı sıra önerdiklerimizle de Çorlu halkına hizmete devam ettik. Halka hizmet Hakka hizmettir” diyerek Çorlu için umutlu olduklarını dile getirdiler.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...