***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Velimeşe Belediyesi Boza Festivaline Hazırlanıyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel; Amacımız Boza Festivalini Geleneksel Hale Getirmektir dedi

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Velimeşe Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 15 - 16 Ağustos tarihlerinde Velimeşe`de yapılacak. İlk defa festival düzenleyecek olmanın heyecanını yaşayan Velimeşe Belediyesi`nde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Sünnet şöleniyle birleştirilen festivalde çocukları sünnet olacak ailelere belediye tarafından sünnet kıyafetleri dağıtıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel festivalin kusursuz geçmesi için titiz bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.
Velimeşe`nin ilk defa bir festival heyecanı yaşayacağını söyleyen Başkan Rasim Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Velimeşe halkımızın büyük desteği ile iş başına geldik. Seçim bildirgemizde yazdığımız gibi halkımıza verdiğimiz hizmet sözlerimizi göreve başladığımız ilk günden itibaren bir bir yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bize inanan ve güvenen Velimeşe halkına hizmet etmekte son derece mutluyuz. Velimeşe halkı ve Velimeşe için durmadan, geceli gündüzlü çalışmaktayız. Bunun için Velimeşe`yi, kültür ve eğitimde, şehirleşmede, sanayi ve tarımda öncü, sosyal faaliyetlerde örnek gösterilen, mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getireceğiz. Festival düzenlemekte bu amaçlarımızdan biridir. Velimeşeyi ve Velimeşe bozasını tanıtmak için Velimeşe 1. Boza Festivali ve Sünnet Şölenini 15 16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık. Kasabamızın adıyla anılan meşhur Velimeşe Bozasını ve güzel Velimeşemizi daha iyi tanıtmak amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bölgemizde boza denince ilk akla gelen Velimeşe bozasıdır. Velimeşe bozası lezzetiyle Trakya`da meşhur olmuş geleneksel bir içeceğimizdir. Geleneklerine bağlı bir toplum olarak bugüne kadar ihmal edilen bu organizasyonu ilk defa yapacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Festivale katılan misafirlerimize ve halkımıza bozacılarımız tarafından boza ikramı yapılacaktır. Boza festivali ile birlikte gerçekleştirilecek olan sünnet şöleninde sünnet çağına gelmiş çocuklarımız da sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımlarını atmış olacaklardır. Festivalde yapılacak etkinliklerde belde ve bölge halkımızı doyasıya eğlendirmeyi amaçlıyoruz. Festivalde halkımız tarafından sevilen sanatçılar da sahne alacak. Halkımızın eğlenebilmesi ve esnafımızın festivalden azami fayda sağlayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Velimeşe 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinliklerimize bölge halkımızı da davet ediyoruz. Onları da Velimeşe`de görmekten son derece mutlu olacağız.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

5. Kolordu Komutanlığında Değişim


5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korg. A. Yaşar Cihansız Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetim ve Daire Başkanlığı’na atandı. Atama sonucunda boşalan 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığına ise İzmir İstihkam Okul ve Eğitim Merkez Komutanı Korg. Ümit Dündar’ın ataması gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından Resmi Gazete’nin 5 Ağustos 2009 tarih ve 27310 sayılı nüshasında yayımlanan 2009/11120 Karar sayısıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 121'inci madde (b) bendi gereğince; Kara Kuvvetleri Komutanlığından (101) general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından (35) amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığından (35) general ve Gülhane Askerî Tıp Akademisi Komutanlığından (1) amiralin, katıldıkları tarihten geçerli olmak üzere, atanmaları uygun görülmüştür” denildi.
Her iki komutanımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.
KAYNAK: Çorlu Kent

Askeri Kamyon Devrildi.


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde 65.mekanize piyade Tugay komutanlığına ait kamyonun devrilmesi sonucu üç kişi yaralandı.Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Çorlu Askeri Hastanesine kaldırıldı.

Kaza saat 11:00 sıralarında Çorlu Tem otoyolu girişi Çorlu Tekirdağ yol ayrımında meydana geldi.65 Piyade tugay komutanlığına ait kamyona sabah saatlerinde Tem girişinde bulunan karayolları merkezinde soğuk asfalt yükledi.

Yüklemenin bitmesi ile araç Çorlu –Tekirdağ yol ayrımına geldiği sırada sürücüsü Süleyman A.direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.Devrilen kamyonda sürücü Süleyman A, araç komutanı Uzman Çavuş Ahmet D hafif yaralanırken diğer er Mustafa D ise ağır yaralandı.

Kaza sonucu olay yerine gelen ambulans ile yaralılar Çorlu Askeri hastaneye sevk edildiler. Kaza sonrası Çorlu –Tekirdağ yol ayrımı yola dökülen malzemeler nedeniyle bir süre trafiğe kapandı.Karayolları ekiplerinin olay yerine gelerek kapalı olan yolu açmak için iş makinaları ile çalışmalar yaptıktan sonra yolu trafiğe açtılar.Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

ÇORLU İŞ ADAMLARI DERNEĞİ TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) Başkanı Dr. Kemal Kavut ve beraberindeki üyeler Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek’i makamında ziyaret etti.

Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Dişhekimi Kemal Kavut ve berberindeki üyeler İsmail Tonguç, Müjdat Ayan, Hatmi Saydan, Hayrettin Dönmez ve Bayram Yılmaz Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne yeni atanan Sn. Nejdet Çelikbilek’i makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olsun dileklerini belirttiler. Ziyaret İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek’in Lüleburgazlı olması sebebiyle hatıralar ve dostluklar üzerine konuşularak samimi bir ortamda gerçekleşti. ÇİSAD üyeleri tarafından Çorlu’ya davet edilen Nejdet ÇELİKBİLEK, en kısa zamanda davete icab edeceğini belirterek ÇİSAD üyelerini Emniyet Müdürlüğünün girişine kadar eşlik ederek uğurladı.

CIOFF yetkilileri Keşan Festivali’ni değerlendirdi“Keşan’da mükemmel bir festival yaşadık

27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’ne katılan CIOFF (Dünya Folklor Festivaller Birliği) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ile CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, festivalle ilgili değerlendirmelerde bulundular.
Tuğsavul ve Arslan, bu yılki Keşan Festivali’nin de çok olumlu geçtiğini belirterek “Keşan’a gelen İspanya, Endonezya, KKTC, Ukrayna ve BEFAD ekipleri buradan çok mutlu ayrıldılar. Ayrıca bu yıl ilk kez Keşan Festivali’nde folklor gruplarının büyük sahnede gösteri yapması da festivale ayrı bir renk kattı. Gruplar yaklaşık 30-40 bin kişi önünde gösterilerini sergilemenin mutluluğunu yaşadılar.7.Uluslararası Keşan kültür ve Turizm Festivali gerçekten bu yıl yapılan çok çeşitli ve değişik etkinliklerle zengin bir festival olarak geçti. Yerel etkinlikler de festivale ayrı bir güzellik katmış. Festivalin Erikli ve Yayla Mücavir alanlarına taşınması ve buradaki yazlıkçılarla festivalin paylaşılması da çok önemli. Grupların Keşan’dan memnun ayrılması da festival için önemli bir gelişme. Gruplar festivale iyi not verdiler. Bu festival nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve organizasyonda görev alanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİ YAPACAĞI YAZ FESTİVALİ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPTI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan, 13-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Yaz Festivali’nde yapılacak etkinlikleri kamuoyuna duyurmak amacıyla Çorlu yerel basın ve ulusal haber ajanslarının temsilcileriyle basın toplantısı yaptı.
Festival Organizasyon Komitesi Üyeleri; Ali Çimen, Nazmi Aydoğmuş, Sezgin Engin, Zarife Atik Ceylan ve Cevat Sevim toplantıda hazır bulundu. Konuşmasına daha önce farklı adlarla festivaller düzenlendiğini hatırlatan Baysan, “Bu sene yeni Belediye yönetimi olarak geleneksel hale gelen festivalin adını ‘Yaz Festivali’ olarak belirledik. Bu festivalde çok çeşitli etkinlikler olacak. Festival süresince dolu dolu üç gün yaşayacağız. Festivalin organizasyonunda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi. Daha sonra festivalin duyuru ve tanıtımında kullanılacak ilan ve afişleri takdim eden Baysan, festival etkinlik programıyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Yedi ülkeden gelen futbol takımları veteran turnuvasında maç yapacak. Üç ünlü ses sanatçısı sahne alacak. Hemşehri dernekleri de festivale katılarak yöresel folklorunu tanıtacaklar. Ayrıca dernekler ve tanıtım yapmak isteyen firmalar stand açacaklar. Basketbol takımları basket gösterisi yapacak. Bulgaristan’dan gelen bir folklor ekibi yöresel danslarını sergileyecek. Belediye El Sanatları Kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı el işi ürünler açılacak stantlarda sergilenecek. Tavla ve briç turnuvaları düzenlenecek. Çorlu basın mensupları arasında da bir futbol turnuvası yapılacak. 200 çocuk sünnet edilecek. 23 çiftin de toplu nikah töreni yapılacak. Festival 15 Ağustos akşamı Funda Arar konseri ile sona erecek. Etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Uluslar arası organizasyonlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Konuşmasını tamamlayan Baysan, bir gazetecinin festival bütçesinin miktarıyla ilgili bir soru sorması üzerine önceki yıllara oranla daha kısıtlı bir bütçe hazırladıklarını sözlerine ekledi.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...