***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Ocak 2010 Çarşamba

Çerkezköy beyaza büründü

Trakya'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor.
TRAKYA KARA TESLİM OLDU
Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'ilçesinde de dün sabah saatlerinde başlayan yangın gün boyu etkisini artırdı. Yağan kar nedeniyle yerler beyaza büründü. Edirne'de kar yağışı nedeniyle trafikte ilerleyen araçlar sıkıntı çekerken, belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Bulgaristan'a geçişi sağlayan Hamzabeyli sınır kapısı yolunda ise kar ve lodos ulaşımda sürücüleri sıkıntıya soktu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de akşam saatlerinde aralıklarla başlayan kar yağışı gece saatlerine doğru şiddetini artırdı ve kenti beyaza bürüdü. Kar yağışının bugün de devam edeceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri ve vatandaşları uyarıyor.
ŞİDDETİNİ ARTIRARAK DEVAM ETTİ
Tekirdağ kent merkezinde de dün sabah başlayan kar yağışı zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor. Tipi şeklinde görülen kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri yollardaki buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde daha etkili olurken, buralardaki kar kalınlığı da 17 santimetreye kadar ulaştı.
ÖĞLEDEN SONRA ŞİDDETİNİ ARTIRDI
Tüm Trakya'da olduğu gibi Çerkezköy'de de kar yağışı dün sabah saatlerinden etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğleden sonra şiddetini artırdı.
ÇOCUKLAR FIRSATI KARTOPU OYNAYARAK DEĞERLENDİRDİ
Sokaklar ve evlerin çatıları beyaza bürünürken, yetkililer karın bugün de devam edebileceğini ifade etti. Kar özellikle araç ve yayaları olumsuz etkilerken, çocuklar ise kartopu oynayarak karın coşkusunu değerlendirdiler.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kızılpınar’da facianın eşiğinden dönüldü

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kızılpınar Belde Minibüscüler Kooperatifi'ne bağlı, Çerkezköy-Kızılpınar hattında yolcu taşıyan Erdal Güre yönetimindeki minibüs Malkoçlar Caddesi'nden Bahar Caddesi'ne ilerlediği esnada frenleri patladı
FRENLER PATLADI EVE GİRDİ
Aracın frenlerinin patlaması üzerine araç sürücüsü Erdal Güre, kendisini araçtan aşağı atarken, araç da Bahar Caddesi'nin kenarında Mehmet Şanlı'ya ait tek katlı müstakil eve çarptı.
FACİADAN DÖNÜNDÜ
Saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda araç sürücüsünün kendisini araçtan atması, araçta yolcunun olmaması ve aracın girdiği odada birinin bulunmaması büyük bir faciayı da önledi.
EVDE VE ARAÇTA MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ
Kaza nedeniyle duvarının yıkıldığı evde ve minibüste büyük oranda maddi hasar meydana gelirken, araç sürücüsü Erdal Güre ve ev sahibi Mehmet Şanlı, olayda yaralanan olmaması ile teselli buldu.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

İPSALA HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE YUNANCA VE BULGARCA DİL KURSLARI AÇILACAK

Edirne iline bağlı İpsala ilçesi Halk Eğitimi Müdürü Metin Darısapı, Halk Eğitim Merkezi olarak Yunanca ve Bulgarca dil kursları açacaklarını söyledi.
Darısapı, İpsala Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılacak olan kurslara katılmak isteyenlerin nüfus cüzdanı ve diploma fotokopileri ile birlikte gelerek başvurularını yapabileceklerini ifade etti.
Kursların tarihlerinin önümüzdeki günlerde belirleneceği öğrenildi.
KAYNAK.www.ipsala.com

ÇORLU TSO VE ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİ’NDE4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE SÜRECİ EĞİTİMİ

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Çorlu Belediye Başkanlığı işbirliğiyle, Çorlu Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Hakan BOZBULUT’un sunumunu gerçekleştireceği “4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Süreci” konulu eğitim 29 Ocak 2010 Cuma günü saat 14:00’da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
“4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Süreci” konulu eğitim hakkında bilgi veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Toplantının amacının; kişi ve kurumların ihale sürecinde karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olmaktır’ diyerek; “4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Süreci Eğitimimizde; temel ilkeler, bildirim ve tebligat esasları, ihale usulleri, ihale süreci, belgelerin sunuluş şekilleri, ihale ilan takibi, ihalelerde istenilmesi zorunlu evraklar, ihale dokümanının görülmesi ve satın alınması, tekliflerin hazırlanması, sunulması ve değerlendirilmesi, sözleşme yapılmadan önce istenilecek evraklar ve mali yükümlülükler, sözleşme sonrası dikkat edilecek hususlar, ihalelere yönelik başvurular hakkında bilgiler verilecektir” dedi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

TRAKYA SİGORTA ACENTELERİ ÇORLU’DA BULUŞUYOR

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) işbirliğiyle düzenlenen “Trakya Bölgesi Sigortacılık Genel Bilgilendirme” toplantısı 03 Şubat 2010 Çarşamba günü 13:30-18:00 saatleri arasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
“Trakya Bölgesi Sigortacılık Genel Bilgilendirme Toplantısı” hakkında bilgi veren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; “5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve devamında yayınlanan diğer ilgili mevzuatlar; Türk Sigortacılık Sektörü’nün gelişmesini ve sağlam bir zemine oturmasını amaçlamıştır” diyerek; “Sigortacılık kanununun amacı, ülkemizdeki sigortacılık sektörünün geliştirilmesini sağlamak, sigorta sözleşmesinde yer alan kişilik hak ve menfaatlerini korumak ve sigortacılığın güvenli ve istikrarlı bir ortamda etkin bir şekilde temin edilebilmesine yöneliktir. Sigortacılıkla ilgili son dönemlerde çıkan kanun, yönetmelikler ve Sigorta Acentelerinin Levhaya kayıt işlemleri mevzuatı hakkındaki bilgilerin paylaşılacağı Trakya Bölgesine yönelik gerçekleştireceğimiz toplantıda; Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet GENÇ, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent ERGUN, Sigorta Tahkim Komisyonu Müdürü Metin KARACAN ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyeleri 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve devamında yayınlanan diğer ilgili mevzuatlar hakkında katılımcılara bilgi sunarak sorularını cevaplandıracaklardır. Trakya Bölgesi Sigorta Acentelerinin bir araya geleceği toplantıya katılmak isteyenler; Odamız personeli Aysun TEZCAN’a (0282 651 1096 (132)-aysuntezcan@corlutso.com) kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ÇORLU BU OLAYI BİR KEZ DAHA LANETLEDİ

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde yaşayan Günlerce ulusal bir televizyon kanalına çıkan ağlayıp sızlayan daha sonrada oğlunu öldürdüğü iddası ile tutuklanıpTekirdağ cezaevine konan Dilber F, Çorluda hakim karşısına çıkarıldı. . Dilber F. ile birlikte tutuklu bulunan Kader S.(19), Fadime S.(38), 16 yaşındaki K.S. ve Kemal E., sabah saatlerinde Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Polis ekipleri, duruşma nedeniyle adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Zanlıların görüntüsünün alınmaması için uğraş veren polisler, nakil aracının mahkeme binasının kapısına kadar yaklaştırarak şahısları birer birer içeri aldı. Kader S. ve Fadime S.'nin indirilmesinin ardından cezaevi aracından Muhammed`in annesi Dilber F. indirildi. Dilber F.'nin, kapşonla yüzünü saklamaya çalışması dikkat çekti. ilk savunmayı yapan katil zanlısı Anne Dilber F.'nin fuhuş yaptığını kabul ettiği ancak oğlu Muhammed`in ölümünden ceset ortaya çıkana kadar haberinin olmadığını söylediği kaydedildi. Anne Dilber F.'nin çocuğunun ölümü nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu, halen daha üzgün olduğunu zaman zaman da gözyaşlarını tutamadığını dile getirdiği belirtildi.İfadesi alınan sanıklar tekrar Cezaevlerine gönderilirken mahkemenin Mart ayına atıldığı belirtildi.
HABERVE FOTO:TARIK YIS

Keşan Kent Konseyi (21.01.2010) Tarihinde İpsala ve Enez’i ziyaret edecek.

Keşan Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu (21.01.2010) Tarihinde İpsala ve Enez’i ziyaret edecek.
Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar ile Turizm Çalışma Grubu Üyeleri 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenecek EMİTT Fuarı’na katılımla ilgili olarak saat 10.00’da İpsala Kaymakamlığı’nı, saat 10.30’da İpsala Belediye Başkanlığı’nı ve saat 11.00’de İpsala Ticaret Borsası Başkanlığı’nı ve öğleden sonra da Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediye Başkanlığı’nı ziyaret edecekler.
Ziyaretlerde EMİTT Fuarı’na katılımla ilgili Kaymakam ve Belediye Başkanları ile görüşmelerde bulunulacak.

Çorlu Belediyesi’nden Kar Temizliği

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da yoğun kar yağışıyla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı.
Kar yağışının başladığı andan itibaren Çorlu Belediyesi’nden 15 personel, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 3 greyder, 4 kamyon, 1 bekoloader kepçe ve 1 bekoloader ile karları temizledi. Ayrıca ana arterlerde kar temizliği çalışmaları gece boyunca sürdü. Atatürk ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki karlar da belediye personeli tarafından kürenerek temizlendi.
Öte yandan resmi binaların bahçe ve merdivenleri de silusyon ile buzlanmayı önleme çalışmaları yapıldı. Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Cezzar Mustafa Ersin İlköğretim Okulu, Reşadiye İlköğretim Okulu, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Vali Şenol Engin İlköğretim Okulu, Çorlu Anadolu Lisesi, Unilever İş İlköğretim Okulu ve Çorlu Lisesi’nin bahçeleri tuzlanarak buzlanmaya karşı önlem alındı.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Mevlanadan Şehit Annelerine Yemek


Tekirdağ iline bağlıÇorluda faaliyet gösteren Mevlana Pastanelerinin sahibi Havva Yılmaz, şehit anneleri onuruna yemek verdi. Havva Yılmazın ev sahipliğini yaptığı ve Emlak Konutlarında yer alan Mevlana Pastanesinde düzenlenen yemekte şehit anneleri, aileleri ve yakınları bir araya geldi. Yemeğe 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündarın eşleri Tülay Dündar da katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Havva Yılmaz, bu vatan için canlarını veren, kanları ile bu toprakları sulayan şehitlerimizin ailelerine, onların her zaman yanlarında olacağımızı bu yemek vesilesi ile bir kez daha hatırlatıyoruz. Şehitlerimizin doğup büyümesinde en büyük pay sahibi olan ailelerini minnetle her zaman baş tacı etmeye hazırız dedi.
Yemekte şehit annelerinin yanı sıra yüksek rütbeli subay eşleri de yer aldı.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

CHP’den Koç’a ziyaret

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan ve Yönetim Kurulu üyeleri Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Kenan Koç’a nezaket ziyaretinde bulundular.
Kayan ve Yönetim Kurulu üyeleri yeni görevinde Kenan Koç’a Başarlar dileyerek, başarılı çalışmalarının devamını beklediklerini söylediler.
Dün saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette, Kenan Koç ve CHP’liler, ilçe ve ülke sorunları ile ilgili sohbet ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Karaca Özkan’ı kutladı

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Gıda Maddeleri ve Sanatkârları Esnaf Odası başkan adayı İlhan Karaca ve Yönetim Kurulu adayları Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Fahri Özkan’ı ziyaret etti.
İlhan Karaca ve Yönetim Kurulu adayları, Kooperatif başkanı Fahri Özkan’ı yeniden başkan seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını dilediler.
Özkan da, başkan adayı karaca ve Yönetim Kurulu adaylarına seçimlerde başarılar diledi.
İlhan Karaca ve ekibi ile Fahri Özkan ilçe sorunları ile ilgili sohbet ederek fikir alış-verişinde bulundular.

Kızılay, LİAD’ı bilgilendirdi

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kızılay Lüleburgaz Şubesi Kan Toplama Merkezi Cengiz Paydak, yapılacak olan kan bağışı çalışması dolayısıyla Lüleburgaz İşadamları derneği Başkanı Cengiz Konca’yı ziyaret etti.
Paydak ve Konca, kan bağışı çalışmasının ayrıntılarını görüştükleri toplantıda, kan bağışın önemine dikkat çektiler.
Konca, LİAD olarak, çalışmadan amaçlarının kan bağışının önemini anlatmak ve üyeleri arasında bu bilincin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Konca, kanın hayat kurtardığını ve insanların ihtiyacı olduğunda kan bulabilmek için, ihtiyaçlarının olmadığı bu zamanlarda kan vermesi gerektiğini kaydetti.
LİAD ile Kızılay Lüleburgaz Şubesi arasında yapılacak olan çalışmanın şubat ayının son haftası içinde yapılması düşünülüyor. Yer ile ilgili karar ise, Kızılay ve LİAD arasında yapılacak olan görüşmeler ile belirlenecek.

DERİMODLAR TÜRK KIZILAYI İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ ISITACAK

Gardıroplarda kullanılmadan duran deri ceket ve montlar ihtiyaç sahiplerini ısıtacak. Derimod'un hayata geçirdiği "Ceket Değişim Kampanyası" kapsamında müşterilerinden topladığı 30 bin deri ceket ve mont Türk Kızılay’ı aracılığı ile yeni sahiplerine ulaşıyor.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Gardıroplarda atıl duran, kullanılmayan deri ceket ve montlar "Ceket Değişim Kampanyası" ile değer yaratıyor. Derimod'un, 35. yılına özel olarak düzenlediği kampanyanın sonuçları ve Türk Kızılay’ı ile gerçekleştirdiği işbirliğinin ayrıntıları düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim ve Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin yanı sıra perakende sektörünün önemli temsilcileri de katıldı.
Basın toplantısında kampanyanın ayrıntıları ile ilgili bilgi veren Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim "İçinde bulunduğumuz dönem değişen ekonominin yeni kurallarına uygun yeni söylemler geliştirmek ve yepyeni projeler ile müşterilere "artı değer yaratma" dönemidir. Artık krizden şikâyet etmek ya da klasik indirimler ile müşteri kazanmak zamanı değildir. Biz de bu anlayışla hareket ettik ve hem sektöre hem müşterilerimize 'artı değer' yaratan "Ceket Değişim Kampanyası"nı hayata geçirdik" dedi.
Kampanya ile ilgili Türkiye genelinde çok olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Ümit Zaim, kampanya kapsamında toplanan 30 bin deri ceketin tek tek elden geçirildiğini ve kullanılabilecek olanların tespit edildiğini belirtti.
Zaim, ceketlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Türk Kızılay’ı ile işbirliği yapacaklarını açıkladı. Ümit Zaim, "Türk Kızılay'ı tüketicilerimizden aldığımız emanetleri en uygun şekilde değerlendirecek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaktır. Bu kampanya Türk halkının bir başarısıdır. Tüketicilerimiz Derimod ve Türk Kızılay’ı aracılığı ile bir 'kelebek etkisi' yaratmıştır. Binlerce Derimod müşterisi hiç tanımadığı binlerce yüreği ısıtacaktır. Bu tip kampanyaları önümüzdeki dönemde de devam ettirmek Derimod olarak en büyük hedeflerimizden biridir" dedi. Zaim kampanya sayesinde ceket satışlarında yüzde 50 oranında bir artış sağladıklarını belirtti.
Toplantıda kampanya ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise "Türk Kızılay’ı gönüllü destekleri toplumsal güce dönüştüren 141 yıllık bir yardım kuruluşudur. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan 745 şubemiz ile tüm ihtiyaç sahiplerini kucaklıyoruz. Ve bu çalışmalarımızda Derimod gibi sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden kurumların desteklerini yanımızda hissetmek bizler için çok önemlidir" dedi. Yardım yapılan ihtiyaç sahiplerinin onurunu zedelememek adına Türk Kızılay’ının normalde ikinci el ürünleri kabul etmediğini belirten Tekin Küçükali, "Derimod bize ezber bozdurdu. Ceketler içindeki astarına, dikişine kadar bize yenilenmiş şekilde teslim edildi. Ve bizde gönül rahatlığı ile kabul ettik" dedi. Küçükali, "Atıl durumda bulunan bu ürünlere ihtiyacı olan binlerce kişi bulunuyor. Bu kampanya sayesinde hayatında ilk kez deri mont giyebilecek ihtiyaç sahipleri bulunuyor. Türk halkı yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birini sergilemiştir. Tüketiciler bu kampanya ile önemli bir sosyal sorumluluk yapmıştır. Bu nedenle kampanyaya katılan ve emeği geçen herkese tüm ihtiyaç sahipleri adına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer kurumlara örnek teşkil edecek bu tarz bağış ve desteklerin bundan sonra daha da artarak devam etmesini diliyorum" dedi.
Derimod ilk etapta bakımları ve onarımları yapılan 5 bin deri ceket ve montu Türk Kızılay’ına teslim etti. Türk Kızılay’ı da şubeleri aracılığı ile kullanıma uygun olan ceketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...