***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Ocak 2010 Çarşamba

Çerkezköy beyaza büründü

Trakya'da kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor.
TRAKYA KARA TESLİM OLDU
Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy'ilçesinde de dün sabah saatlerinde başlayan yangın gün boyu etkisini artırdı. Yağan kar nedeniyle yerler beyaza büründü. Edirne'de kar yağışı nedeniyle trafikte ilerleyen araçlar sıkıntı çekerken, belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Bulgaristan'a geçişi sağlayan Hamzabeyli sınır kapısı yolunda ise kar ve lodos ulaşımda sürücüleri sıkıntıya soktu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne'de akşam saatlerinde aralıklarla başlayan kar yağışı gece saatlerine doğru şiddetini artırdı ve kenti beyaza bürüdü. Kar yağışının bugün de devam edeceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sürücüleri ve vatandaşları uyarıyor.
ŞİDDETİNİ ARTIRARAK DEVAM ETTİ
Tekirdağ kent merkezinde de dün sabah başlayan kar yağışı zaman zaman şiddetini artırarak devam ediyor. Tipi şeklinde görülen kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, belediye ekipleri yollardaki buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde daha etkili olurken, buralardaki kar kalınlığı da 17 santimetreye kadar ulaştı.
ÖĞLEDEN SONRA ŞİDDETİNİ ARTIRDI
Tüm Trakya'da olduğu gibi Çerkezköy'de de kar yağışı dün sabah saatlerinden etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğleden sonra şiddetini artırdı.
ÇOCUKLAR FIRSATI KARTOPU OYNAYARAK DEĞERLENDİRDİ
Sokaklar ve evlerin çatıları beyaza bürünürken, yetkililer karın bugün de devam edebileceğini ifade etti. Kar özellikle araç ve yayaları olumsuz etkilerken, çocuklar ise kartopu oynayarak karın coşkusunu değerlendirdiler.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...