***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Kasım 2009 Perşembe

Trakyalı madencinin feryadıMadenciler haklarını arıyor


MADENCİLİK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MALKARA’DA MASAYA YATIRILDI
Maden ve enerji kaynakları, istihdam – ekonomideki yeri, bölgesel kalkınmadaki önemi, sorunlar ve çözüm önerileri toplantısıTekirdağ iline bağlı Malkara’da yapıldı.
Toplantıya; Malkara Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Birol Kaya, İl Genel Meclis üyeleri Yücel Genç, Recep Suvari, İbrahim Becerir, Şinasi Koltuk, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Meclis Başkanı H. Vasfi Güner, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Kaçar, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Ak Parti, CHP ve MHP İlçe Başkanları ile madenciler katıldı.
Tekirdağ İl Mahalli Çevre Kurulunun ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması amacıyla kömür kriterlerinin (her yıl) 2010 – 2011 – 2012 yıllarında sırasıyla 5000 – 5500 – 6000 kaloriye çekilme kararına karşı çıkılarak, fikir paylaşımı yapıldı. Uygulanmasından doğacak sıkıntılar dile getirildi. Kararın düzeltilmesi ve geri çekilmesi istendi.
Atatürk ve maden şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başlayan toplantıda Madenci Erkan Pullukçu’nun açılış konuşmasının ardından Trakya Madenciler Derneği Başkanı Maden Mühendisi Cahit Sağlam söz aldı.
TÜRKİYE ENERJİ DE TAMAMEN DIŞARIYA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ
Sağlam, linyit kömür madeninin Türkiye’de rezervi en zengin olan enerji kaynağı olduğunun altını çizerek, dünyada hiçbir ülkenin kendi maden yatakları dururken dışarıdan maden almadığına dikkat çekti ve yanlışlığın düzeltilmesini istedi.
Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hiçbir ülkenin zorunlu olmaksızın dışarıdan hiçbir şey almadığını, ülkemizin ise enerjide tamamen dışarıya bağımlı hale getirildiğini ileri süren Cahit Sağlam cari açığımızın enerjiye aktarıldığını ve bunun nasıl bir iş olduğuna da anlam veremediğini söyledi.
KÖMÜR, PETROLÜN YERİNİ ALACAK EN GÜÇLÜ ENERJİ KAYNAĞIDIR
Kömürün çok önemli bir enerji kaynağı olduğuna vurgu yapan Maden Mühendisi Sağlam, kömürden elde edilecek doğal gaz ve sıvılaştırılmış yakıtların gelecek yıllarda tüm dünyada petrolün yerini alacağını söyledi. Yapılan araştırmaların sonucuna göre de bugün sadece Trakya’da 1 Milyar ton kömür rezervi olduğunun anlaşıldığına işaret ederek, Mahalli Çevre Kurulu’nun yanlıştan dönmesini istedi.
Daha sonraki konuşmacılardan Madenci Basri Bilen Malkara Maden işletmelerinin istihdam ve ekonomideki yeri ile bölgesel kalkınmadaki önemine değinirken, Maden Mühendisi Soner Akın’da madencilik sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.
SADECE MALKARA’DA 1500 İŞÇİ İŞSİZ KALABİLİR
Daha sonra sırasıyla söz alan madenciler tarafından bölgede işsizliğin baş göstereceği dile getirildi. Trakya Zonguldak olmasın, denildi. Mahalli Çevre Kurulu kararının düzeltilmemesi halinde Trakya’daki maden ocaklarının çok kısa sürede kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelineceğinin altı kırmızı çizgilerle çizildi.
Somut örnek gösterilerek, linyit maden ocaklarının kapanması halinde sadece Malkara’da 1500 kişi işsiz kalacağından, bunun bakmakla yükümlü oldukları aile fertleriyle birlikte yaklaşık 5000 kişinin çaresizliğe sürüklenmesi anlamına geleceğine işaret edilerek,
• İlçede faaliyet gösteren un, yağ, yem, süt fabrikaları ve diğer sanayi işyerleri ile Küçük Sanayi Sitesi esnafı maden sektörü sayesinde ayakta durmaktadır” denildi.
ORTAYA KONULAN BAZI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Hava kirliliğine yol açan bacalara filtre takılmasının,
Fabrikalarda akışkan yataklı kazan tesislerinin kurulmasının,
Kalorisi düşük olan yöre kömürünün zenginleştirilmesinin, Hava kirliliğini ortadan kaldıracağı belirtilerek,
Kirliliği önleyici tüm tedbirlerin alınması ve
Trakya Çevre Düzeni Planında Termik Santral kurulmasına olanak sağlanması istendi.
BELEDİYE BAŞKANI BİROL KAYA; MADENCİLİK MALKARA EKONOMİSİNE ARTI DEĞER KATMAKTADIR
Toplantıda söz alan Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, ülkemizde herkesime zarar veren ekonomik krizle birlikte madencilerin içinde bulundukları sıkıntılara ortak oluyorum ve bu hususa en az sizler kadar hassasiyet gösteriyorum. Zira Madencilik Tarım ve Hayvancılığın yanında Malkara ekonomisine artı bir değer katmaktadır.
Bilindiği gibi bugünlerde istihdam alanı yaratmak adına ilçemizde yeni bir işin ateşini yakmaya çalışıyoruz. Malkara’yı anlatmaya her zaman hazırım” dedi. Madencilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini iletmek üzere bir komisyon kurulmasını önerdi.
Kaymakam Salih Yüce’de yaptığı konuşmada sorunlara çözüm bulunması adına gerçekleştirilen toplantının hayırlı olarak sonuçlanmasını diledi.
Konuşmaların ardından, “İl Genel Meclis üyeleri, Madenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları” temsilcilerinden oluşturulacak olan heyet tarafından Mahalli Çevre Kurulu Başkanlığına alınan kararın gözden geçirilmesi taleplerinin iletilmesine karar verildi.
Bahar Tesislerindeki toplantı akşam yemeği ile sona erdi

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Yine sabotaj mı?

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz'da Köprübaşı Sanayi Sitesinde park halinde bulunan bir midibüs ve otobüs yanarak kullanılmaz hale geldi.Dün sabah saat 07.45 sularında Köprübaşı Sanayi Sitesindeki Çıraklık Eğitim Merkezi'nin karşısındaki alanda park halinde bulunan Özkan Yıldız'a ait 39 SN 072 plakalı midibüste bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Midibüsten çıkan alevler yanında bulunan Şampiyon Hersekli firmasına ait plakasız 403 model Mercedes otobüse sıçradı.Yangını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye bildirdiler. Olay ye-rine gelen itfaiye ekipleri yangını, diğer araçlara sıçramadan söndürdüler. Yangın sonunda midibüs ve otobüs kullanılmaz hale geldi.İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Akı ve İtfaiye Müdürü Yalçın Ekşiler, olay yerine gele-rek yangın ile ilgili bilgiler aldılar. Yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Motor aksamı olmayan 4 adet hurda araç yandıÖte yandan Lüleburgaz'da tamirciye bırakılan, motor aksamı olmayan 4 adet hurda araç yandı.Edinilen bilgiye göre, Köprübaşı Sanayi Sitesi'nde T.D.'nin oto tamirci dükkânına tamir için getirilen ve uzun süreden beri de dükkan önünde, hurda durumunda bulunduğu için boş alana çekilen plakaları tespit edilemeyen ve sahiplerine ulaşılamayan Daivo, Kia, Mitsubishi ve Skoda marka dört araç bilinmeyen nedenle yandı.

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

ÇORLU BELEDİYESİ’NİN 2010 YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ





Çorlu Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonunun 2010 yılı bütçesiyle ilgili raporunu görüşmek üzere Belediye Meclis Salonu’nda toplandı.
Açılış ve saygı duruşunun ardından 2010 yılı bütçesinin oluşturulmasıyla ilgili konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Belediyenin hizmetlerini yürütebilmek adına bütçenin oluşturulması en önemli önceliğimizdir. Belediye Meclisi bütçesini oluşturduktan sonra belirlenen hedeflerde çalışlarını yürütebilecektir. Önceki dönemlerin aksine gelir ve gider dengesini gözeterek gerçekçi bir bütçe hazırlanmıştır.”diye konuştu. Önceki döneme ilişkin borçların da ödendiğini belirten Baysan, yedi ay içerisinde hayata geçirilen projelerin yanı sıra 2 milyon TL’nin üzerinde tutarı olan araç ve iş makineleri alındığını söyledi.
Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunun görüşülmesine geçildi. Ayşe Eroğlu, Yusuf Gümüş ve Handan Var’dan oluşan Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu Belediye Meclis Üyelerinin onayına sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Ayşe Eroğlu 2010 yılı bütçesinin hazırlanma süreciyle ilgili bilgiler verirken, Mali Hizmetler Müdürü Kamuran Tezcan, Çorlu Belediyesi’nin gelir kalemlerini ve Belediye bünyesindeki müdürlüklerin bütçeden alacakları payları tutarı ve yüzdelik oranlarıyla açıkladı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı 2010 yılı bütçesinin hazırlanma süreciyle ilgili bilgiler verirken, Mali Hizmetler Müdürü Kamuran Tezcan, Çorlu Belediyesi’nin gelir kalemlerini ve Belediye bünyesindeki müdürlüklerin bütçeden alacakları payları tutarı ve yüzdelik oranlarıyla açıkladı.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı 2010 yılı bütçesi AKP’li bazı meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
HABERVE FOTO:ALPER AVCI

BELEDİYE’DE KUYRUKLAR SONA ERİYOR




Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde hizmetlerin daha hızlı ve etkin sağlanabilmesi amacıyla sırada bekleme sorununu ortadan kaldıran numaratörler kuruldu.
Vatandaşların abonelik, tahakkuk ve ödeme işlemleri için yoğun bir şekilde müracaat ettiği İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde kurulan numaratörler faaliyete geçti. Yeni uygulama sayesinde vatandaşlar Belediye Hizmet Binası’nın girişinde bulunan numaratörden sıra numarası alarak ayakta beklemeksizin hizmet görüyor. Gelişen teknolojinin yaygınlaşmasıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarda kullanılmaya başlanan numaratörler Çorlu Belediyesi bünyesinde de kurulmasıyla halka hak ettiği hizmeti verilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar sıra numarası aldıktan sonra oturaklarda oturmak suretiyle işlemlerini yaptıracak. Numaratör sistemi vatandaşa sağladığı faydaların yanı sıra personel performans ölçüm olanaklarını da beraberinde getiriyor.
Numaratörlerin faaliyete girmesinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yrd Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediye’sinin var oluş sebebinin halka hizmet vermek olduğu bilinciyle vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak adımlar atıyoruz. Yeni uygulamaya koyduğumuz numaratör sistemi su işlerinde ve veznelerde sıraya girme ve ayakta bekleme sorununu ortadan kaldıracaktır. Yakın bir zamanda aynı birime televizyonlar koyacağız. Vatandaşlarımız oturaklarda sırasını beklerken televizyonlarda yayınlanan yayınlar sayesinde belediyenin diğer hizmetlerini de tanıyacak. Hizmetlerimizden vatandaşların daha etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla diğer alanlarda da çalışmalar yürütüyoruz.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİ ARAÇ PARKI GENİŞLİYOR




Yeni iş makinesi ve araçlarla iş hacmini arttıran Çorlu Belediyesi yeni alınan sepetli bakım ve onarım aracıyla araç parkını genişletti.
Ağustos ayında Devlet Malzeme Ofisi’nden alınan iş makinesi ve araçlar Çorlu Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmaya başlanırken Ekim ayında teslim alınan Beko Loaderler Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün çalışmalarına hız kattı. Son olarak sipariş edilen bakım ve onarım aracı da Devlet Malzeme Ofisi tarafından Çorlu Belediyesi’ne teslim edildi.
Sepetli aracın Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün sinyalizanyonlarla ilgili çalışmalarında ve elektrik sistemiyle ilgili bakım ve onarım çalışmalarında kullanılması hedefleniyor.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Rasim Ergene İlköğretim Okulu Aile Birliği’nden Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret


Keşan Rasim Ergene İlköğretim Okulu Aile Birliği, dün (12.11.2009) Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.
Okul Müdürü Kadri Baltakıran, Okul Aile Birliği Başkanı Binnur Kurtulmuş ve yönetim kurulu üyeleri Nur Demir ve Berna Tekdemir saat 11.00’de Keşan Belediyesi’ne gelerek burada Özcan’la bir süre görüştüler.
Aile Birliği Başkanı Binnur Kurtulmuş, Keşan Belediyesi’nin okullarına verdiği destek nedeniyle Özcan’a teşekkür ederek “Sayın başkanımız okulumuzun ihtiyaçları konusunda bizlere verdiğiniz destek için size tüm okul velilerimiz adına teşekkür ederiz. Bizlere her türlü desteği vermeye çalışmanız bizleri çok mutlu ediyor. Bizler de sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.
Özcan’da , önelcikle ziyaret nedeniyle Rasim Ergene Okul Müdürü Baltakıran ile Okul Aile Birliği Yönetimine teşekkürlerini, ileterek “Keşan Belediyesi olarak okullardan gelen talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Bu okullarda okuyan çocuklar bizim çocuklarımız. Biz de Keşan Belediyesi olarak bizim çocuklarımıza eğitim öğretim konusunda bir destek verebiliyorsak ne mutlu bize. Biz imkanlarımız ölçüsünde bütün okullarımıza gerekli yardımı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Rasim Ergene İlköğretim Okulu Müdürü Kadri Baltakıran’ da okullarına verdikleri destek nedeniyle Özcan’a ayrıca teşekkürlerini iletti.

HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...