***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Eylül 2009 Cumartesi

SYDV, 30 AİLEYİ DAHA MUTLU ETTİ

Kırklareli iline bağlı Vize ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının son olarak uygulamaya koyduğu hayvancılık projesi ile 30 aile daha mutlu sona ulaştı.
21 Temmuz 2009 tarihinde yapılan ihale ile alımı gerçekleştirilen 90 adet düve geçtiğimiz günlerde projeden yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. İhaleyi alan Tareks firması tarafından temin edilen ve özenle seçilen 90 adet, asgari 15 azami 27 aylık iken aynı ırk suni tohumlama ile tohumlanmış, asgari 450 kg canlı ağırlıkta, en az 3 aylık ilkine gebe, doğumunda 3 yaşını geçmemiş Holstein ırkı gebe düvelerin ayrıca 1 yıllık hayat sigortaları da yapıldı.
Projeden, Vize merkez dahil olmak üzere Akpınar, Kıyıköy, Evrenli, Evrencik, Kışlacık, Kömürköy, Develi, Soğucak, Sergen, Hasbuğa, Düzova, Çövenli ve Sofular köylerinde yaşayan 30 aile yararlanırken, aileler ödemelere üçüncü yıldan itibaren başlayacaklar. 6 eşit taksitte yapılacak olan geri ödemelerde sıfır faiz uygulanacak. Projede yararlanan ailelerin yem ihtiyaçları da yine SYDV tarafından yapılan ihale ile karşılandı. SYDV projeden yararlanan ailelere, aile başına 4 er ton olmak üzere yem alımı da yaptı.
KAYNAK:VİZE HABER GAZETESİ

BÜLENT TÜRKER 100 AİLEYE RAMAZAN PAKETİ DAĞITTI


Hollanda’da yaşayan Kırklareli iline bağlı Vize ilçesinden hayırsever Bülent Türker, her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere yiyecek paketleri dağıttı.
Şeker, pirinç, sıvı yağ, makarna, un, mercimek, çay, fasulye, salça, zeytin ve şehriyeden oluşan yiyecek paketlerini geç saatlere kadar ihtiyaç sahiplerine bizzat kendi ulaştıran Türker, dağıtımlara bugünde devam edecek. Türker’in şu günlerde planlamasını yaptığı yeni bir yardım çeşidi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların öğle yemeği ihtiyacını karşılamayı düşündü de bize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.
KAYNAK:VİZE HABER GAZETESİ

GAZİLER GÜNÜ TEKİRDAĞ İLİNDEDE KUTLANDI




19 Eylül Gaziler günü Tekirdağ’da kutlandı. Atatürk anıtına çelenklerin konmasıyla başlayan törenler Saygı duruşu ve istiklal marşıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu.Törenlere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 8.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ile Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç ,Jandarma Alay Komutanı Ali inlek ,Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile gaziler katıldı. Akşam da Polis evinde gazilere iftar yemeği verildi.Yemeğe de Vali Zübeyir Kemelek Belediye başkanı Adem Dalgıç'la veraber protokol mensupları ,Gaziler ile şehit aileleri iştirak etti.

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNDEN DENETLEME BAŞKAN DALGIÇ DENETLEMEYE KATILDI


Pazar günü kutlayacağımız Ramazan Bayramı öncesi arefe gününde Tekirdağ Belediyesi Zabıta ekipleri şekerleme satışı yapan kuruyemişçileri denetledi. Zabıta Ekipleri Şekerlerin son kullanma tarihini, gramajlarını ve hijyenik şartları ile fiyatlarını denetledi. Denetlemelere Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ile Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter ve Zabıta müdürü Hüseyin Hatipoğlu da eşlik etti. Başkan Dalgıç, vatandaşların bayramda sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlerin yapıldığını söyledi. Denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE VALİ KEMELEK İLE BAYRAMLAŞTILAR




Ramazan Bayramı münasebeyitle Valilik Makamında Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail GÜMÜŞTEKİN ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bayramlaşma gerçekleştirildi.

ÇORLU HUZUR EVİ SAKİNLERİ TEKİRDAĞ VALİSİNİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ


Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemeleki Ramazan Bayramı öncesi Çorlu Huzur Evi sakinleri makamında ziyaret etti .Huzur Evi sakinleri Vali Kemelek ile görüşme yaptı.

Sarıaslan, Havsa’ya veda etti

Edirne'nin Havsa ilçesinde 5 aydır kaymakam vekilliği görevini yürüten Edirne vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, ilçe halkına veda etti. Sarıaslan, Gaziler Günü töreninin ardından yaptığı açıklamada, ilçeye atanan kaymakam Mustafa Sarıkaya'nın bayram sonrası görevine başlayacağını belirtti. Havsa'da 5 ay görev yaptığını anlatan Sarıkaya, görev sırasında kendisine gösterilen yakınlıktan dolayı ilçe halkına ve yöneticilerine teşekkür etti. İlçenin yeni kaymakamımın Çorum'un Mecitözü ilçesinden geleceğini ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti: ''İlçenin sorunlarına görev yapmış olduğum süre içerisinde gerekli hassasiyeti göstermeye çalıştım ve sizlerde yapılan işlerde gerekli hassasiyeti göstererek yardımcı oldunuz bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. Bugün arife ve ben ilçedeki son görev günümde sizlerle bayramlaşarak vedalaşmak istiyorum. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.'' Sarıkaya, daha sonra Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Garnizon Komutanı Musa Uludağ, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Tacettin Çalım ve diğer protokol üyeleri ile tek tek bayramlaşarak vedalaştı. Belediye Başkanı Oğuz Tekin de Sarıkaya'ya yaptığı hizmetlerden dolayı bölge adına teşekkür etti.
KAYNAK.www.22haber.com

Gaziler Günü Kutlandı






Askerden Gazilere büyük onur ‘Ülkemizi savunma konusunda sergilediğiniz kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.’
Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan Gaziler Günü Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindede kutlandı.Atatürk Heykeline çelenk koyma törenleri ile başlayan kutlamada . Çorlu Kaymakamlığı, Kolordu ve Garnizon Komutanlığı, Çorlu Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği çelenkleri Atamızın huzuruna kondu.
Törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan resmi erkan ile çok sayıda gazilerimiz, okulların bayrak ve flamaları, öğrenciler katıldılar.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Çorlu Gaziler Dernek Başkanı Burhanettin Binnaz yaptı. Binnaz ‘Devleti devlet ve ulusu ulus yapan, ulusal değerlerdir. Gazisi, şehidi olmayan ulus, ulus olamaz. İşte bizim şehit ve gazilerimiz de ulusça benimsenmiş değerlerdir. Ne mutlu ulusuma ki on da bunlar fazlası ile mevcuttur. Unutmayınız ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Orduya sadakat şerefimizdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gaziler olarak dün olduğu gibi bu gün de aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine, geleceğimizin teminatı gençlerimize her kademede yüreği vatan aşkı ile yanan bütün değerlerimize saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu, yüce Türk Milleti önünde bir kere daha haykırarak ifade ediyoruz. ’ Binnaz Gaziler ve Gazilik konulu konuşmasında bilgiler vererek, bugün 51524 kişinin Gazilik Unvanı aldığını belirtti.
Askerler adına da 5. kolordu komutanlığında görevli bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Öğretmen Yarbay Ayhan Kilment tarafından yapılan konuşmada Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak addedilen gazilerimize ‘Ülkemizi, savunma konusunda sergilediğiniz kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz, hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz.’
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Başkan Baysan Personel ile Bayramlaştı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesinde geleneksel hale gelen bayramlaşma töreni bu yılda mesainin son gününde yapıldı. Çorlu Belediye hizmet binasında yapılan törene Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Oktay Çolpan İlçe Başkanı Emre Köprülü ile çok sayıda Belediye meclis üyesi de eşlik etti. Törene personelin tamamı katıldı. Çorlu Belediyesi başkanlık katında yapılan bayramlaşma törenine katılan personel başkanlarıyla birlikte olmanın huzurunu ve mutluluğunu yakaladı. Başkan Baysan ‘Geleneksel olarak yapmış olduğumuz bayramlaşma törenini de bu yıl ilk defa yapıyoruz. Yıllar önce ki heyecanı ve mutluluğu bir kez daha yaşadım. Tüm meclis üyelerimiz ve personelimizle birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemekteyiz. Kısa zamanda yapmış olduğumuz çalışmalar bunun en güzel göstergesidir. Tüm ekibimle beraber Çorlumuza en güzel işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile tüm çalışanlarımızın ve hemşerilerimizin bayramını kutluyorum.’
Bayramlaşma töreninin ardından personele gıda yardımı da dağıtıldı.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Şehit ailelerine ziyaret


Kızılayın Tekirdağ iline bağlı Şarköy Şubesi Başkanı Cevat İnce, ilçedeki şehit ailelerini ziyaret etti. İnce, ilçede bulunan 6 şehit ailesinin evlerine giderek, Kızılay Genel Merkezi tarafından hazırlanan hediyeleri teslim etti. Şehit ailelerinin şehitlerin bir emaneti olduğunu ifade eden İnce, devlet ve millet olarak onlarla yakından ilgilenilmesinin herkes için bir borç olduğunu söyledi.
Şehit ailelerinin yalnız olmadıklarını, devlet ve milletçe yanlarında olunduğunu hissettirmek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden İnce, şöyle konuştu; “Onların sorunlarını yerinde tespit etmek, sorunlarına çözüm bulmak, milletimizin vefa borcudur. Bu ziyaretler belli aralıklarla devam edecek. Onlara toplumda yalnız olmadıkları hissettireceğiz.” Şehit aileleri de ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi.
KAYNAK.TRAKYA GAZETESİ

CHP’den 500 çocuğa bayram hediyesi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy İlçe Teşkilatı bayram öncesi 500 çocuğu sevindirdi. Parti üyeleri kanalıyla ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıklarını belirten CHP İlçe Sekreteri Metin Kurt, “Bayram ihtiyaç sahibi çocuklarımızı mutlu edip onları gülümsetmek, bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu” derken, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez de çocuklarla yakından ilgilendi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

BAYRAMDA TATLIYA YOĞUN İLGİ


Ramazan Bayramının gelmesiyle tatlı satışları iki kat arttı. Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde değişik yerlerinde tatlı tezgahları açan esnaflar her ramazanayında ve Ramazan Bayramında olduğu gibi bu ramazan ayında ve Bayram öncesinde işlerinin iyi olduğunu belirtti. Tatlı satan esnaflar, "Vatandaşlarımız ramazan ayında tatlı çeşitlerine büyük rağbet gösteriyor. Her ramazan ayında olduğu gibi bu ayda da işlerimiz çok iyi. Çorlu Halkı özellikle Tulumba tatlısına rağbet gösteriyor. Ayrıca baklava satışlarımızda ramazan ayı nedeniyle arttı.Bayramda tatlı siparişleri alıp müşterilerimize Arife günü tatlılarını teslim ettik" dediler.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

BAYRAMDA ŞEKER SATIŞLARI ARTTI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısı ile bayram şekeri ve çikolata satışları arttı.
Çorluda seyyar pazarcılık yapan ayni zamanda şeker satışıda yapan Muzaffer Eren yaptığı açıklamada, bayramlık şeker ve çikolata satışlarından memnun olduklarını söyledi.
Eren, dökme çikolata ile şekerlemelerin kilosunun 5 YTL ile 8 YTL'den satıldığını, vatandaşların misafir için dökme, hediyelik için kutulu şeker ve çikolata aldıklarını söyledi. Satışların, kriz ortamına rağmen iyi olduğunu ifade eden Eren, ''Eskiden akide şekeri satardık. Akideye olan ilgi fazlaydı. Şimdilerde bol çeşitli, renkli şekerler bayramlarda tercih ediliyor.'' dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Faciayı itfaiye önledi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da otogar otoparkının yanındaki alanda park halinde bulunan minibüs tespit edilemeyen nedenden dolayı yanmaya başladı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine çevrede korku dolu anlar yaşanmasına neden olurken vatandaşlar alevlerin kendi araçlarına sıçramaması için itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevler içinde yanan minibüsü kısa süre içinde söndürdü. Minibüsün tamir için Lüleburgaz’dan Çorlu eski sanayi sitesine getirildiği ve otogar parkının yanına park edildiği öğrenildi. Yangının neden çıktığı araştırılırken alevlerin otogar otoparkında bulunan araçlara sıçramaması büyük bir facianın yaşanmamasına neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kardeşini baltayla kesti

Kırklarelinin Pınarhisar ilçesine bağlı Çayırdere Köyü'nde yaşanan kardeş kavgası kanlı bitti.Çayırdere Köyü'nde yaşayan S.T(49) ve S.T.(45) isimli kardeşler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, kardeşlerden biri feci şekilde can verdi.Edinilen bilgilere göre kardeşi S.T. ile tartışan S.T.'nin kavga esnasında eline geçirdiği balta ile kardeşini vücudunun çeşitli yerlerinden kesmek suretiyle öldürdüğü belirtildi.Yaşanan baltalı kardeş cinayeti ile ilgili geniş çaplı tahkikat Pınarhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürdürüldüğü belirtildi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Rotaryden Meslek Sahibi Gençlere Fırsat


Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kemal Ergin, Uluslararası Rotary Vakfı tarafından her yıl tekrar edilen GİD (Grup İnceleme Değişim Programı) ile ilgili olarak bilgiler verdi.


Kaçırılmaması gereken bir program olduğunu belirten Ergin, meslek sahibi gençleri programa davet etti.
Rotary Vakfının en etkili ve en başarılı uygulamalarından biri olan GİD (Group Study Exchange GSE) programı 1965 yılından beri bütün dünyada ilgi görmüştür diyen Ergin; Profesyonel meslek yaşamlarının henüz başında olan 25 - 40 yaşları arasındaki genç kadın ve erkek iş ve meslek sahiplerinin bir başka ülkeyi ziyaretlerine olanak sağlayan bu program, Rotary Vakfının diğer programlarında olduğu gibi, toplumlar ve kültürler arasında iyi niyet ve dostluğu geliştirerek karşılıklı anlayış kanallarını açmakta ve dünya barışına katkıda bulunmaktadır. Uluslararası Rotary 2420. Bölge bu programı başından beri her yıl uygulamaktadır. Bu Rotary döneminde Grup İnceleme Değişim programı (GID_GSE) D-9810 Avustralya ve D-1860 Almanya Bölgeleri ile yapılacaktır. Ekiplerin gidiş tarihleri Avustralya için 30 Ocak - 28 Şubat 2010 ve Almanya için 2 Mayıs - 30 Mayıs 2010'dur. Program için son başvuru tarihi 30 Eylül 2009'dur dedi.
Adaylarda aranan koşulları da sıralayan Ergin; 40 yaş arasında olmak, en az iki yıldır belirli bir işte veya meslekte çalışıyor olmak ve program dönüşü de aynı işe ve mesleğe en az belli bir süre daha devam edecek olmak, çalışmakta olduğu kuruluştan, seyahat süresince işinden ayrı kalabileceğine dair şirket yetkilileri tarafından imzalanmış belge getirmek, gidilecek olan ülkenin dilini iyi derecede konuşuyor olmak, aday gösterildiği ülkenin vatandaşı ve gösterildiği bölgede ikamet ediyor olmak, iyi görünüşlü ve giyimli olmak, kendini açık ve mantıklı bir şekilde ifade edebilmek, açık fikirli, hoşgörülü, esnek ve ekip ruhu ile seyahate yatkın olmak, seyahat etmesine engel olabilecek bir rahatsızlığı ve sağlık sorunu olmamak, yoğun bir seyahat ve ziyaret programının gereklerini yapmaya hazır olmak olarak sıraladı. Kemal Ergin bu programa Rotaract`ların da aday olarak başvurabileceğini ancak rotaryen, rotaryen eşleri ile bir rotaryen ile birinci dereceden kan bağı olanların aday olamayacaklarını, daha detaylı bilginin http://www.corlu100yilrotary.org/ sitesinden alabileceğini söyledi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Başkan Baysan`dan Bayram Kutlaması

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Baysan mesajındaSon günlerde yaşadığımız doğal afetler, Ülkemizin içinde bulunduğu Sosyo ekonomik durum bizleri tekrar birleştirecek olan Ramazan Bayramı sayesinde bir nebzede olsa, tek vücut tek yürek yapacaktır. Milli birlik ve beraberlik içinde ifa edeceğimiz Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, esenlik ve mutluluklar dilerim dedi.

AK PARTİ ÇORLU KADIN KOLLARI’NDAN ÇORLU KIZILAY’A YARDIM DESTEĞİ

AK Parti Çorlu Kadın Kolu sel felaketine uğrayan bölgelere ulaştırılmak üzere Kızılay Çorlu Şubesine giysi ve eşya yardımında bulundu.
AK Parti Çorlu Kadın Kolu Başkanı Candan Var; sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza ve bölgede yardım çalışmaları yürüten Kızılay Çorlu Şubesine destek olmak amacıyla giysi ve eşya bağışladıklarını açıkladı.
Kısa sürede toplanan yardım paketlerini Kızılay Çorlu Şubesine teslim ettiklerini söyleyen Başkan Candan Var, bayram sonrasında da yardım çalışmalarına desteklerinin devam edeceği sözünü verdi. Bu arada duyarlı davranarak yardıma destek verenlere de teşekkür etti.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...