***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Eylül 2009 Cumartesi

Gaziler Günü Kutlandı






Askerden Gazilere büyük onur ‘Ülkemizi savunma konusunda sergilediğiniz kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.’
Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan Gaziler Günü Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindede kutlandı.Atatürk Heykeline çelenk koyma törenleri ile başlayan kutlamada . Çorlu Kaymakamlığı, Kolordu ve Garnizon Komutanlığı, Çorlu Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği çelenkleri Atamızın huzuruna kondu.
Törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan resmi erkan ile çok sayıda gazilerimiz, okulların bayrak ve flamaları, öğrenciler katıldılar.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Çorlu Gaziler Dernek Başkanı Burhanettin Binnaz yaptı. Binnaz ‘Devleti devlet ve ulusu ulus yapan, ulusal değerlerdir. Gazisi, şehidi olmayan ulus, ulus olamaz. İşte bizim şehit ve gazilerimiz de ulusça benimsenmiş değerlerdir. Ne mutlu ulusuma ki on da bunlar fazlası ile mevcuttur. Unutmayınız ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Orduya sadakat şerefimizdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gaziler olarak dün olduğu gibi bu gün de aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine, geleceğimizin teminatı gençlerimize her kademede yüreği vatan aşkı ile yanan bütün değerlerimize saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu, yüce Türk Milleti önünde bir kere daha haykırarak ifade ediyoruz. ’ Binnaz Gaziler ve Gazilik konulu konuşmasında bilgiler vererek, bugün 51524 kişinin Gazilik Unvanı aldığını belirtti.
Askerler adına da 5. kolordu komutanlığında görevli bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Öğretmen Yarbay Ayhan Kilment tarafından yapılan konuşmada Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak addedilen gazilerimize ‘Ülkemizi, savunma konusunda sergilediğiniz kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz, hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün, millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve siz değerli kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz.’
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...