***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Eylül 2009 Pazartesi

Türkgücü yolu onarılıp, asfaltlanıyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Türkgücü köyü halkı, sanayici ve işçiler yolun bakım ve asfaltlanmasından memnun Çorlu’ya bağlı Türkgücü köyü yolu yıllardan beri tam anlamı ile tarla halini almış olması hem köy halkı ve hem de bu yol güzergahında bulunan sanayiciler ile işçiler mağdur olmuşlardı.
Bu yolun rezaletini Çorluda günlük yayın yapan DEVRİMgazetesi sık sık yazarak ilgili ve yetkililerin dikkatini çekmişti. Halen Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan (yargılanması süren) Altan Ersin bu yolu yapmamak için elinden geleni yapması zamanın valisi ve kaymakamının da dikkatinden kaçmamıştı. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanlığına vekalet eden Mehmet Bulut ilk iş olarak bu yoldaki çukurları doldurtup yolda çalışma yapmıştı.
Çorlu-Türkgücü yolunun geçmişte yaşadığı sıkıntıları yakından bilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Başkan şimdi İstanbul/Toyota kavşağından itibaren Türkgücü köyüne kadar yolu onartıp asfaltlanmasını sağlıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi/Pazar ve şimdi de Pazartesinden itibaren tekrar Çorlu Belediyesi asfaltlama şantiyesi makine, ekipman ve personeli ile Türkgücü yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkgücü köy minibüsleri devamlı olarak Çorlu-Türkgücü hattında bu yolu kullanıp yolcu taşımacılığı yaparken yol güzergahındaki sanayi kuruluşlarının işçi servis araçları ile ayrıca hammadde ve mamül madde taşıyan kamyon ve diğer araçlarda günün 24 saati bu yolu kullanıyor.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu-Türkgücü yolundaki bakım ve asfaltlama çalışmalarını bizzat kendisi yakından izleyip yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Başkan Ünal Baysan, “Çorlu belediyesinin sınırları oldukça geniş o nedenle hizmeti halkın ayağına götürmek için gerekenler yapılacaktır. Çorlu-Türkgücü yolu belediyemiz sınırları içindedir. Bu nedenle biz belediye olarak onarım ve asfaltlama çalışması yapıyoruz” dedi. Kış ayları başlayana kadar Çorlu’da Belediyenin yol bakım ve asfaltlama ekiplerinin Cumartesi ve Pazar günleri dahi çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.
KAYNAK: DEVRİM GAZETESİ

TÜBITAK destekli proje Türkiye’de ilk kez Kırklareli’nde uygulanıyor

Kırklareli Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, şu sıralar hummalı bir çalışma içerisinde. Kendisi de bir Kırklarelili olan Istanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Levent Şaylan’ın önderliğinde gerçekleşen TÜBITAK destekli iklim-bitki ilişkisini verilendirecek olan proje, Trakya’da hatta Türkiye’de bir ilk olarak öngörülüyor.
ITÜ ile ortaklaşa yürütülen bu proje kapsamında, enstitü parselinde 3 farklı bölgeye kurulan veri istasyonları ile iklim değişimlerinin bitki gelişimlerine olası etkileri araştırılacak.
Konuya yönelik bir açıklama yapan Kırklareli Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Bakanoğulları şunları kaydetti:
Simülasyon modellerle, buğday, ayçiçeği
ve mısır bilimsel olarak takip edilecek
“Sayın hocamız Levent Şaylan’ın önderliğinde, iklim değişimlerinin bitki verimlerine olan etkilerini belirlemek amacıyla, enstitü sahamıza 3 adet istasyon kuruluyor.
Bu istasyonlardaki simülasyon modellerinin yardımıyla, bu bölgede ve ilimizde alınacak verilerle buğday, ayçiçeği ve mısır veriminde olası iklim değişimlerine paralel olarak meydana gelen reaksiyonlar raporlanacak. Bu sonuçları belirlemeye yönelik projemizin başlangıcı için, hazırlıklarımız bitmek üzere. Hocamızın önderliğinde, uluslararası bir niteliğe sahip olan bu proje, aynı zamanda COST (European Co-Operation in the Field of Scientific and Technical Research, Bilimsel ve Teknik Araştırma Alanında Avrupa Işbirliği Programı) desteklidir. Bizler Uluslararası Tarımsal Meteoroloji Grubu’na üyeyiz. Levent Hocam da, bu grubun Türkiye temsilcisidir. Projede bu grubun da aktivasyonu yer aldığı gibi, hocamızın bir öğrencisi de eğitiminin üst düzey devamını buradaki çalışmalarda birebir yer alarak tamamlayacaktır.”
Tarımsal Meteoroloji Projesi çerçevesinde, saha içinde belirlenen bölgelere 10 m’lik direkler dikiliyor. Direk üzerinde hidrometeorolojik ölçüm parametrelerine yönelik aletler yeralıyor. Profil boyunca; rüzgar hızının belirlenmesine yönelik sensörler, sıcaklık-nem sensörleri, toprağın altında toprağın nemini takip eden sensörler, toprak derinlik sıcaklık sensörleri, buharlaşma sensörleri gibi özelliklere sahip parametreler bulunuyor. Ayrıca istasyonda yüzey sıcaklığı, ısı akışı, toprak su içeriği gibi parametre özellikleri de bulunuyor. Bir adet güneş panelinin yer aldığı istasyon, parametre sayısı çoğaldığı takdirde 220 woltluk elektirik akımından da yararlanıyor. Diğer durumlarda ise güneş enerjisi, sistemin çalışmasına yetiyor.
Istasyonun diğer aletlerinden biri de yağmur aparatı. Bu aparat, yağışlı havalarda içinde biriken yağmur suyundan belli ölçüdeki damlalardan aldığı verileri, yağmurla ilgili gerekli ölçüm ve tetkikleri, istasyonun ana birimine aktarıyor. Her bir yağmur damlası, bir ölçüm anlamına geliyor. Tüm parametrelerin topladığı veriler de, radyo modem vasıtasıyla ana bilgisayara aktarılıyor. Enstitü Müdürü Fatih Bakanoğulları’nın kendi bilgisayarından takip edebileceği bu sistem, her türlü hava şartına dayanıklı özellikte malzemelerden yapılmış.
300 Bin TL’lik proje
Güneş enerjisinin yetmediği istasyona, elektrik tesisatı döşenmesi çalışmalarında görüştüğümüz Prof Dr. Levent Şaylan bu projenin Trakya’da, hatta Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Projemiz de hem TÜBITAK destekli, hem de uluslararası bir projedir. Trakya’da, belki de Türkiye’de bir ilktir. Bu projeyle buğday bitkisi ne kadar karbon depoluyor, bunun verilerine ulaşacağız. Bu mekanizma için dünyada kullanılmakta olan en son sistemlerle çalışmaktayız. Buradaki elde ettiğimiz sonuçlar, hem Türkiye çapında, hem de dünya çapında kullanılacak raporlar olacaktır. Enstitü arazisinde 3 farklı bölgeye buğday, ayçiçeği ve mısır ekim alanlarına kurduğumuz bu sistemin maliyeti yaklaşık 300 bin TL’dir.
Bu projemizin yanında bir projemiz daha var. O da kabul edildi. Birkaç ay içinde başlayacak. Yine enstitü müdürümüz Fatih Bey’le ortaklaşa çalışacağız. Tarım Bakanlığı bünyesinde de vasıflanan bir proje olacak. TÜBITAK desteğinde gerçekleşecek.”Kırklarelili olan Prof. Dr. Levent Şaylan, 2005 yılından bu yana Tarımsal Meteoroloji ile ilgili konularda çalışmalarını sürdüren; Tarım ve Orman Meteorolojisi alanında, Ekosistemin Karbondioksit, su buharı ve enerji akıları; Bitki-Iklim Modelleri; Iklim değişiminin tarıma etkileri; Toprak-bitki-atmosfer sisteminde buharlaşma; Tarım ile Hava Kirliliği ilişkileri; Kuraklık; Orman yangınları meteoroloji ilişkisi konuları ve Su meteoroloji; Meteorolojik aletler ilgi alanları olan bir bilim adamı. Birçok makalesi de bulunan Şaylan, kendi şehrinde böyle bir projeyi yürütmekten dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduğunu da sözlerine ekledi.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

5 bin TL’ye konut

HABER VE FOTO:Metin KARAKUŞ
Fiyatları 5 bin TL’den başlayarak malzeme kalitesi ve büyüklüğüne göre 200 bin TL’ye kadar çıkan prefabrik konutlar, arsası olan herkesi 20 gün içinde ev sahibi yapıyor.Prefabrik Yapılar Kırklareli Bölge Bayii, Bintaş İnşaat-Emlak Müşavirliği Tarım-Hayvancılık-Gıda-Nakliyat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Uraz Bingöl, yaptığı açıklamada, Prefabrik konutların, her türlü konut ihtiyacı olan kişiler tarafından tercih edildiğini belirtti.İş yerinde her türlü inşaat malzemeleri de sattıklarını ifade eden Uraz Bingöl, önceden deprem nedeniyle talebi artan prefabrik konutların artık genel oturum amaçlı tercih edildiğini belirterek, şunları söyledi;“Kısa sürede 5–200 bin TL arasında fiyata ev sahibi olunmasını sağlayan prefabrik konutların Türkiye’deki sayısı 200 bine yaklaştı. İnsanlar artık bütçesine daha uygun ve 15 gün gibi kısa bir sürede ev sahibi olmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle Babaeski’de şehir içi ve şehir dışında prefabrik yapılar kullanılmaktadır. Ülke genelinde deprem korkusu bu evleri cazip hale getirdi. Prefabrik binaların hafif malzemeden yapılması nedeniyle, insanlar artık genel oturum amaçlı tek katlı ve 100 metrekare civarındaki evleri tercih ediyor.

Asırlık panayır

Trakya’daki en eski panayırlar arasında gösterilen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı (Pavli) 100’üncü yaşına girdi…Trakya’daki en eski panayırlar arasında gösterilen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı (Pavli) 100’üncü yaşına girdi.Asırlık panayır, kriz ortamına karşın ilçeye yine hareket getirdi.Panayırın ilk günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Belediye Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından oluşturulan kortej, panayır ve festival alanına kadar yürüdü. Pehlivanköy Kaymakam Vekili ve Bababeski Kaymakamı Mustafa Demir, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel panayırın açılışını yaptı. Törende hayvancılık teşvik yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, asırlık panayırda yöre ve çevre halkının ihtiyaçlarının karşılandığını, halkın yakınlaştığı, sevgililerin buluştuğu, bölge çiftçisinin hayvanlarına pazar ortamının oluştuğunu söyledi.Çeşitli etkinlikler ve yarışmaların gerçekleştirildiği panayırda, zirai alet ağırlıklı satış reyonları bulunuyor. Vatandaşlar giyim üzerine bol çeşit ve ucuz alışveriş imkanından yararlanırken, özellikle çevirmeciler etkinliklere ayrı bir renk katıyor.Hayrabolulu Yusuf Cangaz Pehlivanköy panayırında kurulan at arabaları satım yerinde kendi hayvanını ve arabasını 1 milyara satmak için alıcı aradı. Cangaz, at arabasını panayır süresince satacağına inandığını ve buradan parayla ayrılacağını söyledi.Panayır, 27 Eylül Pazar günü düzenlenen konserlerle sona erecek.Pavli PanayırıPehlivanköy Kaymakamlığı’nın resmi internet sitesinde tarihi panayıra ilişkin şu bilgiler yer alıyor:“Pehlivanköy her ne vesileyle anılırsa anılsın hemen akla 18 Eylül’de başlayıp 3 gün süren Sonbahar Panayırı akla gelir. Bu panayır tarihte Pehlivanköy’ün eski adı “Pavli Panayırı” diye söylenir. Bazı kaynaklar Panayırı 110 yıl önceye dayandırıyorlarsa da bu yakın bir tarihtir. Panayır yüzyıllarca bir geçmişi vardır. Panayır sözcüğü dilimize Yunanca (Hellence) den geçmiştir. “ Rumlar Meryem Ana’yı bu adla anmaktadırlar.” Pnıgris ( Panagı’ a ) dilimizde Panayıra dönmüştür. Bu sözcükler yılda birkaç gün süren büyük Pazar anlamına gelmektedir. Tarih içerisinde her büyük merkezde, kalelere yakın yerlerde Panayırlar kurulması sosyal ve ekonomik bir ihtiyaç olmuş ve sonra gelenekleşmiştir. Bu nedenle kent ve bazı kasabalarda kale kalıntıları çevresinde birer Panayır yeri (Panayırhane) vardır. Panayırhane yılda bir kez Pazar olan yer demektir. Panayırı bu nitelikte ve kimlikte bir panayırdır. Panayırların kurulacağı Belediyeler tarafından halka ilanlarla duyurulur ve “Hayvan ve Emtia Panayırı” diye ifade edilir. Yani panayırda eşya ve hayvan satımı yapılabilir, eğlenceler düzenlenebilir. Pavli Panayırı Trakya genelinde ve hatta Anadolu’ dan gelenlerle yapılır. Sosyal, kültürel, ekonomik bir hareket olurdu. Eski görkemli durumları kalmamışsa da Panayırlar bu gelenekle devam etmektedir. Pehlivanköy Panayırına gitmemek, Trakyalılar için noksanlık olurdu.”
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Esnaf fuarda buluşacak


Kırklareli ilinin Lüleburgaz Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenecek.Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, söz konusu etkinliğin Dünya’da ve Türkiye’de ilk olduğunu belirtti. Halebak, şöyle konuştu:“Lüleburgaz’da bir ilk gerçekleştirerek 2008 yılında 1. Lüleburgaz Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı’ nı açtık. Coğrafi olarak Trakya’nın merkezinde yer alan kentimizi sosyal ve ekonomik alanlarda da bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan hamlelerimizi sürdürüyor ve 2. Lüleburgaz Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı’nı 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştiriyoruz. Esnaf, zanaatkar ve ticaret gruplarının yanı sıra tüm Lüleburgazlılarla çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarca da olumlu ve yararlı olduğu değerlendirilen fuar, kentimizin ekonomik hayatına yeni bir ivme canlılık kazandıracaktır. Tüm dünyanın ekonomik krizden çıkmak ve krizin yarattığı tahribatı onarmak çabası içinde olduğumuz bir ortamda hayata geçirilecek fuar, esnaf ve zanaatkarlarımıza yeni bir soluk ve destek olacaktır.Esnaf ve zanaatkarlarımızın ürettikleri mal ve hizmetleri sergileyerek halkımıza tanıtma olanağı bulacakları fuar, aynı zamanda yeni müşteri ve pazarlama alanları oluşmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Küçük işletmelere en önemli, pazarlama ve müşteri olanağı sağlayan organizasyonun, esnaf ve zanaatkarlarımıza büyük yarar sağlayacağına inanıyorum.2. Esnaf, Zanaatkar ve Ticaret Fuarı’nın bütün esnaf ve zanaatkarlarımıza daha büyük ekonomik atılımlar gerçekleştirilecek bir ortam sağlamasını diliyorum. Fuarı başvuru yapacak olan esnafımız 28 Eylül 2009 tarihinden itibaren Lüleburgaz Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek stant temin edebilirler.”
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Sübyan koğuşunda tecavüz iddiası

Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nde sübyan koğuşunda kalan 17 yaşındaki F.B.'nin, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 4 çocuğa koğuş tuvaletinde tecavüz ettiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Hırsızlık ve yaralama suçlarından 12 çocuğun kaldığı sübyan koğuşundaki tecavüz iddiası, burada kalanlardan 4 çocuğun geçen hafta cezaevi yönetimine başvurmasıyla ortaya çıktı. Çocuklar, iki yıldır cezaevinde kalan 17 yaşındaki F.B.'nin terör estirdiğini, kendilerine şiş gösterip tehditle tuvalete götürüp tecavüz ettiğini ileri sürdü. Olayın bir süredir devam ettiğini söyleyen çocuklar, önce korktukları için kimseye anlatamadıklarını, sonra birleşerek şikâyetçi olmaya karar verdiklerini söyledi.
Cezaevi yönetimi, şikâyeti işleme koyarken, ilk olarak koğuş arkadaşlarına tecavüz etmekle suçlanan F.B. sübyan koğuşundan alınıp tek kişilik koğuşa konuldu. Soruşturma başlatan cezaevi savcısı Levent Özyurt, koğuştaki çocukların ve bu bölümden sorumlu infaz koruma memurlarının ifadelerini aldı. Şikâyetçi 4 çocuk ifadelerinde, sübyan koğuşunda F.B. tarafından ölümle tehdit edilerek defalarca tecavüze uğradıklarını, infaz koruma memurları ise tecavüz olaylarından haberlerinin olmadığını söyledi. Cezaevinde tecavüz iddiası titizlikle araştırılırken, tecavüze uğradığı öne sürülen 4 çocuğun muayene için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek rapor istenmesine karar verildi. Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nde kadın, erkek ve çocuk olarak 350 tutuklu ve hükümlü bulunuyor.
KAYNAK:www.habercorlu.com

İntihar olayı cinayet miydi?!

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili enteresan iddialarını ardı ardına sıralayan Cemil Baran, bu defa da Kırklareline bağlı Evrensekiz’beldesindeki Burgaz Rakı fabrikasında 5 ay önce intihar ettiği bildirilen bir işçinin aslında öldürüldüğü ve cinayete kurban gittiğini öne sürdüCem Garipoğlunun yakalanmasının ardından da tartışmalar bitmek bilmedi. Güneydoğu adlı yerel bir gazetenin yazarı olarak kamuoyunun duyduğu Cemil Baran, iddialarını hız kesmeden sürdürüyor. Son iddialarında; Evrensekizdeki Burgaz Rakı fabrikasında işçi olarak çalışmakta olan bir şahısın, intihar ederek öldüğünün bildirilmesine rağmen, bu kişinin aslında öldürüldüğü iddialarını ortaya atan Cemil Baran, ayrıca Rakı Fabrikası muhasebe müdürü olduğunu iddia ettiği Ahmet adlı birinin de, Cem Garipoğlunun kaçışının finansmanını sağladığını öne sürdü.
Öte yandan; yaptığımız araştırmalardan birinde de yine enteresan bir bulguya rastladık. Katil zanlısı Cem Gariboğlunun ağabeyi Levent Gariboğlunun da, yıllar evvel Lüleburgazdaki Emrullahefendi ilköğretim okulunda ana sınıfında öğrenim gördüğü, ikamet adresi olarak ta bir villanın gösterildiği öğrenildi. YeşilYurt gazetesi olarak ulaştığımız bu enteresan bilgilere göre, adı geçen villanın Askerlik şubesi yanındaki villalardan birisi olduğu öne sürülüyor. Soruşturma sürdükçe, olayın Lüleburgaz ve Trakya ile ilgili şifrelerine de ulaşılması bekleniyor. Beylikdüzünde ortaya çıkarılan evin ardından, ifadelerde belirtilen İlk olarak bu eve geldi. Sonra da, Trakyada gizleneceği yeni yere doğru yola çıkarıldı söylemlerine bağlı olarak, Cemin geri kalan günlerini Lüleburgaz veya Trakyada nerede geçirdiği, kendisine kimlerin yardım ve yataklık yaptıkları araştırılıyor.
HABER VE FOTO:ŞENOL GONCAGÜL(YEŞİLYURT GAZETESİ)

Adam kesip 'tavuk kestik' dediler


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı beldesinde akıllara durgunluk veren bir cinayet işlendi. Bir süredir eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen Fikret Kahraman'ı 'Kim öldürür' iddiasına giren Suat Toğal (19) ve Burak Karataş’ı (24) isimli şahıslar, gece yarısına kadar alkol aldıkları Fikret Kahraman'ı 28 bıçak darbesiyle öldürüp boğazını kestiler. Televizyonun sesini açıp, evi terk eden zanlılar, bir başka arkadaşlarına giderek, 'Tavuk kesip yedik. Üzerimize kan sıçradı.' diyerek, iki gömlek istediler. Kanlı gömleklerden kurtulan zanlılar, Jandarma'dan kurtulamadı. Öldürüldükten 3 gün sonra, komşularının şüphelenmesi üzerine cesedi bulunan Fikret Kahraman'ın bir dönem Fenerbahçe'de de top koşturduğu öğrenildi
CESEDİ 3 GÜN SONRA BULUNDU
Fikret Kahraman'ın evinden 3 gün boyunca gece gündüz televizyon sesi gelmesinden şüphelenen komşuları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine, gece yarısı eve gelen jandarma ekipleri, kapıyı kırarak içeri girdi. İçerde, Fikret Kahraman'ın parçalanmış cesedi ile karşılaşan Jandarma ekipleri, cinayet ile ilgili soruşturma başlatırken, Kahraman’ın cenazesi Cumhuriyet Savcısı’nın olay yeri incelemesinin ardından kesin ölüm sebebini belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Morgu’na gönderildi.
CİNAYETİ İTİRAF ETTİLER
Cinayetin üzerindeki sır perdesini aralamak için titiz bir çalışma yürüten Çerkezköy İlçe Jandarma ve Kapaklı Jandarma Ekipleri, zaman zaman Fikret Kahraman'ın evine geldikleri tespit edilen Suat Toğal ve Burak Karataş'ı takibe aldı. Önceki akşam zanlıları gözaltına alan polis, Fikret Kahraman'a ait cep telefonunu da Suat Toğal'ın üzerinde buldu. Şahıslar cinayeti itiraf ederken, cinayetin oluş şeklini detaylı bir şekilde dile getirdiler.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Jandarma'daki ifadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesi'ne çıkarılan şahıslar, tutuklanarak Silivri Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu Yapıldı; Yeni Genel Başkan Atilla Sertel


Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 6. Olağan Genel Kurulu Ankara Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapıldı. İki adayın yarıştığı Genel Kurul, kıran kırana bir mücadeleye sahne olurken, yarışı Atilla Sertel'in listesi kazandıTürkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu'na katılmak için Trakya'dan 12 gazeteci Ankara'ya gitti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına eski genel başkan Nazmi Bilgin ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel aday oldular. Türkiye Gazeteciler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'nda, genel başkanlığa seçilen Atilla Sertel kürsüye çağırdığı Nazmi Bilgin'i, "Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı" ilan etti.seçimin kapalı oy usulü ile yapılmasına karar verildi ve genel kurula katılan 309 delegeden 303’ ü oy kullandı. Yapılan sayım sonunda Nazmi Bilgin 148 oy alırken, Atilla Sertel 153 oy alarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı'na seçildi.
İŞTE KAZANAN LİSTE
Yılmaz Karaca, Ahmet Ünal, Mehmet Ali Dim, Faik Bakoğlu, Lütfü Karkaş, Gürsel Eser, Faruk Balcı, Ramazan Demir, Derya Akbıyık, Merih Ak
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

KEŞAN ZABITASI OKUL ÖNLERİNDEKİ SEYYAR SATICILAR DENETLENİYOR


Edirne iline bağlı Keşan ilçe Belediye Başkanlığı, Keşan merkezinde bulunan okulların önünde satış yapan seyyar satıcıları denetledi.
Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde okul önlerindeki seyyar satıcıları satış yapmamaları konusunda uyardılar.
Yetkililer, 2009-2010 eğitim-öğretim süresince denetimlerin sıklıkla devam edeceğini bildirdi.
HABER VE FOTO:ERDOĞAN DEMİR
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...