***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Kasım 2009 Çarşamba

Orion’da gençler jet gibi uçacak

Orion Alışveriş Merkezi uçuş meraklılarını biraraya getirecek eğlenceli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Anadolu Jet tarafından bu haftasonu Orion AVM’ye getirilecek uçak simulatörüyle onlarca genç uçuş deneyimini tadacak.
Orion Alışveriş Merkezi ve Anadolu Jet işbirliği ile Orion’da heyecanlı bir etkinlik düzenlenecek. 7 ve 8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik için Orion AVM’ye uçak simulatörü getirilecek. Gerçek bir uçağı kullanma deneyimini yaşatacak olan uçak simulatörünü, 15 yaş üzeri isteyen herkes kullanabilecek. Anadolu Jet’in gençlik kulübü Jet Genç tarafından gerçekleştirilecek aktiviteye katılım için hiçbir ücret alınmayacak.
Anadolu Jet’in, Çorlu ve tüm Trakya’da eğitimini sürdüren üniversite öğrencilerine yönelik avantajlı kampanyalarını tanıtmak için düzenlediği etkinlik, bu cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak. Üniversite öğrencileriyle birlikte isteyen herkesin katılabileceği aktivitede, simulatörü kullanarak uçağı kaldırma, uçma ve uçağı indirmeye dair her şey gerçekte olduğu gibi yaşanacak. Etkinlik 8 Kasım Pazar akşamı sona erecek.

Afrika Raporu: Gözden kaçan kıta...[Murat SEVGİ -KÖŞE YAZISI)

Birleşmiş Milletler, hükümetlerin temel hizmetleri sağlamakta büyük güçlük çektiği Afrika ülkelerinde nüfusun bir milyarı geçtiğini bildirdi.
Bu haberi okuyanlar önemli bir gücün dünya stratejisinde göz ardı edildiğini yada üzerine hesaplar yapılan önemli bir gücün aslında fazla önemsendiğini düşünmeliler. Bir ihtimal olmanın ötesinde gerçekçi yaklaşımlar bunu gerektirir.
Kim bu göz ardı edilen ve fazla önemsenen iki güç?!
Bir milyarın üzerinde bir nüfusa sahip olan Çin her fırsatta dile getirilirken, buna yakın nüfusu ile Afrika gözden kaçıyor yada kaçırılıyor.
Çin ile ilgili kaygılar herkesin paylaştığı ortak kaygılar halini almış.
İçinde yaşadığımız krizin ABD ile Çin arasında yaşanan finans savaşı olduğunu artık çoğumuz kavradık. ABD elindeki kontrolsüz parayı bir beysbol sopası gibi Çin'in (aslında Asya ülkelerinin) kafasına indirdi. Ama Çin'den gelen tepki çok sert oldu. Çin, ABD'nin elindeki sopayı alıp... (buradan sonrası çok pis bir mecraya giriyor) Sonuç ABD için çok acı oldu. (Acı devam ediyor...) Zaten bankalar ve finans şirketleri ABD'nin milli hastalığı olan obezite etkisi altına girmişti. Hımbıllıktan hareket kabiliyetini yitiren bu dev para balonları kendi gövdesi üzerinde yuvarlanan bir varil gibi hareket edebiliyordu. Dinamizmi tamamen kaybolmuştu. Obezitenin şişirdiği finans kuruluşları ve bankalar otoyola düşmüş domatesler gibi parçalanıp her yere sıvaştılar. Amerikan yönetiminde bulunan (Bu rezil durumun müsebbibi) Cumhuriyetçi hükümet dönemini bitirip yerini Demokratlara bıraktığında facianın gerçek boyutları daha ortaya çıkmamıştı. Demokratlar da zafer sarhoşluğu içerisinde durumun farkında değildiler. Alkolün etkisi geçip promilin azalması ile birlikte beyinlerine tekrar kan gitmeye başladı. Gözlerini açtıklarında kendilerini pisliğe batmış bir ülkenin iktidar koltuğunda oturur halde buldular.
İşte bu hezimetin galibi, Zorro gibi kamçısını şaklatarak, bir eli belinde bağıran, "Hey yaa hoo!" Diyerek zafer naraları atan kahraman.
...
Göremediniz mi?
Biraz daha aşağı eğilin.
İşte o ufaklık Çin ekonomisinin ta kendisi. Çin, hiç bir plan ve program çerçevesinde olmayan, tamamen refleksleri ile ürettiği tepkileri değerlendirerek bu başarıyı kazandı.
İnek şaban ile Bruce Lee karışımı bir Sakar Şakir Kung-Fu'su da diyebilirisiniz...
Buraya kadar her şey normal. Tombul oğlan ile yerden bitme bücürün dövüşü. Türk filmlerinde de dünyanın herhangi bir yerinin filmlerinde de hep bücürün kazandığı bir final vardır. Bu senaryoyu elli defa gördüm.
Ama film burada bitmiyor. Arka sokaktan gürültüler geliyor...
Dünyanın unuttuğu; belgesel filmlerinde aslanların ceylan yediği kurak ve sarı düzlüklerden oluşur zannettiği büyük bir Afrika var.
Bir milyarlık nüfusu ile Çin ve Hindistan gibi bir güç. Bu güç, Çin'in sosyal yapısına göre çok daha esnek. Rahatça batı tarzı bir modele uyum sağlar. Hatta bazı yönlerden bunu başarmış ve başarmakta olan kesimleri de var.
Mesela Mısır!:
Türkiye ile pek bir farklılığı olmayan Mısır'da krizden canı yanan Türk yatırımcıları iş tutuyorlar.
Liberya, Sudan, Cad ve Etiyopya umutsuz. Zaten Aden Körfezinde yaşanan korsanlıklar da bu umutsuzluğun göstergesi.
Nijerya:
Nijerya batılı petrol şirketlerinin gölge hükümetler ile yönettiği bir ülke. Diktatör, bu şirketlerin jandarmasında başka bir şey değil. Bir gün ABD buraya demokrasi getirir mi diye bekleyenler avucunu yalasın. Zaten ABD şirketleri egemenlik sürüyor. bu ülkenin tek kurtuluşu halk ihtilali. (Onu bilen yönetim halkın canına okuyarak bu ihtimali egale etmiş durumda) Nijerya'nın tek kurtuluşu petrol geliri. (Petrol ayrıca Nijerya’nın mevcut kötü kaderinin de sebebi) Petrol gelirlerini artık halkının yararına kullanmaya başladığı gün bu kaderden kurtulur.
Afrika’yı saymışken Libya'yı geçmek olmaz:
Üsteğmenden bozma bir albay tarafından 40 yıldır yönetilen ülkede birkaç yıl öncesine kadar batı ülkelerine hırlayıp duruyordu. Bu hırlamalar nedeniyle kafasına birkaç defa ABD donanması tarafından bomba da atıldı. Bedevi imajı vermeye çalıştığı için hayatını çadırda geçiriyor görüntüsü veren çakma albay, aslında lüks sarayında sefa sürmekte olduğu için bomba ile öpüşmekten kurtuldu. Bir dönem Türk Başbakanına da 'askerim' diyen ve küçültücü tavırlar ile karşılayan albay, bu sıralar iktidarının 40ıncı yılını kutluyor. Başkente kurduğu devasa çadır-sahneyi, milyar dolara yakın bedel ödeyerek Avrupa'dan prodüksiyon şirketlerinden kiraladı. Saltanatını kutlamak için organize ettirdiği şenlikleri gerçekleştiriyor. Peri padişahı ayaklarına lüksün şatafatın curcuna ile karıştığı kültür çorbası büyük bir festival yapıyor.
Korsanları ve terör örgütlerini desteklemeyi kesip mağdurlara iki milyar dolar ödeyip zeytin dalı uzatmasının altında elindeki petrolü satacağı pazarlar oluşturmanın yanında yaşanan büyük sanayi göçünden pay alabilme umutları da var.
ABD ve AB ülkelerinin de Türkiye’de olduğu gibi zoru gören sanayici kuyruğu kıstırıp daha ucuz ülkelere kaçmayı tercih ediyor. Avrupa ülkelerindeki sanayiciler de yanı başlarındaki Libya, Cezayir, Mısır gibi ülkelere gözlerini dikmişler.
İşte Libya bu pazarda üzerine yapışık duran kara lekeyi silmeye çalışıyor.
*
* *
Afrika ülkelerinin durumundan söz ettikten sonra Afrika olgusunun Çin ile kıyaslanması için üç basit kriteri de ele almakta yarar var:
1- Afrika'nın, ‘dünya ekonomi pastası’ üzerindeki pay hakkı en az Çin'in hakkı kadar. Ve bunu alma yolunda kararlı adımlarla yürüyor. Buna karşılık Çin nüfusunun büyük bölümü 20 asırdan fazladır süregelen bir yaşam kültürüne sahip. Bu durağan kitleyi sisteme entegre etmek zor. Afrika nüfus olarak -özellikle Arap olmayan kesim- ABD ve Amerika kıtası ile ilişkili.
2- Afrika'da hükümetler ve toplumlar arasında bir tutarlılık olmadığı için ortak bir davranış rejimi yok. Çin aynı nüfusta bir kitleyi tek elden yönetiyor.
3- Afrika çok hızlı bir üreme oranına sahip. Birleşmiş Milletler verilerine göre; “Şu an için bir milyarı geçen nüfusa sahip” ve “2050 yılında iki milyarı devirecek”. Ve asıl önemli olanı: 2015 sonrasında Afrika nüfusu Çin'in üzerine çıkacak.
SONUÇ:
ABD, Avrupa ülkeleri yada pastadan hakkının üzerinde pay alan ülkeler bu ekstra paylarından mahrum kalacaklar. Bu gün için sanki geçinemez ve kendine yetmez görünen ‘zavallı batı’ daha da zavallı ve acınası bir hale gelecek.
Üçüncü dünya ülkeleri madenleri, enerji kaynakları, tarımsal potansiyeli, hayvancılığı ve en önemlisi geri-kalmışlık yüzünden bozulmamış doğası ile modern batının batışını doğudan seyrediyor.
Zaten emperyalizm de; bu paylaşmada yaşanan dengesizliği adı değil mi?
Hep sevgi ile kalın.
Murat SEVGİ

Tekirdağ sallandı

Tekirdağ gece yarısı sallandı. Vatandaşların derin uykuda olduğu anda yaşanan deprem kısa süreli olunca sadece o saatte ayakta olanlar hissetti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ilk deprem Ege Denizi’nde Midilli Adası açıklarında saat 02.14’de meydana geldi. Yerin 5,5 kilometre derinliğinde meydana gelen 3,6 büyüklüğündeki depremin ardından saat 03.29’da ise Marmara Denizi’nde Tekirdağ Güzel köy açıklarında ayrı bir deprem daha meydana geldi. Yerin 10,7 kilometre derinliğindeki depremin büyüklüğünün ise 2,9 olduğu açıklandı. Her iki depremde de can ve mal kaybı yaşanmadı.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

KIRKLARELİ BELEDİYESİNDEN SUYA ZAM

Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı birleşimini Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin gündeminde yer alan 2010-2014 dönemi stratejik planın görüşülmesi, 2010 yılı performans programının görüşülmesi ve 2010 yılı ve izleyen 2011-2012 mali yıllarına ait Kırklareli Belediyesi Bütçesi bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.Daha sonra 2010 yılında uygulanacak çeşitli ücret tarifeleri ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesine geçildi. Rapor çok uzun olduğu için tamamı okunmazken komisyonun hazırladığı rapordaki ücretlendirilmelerin bazılarında değişiklikler yapıldı. Rapora muhalefet olan AK Parti grubu olumsuz oy verirken rapor oy çokluğu ile kabul edildi.* Suya yapılan %18lik zam Ocak 2010dan itibaren faturalara yansıtılacakGündemin bir diğer maddesinde de Plan Bütçe Komisyonunun su ücret tarifleri ile ilgili tarifenin görüşülmesine geçildi. Raporda meskenlerde kullanılan su ücretinin %18 zamlanarak 1.78 TLden 2.10 TLye çıkarılması, ticarethanelerde ise 3.57 TL olan ücretin 4.20 TLye çıkarılması ön görüldü. Raporla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanı Fahrettin Üstündağ bu rakamın çok yüksek olduğunu belirterek; Günümüzde bir domuz gribi söz konusu. Bu hastalığa karşı en önemli faktörde temizlik. Belediye böyle bir zamanda su ücretlerine bu şekilde bir zam uygularsa vatandaş su kullanımında büyük bir azalmaya gidecek ve sağlık açısından tehlikeli olacak. Bu artış gerçekten çok fazla. Bu %18lik artışın geri çekilmesini talep ediyorum dedi.Başkan Cavit Çağlayan, Üstündağa cevaben; Belediye olarak son 5 yıl içerisinde sadece %5 zam yapıldı. Ben bu %5lik oranı gerçekten çok az buluyorum. Bizim suya yaptığımız zam bu yeni zam ile birlikte %23 olacak. Biz bunu her yıl %5 şeklinde de yapabilirdik ve yine aynı hesaba gelirdi. Bu zammın o kadar da etkili olacağını düşünmüyorum dedi.Konu ile ilgili söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ise; Belediyemizin gelirleri zaten ortada. Biz suya zam yapmazsak nereden gelir elde edeceğiz. Biz bu suyu şehre basmak için kullanılan pompalara ciddi boyutta elektrik faturası ödüyoruz. 5 yıl sonra %18lik bir zam çok fazla bir zam değil dedi. Daha sonra gündem maddesi oylamaya sunuldu. AK Parti Grubu rapora olumsuz oy verirken %18lik zam oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen %18lik zam 1 Ocak 2010dan itibaren faturalara yansıtılacağı da belirtildi.Daha sonra vergi resim ve harçlar tarifesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor, mülkiyeti belediyeye ait Hatice Hatun Mahallesi 248 ada, 12 nolu parseldeki taşınmazın satışı ile ilgili İmar Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonunun hazırladığı rapor ve belediye oto terminaline giriş – çıkış yapan resmi araçlardan ücret alınmaması ile ilgili hazırlanan rapor oy birliği ile kabul edildi.Maddelerin görüşülmesinin ardından geriye kalan maddelerin 9 Kasım Pazartesi günü meclisin tekrar toplanmasına karar verildi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Keşan İlçesinde Çöp kovaları yenileniyor…


Keşan Belediyesi sallama çöp kovalarını yeniliyor. Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Ortem Firması ekipleri şehir merkezinde çöp kovalarını yenileme çalışmalarına başladılar.
Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre kapalı yerlerde sigara içme yasağını başlamasının ardından gelen taleplerin ardından yaptırılan 100 adet sallama çöp kovalarının şehir merkezindeki insan sirkülasyonun yoğun olduğu bölgelere monte edilmeye başladığı belirtildi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

TEKKAB – 3 TOPLANTISI YAPILDI



Tekirdağ 3. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin (TEKKAB- 3) meclis toplantısı, birliğe bağlı belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.
Çorlu Belediyesi ve çevresindeki beldelerin çöp bertaraf etme amacıyla kurulan TEKKAB-3 toplanan çöplerin ortak bir alanda toplanarak sistematik ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi projesini kapsıyor. Buna göre belirlenen bir ortak alanda evsel ve sanayi atıklarını toplamak suretiyle geri dönüşümlü malzemelerin yeniden kullanıma sokulması, yanıcı maddelerin yakılarak elektrik enerjisi üretilmesi ve organik atıkların çürütülüp gazını tahliye ederek gübre olarak toprakla karıştırılması planlanıyor.
Önceki toplantılarda alınan kararları uygulamak ve projeleri hayata geçirmek için daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çöp bertaraf işlemlerinin maliyetleri yüksek. Temiz ve yaşanılır bir Çorlu için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Birliğimize üye bütün belediyelerin gerekli ödemeleri yapmaları gerekiyor. Başta Çorlu Belediyesi olmak üzere bütün yükümlülükler yerine getirilecektir. Ayrıca projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili araştırma yapılarak yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma takvimi oluşturulması gerekiyor.”diye konuştu. Daha sonra Çorlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Kamuran Tezcan, TEKKAB-3’ün bütçesi ve birliğe bağlı belediyelerin yaptığı ödemelerle ilgili bilgiler verdi. Çorlu Belediye Başkan Yrd. Oktay Çolpan da önceki dönemde yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı incelemeleri aktardı.
Toplantıda çöp bertaraf ve eko enerji sistemi uygulamasına talip olan firmanın halihazırdaki çalışmalarının yerinde incelenmesine karar verildi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Referandumdan HAYIR çıktı



Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Şeysinan ve Hatip mahallesi Kentsel Dönüşüm Planlarının Uygulaması referandumundan 219 Hayır 48 evet oyu çıktı.
Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda yapılan Referanduma tapu sahibi vatandaşlar oy kullandı. Çorlu 6. Noter huzurunda yapılan referandumda Ada bazında 10 sandık oluşturuldu. Referandumda 920 hak sahibi vatandaşımızdan 267 kişi oy kullandı. Evet-Hayır olarak oylanan referandumda 219 kişi Hayır 48 kişi Evet oyu kullandı.
Çorlu Belediyesi İmar Planlarındaki Kentsel Dönüşüm Lejantı ibaresinin kalkması benimsendi. Bu durumda bu bölgede yaşayan hak sahibi vatandaşların önündeki engel de kalkmış olacak.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yapılan oylamaya katılan hak sahiplerine referanduma göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Türkgücü Köyünün Suları Kurtlu Akıyor!




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Türkgücü köyünde sürekli olarak gündemde olan su sorunu yine ayyuka çıktı. Bundan önce çamurlu ve pis kokulu akan sular şimdi ise kurtlu akmaya başladı.
Çeşmelerden akan sular vatandaşın sağlığını tehdit ederken, köyde yaşayan vatandaşlar ise muhtarın ilgisizliğinden yakındı.
Çorlu’ya bağlı Türkgücü köyünde sonunda bu da oldu. Öncesinde çeşmelerden akan su da çamur ve lağım kokusundan yakınan vatandaşlar şimdi ise suların kurtlu akmasından dolayı dertli hale geldiklerini belirttiler. Türkgücü köyünde yaşanan su sorunun yıllar öncesine dayandığını söyleyen köy halkı, şimdi de akan kurtlu sular nedeniyle ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyleyerek tepki gösteriyorlar.
Her Çeşmeden Sular Kurtlu Akıyor Köy muhtarlığının hemen yanı başında bulunan köy çeşmesinden bidonla su dolduran Cihankar Sekmen, bidonun içinden çıkan kurtlar nedeniyle sağlıklarının tehlike altında olduğunu belirterek; “Bu çeşmeden tüm köy su içiyor, daha kimse farkında değil. Çeşmenin hemen karşısında okul bulunuyor. Dersten çıkan öğrenciler, çeşmeye ağzını dayayarak su içiyor. Suyun içinde bulunan her şey midelerinde, hastalıkla karşı karşıyayız. Ne yapacağımızı şaşırdık, en fazla kullanılan su ama şimdi su kullanamaz olduk” dedi.
Okulun karşısında bulunan kantinin çeşmesinden de tencereye doldurulan suyun içinde kurtlar çıktığını belirten Latife Minaz; “Sürekli olarak sulardan şikayetçiyiz. Gaz, lağım kokusu şimdi de sular kurtlu akıyor. Kimse ilgilenmiyor, köy muhtarı ve yetkililer bu soruna çare bulsunlar. Bütün köyün akan suları şuan böyle, yetkililerin biran önce konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Türkgücü köyünde sağlıklı yaşamak istiyoruz. Sürekli olarak yaşanan su sorunundan şikayetçiyiz, artık bir çözüme kavuşturulsun. Sağlığımız tehdit altında, su kullanmayıp ne yapacağız” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığına Dilekçe Köyde yaşayan vatandaşların bütün çeşmelerinden kurtlu su aktığını ve yemeğin içinden çıkan kurtlar nedeniyle daha yeni fark edildiğini belirten Hayriye Altınok; ”Yemeklerin içinde kurt çıkınca durumu araştırdık, kurtların çeşmelerden aktığını tespit edince gerekli yerlere şikayette bulunduk. Çeşmelerimize tülbent bağladık, tülbendi söktüğümüz zaman çeşmenin ağzının olduğu yer zift gibi olmuş. Kurtlu sudan pet şişeye doldurdum ve birde dilekçe yazdım. Bu yaşanan olay çok ciddi, kimse hafife almasın. Sağlık Bakanlığı’na dilekçe yazdım ve göndereceğim. Buradaki yetkililer ilgilenmiyorsa, Sağlık Bakanlığı’nda ilgilenecek birileri vardır. Bizim ve çocuklarımızın sağlıyla kimse oynayamaz” şeklinde konuştu. “Yapacak Başka Bir Şey Yok” Köyde bulunmayan ve kendisine telefonla ulaştığımız muhtar Nural ise, köyde yaşanan kurtlu su sorunu ile ilgili; su depolarının temizliğini muntazam olarak yaptıklarını ve klorlama işlemini her zaman gerçekleştirdiklerini belirtti. “Yapacak başka bir şey yok” diyen muhtar Hasan Nural; “Bu durum 2 aydan bu yana böyle, biz klorlamamızı ve su deposunun temizliğini yapıyoruz, yakında yeni su kuyusu açmayı düşünüyoruz” dedi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

15 Yaşındaki Çocuktan 5 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz İddiası

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuk, akrabası olan 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Tecavüz olayı doktor raporu ile doğrulanırken, küçük kız ailesinden alınarak yetiştirme yurduna yerleştirildi.15 yaşındaki Ş.K., aynı mahallede oturan ve akrabası olan H.Y. adlı 5 yaşındaki kızı para verme bahanesiyle kandırarak Çorlu Kalesi`ne götürdü. Ş.K., burada küçük kıza tecavüz etmeye etti. Çorlu Meyve Sebze Hali önünde bulunan MOBESE kamerasını 360 derece döndüren görevli polis memuru ise Çorlu Kalesi üzerindeki çocukları fark etti. MOBESE'nin tespit ettiği görüntü ile harekete geçen çok sayıda polis ekibi çocuk tecavüzcüsünü suçüstü yakaladı.Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi`ne götürülen ve suçlamayı kabul etmeyen 15 yaşındaki Ş.K., Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Sürekli ağlayan ve olup bitenlerden habersiz 5 yaşındaki kız çocuğu da polis ekipleri tarafından koruma altına alındı. Çorlu Devlet Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirilen 5 yaşındaki çocuğun ise alınan raporunda tecavüz bulgusuna rastlanıldığı kaydedildi. Küçük kızın akrabası olduğu öğrenilen 15 yaşındaki Ş.K., çıkarıldığı mahkemece 'yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar' suçlaması ile tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Küçük kızın babasının ise cezaevinde olduğu, annesinin çöp toplayarak geçimlerini sağlamaya çalıştığı öğrenildi. Annesinden alınan H.Y. yetiştirme yurduna yerleştirildi.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

KOSGEB KREDİLERİNE BAŞVURU TARİHİ VE KREDİYİ KULLANDIRACAK BANKALAR BELLİ OLDU

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkarlarla tüm KOBİ'lere yönelik olarak hazırlanan, "100 Bin İşletmeye 2,5 TL'lik Yeni Kredi Destek Programı"na başvurular, 4 Kasım Çarşamba günü başlayacak.
KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı işletmeler Çarşamba gününden itibaren, kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabilecek.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yaptığı yazılı açıklamada, yeni kredi destek programı çerçevesinde başvuran ve gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlarla tüm KOBİ'lere, ilk 3 ayı ödemesiz, geri kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli ve 25 bin TL üst limitli kredi kullandırılacağını hatırlattı.
Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde ise kredi üst limitinin 30 bin TL olacağını vurgulayan Bakan Ergün, kredi kullanımının KOSGEB'in bütçe imkanları çerçevesinde ve işletmelerin başvuru sırasına göre değerlendirileceğini kaydetti.
KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmelerin, direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabileceklerini belirten Ergün, bu bankaların, Akbank, Alternatifbank, Anadolu Bank, Denizbank, Finansbank, Fortis, Garanti Bankası, HSBC, ING Bank, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası olduğunu ifade etti.
Ergün, yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, ham madde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurt dışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerin finansmanı amacıyla başlatılan programdan yararlanacak KOBİ'lerin, mutlaka krediyi hangi amaçla kullanacaklarını beyan etmeleri gerektiğini bildirdi.
Kredi faiz veya kar payı tutarının yüzde 25'inin krediyi kullanan işletmeler tarafından aylık eşit taksitler halinde, kalan yüzde 75'inin ise KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:
"25 bin TL üst limitten kredi kullanılması durumunda, 15 ay vadeli kredinin KOSGEB tarafından ödenecek peşin faiz tutarı bin 836 TL, işletme tarafından ödenecek faiz tutarı ise toplam 612 TL olacaktır. İşletme sahibinin kadın girişimci olması halinde faiz tutarı 30 bin TL üzerinden aynı şartlarla hesaplanacak.
Başvurular, KOSGEB ve bankalarca belirlenecek kriterlere göre değerlendirilecek. Kredi Destek Programı çerçevesinde bankalar, işletmelerden kullandıracağı kredi için hizmet bedeli olarak 500 TL'den fazla, ayrıca ipotek alınması halinde ekspertiz masrafı olarak da 750 TL'den fazla masraf talep edemeyecekler. Bankalar, işletmeden her ne ad altında olursa olsun başkaca bir bedel de talep edemeyecektir."
Ergün, teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin de Kredi Garanti Fonu (KGF) veya TESKOMB'a bağlı Kredi Kefalet Kooperatifleri'nden yararlanabileceklerini, ayrıca vergi ve SGK borcu olan işletmelerin, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle bu krediyi kullanabileceklerini belirtti.
Reel ekonominin can damarı olan KOBİ'lerin, uygulamaya konulan bu yeni destek modeliyle, büyüme ve kalkınmanın öncüsü olmaya devam edeceklerini ifade eden Ergün, içinden geçilen süreçte KOBİ'lere rahat nefes aldıracak bu kredi paketinin esnaf-sanatkarlara, tüm işletmelere ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi

ÇORLULU YAZAR RAMİS ÇINAR



Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Basın Yayın Biriminde çalışan Ramis Çınar Yazarlığını çıkardığı kitapla pekiştirdi. Söylenmemiş Sözler adlı kitabıyla Türkiye gündemine oturan Çınar geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kitap Fuarında Türkiye’nin tanınmış yazarlarıyla buluştu.
“Söylenmemiş Sözler” adlı romanını yayımlayarak okurlarının beğenisine sunan Ramis Çınar, İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerine katıldı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında kitabı yayımlanan Ramis Çınar, kitapseverlerle buluşmaya başlamasının ardından Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’na giderek Epsilon Yayınevi standını ziyaret etti. Burada yayınevi yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Çınar, Epsilon Yayınevi’nin yazarlarından İclal Aydın’ın imza gününe katıldı. “Söylenmemiş Sözler” in yayınlandığı günlerde kitabını İclal Aydın adına imzalayan Ramis Çınar, İclal Aydın’ın son kitabı “Senin Adın Bile Geçmedi” adlı eserini imzalattı. İclal Aydın ve Ramis Çınar’ın kitaplarının yayımlanmasında emeği geçen editör Nursel Calap Oral yayınevinin iki yazarını tanıştırarak hatıra fotoğrafı çektirdi. İclal Aydın da edebiyat dünyasındaki ilk adımını adan Ramis Çınar’a yazarlık kariyerinde başarılar diledi.
İstanbul Kitap Fuarı’na katılan diğer yayınevlerinin standlarını ziyaret eden Ramis Çınar, edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleriyle bir araya geldi. Yoğun geçen bir günün ardından izlenimlerini aktaran Ramis Çınar, “İstanbul Kitap Fuarına ilk defa geliyorum. Yıllardır katılmayı istediğim halde bir türlü gerçekleşmedi. Bu sene kitabımın yayımlanması fuara katılma isteğimi artırdı. Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin kitaplarını sergileyerek tanıttıkları büyük bir organizasyon. Katılım oranı da oldukça fazla. Kitap okumayı seven kitlenin bulunduğu bir ortam. Bu bakımdan çok önemli ve anlamlı. Yayınevlerinin kitaplarını tanıtmasının ötesinde yazar ve okur buluşması için önemli bir platform. Bence en önemli yanı bu. Eserlerini okuduğum; fakat sadece televizyon veya yazılı basın aracılığıyla hakkında bilgi sahibi olduğum yazar ve gazetecilerle tanışma olanağı buldum. Kendi alanlarında isim yapmış yazarlara kitaplarını imzalattım ve kendi kitabımı takdim ettim. Fuar organizasyonu yayıncı, yazar, okur ve medyaya önemli olanaklar sağlıyor. Umarım bu tür ortamlar Türkiye’de kitap okuma alışkanlıklarının yaygınlaşmasında faydalı olur.”diye konuştu.
Ramis Çınar’ın Türkiye genelinde önemli mağaza ve seçkin kitapevlerinde satılan kitabı ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya ve Bursa’da ilgi görüyor. En yüksek satış rakamlarına Çorlu ve Tekirdağ’da ulaştı. Çorlulu yazarın kitabı Çorlu’da Orion AVM D&R mağazası ve Boyut Kitapevi’nde, Tekirdağ’da Tekira AVM D&R mağazasında satılıyor.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

ÇORLUDA SU KESİNTİSİ

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindeki su sistemindeki ana borularda bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 5 Kasım 2009 Perşembe günü 08:00–16:00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacaktır. Halkımızın gerekli tedbirleri almaları önemle rica olunur.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

Polis Memuru İntihar Etti


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde sabah saatlerinde polis memuru bilinmeyen nedenden dolayı Atatürk Meydanında bulunan Atatürk heykelinde kelime-i şahadet getirdikten sonra başına ateş ederek intihar etti. Olay yerinde bulunan meslektaşları tarafından yakında bulunan Askeri Hastaneye kaldırılan polis memuru hemen ameliyata alındı. Burada ki müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru yaşamını yitirdi. İntihar eden polis memuru evi ve 3 kız babasıydı.
Çorlu Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde 6 yıldır görev yapan polis memuru Mustafa Narat (34) bu sabah saat 07:00 sıralarında başına ateş ettiği tek el kurşunla intihar etti.
Omurtak Caddesi Atatürk Meydanında bulunan çay bahçesine saat 03:00 sularında gelen polis memuru Mustafa Narat (34) telefonla polis meslektaşlarını aradı. Elinde silahla sürekli intihar edeceğini söyleyen polis memuru Narat uzun süre meslektaşlarını yanına yaklaştırmadı. Polis, Narat’ın intihar ihtimaline karşı olay yerine ambulans çağırarak intihardan vazgeçirmeye çalıştı.
Yaklaşık 4 saat süren ikna çabalarının ardından bir ara kendine gelen Narat ardından tekrar sinirlenerek ‘Bu devletin hiçbir şeyini istemiyorum’ diyerek ayağında ki ayakkabıları çıkartarak fırlattı. Tüm çabalara rağmen ikna olmayan polis memuru Narat, meslektaşlarının gözü önünde kelime-i şahadet getirip elinde bulunan silahla başına bir el ateş etti.
Atatürk anıtında başına ateş ettikten sonra meslektaşları tarafından hemen olay yerinde bulunan ambulansla yakında bulunan Askeri Hastaneye kaldırılan polis memuru Narat, ameliyata alındı. Başından ağır yaralanan Narat ameliyatın ardından Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İntihar eyleminin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek intiharın meydana geldiği yere Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş ile birlikte geldi. Cumhuriyet Savcısı da olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte incelemede bulundu. Polis memuru Mustafa Narat’ın silahının şarjörü Atatürk heykelinin yanında bulunurken ayakkabıları da heykelin arka tarafında bulunuyordu.
Çorlu Devlet Hastanesinde yoğun bakımda bulunan polis memuru Mustafa Narat’ın (34) hayati tehlikesinin ciddiyeti koruduğu öğrenildi. İntihar sonrası meydana gelen kan kaybı nedeniyle Narat’ın 10 ünite kan ihtiyacı için meslektaşları hastaneye akın etti. Fakat Narat yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgiye göre polis memuru Mustafa Narat’ın (34) uzun yıllar görev yaptığı Köpek Eğitim Merkezinden alınarak Önleyici Hizmetler Müdürlüğüne verildiği öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
HABER VE FOTO:ÇORLU GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...