***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Kasım 2009 Çarşamba

TEKKAB – 3 TOPLANTISI YAPILDI



Tekirdağ 3. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin (TEKKAB- 3) meclis toplantısı, birliğe bağlı belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.
Çorlu Belediyesi ve çevresindeki beldelerin çöp bertaraf etme amacıyla kurulan TEKKAB-3 toplanan çöplerin ortak bir alanda toplanarak sistematik ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi projesini kapsıyor. Buna göre belirlenen bir ortak alanda evsel ve sanayi atıklarını toplamak suretiyle geri dönüşümlü malzemelerin yeniden kullanıma sokulması, yanıcı maddelerin yakılarak elektrik enerjisi üretilmesi ve organik atıkların çürütülüp gazını tahliye ederek gübre olarak toprakla karıştırılması planlanıyor.
Önceki toplantılarda alınan kararları uygulamak ve projeleri hayata geçirmek için daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Çöp bertaraf işlemlerinin maliyetleri yüksek. Temiz ve yaşanılır bir Çorlu için üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Birliğimize üye bütün belediyelerin gerekli ödemeleri yapmaları gerekiyor. Başta Çorlu Belediyesi olmak üzere bütün yükümlülükler yerine getirilecektir. Ayrıca projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili araştırma yapılarak yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma takvimi oluşturulması gerekiyor.”diye konuştu. Daha sonra Çorlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Kamuran Tezcan, TEKKAB-3’ün bütçesi ve birliğe bağlı belediyelerin yaptığı ödemelerle ilgili bilgiler verdi. Çorlu Belediye Başkan Yrd. Oktay Çolpan da önceki dönemde yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı incelemeleri aktardı.
Toplantıda çöp bertaraf ve eko enerji sistemi uygulamasına talip olan firmanın halihazırdaki çalışmalarının yerinde incelenmesine karar verildi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...