***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Kasım 2009 Çarşamba

Türkgücü Köyünün Suları Kurtlu Akıyor!




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Türkgücü köyünde sürekli olarak gündemde olan su sorunu yine ayyuka çıktı. Bundan önce çamurlu ve pis kokulu akan sular şimdi ise kurtlu akmaya başladı.
Çeşmelerden akan sular vatandaşın sağlığını tehdit ederken, köyde yaşayan vatandaşlar ise muhtarın ilgisizliğinden yakındı.
Çorlu’ya bağlı Türkgücü köyünde sonunda bu da oldu. Öncesinde çeşmelerden akan su da çamur ve lağım kokusundan yakınan vatandaşlar şimdi ise suların kurtlu akmasından dolayı dertli hale geldiklerini belirttiler. Türkgücü köyünde yaşanan su sorunun yıllar öncesine dayandığını söyleyen köy halkı, şimdi de akan kurtlu sular nedeniyle ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyleyerek tepki gösteriyorlar.
Her Çeşmeden Sular Kurtlu Akıyor Köy muhtarlığının hemen yanı başında bulunan köy çeşmesinden bidonla su dolduran Cihankar Sekmen, bidonun içinden çıkan kurtlar nedeniyle sağlıklarının tehlike altında olduğunu belirterek; “Bu çeşmeden tüm köy su içiyor, daha kimse farkında değil. Çeşmenin hemen karşısında okul bulunuyor. Dersten çıkan öğrenciler, çeşmeye ağzını dayayarak su içiyor. Suyun içinde bulunan her şey midelerinde, hastalıkla karşı karşıyayız. Ne yapacağımızı şaşırdık, en fazla kullanılan su ama şimdi su kullanamaz olduk” dedi.
Okulun karşısında bulunan kantinin çeşmesinden de tencereye doldurulan suyun içinde kurtlar çıktığını belirten Latife Minaz; “Sürekli olarak sulardan şikayetçiyiz. Gaz, lağım kokusu şimdi de sular kurtlu akıyor. Kimse ilgilenmiyor, köy muhtarı ve yetkililer bu soruna çare bulsunlar. Bütün köyün akan suları şuan böyle, yetkililerin biran önce konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Türkgücü köyünde sağlıklı yaşamak istiyoruz. Sürekli olarak yaşanan su sorunundan şikayetçiyiz, artık bir çözüme kavuşturulsun. Sağlığımız tehdit altında, su kullanmayıp ne yapacağız” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığına Dilekçe Köyde yaşayan vatandaşların bütün çeşmelerinden kurtlu su aktığını ve yemeğin içinden çıkan kurtlar nedeniyle daha yeni fark edildiğini belirten Hayriye Altınok; ”Yemeklerin içinde kurt çıkınca durumu araştırdık, kurtların çeşmelerden aktığını tespit edince gerekli yerlere şikayette bulunduk. Çeşmelerimize tülbent bağladık, tülbendi söktüğümüz zaman çeşmenin ağzının olduğu yer zift gibi olmuş. Kurtlu sudan pet şişeye doldurdum ve birde dilekçe yazdım. Bu yaşanan olay çok ciddi, kimse hafife almasın. Sağlık Bakanlığı’na dilekçe yazdım ve göndereceğim. Buradaki yetkililer ilgilenmiyorsa, Sağlık Bakanlığı’nda ilgilenecek birileri vardır. Bizim ve çocuklarımızın sağlıyla kimse oynayamaz” şeklinde konuştu. “Yapacak Başka Bir Şey Yok” Köyde bulunmayan ve kendisine telefonla ulaştığımız muhtar Nural ise, köyde yaşanan kurtlu su sorunu ile ilgili; su depolarının temizliğini muntazam olarak yaptıklarını ve klorlama işlemini her zaman gerçekleştirdiklerini belirtti. “Yapacak başka bir şey yok” diyen muhtar Hasan Nural; “Bu durum 2 aydan bu yana böyle, biz klorlamamızı ve su deposunun temizliğini yapıyoruz, yakında yeni su kuyusu açmayı düşünüyoruz” dedi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...