***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Aralık 2009 Çarşamba

Başkan Çağlayan İspanya Gezisi’ni değerlendirdi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan İspanya Gezisi sonrası basın mensuplarıyla toplantı düzenleyerek gezinin değerlendirmesini yaptı. Verimli bir gezi olduğunu belirten Çağlayan İspanyayı İspanya yapan şeyin peyzaj çalışmaları olduğunu belirterek bundan sonra Yayla Mahallesindeki tarihi evlerin restorasyonu için daha çok çalışacaklarını belirtti.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan 20-25 Aralık 2009 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliğinin düzenlemiş olduğu İspanya Gezisine katıldı. 23 İl Belediye Başkanı ile İspanyada 5 İli gezdiklerini belirten Çağlayan tüm masrafların Belediyeler Birliği tarafından karşılandığını ifade etti. Madrid, Toledo, Sevilla, Greneto ve Cordabada geziler yapıldığını, bu yerlerin ikisinde belediye toplantıları yapıldığını belirten Çağlayan İspanyanın tarihi ve kültürel zenginliklerinin çok fazla olduğunu ve Müslüman ülkelerin yapıtlarının da İspanyayı diğer Avrupa ülkelerinden ayırdığını belirterek; İspanyada yaptığımız gezide oranın çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu gördüm. Bu turizmin İspanyaya yıllık geliri ise 50 milyar Dolar kazandırıyor. Gezi sırasında dikkatimi çeken en önemli unsur ise tarihi evlerin hepsinin özelliklerinin yitirilmeden restore edilmiş olması oldu. Biz burada Yayla Mahallesinde 20 tane evi restore edemezken, orada yüzlerce ev restore edilmiş. İspanyayı diğer Avrupa ülkelerinden ayıran en büyük unsur ise Müslümanların yaptığı yapıtlara sahip olmaları. Gezdiğimiz 5 şehrin her yerinde çok güzel peyzaj çalışmaları yapılmış. Bu gezide Yayla Mahallesindeki tarihi evlere daha fazla önem vermemiz gerektiğini öğrendim. Eğer bu evler kısa süre içerisinde restore edilemezse restore için çok geç kalmış olacağız ve bu tarihi zenginliğimizi kaybetmiş olacağız dedi.* Türkiyede restorasyon yapan şirketlerde rekabet yetersizTürkiye genelinde Kırklarelideki gibi restore edilmeye ihtiyacı olan birçok evin olduğunu fakat fazla maliyet nedeni ile yapılamadığını belirten Başkan Çağlayan; Ülkemizde her İlde restore edilmeyi bekleyen tarihi evler var. Ama restore etmeye kalktığımızda Trilyon Lira maliyet biçiliyor. Restorasyonlar bu kadar maliyetli olmamalı. Bence ülkemizde restorasyon yapan şirketler arasında rekabet yetersiz. Rekabetli bir ortam olsa kimse bu kadar maliyet biçemez dedi.* Belediye Başkanları hangi partiden olursa olsun başarılıdırlarGezi sırasında diğer siyasi partilerin Belediye Başkanları ile bir arada olduklarını, fakat hiç siyasetten bahsetmediklerini belirten Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; Gezi sırasında 23 Belediye Başkanı bir aradaydık ve çeşitli siyasi partilerden başkanlar vardı. Fakat hiç siyaset konuşmadık. Hepsiyle yakın dostluklar kurduk. Hepsinin de iyi, çalışkan Belediye Başkanı olduğunu gördüm. Zaten Belediye Başkanları hangi partiden olursa olsunlar iyi çalışırlar. Başarılı olamayan Belediye Başkanını halk yerinden indirir dedi.Gezinin çok faydalı bir gezi olduğunu ve bundan sonra yapılacak olan gezilere katılmak istediğini belirten Çağlayan; Gezdiğiniz yerde yaptığınız gözlemlemelerle, edindiğimiz bilgilerle ilimiz için bir şeyler yapma konusunda ufkumun açıldığını düşünüyorum. Bundan sonra düzenlenecek olan gezilere de katılmak istiyorum şeklinde konuştu.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Keşan Belediyesi fidan ve ağaç dikme çalışmalarına devam ediyor



Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2 aydan bu yana fidan ve çiçek dikme çalışmalarına son hızla devam ediyor.
Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Doğan tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Kasım-Aralık 2009 aylarında , EfeS Yolu, Kurtuluş Caddesi, Bankalar Caddesi, Kavşaklar ve Şehir İçi ile Efes Yolu yeşil Bant’ta çalışmaların yapıldığı belirtilerek “İlçemizin daha güzel bir görünüme kavuşması amacıyla bu çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu çalışmalar çerçevesinde Efes Yolu Terminal Yeşil Alan Bandı’nda 550 Adet Akasya, 140 Adet Kırmızı Yapraklı Akasya, Kurtuluş Caddesi’nde 200 Adet Çınar, 375 adet Süs Eriği, Bankalar Caddesi’nde 100 Adet Tijli Ligistrum,Kavşaklar ve Şehir İçi’ne 50.000 Adet Lale Soğanı, 60.000 Adet Menekşe dikildi. Ayrıca Efes Yolu Yeşil Bant’ta da 1643 m Otomatik Sulama Sistemi kuruldu” denildi.

Lüleburgaz SGM hizmette


Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) hizmete girdi.
Murat Hüdavendigar Caddesi 8 Kasım Stadyumu karşısında hizmete giren Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi2nen vatandaşları, bugünden itibaren hizmet almaya başladı. Lüleburgaz SGM’nde emeklilik işlemleri hariç tüm SGK işlemleri yapılabilecek.
Lüleburgaz SGM ile Lüleburgazlılar, emeklilik işlemleri hariç tüm işlemlerini Merkez ilçeye gitmeden yaptırabilecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce de, Merkezin açılması dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Hürfikir Gazetesi / Lüleburgaz

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ YIL KUTLAMASI














Yeni yıla saatler kala yeni umutlar ve heyecanlarla yapılan kutlamalar devam ediyor. Özel Gürsoylar İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri de ev sahipliği yaptıkları yılbaşı eğlencesinde, kardeş kreşlerden gelen arkadaşlarıyla doyasıya eğlendiler.
Gürsoylar Koleji Okul Öncesi 5-6 Yaş Grubu öğrencileri tarafından düzenlenen eğlence, 29 Aralık 2009 Salı günü 14.00-15.30 saatleri arasında Özel Gürsoylar Kolejinde gerçekleşti. Katılımın oldukça yoğun olduğu davette minikler kendilerini müziğin ritmine bırakarak doyasıya eğlendiler. Eğlencede ayrıca müzik eşliğinde yarışmalar yapıldı. Yapılan sandalye kapmaca, balon patlatmaca ve halat çekme yarışmaların sonunda dereceye giren öğrencilere armağanları verildi. Yarışmaların ardından yılbaşı pastasını getiren “Noel Baba” çocukların ilgi odağı oldu. Yılbaşı pastasını kreş yöneticileriyle kesen Gürsoylar Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü A. Berk GÜRSOY herkesin yeni yılını kutlayarak sağlıklı, mutlu ve başarılı nice seneler geçirilmesini diledi.
Yılbaşı pastasının ikramının ardından geçirdikleri güzel anların mutluluğuyla kreşlerine dönen minik öğrenciler de yeni yılda birbirleri için güzel dileklerde bulundular.
Özel Gürsoylar Koleji

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÖĞRENCİ VE VELİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ




Yaşadıkları çağdaki toplumsal sorunlara seyirci kalmayan ve sürekli yeni projeler geliştiren Gürsoylar Koleji öğrencileri, diğer arkadaşlarına örnek oluşturacak bir projeyi gerçekleştirdiler.
Gerçekleştirilen çalışmanın ilk ayağında, tüm Gürsoylar Koleji öğrencileri, Velimeşe İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri için oyuncaklar topladılar. Öğrenciler daha sonra topladıkları bu oyuncakları, Velimeşe Anasınıfı öğrencilerine verilmek üzere paketlediler. Paketlenen oyuncaklar, 30 Aralık 2009 Çarşamba günü Gürsoylar Koleji yöneticileri, veli kurulu üyeleri ve öğrenci temsilcileriyle Velimeşe İlköğretim Okulu Anasınıfına armağan edilmek üzere yola çıktı. Velimeşe İlköğretim Okulu Müdürü ve öğrencileri, Gürsoylar Koleji öğretmen, öğrenci ve veli kurulu üyelerini oldukça sıcak karşıladılar. Velimeşe İlköğretim Okulu Müdürü Nail GÜNEŞ ile eğitim ve sosyal imkânlar hakkında görüş alışverişinde bulunan Gürsoylar Koleji Veli Kurulu ve öğretmenleri, getirmiş oldukları armağanları öğrencilere sundular.
Velimeşe İlköğretim Okulu Müdürü GÜNEŞ, yapılan sosyal sorumluluk projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek okul öncesi eğitimin öneminin giderek anlaşılmaya başlandığını, önümüzdeki yıllarda bu konuda daha ciddi adımlar atılarak okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceğini ifade etti. Fakat okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesiyle eksiklerin de artacağını ifade eden GÜNEŞ, paylaşımların, dayanışmanın bu konuda geliştirilecek sosyal sorumluluk projelerinin çok faydalı olacağını vurguladı.
Gürsoylar Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Emine YILDIZ DEDE, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her çocuk eğitim konusunda eşit haklardan faydalanamamaktadır. Bu konuda sosyal yasalara ihtiyacımız olduğu kadar, sivil toplum kurumlarının ve duyarlı kişilerin projelerine de ihtiyaç vardır. Dünyada yıllardır üzerinde durulan okul öncesi eğitim, ülkemizde ancak yeni yeni anlaşılmaya başlanmıştır. Umuyoruz ki yakın gelecekte tüm Türkiye genelinde çocuklarımız yedi yaşına gelmeden, olabildiğince iyi şartlarda okullarına kavuşacaklardır. Bizlerin üzerine düşen de her fırsatta okul öncesi eğitimi desteklemeye yönelik projeler geliştirmek ve bu konuda diğer okullarımıza da örnek olabilmektir.” dedi.
Özel Gürsoylar Koleji

ÇORLUDAN KISA KISA

Evde kaçan 2 çocuk bulundu
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, evden kaçan 14 yaşındaki 2 çocuk polis ekiplerince bulundu.
Edinilen bilgiye göre, polis merkezine yapılan ihbarda, kız çocuğu E.G.Ö'nün (14) 25 Aralıkta öğrenim gördüğü Çorlu Lisesinden çıktıktan sonra eve dönmediği bildirildi.
Çorlu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmada, E.G.Ö'nün bir süredir görüştüğü erkek arkadaşı H.K. (14) ile birlikte kaçtığı belirlendi.
H.K. ile Osmaniye'ye gittiği öğrenilen E.G.Ö, burada H.K'nin akrabaları tarafından otobüse bindirilerek Çorlu'ya gönderildi.
E.G.Ö. ve H.K, ilçe girişinde polis ekiplerince yakalandı.
E.G.Ö. ailesine teslim edildi, H.K. ise ''Kayıp Çocuk ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma İddiası'' ile Çorlu Adliyesine sevk edildi.

Kaçarak evlendiği kocasından kaçtı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 5 gün önce kaçarak evlenen kadın, eşinin kendisini dövdüğü iddiasıyla polise sığındı.
Alınan bilgiye göre, G.E, bir süredir arkadaşlık yaptığı K.E. ile 5 gün önce kaçarak evlendi.
Henüz belirlenemeyen nedenle eşi G.E. ile tartışan K.E, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle 5 günlük eşi G.E'yi dövdü.
Bunun üzerine evden kaçan G.E, polis merkezine gitti. Kocasının kendisini dövdüğünü iddia eden G.E, kocasından şikayetçi olduğunu bildirdi.
G.E, polis ekiplerince Saray ilçesinde yaşayan ailesinin yanına yerleştirildi.
Olayla ilgili K.E'nin yakalanması için çalışma başlatıldı
Evinin bahçesinde ölü bulundu

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, 61 yaşındaki Hasan Seyhan, evinin bahçesinde bilekleri kesilmiş halde ölü bulundu. Seyhan'ın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayın intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu araştırılıyor.
Sabah işe gitmek için uyanan Ali Seyhan, bahçedeki koltuk üzerinde hareketsiz oturan babasının kolundan kanlar aktığını gördü ve hemen evdekileri uyandırdıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlıkçılar, Hasan Seyhan'ın öldüğünü belirledi. Polis ekipleri ise yerde bir ekmek bıçağı buldu. Eşinin öldüğünü öğrenen Adile Seyhan ise oğluna sarılarak gözyaşı döktü.Hasan Seyhan'ın cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Polis ekipleri de olayın intihar mı, yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor. Soruşturma sürüyor.
HABER:TARIK YIS
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...