***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Ocak 2010 Salı

İşçi servisi devrildi 7 yaralı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da gece etkili olan kar yağışı sonrası yollarda buzlanma meydana gelmesi ile Ulaş beldesi mevkiinde işçileri taşıyan minibüs devrildi. Kazada 7 işçi yaralandı.
Kaza, sabah saat 09:15 sıralarında Ulaş beldesi tank taburu mevkiinde meydana geldi. Ahmet Elbaşı yönetimindeki 59 S 1629 plakalı minibüs köylerden aldığı 15 işçiyi Ulaşta bulunan fabrikaya götürmek için yola çıktı. Yola çıkan minibüs tank taburu mevkiine geldiği sırada geceden yolda buzlanma olması nedeniyle kaymaya başladı. Bir süre yolda kayan minibüs takla atarak devrildi. Kazada minibüste bulunan 15 işçiden Naim İlgin (29), Hasan Bucu (43), Hacı Güneş (30), Hanifi Pala (31), Ali Dirikanlı (47), Ali Arslan (39), Şenol Yılmaz (32) yaralandılar. Yaralılar olay yerinden geçen özel araçlar ile Çorlu Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındılar. Yarılıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kaza sonrası fabrika yöneticileri olay yerine gelerek yaralanan işçiler ile ilgili bilgiler aldılar. Kaza sonrası devrilen minibüs nedeniyle Edirne-Çorlu D 100 karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Minibüsün kaldırılması ile yol tekrar trafiğe açıldı. Soruşturma sürüyor.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçiminde Başkan Değişmedi

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçiminde Başkan Değişmedi
Yine yine yeniden Yaşar Kuş
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını özveriyle sürdüren Yaşar Kuş Pazar günü yapılan olağan
kongrede yeniden güven tazeleyerek 3. kez Başkanlığa getirildi.
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ının 12. Olağan Genel Kurulu Toplantısı pazar günü Lemar Alış Veriş merkezi’nin düğün salonunda gerçekleştirildi.
Başkanlık için Başkan Yaşar Kuş ve Engin Arslan adaylığını koyduğu kongrede odanın toplam 972 üyesinden kongreye 522’si katıldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen şoförlerin kongreye ilgi göstermesi kurumlarına sahip çıktıklarının göstergesi olarak nitelendirildi.
Yapılan seçim sonucu Yaşar Kuş ve listesi 364 oy aldı. Engin Arslan 149 oyda kaldı ve 9 oyda geçersiz sayıldı.
KONGREDE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olağan kongresinde odanın kayıtlı bulunan 972 üyesinden kongrede 522 üyesi hazır bulundu. Kongre öncesi tüm üyeler salona girerken sıkı güvenlik önlemi alan Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından üst araması yapılarak salona alındı.
KUŞ, “DAHA İYİ HİZMETLER SUNACAĞIM”
Başkan Yaşar Kuş, kongrede yaptığı açış konuşmasında bu güne kadar olan görev süresi içinde her zaman şoför esnafının
yanında olduğunu ve tüm sorunlarıyla da yakından ilgilendiğini ve yeniden seçildiğinde de yeni projelerini hayata geçireceğini ve odaya bir sosyal tesis kazandıracağını ve bu yönde de çok önemli bir adımın atıldığını söyledi. Başkan Yaşar Kuş toplantıya katılan üyelere ve davetlilere katılımlarından dolayıda teşekkür etti.
KONGREDE BİRLİK VE ODA BAŞKANLARIDA HAZIR BULUNDU
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının olağan genel kurul toplantısında Yılmaz Çimen( Birlik Başkanı), Erol Korkut (İst.Birlik Başkanı), Abdullah Baş (Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Oadsı Başkanı), İbrahim Yılmaz (Halkalı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı), Hüseyin Çavdaroğlu, Feyzullah Aktepe, Ender Uçkun (Saray Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı), Sıtkı Enfari (Muratlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı), Çerkezköy Mavi Münibüscüler Dernek Başkanı İlhami Yörük, Murat Koçak Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi, Mürsel Türkan Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı,Alaattin Demirbağ S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Esnaf Odası Başkanı, Faruk Bal CHP Çerkezköy Belediye Meclis üyesi, Ercan Çorbacı İl Genel meclis üyesi, Mustafa Zümbül Çerkezköy Türk Hava kurumu Şube Başkanı,MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, DP Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Müzaffer Yaztepe, Çerkezköy ve yakın ilçelerin beldelerindeki münibüscülerin dernek başkanları ve çok sayıda oda üyesi toplantıda hazır bulundu.
DİVAN BAŞKANLIĞINI ABDULLAH BAŞ YAPTI
Kongre açılış konuşmasını Başkan Yaşar Kuş yaptı. Başkan Yaşar Kuş’un kısa açış konuşması sonrasında Kongre Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baş getirildi. Divan Başkan yardımcılığına Kızılpınar Minibüsçüler Derneği Başkanı Hacı Ali Rişvan getirilirken Divan Katipliklerine de Mustafa As ve Abdulkadir Kadek getirildi. Divan teşekkülü sonunda gündem maddelerinin uygulanmasına geçildi. Saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan gür sesle İstiklal Marşı okundu.
BAŞKAN YAŞAR KUŞ’UN RAPORLARI ONAYLANDI
Başkan Yaşar Kuş, faaliyet raporunu, Denetleme raporunu, 2010 yılı Tahmini bütçe ile 2010-2012 yılı çalışma raporlarını okudu. R aporlar okunduktan sonra tek tek oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi.
BAŞKAN YAŞAR KUŞ, “BU DÖNEM ODAMIZA SOSYAL TESİS KAZANDIRACAĞIM”
Seçim öncesi Divan adaylara söz verdi. İlk konuşmayı Başkan Yaşar Kuş yaptı. Başkan Kuş, onbir yıllık görevi süresince odanın daha iyi bir yerlere gelmesi için ve oda üyelerinin daha iyi şartlarda çalışmalarına olanak sağlanması için ve sorunlarının çözümü için gösterdikleri hassasiyetin daha da artarak sürdüreceğini belirtti. Başkan Yaşar Kuş ayrıca odaya mutlaka bir sosyal tesis kazandıracağını da belirterek, “Çerkezköy hızla büyüyen bir kent kentimize yakışır bir şekilde oda üyelerimizin sosyal etkinliğine de katkı sağlamak için bir sosyal tesis yapacağız. Bu konuda projemiz hazır kentimizin çok iyi ve işlek bir caddesinde bulunan devlete ait bir arsayı almak üzereyiz. Yapacağımız Sosyal tesisimiz tam bir beş yıldızlı otel şeklinde olacak. Yani içinde toplantı solonu, kafeterya, eğitim salonu, saunası, Tv odası,vs gibi bir çok yer bulunacak. Bu güne kadar yaptığım hizmetler yapacağımızın her halde teminatıdır diyorum ve oylarınıza talim olduğumu söylüyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
ENGİN ARSLAN, “ODA İYİ YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN ADAY OLDUM”
Başkan Yaşar Kuş’a rakip olarak aday olan eski Mavi Münibüsçüler Dernek Başkanı Engin Arslan’da yaptığı kısa konuşmasında özetle, “Son dört yıldır odanın iyi yönetilmediğini gördüğüm için ekibimle birlikte göreve talip olduk. Amacımız odamızı daha iyi bir yerlere getirmektir. Ben ve ekibim oda üyelerimizin her türlü sorununa çare olacağız. Mevcut güzergahları tekrar gözden geçirerek gerekenin yapılmasını sağlayacağız. Bu nedenle oylarınıza talibim” dedi.
YAŞAR KUŞ, “MADEM BEN KÖTÜYDÜM NEDEN LİSTEMDE YER ALMAK İSTEDİN?”
Başkan Yaşar Kuş Engin Arslanın konuşması sonrasında divandan söz istedi ve cevap hakkını kullandı. Başkan Yaşar Kuş, “11 yıl önce beni siz çıkardınız.11 yıldır da görevimi en iyi şekilde yapma gayretinde ve çabasındayım. Bu güne kadar bir çok arkadaşımla ve abimlerle çalıştım. Eğer ben kötü biriysem neden 15 gün önce yanıma gelipte beni listene al dedin. Listeme almadığım için şimdi kötü ve odayı iyi yönetemeyen birimi oldum. Senin dernek başkanlığın dönemini de gördük bütün dernekleri bir birine kattın. En samimi arkadaşlar bile bir birine uzun süre küs durdu. Ben her zaman birlik ve beraberlikten ve karedeşlikten yanayım. Bizim camiamızda öyle şeylere kesinlikle yer yok ve yerde vermeyiz. Oy avcılığı için çamur atmak hem günah hemde çok ayıp bir şey” dedi.
YAŞAR KUŞ YENİDEN GÜVEN TAZELEYEREK BAŞKAN SEÇİLDİ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını 11 yıldır özveriyle sürdürdürek odaya ivme kazandıran Başkan Yaşar Kuş yeniden aday olarak talip olduğu görevinde yeniden güven tazeledi. Kongreye katılan 522 delegenin 364’ün oyunu alan Yaşar Kuş yeniden başkanlığa seçilirken rakibi Engin Arslan ise 149 oy alabildi. 9 oyda geçersiz sayıldı. Seçim sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Yaşar Kuş, “Bu güne kadar olduğu gibi yine ayni şekilde bun dan böyle de birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Odamızın daha iyi yerlere gelmesi yönindeki çalışmalarımızda hız kesmeden sürecek. Üyelerimizin maddi durumlarının daha iyi olması içinde sorunlarımızın hızla çözümü sağlanacak. Beni ve ekibimi yeniden göreve getirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum”dedi.
BAŞKAN YAŞAR KUŞ’UN YÖNETİMİNDE KİMLER VAR ?
Yönetim Kurulu Asil üyeleri:
Yaşar Kuş, (Başkan), yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Şentürk, Ercan Akın, Vahdettin Sargın, M.Ali Eyüpoğlu, Yaşar Balkan ve Adem Verici.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Serkan Ceylan, Yıldız Arı, Zafer Yavuz, Saim Bayraktar, Tanju Adalı, Cengiz İşcan ve Rıfkı Eser.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Hakan Fıcıçı, Coşkun Demir, Melih İşcan.
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Yasin İltan, Sezgin Hayatsever ve Hakan Sevinç.
Devrim gazetesi olarak yeniden güven tazeleyerek göreve gelen Başkan Yaşar Kuş ve ekibini kutlar, görevlerinde başarılar dileriz.
HABER VE FOTO: Seyit SÜREN

70 cm’lik Turna balığı yakaladı

Lüleburgaz'da amatör balıkçılık yapan bir kişi, olta ile 70 santim uzunluğunda Turna balığı yakaladı.Amatör balıkçı İlhan Ata yaptığı açıklamada 70 santim uzunluğundaki turna balığını Kırklareli'nde Şeytandere de yakaladığını söyledi.İlhan Tuna yakaladığı 6 kilo ağırlığındaki Turna balığını dükkânının önünde kasa içerisine koyarak 50 TL'den satışa çıkardı.70 santim uzunluğunda ve 6 kilo ağırlığındaki Turna balığını gören vatandaşlar, uzun süre bu balığa bakarak İlhan Ata'dan balığın yakalanışı ile ilgili bilgiler alarak hatıra fotoğrafı çektirdiler
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİ; 1İNCİ GÖREVİMİZ ÜYELERİMİZİN MENFAATLERİNİ KORUMAKTIR


2010 Yılında Çorlu TSO Oda Faaliyet Belgesi Ücreti : 1 TL
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri’nin faaliyette olduklarını ispat etmek amacıyla ilgili mercilere sunmak üzere Odadan aldıkları, ‘Oda Faaliyet Belgesi’ belge ücreti, Ocak 2010 itibariyle; 1 TL olarak tespit edildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; ‘Üye ziyaretlerimiz, Üye Memnuniyet Anketlerimiz ve Üyelerimizin sözlü talepleri çerçevesinde tekrar değerlendirdiğimiz Üyelerimizin odamızdan en fazla talep ettikleri belge olan ‘Faaliyet Belgesi’ ücretini, 1 TL olarak belirledik. 2010 yılında, ‘Oda Faaliyet Belgesi’ ücreti olarak tüm üyelerimizden 1 TL alınacaktır’ dedi.
Birinci görevlerinin Üye menfaatlerini korumak ve gözetmek olduğunu belirten Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; 2009 yılını küresel kriz kapsamında savaşarak geçirmiş üyelerimize bir nebze dahi katkımız olacaksa bizler bunun için hazırız. Her zaman üyelerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. 2010 yılının tüm üyelerimize ve halkımıza bol kazançlar getirmesini diliyorum’ dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Arıcılar memnun

Sepet Kovanların destekleme kapsamına alınması, Kırklarelili arıcıları memnun etti.
Fırat ÇALIŞKAN
Hürfikir Gazetesi / Lüleburgaz
Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği gereği, Türkiye genelinde aralarında ilimizin de bulunduğu ve sadece dört ilde geleneksel olarak (sepet kovan) eski tip arı kolonisi ile geçimini sağlayan üreticilerin destekleme kapsamına alınması ilimiz arıcıları tarafından memnuniyetle karşılanmıştır" denildi.
"Geçmişi 1000 yılı bulan geleneksel arıcılığın çok az masraf ile yapılması, özellikle orman köylüsünün sepet kovan ile bal üreticiliği yapmaları ekonomilerine önemli katkıda bulunmaktadır. Bölgemizde Geleneksel Sepet kovan ile yetiştirilen arılardaki ölüm oranı modern kovanlara göre çok düşüktür. Yüksek verimli ve değişik iklim koşularına uyum sağlaması nedeniyle bölge üreticisi yöresel arı sepeti ile arıcılık yaparak aynı zamanda Bölgeye has Kırklareli Arısının korunmasını sağlamıştır. Geleneksel arıcılık genetik bozulmayı önlemektedir. Bunun yanı sıra, arıların sepetlerdeki bal peteklerini her yıl kendileri yaptığından organik ham balmumu ihtiyacının karşılanması ve önümüzdeki yıllar suni peteklerdeki ilaç kalıntısından doğabilecek arı gelişimindeki dengesizlikler açısından yerli genotiplerin korunması önem kazanmıştır" denilen açıklama, şu şekilde sürdü: "Bölgemizin Yıldız dağları eteklerinde yerli arıcılığın yapıldığı ve Bakanlığımızın Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliğine istinaden İlimizin de içinde bulunduğu yerli arıcılığın desteklenmesi arı genotiplerimizin korunmasına olumlu katkıda bulunmuştur. Ayrıca Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından İl Tarım Müdürlüğümüz kanlıyla Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünden "Kırklareli Arı Ekotipi" nin tescil edilmesi ve ulusal gen kaynaklarımızdan olan Apis Mellifera Carnica'nın alt türü olan "Kırklareli Arı Ekotipi" nin korunması amacıyla Koruma Bölgesi oluşturulması için talepte bulunulmuştur

İLÇE BAŞKANI YAPRAKÇI, “MHP, OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİME HAZIR” DEDİ.


Haber: Metin KARAKUŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Babaeski İlçe Başkanlığı’nda, Belde Teşkilatları ile birlikte yapılan toplantı sonucunda, Başkan Alper Yaprakçı, “Hükümetin olası bir erken genel seçim kararı alması sonucunda, partisinin hazır olduğunu” belirtti.
MHP Parti binasında yapılan toplantıda, bir araya gelen MHP İlçe ve Belde Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri geride kalan 2009 yılının genel bir değerlendirmesi ve muhtemelen yapılacak olan genel seçim çalışmalarının bir an önce başlaması kararını aldı.
MHP İlçe Yönetimi ayrıca, geçtiğimiz günlerde Edirne’de meydana gelen olayları da kınayarak, MHP mensuplarını ve tüm vatandaşları tahriklere kapılmadan ve bu konuda sağduyulu olmaya davet etti.
İlçe Başkanı Alper Yaprakçı, toplantı da partililere yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
“Ülke genelinde yapılmak istenilenlerin ne olduğunu MHP olarak biliyoruz. MHP’yi Sokak terörünün içine çekmek MHP’yi, kavgacı ve geçimsiz göstermektir. Bizler bu tuzağı görüyoruz, kesinlikle sağduyulu olup bu tuzağa düşmeyeceğiz. Ülkü şuuru gelişmiş aklıselim partililerimizin hiç kimseye vatan ve millet sevgisini ispat etmeye ihtiyacı yoktur. Elbette vatanına milletine sahiplenme hiç güdüsü ile bezenmiş Ülkücüler, iktidarın içinde bulunduğu gafletin farkında. Bu sebepten dolayı kaygıları var. Bir şeyler yapma ihtiyacı hissediyorlar. Halkımızdan bizleri anlamasını ve sahiplenmesini istiyoruz. AK Parti Hükümeti açılım adını verdiği pakette, içinde bulunduğu gafleti şu soru ile açıklamasını da istiyoruz? Sekiz yıla yakın bir süredir Ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı bugüne kadar ki yönetimlerinde Güney Doğu Bölgemizde yaşayan Kürt kardeşlerimizi diktatörlükle mi yönettiler de şimdi demokrasi adı altında açılım yapacaklar. Bölge halkının, diğer bölge halklarımızdan eksik olan hakkı nedir? Okula mı alınmadılar! Hastanelerde mi tedavi edilmediler! Kamu Kurum ve Kuruluşlarda farklı bir davranış mı gördüler de! Özel hak dağıtma gereği doğdu. Bu sorumuza cevap istiyoruz? MHP ayrıştırma değil, kaynaşma, kavga değil, kardeşlik şuuru ile Ülkeyi yönetmeye taliptir. Milletimiz bize tek başına yönetim gücü sağlar ise Allahın izniyle bu görevi layığı ile yapacağımızdan hiç kimsenin kaygısı olmasın.”
Yapılan toplantıya; MHP İlçe Başkanı Alper Yaprakçı, MHP İlçe Başkan Yardımcıları, Metin Eler, Hakan Ekici, İlçe Sekreteri Fedakâr Yıldırım, Teşkilatlardan Sorumlu Birol Turan, Muhasip Esin Tural, MHP Alpullu Belde Başkan Vekili Mehmet Ali Ağdaş, Alpullu Belediye Meclis Üyesi İsa Ağdaş, MHP Büyükmandıra Belde Başkanı Sunay Karakoç, MHP Karahalil Belde Başkanı İsa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Çorlu Belediyesi Yeni Servis Aracı Aldı

Çorlu Belediyesi’nin, Devlet Malzeme Ofisi’nden satın aldığı minibüs, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından teslim alındı. Günümüz teknolojisine sahip her türlü teknik donanıma sahip olan minibüs Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görevli personelin çalışma alanlarına taşınmasında kullanılacak.
Yeni minibüsün hizmete girmesinin ardından açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun, “Yeni alınan araç müdürlüğümüz bünyesinde personel taşımacılığında kullanılacak. Çorlu’da çok geniş bir alanda çalışma yürüttüğümüz için yeni bir servis aracına ihtiyaç duyduk. Yeni minibüs sayesinde personelimizin ulaşımı daha hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanacaktır. Özellikle kamyon ve kamyonet gibi yük araçlarında personel taşınması söz konusu olmayacak. Çorlu’nun park ve bahçelerini yeşillendirip düzenlerken personelimizin de can güvenliğine önem veriyoruz,” diye konuştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

İSTANBUL TARİHİ VE KÜLTÜREL GEZİ.

İstanbu’lun Tarihi ve Kültürel Özellikleriyle Ülkemizin Gurur Kaynağı “2010 Avrupa Kültür Başkenti”gezisi Kırklareli İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince,25-26-27 Aralık tarihlerinde Yapılmıştır.

Çırak Bayırında Yeni Yol Butonları



Çorlu Belediyesi, Sağlık Mahallesi yolu üzerinde bulunan Çırak Bayırına yol butonları yerleştirdi.
Sürücülerin geceleyin yol kenarlarını daha iyi ayırt etmelerini sağlayan yol butonları Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Çırak Bayırında asfalt zemine monte edildi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, “Yol butonları geceleyin parladığı için yol kenarları çok net ayırt edebiliyor. Yapılan bu çalışmayla Sağlık Mahallesi’ndeki kaza risklerini azaltmayı hedefliyoruz. Çorlu’da ihtiyaç duyulan başka bölgelerde de yol butonları yapacağız,” diye konuştu.
Yol butonlarının asfalt üzerine monte edilmesinin ardından yoldan geçmekte olan sürücüler yapılan çalışmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Aynı yolda sürücülerin görüş alanını daraltan reklâm panoları zabıta ekipleri tarafından sökülmüştü.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...