***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Temmuz 2009 Perşembe

Aşk engel tanımadı


Ziraat Bankası Lüleburgaz Şubesi önündeki arabasıyla ekmek parasını kazanan fiziksel engelli Hakan Oktaşlı (35) hayatını Rabia Balcı (23) ile birleştirdi.Lüleburgaz Nüfus Müdürlüğü’nde kıyılan nikaha Hakan Oktaşlı’nın babası Abbas, anne Masuman Oktaşlı ile ablası Sakine Erdoğan katıldı.Hakan Oktaşlı’nın her gün yanında olan arkadaşı Gürsel İleri de arkadaşının en mutlu gününde yanında yerini aldı.Rabia ile 3 yıldan beri görüştüklerini belirten Hakan Oktaşlı, “O da benim gibi fiziksel engelli. 3 yıl sonra hayatımızı birleştirdik. Bunun için mutluyum. Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum” dedi.Hakan Oktaşlı’nın nikahını Lüleburgaz İlçe Nüfus Müdürü Hikmet Tosun kıydı

HABER VE FOTO:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Yağmurda açılan çukur kapatılmayı bekliyor


Çorlu’da yağmurdan oluşan çukurun dört gündür kapatılmaması mahalle esnafı ve halkın tepkisine yol açtı.
Çorlu Cemaliye Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle kendiliğinden bir çukur oluştu.
Oluşan çukurun, aradan dört gün geçmemesine rağmen kapatılmaması mahalle esnafının tepkisine neden oldu.
Mahalle sakinleri, “yağan şiddetli yağmurda logar kapağının olduğu yerde büyük bir çukur açıldı.
Çukur araçlar ve halkımız için büyük tehlike oluşturuyor”dediler.
Yetkililerinin bu çukuru bir an önce kapatacağını umuyoruz.

HABER VE FOTO: Samet AKSOY

Çorluya Yakışmayan Görüntü!


Çorlu Çerkezköy yolu üzerinde bulunan ve adeta mekansızların mekanı haline gelen ve eskiden Uncular Un Fabrikasının bulunduğu bina çevreye tehlike saçmaya devam ediyor.

1990 yıllarda Avrupada glikoz üretiminde birinci sıraya kadar yükselen ve yine Çorlunun en eski kuruluşlarından olan ve çeşitli nedenlerden dolayı içi boşaltılan Uncular un fabrikası, adeta mekansızların mekanı haline gelirken, Çerkezköy yolu girişinde olması nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bu binanın yıkılmasını isteyen vatandaşlar;Yıkılmış durumda ki fabrika çevreye tehlike saçıyor. Evsizlerin mekanı olmaya devam ediyor. Yıkılmaya yüz tutan binanın yıllardan bu yana neden yıkılmadığını merak ediyoruz. Çorluya bu yakışıyor mu? diye konuştular.
Çorlu Çerkezköy yolu üzerinde geniş bir arazi üzerinde bulunan yıkık haldeki fabrika, içinin boşaltılmasının ardından adeta hayalet binayı andırır durumda bulunuyor. Yıkık haldeki binanın geceleri, şüpheli şahıslar tarafından kullanıldığını belirten çevre sakinleri, hava karardıktan sonra içeride ne olup bittiğinden şüphe ettiklerini söylediler.
Yurt dışından gelerek Çerkezköy gişelerden çıkan ve Çorlu’ya gelmek isteyen yabancıların şehrin girişinde bu görüntüyle karşılaşması yakışıksız bir durum olarak nitelendiriliyor. Otoyol güzergahından gelerek Çorlu;ya bu istikametten giriş yapanlara kötü bir görünüm sergileyen, adete harabeyi andıran ve mekansızların mekanı haline gelen binanın çevresinde bir okulun da bulunması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

HABER VE FOTO: Levent Silistre

KENT KONSEYİ TOPLANTISI YAPILDI




Keşan Kent Konseyi toplantısı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
26 Haziran Cuma günü yapılması gereken toplantı, üyelerin 2/3’ünün katılımın sağlanamaması nedeniyle 8 temmuz Çarşamba gününe ertelenmişti.
Toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş, daire amirleri ve Kent Konseyi doğal üyeleri katıldı.
Divan Başkanlığını Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın yaptığı toplantıda Kent Konseyi Başkanı ile Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.
Yapılan seçim sonucunda Keşan Kent Konseyi başkanlığına Mustafa Kemal Paşa Muhtarı Bayram Ali Kalfalar seçilirken, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliklerine de, Selma Sucuka, Erol Orta, Sadi Kuru, Hüseyin Çakmak, Nedim İşlek ve Özcan Yavaş seçildi.
Yedek üyeliklere de, Raif Perçin, Eyyup Kavazlar, Vedat Koyuncu, Kemal Sözmez, Hüseyin Temel ve Ayvaz Yalaza seçildi.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLU TSO BAŞKANI VE TOBB TİCARET VE SANAYİ ODALARI KONSEY BAŞKAN YARDIMCISI ÖZLEM YEMİŞÇİTOBB KONSEYLER MÜŞTEREK TOPLANTISINA KATILDI




Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ , 07 Temmuz 2009 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi 2009-2013 toplantısına ve 08 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen TOBB Konseyler Müşterek Toplantısı’na katıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU evsahipliğinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, gerçekleştirilen TOBB Konseyler Müşterek Toplantısı’na; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN, Devlet Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, Devlet Bakanı Cevdet YILMAZ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi EKER; Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Nafi GÜRAL, Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ ve Üyelerinin yanı sıra diğer Konseylerin Başkan ve üyeleri katıldılar.

TOBB Konseyler Müşterek Toplantısı hakkında açıklama da bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; ‘Birliğimiz Konseyleri Müşterek Toplantısı öncesi 07 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi 2009-2013 toplantısında; bölgelerimizin ve kentlerimizin talep, sorun ve çözüm önerilerimizi içeren dosyalarımızı görüştük. Akabinde; 08 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen Konseyler Müşterek Toplantısı’nda, ‘Üyelerimin şahsıma ve Odamıza ilettikleri, sektörel sorun ve tüm istekleri ile Odamız projelerini’; ilgili Bakanlarımıza ve Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na iletme fırsatı buldum’ dedi.

Bugün Üretimi Destek Günüdür
TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, TOBB Konseyler Müşterek Toplantısında üretim teşviklerinin önemi, istihdam kapasitesi ve küresel kriz hususlarına değindiği konuşmasında; ‘Yatırım teşviki elbette uzun vadede önemlidir. Ancak bugün için asıl ihtiyaç olan, Üretim’in teşvik edilmesidir. Sanayi sektörlerindeki üretim düzeyi, 3 yıl öncesi seviyelere gerilemişken, mevcut üretim kapasitesinin ancak yüzde 70’i kullanılırken, öncelik ilave yatırım değil, mevcut üretim kapasitesinin korunmasıdır. Ülkemizde yaşanan bu daralan üretim ve tüketim problemini çözmeden, yeni yatırımların üzerine konuşmanın fazla bir anlamı yoktur. Üstelik dış piyasaların daraldığı ve bu daralmanın devam ettiği bir ortamda, daha fazla üretip nereye satacağız. Dolayısıyla yeni yatırım teşvik sistemi, uzun vadeli bir bakış açısıyla doğru yolda atılmış adımdır. Ama bugün yaşanan sıkıntılara merhem değildir. O halde, öncelik üretimin teşviki yoluyla, mevcut kapasitesinin işler hale getirilmesi olmalıdır. Ekonomide yaşanan diğer önemli sorun, şirketlerimizin fon akışlarında ortaya çıkan dengesizliktir. Bir diğer önemli konu, istihdam kapasitesinin korunmasıdır. Küresel krizin çıkmasını takip eden 6 ayda, işsiz sayısı 1,2 milyon artmış, sigortalı çalışan sayısıysa 753 bin kişi azalmıştır. 6,3 milyon kişi çalışmaya hazır ama iş yok. Tarım dışında her üç gençten biri işsiz. Böyle bir toplum geleceğe ümitle bakabilir mi? Geleceğe ümitle bakamayan bir toplumsa hem bugününü, hem geleceğini kaybeder. Elbette bu noktada Hükümetimizin, istihdam yüklerini azaltan adımlarını takdir ettiğimizi de vurgulamamız gerekiyor. Bundan sonra istihdam sorununu hafifletmek için, şirketlerimizin üretimlerini yeniden artırmalıyız. Dış pazarlardaki imkânların kısıtlı olduğu, yeni pazarlarınsa en büyük ihracat pazarlarımızdaki daralmayı telafi edemeyeceği bir ortamda, geniş iç pazarımız kısa vadede bir çıkış yoludur. Her ithalatçı firmanın elini kolunu sallayarak iç pazarımıza girmesi, ülkemize kalıcı hiçbir katkı bırakmadan, iç pazarımızdan faydalanmasına müsaade edilmemelidir. Kamu maliyesi, ekonomide istikrarı belirler. Ekonomideki istikrar, piyasadaki güveni belirler. Piyasadaki güvense, üretim ve tüketim davranışlarını belirler. Bunların olmadığı bir ortamdaysa, sadece kamu harcamalarını artırarak, ne büyüme, ne istihdam sağlanır. Sonuç olarak, bugün üretimi destek günüdür. Düşen kapasiteleri artırma, azalan istihdamı yerine koyma günüdür. Mevcut üretime ve işletmelere destek olma günüdür. Bunu başarmak içinse, yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu da üretimi teşviktir.” dedi.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ATALAY ile AKBULUT UNAKITAN’ı ziyaret ettiler


Geçtiğimiz Pazar günü Edirne iline bağlı Uzunköprü AK Parti İlçe Başkanı Şadan ATALAY ile İl Genel Meclis üyesi eski maliye bakanı, Kemal UNAKITAN’ı ziyaret ettiler. Ziyaretten memnun olduğu gözlenen UNAKITAN’a ATALAY ve AKBULUT bölgemizdeki çalışmaların son durumlarını anlattılar. ATALAY ve AKBULUT gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Eski Maliye Bakanımız bizlere ufakta olsa kırgın olduğunu dile getirdi. Neden olarak ta Uzunköprü’nün Maliye Bakanı olduğu dönemde kendisini iyi kullanamadığını, proje üretemediğini, iktidarın gücünü elinin tersiyle ittiğini söyledi. “Edirne halkı Maliye bakanının Edirneli olmasının önemini bir türlü algılayamadı, bu fırsatı iyi değerlendirmedi” dedi. Bizde kendisine bu hatamızı telafi etmek için Önümüzdeki seçimlerde kendisini Edirne Millet Vekili olarak görmek istediğimizi vurguladık. O da hayırlısı olur inşallah diyerek. Hele bir o günler gelsin dedi. Kemal abimizin sağlığı gerçekten iyi, biraz dinleniyor. Uzunköprü olarak neticede Kemal abiden çok güzel mesajlarla ayrıldık. Diğer taraftan son dönemde bölgemizde başlatılan çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Ancak bazı yazılı basın organlarında Çakmak Barajımızın ödenek sıkıntısı olduğu şeklinde haberler yer aldı. Ankara'da yaptığımız görüşmelerde ödenek konusunda sıkıntısı olmadığı bilgisini aldık. Halkımız rahat olsun, Meriç suyunu Ergeneye akıtacak olan İletim Kanalı, Yeni Köprümüzün yapımı, Keşan-Edirne arası Duble yolu, Uzunköprü Meriç yol düzenlemesi çalışmaları vs. kademe kademe bitirilmek suretiyle tamamlanacak. Bizim sözümüz sözdür. Durmak yok, yola devam” dediler.
KAYNAK.UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Asıl borcu ödeyenin gecikme zamları silinecek


Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinde kurulu bulunan Pazarcılar Sebzeciler Bakkal ve Seyyar Esnaflar Odası Başkanı Ali İhsan LAÇİNER, yeni uygulanacak olan kayıt ücreti ve yıllık aidatlar ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. LAÇİNER, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun 30.06.2009 tarih ve 134 sayılı Yazısı ile 17.05.2009 tarih ve 27231 ayılı Resmi Gazete de yayınlanan ve 01.07.2009 tarihi itibari ile Esnaf ve sanatkârların ödeyecekleri kayıt ücreti ve yıllık aidatlar belirlendiğini belirtti. İlçelerin gelişmişlik durumuna göre Kanunda belirtilen ücret sınırları, sabit dükkânı bulunan esnaf ve sanatkârlardan 104,00 TL, milli piyango seyyar bayii, seyyar satıcı ve pazarcı gibi mesleklerde ülke genelinde 69.00 TL olarak geçerli olacaktır. Ayrıca 28 Şubat 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan kanuna göre odalara yıllık aidat borcu bulunan esnaf ve sanatkârların 28 Ağustos 2009 tarihine kadar asıl aidat borçlarını ödemeleri halinde bu borçlara ait gecikme zamları silinecektir. Esnaf arkadaşlarımızın bu imkândan yararlanmaları menfaatinedir.

KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Buğdayları Çalan Oğlu Çıktı


Jandarma, babasıyla yıllardır küs olduğu öğrenilen E. Bozdoğan'ı arıyor Edirne'de şaşkınlığa neden olan hırsızlık olayının ardından başlatılan soruşturma neticesinde, tarladaki buğdayları çalan kişinin, tarla sahibinin oğlu olduğu ortaya çıktı. Jandarma, babasıyla yıllardır küs olduğu öğrenilen E. Bozdoğan'ı arıyor.
Edirne'nin Büyükdöllük Köyü'nde oturan Enver Bozdoğan'ın Fırınlar sırtı mevkiindeki 80 dönümlük tarlasında bulunan ekinler gece çalınmış, büyük şaşkınlık yaşayan çiftçi, en az 20 bin lira zararı olduğunu söylemişti.
40 ton ekinin çalındığını belirten Bozdoğan'ın şikâyeti üzerine jandarma tarafından yapılan soruşturma neticesinde, ürünleri çiftçinin yıllardır küs olduğu öz oğlunun çaldığı belirlendi. Güvenlik güçleri, babasının şikâyetçi olduğu ve tarlayı biçtirdikten sonra ortadan kaybolduğu belirtilen E. Bozdoğan'ı arıyor

KAYNAK:www.habercorlu.com

Başkan af diledi


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan hafta sonu yağan şiddetli yağmur sonucu evleri ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşlardan af dileyerek, Önümüzde ki yıl böyle sorun yaşanmayacak dedi
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan hafta sonu yağan şiddetli yağmur sonucu evleri ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşlardan af dileyerekÖnümüzde ki yıl böyle sorun yaşanmayacak dedi.
Çorluda yarım saatte yağan yağmur sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su basarken yetersiz alt yapı yüzünden araçlar yollarda mahsur kaldı. Çorluda her yağmurdan sonra aynı manzara yaşanırken yerel yönetimler bu sorunlar konusunda çaresiz kaldı.
Yaşanan su baskınları nedeniyle açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumartesi ve Pazar günleri Çorluda muazzam bir yağmur yağdı. Bu yağmur sonucunda Çorlunun bazı bölgelerinde alt yapı eksikliğinden dolayı vatandaşın haklı olarak şikâyetleri oldu. Her ne kadar biz yetişmeye kalksak ta bu şikâyetler günü birlik çözümlerle giderilemeyecek şikâyetler. Muhakkak oralara alt yapı yapmamız gerekiyor. Bu sorunlarla ilgili 12 yerde alt yapı ile ilgili ihale yapıldı. Bu ihaleler önümüzdeki hafta tamamlanacak. Alt yapı bittiğinde yağmur taşkını ile ilgi bir daha şikâyet gelmeyecek. Fakat yaşanan sorunlardan dolayı vatandaşlarımdan özür diliyorum. Önümüzde ki yıl böyle sorun yaşamayacaklar dedi.
ASFALT ŞANTİYESİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK
Maalesef Çorlu Belediyesinin her konuda büyük olabilmesi için özellikle iş makinelerinin çok olması gerektiğine değinen Başkan Baysan,İş makinelerimizi Devlet Malzeme Ofisinden aldık. Gelmelerini bekliyoruz. Aldığımız araçlar 3 kamyon, 1 cenaze aracı ve 5 özelliği olan iş makinesi. Önümüzde ki hafta sonuna doğruda asfalt şantiyesi hizmete girecek. Ve vatandaşlarımızın yolla olan şikâyetleri de hızla giderilecek. Bir yerde bir başarı olabilmesi için orada çalışanların bilgi düzeyinin en üst derecede olması gerekmektedir diye konuştu.
STRATEJİK PLANIMIZI KENDİMİZ YAPTIK
Baysan, Biz geldiğimiz günden bu yana personelimizi bilgilendirme konusunda büyük çabalar sarf ediyoruz. Devamlı eğitimden geçiriyoruz. 5 yıl sonra ilk defa personelin stratejik planını kendimiz hazırlıyoruz. Daha önce 5 senelik plan ihale yolu ile gerçekleştirilmiş. Yılsonunda da performans ölçümü yapılacak. Ben personelimizin gözünde bir ışığın olduğuna inanıyorum. Vatandaşların bize olan güvenlerinin devam ettiğini ve devam edeceğe inanıyorum. Ben belirli günlerde sabahtan öğlene kadar eski belediye binasında ki yerimdeyim. He sabah öğlene kadar yaklaşık 100 vatandaşımız belediyemize iş için müracaat etmekte. Ve Çorluda muazzam bir işsizlik sorunu var ve büyüyerek devam etmektedir. Maalesef tarımda ki yanlış politikalar nedeniyle tarım sektöründe de büyük bir kriz yaşanmaktadır dedi.
KAYNAK:www.habercorlu.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...