***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

9 Temmuz 2009 Perşembe

Çorluya Yakışmayan Görüntü!


Çorlu Çerkezköy yolu üzerinde bulunan ve adeta mekansızların mekanı haline gelen ve eskiden Uncular Un Fabrikasının bulunduğu bina çevreye tehlike saçmaya devam ediyor.

1990 yıllarda Avrupada glikoz üretiminde birinci sıraya kadar yükselen ve yine Çorlunun en eski kuruluşlarından olan ve çeşitli nedenlerden dolayı içi boşaltılan Uncular un fabrikası, adeta mekansızların mekanı haline gelirken, Çerkezköy yolu girişinde olması nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bu binanın yıkılmasını isteyen vatandaşlar;Yıkılmış durumda ki fabrika çevreye tehlike saçıyor. Evsizlerin mekanı olmaya devam ediyor. Yıkılmaya yüz tutan binanın yıllardan bu yana neden yıkılmadığını merak ediyoruz. Çorluya bu yakışıyor mu? diye konuştular.
Çorlu Çerkezköy yolu üzerinde geniş bir arazi üzerinde bulunan yıkık haldeki fabrika, içinin boşaltılmasının ardından adeta hayalet binayı andırır durumda bulunuyor. Yıkık haldeki binanın geceleri, şüpheli şahıslar tarafından kullanıldığını belirten çevre sakinleri, hava karardıktan sonra içeride ne olup bittiğinden şüphe ettiklerini söylediler.
Yurt dışından gelerek Çerkezköy gişelerden çıkan ve Çorlu’ya gelmek isteyen yabancıların şehrin girişinde bu görüntüyle karşılaşması yakışıksız bir durum olarak nitelendiriliyor. Otoyol güzergahından gelerek Çorlu;ya bu istikametten giriş yapanlara kötü bir görünüm sergileyen, adete harabeyi andıran ve mekansızların mekanı haline gelen binanın çevresinde bir okulun da bulunması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

HABER VE FOTO: Levent Silistre

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...