***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Mart 2010 Çarşamba

EDİRNE MİLLETVEKİLİ PAÇARIZ IN SORU ÖNERGESİNE YANIT GELDİ.Edirne’de ciddi hasar yok

Son yağışlardan etkilenen ve bazı bölgeleri sular altında kalan Edirne’de Çevre Bakanının cevabına göre ciddi hasar yokKonu ile ilgili olarak Çevre Bakanlığına soru önergesi veren Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ’a verilen cevapta “Edirne’de ciddi bir hasar yoktur, O alanlar zaten taşkın alanı içindeki alanlardır” denildi. Konu ile ilgili olarak, Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ, Çevre ve Orman Bakanının sel baskınları ile ilgili Soru önergesine verdiği cevabı yeterli bulmadığını belirterek, verilen cevabın AKP’nin Edirne’ye bakış açısını ve Edirne’ye verdiği değeri ortaya koyduğunu belirten PACARIZ açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. “AKP İktidarı döneminde Edirne’ de yaşanan sel felaketleri o kadar sıradan bir olay haline geldi ki, taşkınlar sonrasında Çevre ve Orman Bakanı ‘Edirne’de ciddi bir hasar yoktur’, ‘O alanlar zaten taşkın alanı içindeki alanlardır’ diyebilmektedir. Bu açıklamalar kabul edilebilir değildir. Sadece taşkına maruz kalan alanları gözlerinizin önüne getirerek Çevre ve Orman Bakanının doğru mu yanlış mı söylediğini düşünsünler. Çevre ve Orman Bakanının açıklamaları, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali aynen bunu göstermektedir. Konunun değerlendirmesini değerli hemşerilerimin takdirlerine bırakıyorum.”Edirne Milletvekili Bilgin PAÇARIZ’ın soru önergesine Çevre ve Orman Bakanının vermiş olduğu cevap metni aşağıdadır: Soru 1 : Edirne ilimizde düşünülen Su akacağı Barajı yatırım programına ne zaman alınacaktır? Bu konuda bir tarih verebilir misiniz?Soru 2 : Bu baraj ile ilgili hangi aşamadayız?Soru 3 : Bu konuda bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Taşkınlar ne zaman rutin olmaktan çıkacaktır?Cevap 1, 2, 3 : Bahse konu Tunca (Su akacağı) Barajı Türkiye ile Bulgaristan arasında ortak yapılacak bir tesis olup, bu kapsamda; Tunca (Su akacağı) Barajı ve HES ile alakalı ön fizibilite raporu hazırlanmıştır. Barajın yapımı konusunda Bulgaristan Hükümeti ile mutabakat sağlanması halinde, proje yapım çalışmalarına geçilebilecektir.Ayrıca, Tunca sulamasının planlama kademesindeki çalışmaları tamamlanmış, proje yapım çalışmaları devam etmektedir. Tunca Barajının yapılması durumunda Tunca nehrinden kaynaklanan taşkınlar büyük ölçüde önlenmiş olacaktır.
KAYNAK.EDİRNEDEN HABERLER


Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti bir ilki gerçekleştirdi

Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Tekirdağ'da meslektaşların bir araya gelmesi ve birlik beraberlik adına ilk ciddi adımı attı. Turizm Otelcilik Okulu Balo salonunda gerçekleşen geceye Vali Zübeyir Kemelek'in yanı sıra bürokrasi ve siyasetin önde gelen isimleri katıldı. Geceye ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş da katıldı.
Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Tekirdağ'da ilk kez ciddi bir adım atarak, düzenlediği gecede iş dünyası, siyaset ve bürokrasiyi bir araya getirdi. İl ve ilçelerden gazetecilerin de katıldığı gece samimi bir havada geçerken, geceye renk veren sanatçı Burcu ise kulakların pasını sildi.
Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti, düzenlediği gecede aynı zamanda mesleğe yıllardır emek vermiş meslektaşlarını birer plaketle onurlandırırken, başarılı genç gazetecileri de unutmadı. Cemiyet Başkanı Özkan Dikmen, bunlarla birlikte görev şehitleri Naim Örü, Attila Ardalı ve Ali Yörük'ü de unutmadıklarını ifade ederek onların anısına da birer plaket verdiklerini ifade etti.
Gecenin bir 'imece' usulü ile hazırlandığına dikkat çeken Başkan Dikmen, "Tekirdağ'da bugüne kadar birlik beraberlik söylemleri yapanların bu söylemlerinin ne kadar havada kaldığını ve ciddi olmadığını bir kez daha gördük.
Birlik beraberlik adına ciddi olanlar ise gecede bizlerle birlikteydi. Yapılacak etkinlikler ve aldığımız tavırla kentte basın mensupları biraz daha güçlenecek ve Tekirdağ'ın gelişimi için daha çok belirleyici unsur olacaktır.
Bu gecemizde bizi yalnız bırakmayan başka Sayın Valimiz Zübeyir Kemelek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkan yardımcısı Lütfü Karakaş olmak üzere, milletvekillerimiz, komutanlarımız, siyasilerimiz, iş adamlarımız, meslektaşlarımızın tümüne teşekkür ediyorum" dedi.
Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özkan Dikmen, önemli projeleri bundan böyle daha ciddiye alacak bir yönetimin olduğuna dikkat çekerek, gazetecilik yapan herkesin Tekirdağ Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında toplanması gerektiğini vurguladı.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Krizde 50 işçi alan işyerinde bedava konser Sanatçı Yavuz Bingölden örnek hareket

Türkülerin usta yorumcusu, dizi oyuncusu Yavuz Bingöl örnek bir sosyal projeye imza atıyor. Proje neydi? “Bu krizde 50 kişiyi işe alan patronun fabrikasında işçilere bedava konser vereceğim” sözünü yerine getirmeye devam ediyor.
Eskişehir’den sonra Çorlu Deri OSB’de faaliyet gösteren, Toprak Deri-Kürk Tekstil işletmeleri 45 işçi daha alarak, işçi sayısını 70’e çıkarmıştı. Bu nedenle sözünü tutan Halk Türküleri sanatçısı Yavuz Bingöl Çorlu’ya gelerek bu işletmede işçilerin yemekhanesinde sazı ile konser verdi. İşçilerle sohbet etti.
İşçiler bir anda karşılarında sazı ile ünlü sanatçıyı görünce bir an kısa bir şaşkınlık geçirseler de sanatçıya alkış yaparak sevgi gösterisinde bulundular.
Sanatçı Çorlu ziyaret ve konser öncesi, Hasan,Özdemir ve Cem Toprak kardeşlerle görüşerek, istihdamı arttırmalarından dolayı kendilerine sanatçı Yavuz Bingöl teşekkür etti. Toprak kardeşler,” Biz şu anda 70 işçi sayımızı kademeli olarak 150 rakkamına çıkarmayı planlıyoruz” dediler.
SANATI YAVUZ BİNGÖL,” ÜLKEDE SANATÇILARDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR”
Konser öncesi Çorlu’lu yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen sanatçı Yavuz Bingöl,” Biz sanatçılar duygularımızla hareket ederiz.ben böyle istihdamı arttıran ve az bu krizde işletmelerine 5O işçi alabilen sanayi kuruluşlarına giderek,işçi yemekhanelerin de sazımla konser veriyorum. Ben böyle bir karara nasıl vardım ?
‘Bu bir baba’nın yaşadığı dramdır. Düşünün bir baba evdeki eşine ve çocuklarına belli etmeden. İşten çıkarıldığı halde sabah aynen işe gider gibi evden çıkıyor. Akşamda işten döner gibi evine gidiyor. (İşsiz ve çaresiz) Bir Anne’de bir işyerinde iş bulmuş çalışıyor.
Ama evinde çocukları için yeterli yemek ve ekmek yok.O anne’de işyerinde çıkan yemeği yemeyip çocuklarına akşam getiriyor.’ Sanatçı Bingöl ,”Beni bu durum çok üzdü ve etkiledi. Ne yapabilirimle yola çıktım ve şimdi krize rağmen işçi alımı yapan istihdamı arttıran işyerleri beni davet ettiğim zaman programıma göre oraya gidiyor. İşyerlerinin yemekhanesinde ücretsiz konser veriyorum.” Dedi.
“ ÖNÜMÜZDEKİ MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE,YOKSULLUK ve İŞSİZLİK SEÇİMİ ETKİLEYECEK
“Basın mensupları ile dobra dobra konuşan sanatçı Yavuz Bingöl başbakanın sanatçılarla yaptığı toplantıya gittiniz mi ? sorusu üzerine evet gittim dedi.
Başbakan açılımın desteklenmesi için sanatçılardan yardım talep etti.Bu arada kriz olayını değerlendirirken,’tabii ülkemizde etkilendi’ dedi. Açılım tamam anladık. Ama bir gerçek var.Ülkemizde insanımız zordadır.
Aş ve iş peşinde koşuluyor.O nedenle işsiz ve aç kalan insan için Ergenekon gibi haberler öncelikte yer almıyor. Toplum sorunları show’larla çözülmez. Gerçek çözüm yolları bulunmalıdır. Demokratik taleplere öncelik verilmelidir. Tekel işçisi, Eczaneler, itfaiyeciler, toplumda sıkıntılar var. Sıkıntılar demokrasi ile çözülür. Bu yasal örgütlenme ile olur. Çünkü örgütlü toplum hakkını daha rahat arayabilir.
HABER:Erdal ÖZCAN

Fare Zehiri içerek hayatına son verdi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe beldesinde, uzun zamandır eşinden ayrı yaşayan şahıs fare zehiri içerek intihar etti. Girne Mahallesi'nde meydana gelen olayda, O. M nin (27) işe gitmemesi üzerine şüphelenen iş arkadaşları durumu jandarmaya bildirdi. Eve giren ekipler O.M 'in cansız bedeniyle karşılaştı. Fare zehiri içerek intihar ettiği belirlenen O. M "Sen kendini bile düşünmüyorsun, beni nasıl düşüneceksin?" yazılı not bıraktığı tespit edildi.
O M nin eşi, 2 çocuğuyla beraber İstanbul da yaşadığı öğrenildi.
Cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra kesin sonuç için ceset Adli Tıp Kurumu'na gönderildi
HABER:TARIK YIS

Milletvekili Nalcı'ya dokunulmazlık şoku

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı aleyhine hazırlanan dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na dosya sunuldu. Nalcı'nın dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiği dokunulmazlık dosyası TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 14 yeni dokunulmazlık dosyası sunulurken, bu dokunulmazlık dosyalarından birinin de MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı hakkında verildiği öğrenildi.
NALCI, CUMUR VE 12 BDP'Lİ
Nalcı ile birlikte Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekilleri Bengi Yıldız ve Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Mardin Milletvekili Emine Ayna, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan(3 adet), Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur için de dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.
DOSYALAR KOMİSYONA SEVK EDİLDİ
İsmi geçen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen bu 14 yeni dokunulmazlık dosyası, TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi. Bilindiği gibi, dokunulmazlık dosyaları Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanıp Adalet Bakanlığı'nın onayıyla TBMM Başkanlığı'na sunuluyor. Bu arada TBMM'de bekleyen dokunulmazlık dosyası sayısı da 586'ya ulaştı.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

GAZETECİ ERDAL ÖZCANIN ACI GÜNÜ

DEVRİM gazetesi Haber Müdürüve Çorlu Basın Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Özcanın babası Sabri Özcan vefat etti.
Yaklaşık 2 aydan beri Çorlu devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Sabri Özcan sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Sabri Özcan Çerkezköy ilçesi Bahçeağıl köyü 1931 doğumlu, Çorlu Belediyesi sağlık memurluğundan emekli olmuştu. Sabri Özcan’ın cenazesi 11 Mart 2010 Perşembe günü öğlen namazını takiben Çorlu Garaj Camiinden kaldırılarak Çorlu mezarlığında aile kabristanına defin edilecek. Bizlerde www.trakyahaberci.com ve www.trakyaspor.com ailesi olarak merhuma tanrıdan Rahmet dilerken Kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz

Çöp İhalesini Ortem kazandı…

Keşan Belediyesi tarafından 24 Şubat’ta gerçekleştirilen Çöp Toplama ve Nakil ihalesi sonuçlandı.
İhale Komisyonu Başkanlığını Temizlik İşleri Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’ın Komisyon Üyeliklerini Başkan Yardımcısı Su İşletmesi Müdürü Ali Toker, Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Mahmut Yıldırır, Zabıta Müdürü Hüseyin Yağcı ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Mehmet Dinçer’in yaptığı ihaleye 3 firma katılmıştı.
3 milyon 662.700 TL tahmini bedelli işin İhalesine katılan ;JET-TEM: 3 milyon 445 bin TL, Akçev Çevre Yönetim : 3 milyon 904 bin TL, ORTEM : 3 milyon 045 bin TL fiyat vermişti.
Ayşegül Arslan Aydın, ihalede firmaların tekliflerini aldıklarını ve komisyonun teklifleri değerlendirerek ihalenin sonuçlandırılacağını ve ihaleyi 2 yıllık süreyle tekrar ORTEM Firması’nın kazandığını açıkladı.
HABER:KEŞAN BELEDİYESİ BASIN -YAYIN

EROZYON DEDE LÜLEBURGAZ’DA

TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin Karaca, “Uluslararası sermayeler doğayı kirletti ve hatta yok etti.”
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin Karaca, uluslararası sermayelerin doğayı kirlettiğini ve hatta yok ettiğini söyledi.
Hayrettin Karaca, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği “Çevre duyarlılığı ve erozyon” konulu konferansa katılmak üzere Lüleburgaz’a geldi.
Emrullah Efendi İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Karaca, öğrencilerle çevrenin önemi konusunda sohbet etti.
Ardından Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde dün saat 14.00’de düzenlenen konferansa katlan Karaca, katılımcıları TEMA Vakfı ve çevre konusunda bilgilendirdi.
Karaca, dünyada çevre kirliğinin ve bozulmanın arttığını ifade etti. Karaca: “1960’lı yıllarda doğanın, suların kirlendiğini söylüyorlardı. Ancak kimse bunları dikkate almamıştı. Daha sonra bunların doğru olduğunu ve yavaş yavaş gerçekleştiğini gördük. Uluslararası sermayeler, çevreyi kirletmekte ve yok etmeye doğru gitmektedir” dedi.
Konferansta söz alan Lüleburgaz MYO müdürü Selçuk Noğay da çevreye duyarlılığın insanın kendine duyarlılığı olduğunu söyledi. Noğay, “Çevre ve insan birbirine bağlıdır. Kalkınma yalnızca iktisadi anlamda olmaz. Çevreyi kirleterek iktisadi kalkınmayı sağlamak, kalkınmak değildir. Doğa, kendisiyle didişenden hesap sorar ve kendisinden alınanı geri alır” şeklinde konuştu.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu da Lüleburgaz MYO’nun düzenlediği bu programdan mutluluk duyduğunu belirterek, TEMA’nın Trakya bölgesindeki faaliyetleri ile ilgili bir slayt sundu.

Çocuk Meclisi’nden Halebak’a ziyaret

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Belediye Başkanı Emin Halebak’ı ziyaret etti.
Halebak, Çocuk Meclisi başkanı Begüm Küçük, başkan yardımcısı Ali Furkan Kurtoğlu, Sekreter Yeren Barın ve Genel Kurul üyesi Sefa Yetim'i makamında kabul etti.
Çocuk Meclisi üyeleri ve Halebak, Çocuk Meclisi’nin çalışmaları ve projeleri ile ilgili sohbet ettiler

GÜRSOYLAR KOLEJİ CÜNEYT ASİ DURU’YU AĞIRLADI

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli programlar gerçekleştiren Gürsoylar Koleji, hafta kapsamında radyo programcısı ve yazar Cüneyt Asi DURU’yu ağırladı.
Cüneyt Asi DURU, 9 Mart 2010 Salı günü Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda Gürsoylar Koleji öğrencilerine ve velilerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi. Kendisinin de ifade ettiği üzere, yeni neslin ve öğrencilerin arasında olmaktan mutluluk ve heyecan duyan programcı ve yazar, radyoculuğu bu uğraşı seçmesindeki nedenleri, radyo programı yaptığı esnadaki duygularını ve işinden aldığı zevki öğrencilerle paylaştı. Radyo Tatlıses’te yaptığı ve sunduğu Nostalji adlı programının içeriği hakkında bilgiler veren DURU, 80’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’deki müzik kültürünü, 90’lı yıllardaki pop müziğin patlayışını, tek kanallı hayattan renkli ve çok renkli hayata geçiş serüvenimizi, değişen zaman ve şartlar çerçevesinde müziği, televizyonculuğu ve genel olarak medyanın yapısını kendi gözlemleriyle gençlere aktardı.
Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan DURU, 80’li ve 90’lı yıllarda yapılmış olan müziklere saygı duyduğunu, günümüzde ise müziğin elektronikleştirildiğini ve bilgisayarlarla yapıldığını, dolayısıyla üretilemediğini ifade etti. DURU, popüler kültürün oluşumunda ya da bir şarkının/sanatçının popüler olmasında radyoculuğun ve medyanın çok önemli bir öge olmasına karşın, popüler kültürün asıl belirleyicisinin toplumun kendisi olduğunu vurguladı. Gençlerin sanat, pop, rock, rap ve diğer müzik türleriyle ilgili sorularını yanıtlayan DURU, pop müzik dalından bir örnek vermek üzere sahneye çıkan Gürsoylar Koleji öğrencisi Alpcan KUNT’u söylediği şarkısı sonunda medeni cesareti dolayısıyla tebrik etti. Rap müzik alanında çalışmaları olduğunu söyleyen Gürsoylar Koleji öğrencisi Ali Kahraman’ı da şarkısını söylemek üzere sahneye davet eden DURU, öğrencinin çalışmasını çok başarılı bulduğunu ifade etti.
Mitolojiye olan ilgisi dolayısıyla yazdığı kitaplarda bunu kullandığını ve hayal gücüyle birleştirdiğinde fantastik türde kitaplar ortaya çıktığını ifade eden DURU, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadınlara hitaben yazmış olduğu bir şiirini de konuklarla paylaştı.
Söyleşi sonunda, Gürsoylar Koleji Okul Müdürü Lütfü DEDEOĞLU, deneyimlerini ve mesleğinden dolayı edindiği müzik bilgilerini öğrencilerle paylaştığı için Cüneyt Asi DURU’ya teşekkürlerini iletti. Çorlu’da ve Gürsoylar Kolejinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden DURU, Gürsoylar Koleji Hatıra Defterini imzaladı.
HABER VE FOTO: Özel Gürsoylar Koleji

BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ’NDEN KADINLAR GÜNÜ YEMEĞİ

Çorlu Balkan Türkleri Derneği, 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Günü münasebetiyle Ella Düğün Salonu’nda yemek verdi.
Balkan Türkleri Derneği’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Günü yemeği, 510 dernek üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Dernek yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Oktay Çolpan, İl Genel Meclis Üyesi Salih Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri; Sezgin Engin Engin, Osman Öztürk, Evren Özmen Uludağ ve CHP Yönetim Kurulu Üyeleri kadınlar günü yemeğine eşleriyle birlikte katıldılar. Ayrıca Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi MYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Kemal Öztürk, Mahalle Muhtarları; Ahmet Özgür, Hasan Ergün, Salim Sarıer, Fatma Ayaz, Ali Rıza Polat ve Bulgaristan Edirne Konsolos Yardımcısı Plamen Tiodosiev de kadınlar günü yemeğinde hazır bulundu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü yemeğinin açılışında Çorlu Balkan Türkleri Dernek Başkanı Sezgin Engin ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan açılış konuşmalarını yaptılar. Sunuculuğunu Aysel Güneş’in yaptığı Kadınlar Günü yemeğinde, Bulgaristan’dan gelen Nevin ve Biliana adlı ses sanatçıları sevilen şarkılarını seslendirdiler. Genç Yazar Ramis Çınar’ın Kadınlar Günü’ne özel şiirler okuduğu gecede, konuk folklor ekibi Rumeli Halk Dansları gösterisi yaptı. Daha sonra çeşitli hediyelerin bulunduğu bir çekiliş düzenlendi. Birbirinden değerli hediyelerin dağıtıldığı gecede, Çorlu Balkan Türkleri Derneği’nin üyeleri ve misafirler gönüllerince eğlendiler.
HABER VE FOTO:ÇORLU BELEDİYESİ BASIN- YAYIN

Çorlu Zabıtası’ndan Tartı Denetimleri

Tekirdağ ilinin Çorlu ilçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, döner ve köfte satışı yapan iş yerlerini gezerek ölçü ve tartı aletleri bulunup bulunmadığını kontrol ediliyor.
Geçtiğimiz Ocak Ayında döner ve köfte satışı yapan işyerlerini gezerek, yetkili kişilere döner ve köftelerin ölçü aletleriyle tartılarak tarifede belirtilen gramaj ve birim fiyat ile satılması yönünde uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ölçü ve tartı aletleriyle ilgili denetimlere başladı. Döner ve köfte satışı yapılan işyerlerinin ölçü ve tartı aletleri temin etmeleri için tanınan sürenin Şubat Ayı sonunda sana ermesiyle birlikte yapılan denetimlerde, köfte ve dönerlerin ölçülerek satılıp satılmadığı ve tarifelerdeki birim fiyatlara uyulup uyulmadığı incelendi. Ölçü ve tartı aleti bulundurmadığı tespit edilen işyerlerinde tespit tutanağı tutularak cezai işlem uygulanıyor.
Zabıta ekiplerinin döner ve köfte satışı yapan işyerlerinde yaptığı denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Vatandaşların döner ve köfte satışı yapan yerlerle ilgili gramaj konusunda talepleri oldu. Bizler de bu sorunun çözümü konusunda çalışmalar yaptık. Döner ve köfte satışı yapan işyerlerinin fiyat tarifelerini dükkânlarının duvarlarına vatandaşların görebileceği şekilde asmaları ve döner ve köfteleri tarifelerde belirtilen gramajda satmaları konusunda yazılı olarak uyarmıştık. Bu konudaki uyarılarımızı dikkate almayan esnaflar hakkında cezai işlem yapılanıyor,” diye konuştu.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...