***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Mart 2010 Çarşamba

EROZYON DEDE LÜLEBURGAZ’DA

TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin Karaca, “Uluslararası sermayeler doğayı kirletti ve hatta yok etti.”
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin Karaca, uluslararası sermayelerin doğayı kirlettiğini ve hatta yok ettiğini söyledi.
Hayrettin Karaca, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği “Çevre duyarlılığı ve erozyon” konulu konferansa katılmak üzere Lüleburgaz’a geldi.
Emrullah Efendi İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Karaca, öğrencilerle çevrenin önemi konusunda sohbet etti.
Ardından Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde dün saat 14.00’de düzenlenen konferansa katlan Karaca, katılımcıları TEMA Vakfı ve çevre konusunda bilgilendirdi.
Karaca, dünyada çevre kirliğinin ve bozulmanın arttığını ifade etti. Karaca: “1960’lı yıllarda doğanın, suların kirlendiğini söylüyorlardı. Ancak kimse bunları dikkate almamıştı. Daha sonra bunların doğru olduğunu ve yavaş yavaş gerçekleştiğini gördük. Uluslararası sermayeler, çevreyi kirletmekte ve yok etmeye doğru gitmektedir” dedi.
Konferansta söz alan Lüleburgaz MYO müdürü Selçuk Noğay da çevreye duyarlılığın insanın kendine duyarlılığı olduğunu söyledi. Noğay, “Çevre ve insan birbirine bağlıdır. Kalkınma yalnızca iktisadi anlamda olmaz. Çevreyi kirleterek iktisadi kalkınmayı sağlamak, kalkınmak değildir. Doğa, kendisiyle didişenden hesap sorar ve kendisinden alınanı geri alır” şeklinde konuştu.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu da Lüleburgaz MYO’nun düzenlediği bu programdan mutluluk duyduğunu belirterek, TEMA’nın Trakya bölgesindeki faaliyetleri ile ilgili bir slayt sundu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...