***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Mart 2010 Çarşamba

Çorlu Zabıtası’ndan Tartı Denetimleri

Tekirdağ ilinin Çorlu ilçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, döner ve köfte satışı yapan iş yerlerini gezerek ölçü ve tartı aletleri bulunup bulunmadığını kontrol ediliyor.
Geçtiğimiz Ocak Ayında döner ve köfte satışı yapan işyerlerini gezerek, yetkili kişilere döner ve köftelerin ölçü aletleriyle tartılarak tarifede belirtilen gramaj ve birim fiyat ile satılması yönünde uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ölçü ve tartı aletleriyle ilgili denetimlere başladı. Döner ve köfte satışı yapılan işyerlerinin ölçü ve tartı aletleri temin etmeleri için tanınan sürenin Şubat Ayı sonunda sana ermesiyle birlikte yapılan denetimlerde, köfte ve dönerlerin ölçülerek satılıp satılmadığı ve tarifelerdeki birim fiyatlara uyulup uyulmadığı incelendi. Ölçü ve tartı aleti bulundurmadığı tespit edilen işyerlerinde tespit tutanağı tutularak cezai işlem uygulanıyor.
Zabıta ekiplerinin döner ve köfte satışı yapan işyerlerinde yaptığı denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Vatandaşların döner ve köfte satışı yapan yerlerle ilgili gramaj konusunda talepleri oldu. Bizler de bu sorunun çözümü konusunda çalışmalar yaptık. Döner ve köfte satışı yapan işyerlerinin fiyat tarifelerini dükkânlarının duvarlarına vatandaşların görebileceği şekilde asmaları ve döner ve köfteleri tarifelerde belirtilen gramajda satmaları konusunda yazılı olarak uyarmıştık. Bu konudaki uyarılarımızı dikkate almayan esnaflar hakkında cezai işlem yapılanıyor,” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...