***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Haziran 2009 Pazartesi

Bir Genç Daha Canavara Kurban Gitti


Tekirdağ ilinin Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy beldesi Kamaradere mevkiinde gece saat 22.00 sıralarında meydana gelen kazada, arkadaşlarıyla birlikte bir kafede oturduktan sonra evine gitmek üzere ayrılarak yolun karşısına geçmeye çalışan 19 yaşındaki Semih Altıparmak, İstanbul istikametinden Tekirdağ istikametine giden Sezai H. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.
Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Altıparmak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Oğullarının ölüm haberini alan aile sinir krizleri geçirirken, otomobil sürücüsü Sezai H. kaza sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

KAYNAK:ÇORLU KENT

Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz parti rozetini çıkardı, hizmet rozetini taktı


15 köyü, 1 beldesi olan ve yaklaşık 5000 nüfusa sahipKırklareli ilinin şirin ilçesi Demirköy’ün Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, makamının kapılarınıKırklareli ilinde yayın hayatını sürdüren ÖN ADIM GAZETESİNE açtı.
29 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olarak Demirköy Belediye Başkanlığını kazanan Muhlis Yavuz, Erzurum’da doğan, Demirköy’de büyüyen bir siyasetçi. Uzun yıllar siyasetin içinde yer alan Yavuz, 8 yıl boyunca da MHP Demirköy Ilçe Başkanlığı yaptı. Bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için elinden gelen tüm gayreti sarfedeceğini belirten Muhlis Yavuz, gazetemize şu açıklamaları yaptı:
“Güzel ilçemiz Demirköy’de vatandaşlarımızın desteği ile Belediye Başkanlık görevine layık görüldüm. Bu benim için çok onurlu bir görevdir.
Yapacağımız herşeyi hep birlikte başaracağız. Çünkü güç birliği yaptığımız zaman varacağımız sonuçlar, daha da başarılı olacaktır. Bizim için en önemli kıstas, ilçemizi vatandaşımızla beraber yönetmek ve refaha ulaştırmaktır. Kendimiz için değil, gelecek kuşaklar için güzel bir Demirköy inşaa etmek bizlerin görevidir. Ben seçim sonrasında da belirttiğim üzere parti rozetimi çıkardım, hizmet rozetimi taktım. Belediyeciliğin en önemli unsuru, hiç bir ayırım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet etmektir.”
Muhlis Yavuz, hedeflerinin çok geniş olduğunu belirterek yapılacaklardan bazılarını şöyle sıraladı:
“Demirköy’de ilk halledilmesi gereken sorun su olayıdır. Su sorunu Demirköy’de artık bir yara haline gelmiştir. Ilk projemiz suya yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Daha sonraki hedeflerimiz Demirköy’ü turizm cenneti yapmaktır. Bilindiği üzere Demirköy’ün zaten varolan doğal bir yeşilliği var. Dupnisa Mağarası, Demirköy Dökümhanesi, Iğneada Beldemiz, göllerimiz, Sislioba Kalesi gibi turistik ve doğa sporlarına yönelik çok sayıda alternatifimiz mevcut. Bu alternatifleri doğru ve yerinde değerlendirip, geliştirerek hem yoluyla, hem parkı ve yeşilliğiyle burada güzel bir yerleşim planı oluşturmak hedeflerimizin başında gelmektedir.”
Muhlis Yavuz geçtiğimiz günlerde katıldığı, Antalya’da düzenlenen ve tüm Türkiye’deki Belediye Başkanlarının katıldığı Türkiye Belediyeciler Birliği seminerine yönelik bazı bilgiler de verdi. Yavuz, Içişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve TBB Başkanı Kadir Topbaş (aynı zamanda Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı)’ın yaptığı toplantıda, kendisini Demirköy’e davet ettiğini söyleyerek; “Seminerde genel konularda bilgi aldık. Maliye Bakanımızda seminere iştirak etti. TBB Başkanı Kadir Topbaş seçilmesinden dolayı bir toplantı yaptı. Bu toıplantıda kendisini ilçemize davet ettik. Bu davetin amacı da şuydu. Demirköy Istanbul’un fethinde lokomotif görevi görmüş bir yerdir. Çünkü Istanbul fethedildiği zaman “Fatih Sultan Mehmet Dökümhanesi” dediğimiz top fabrikası, son derece aktif ve büyük rol oynamıştır. Bu konudan ötürü kendilerini buraya davet ettim. Kendisi de davetimize olumlu baktı. Ancak biz gelmesinden hemen önce, Dökümhane ile ilgili bir dosyalarla birlikte kendisini makamında ziyaret edeceğiz.” dedi. Yavuz açıklamalarının sonunda tüm Demirköy’lülere ve Trakya halkına sevgi ve selamlarını iletti.

KAYNAK:ÖNADIM HABER GAZETESİ

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül KAVLAK:


Bizde insan sağlığından çok işe önem veriliyordu, bu nedenle iş kazalarında Avrupa’da birinciyiz”
Türk-İş’in düzenlediği ‘iş Sağlığı ve İş Güvenliği’ semineri bu yıl Lüleburgaz’da Ezgi Otel’de gerçekleştirildi.
Seminerde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Pevrül Kavlak,Uluslar Arası Çalışma Örgütü’nün raporlarına göre Türkiye’nin iş kazaları bakımından Avrupa birincisi ve dünyada üçüncü olduğuna dikkat çekti.
Genel Başkan Kavlak,"Türkiye’de her yıl 80 bin iş kazası meydana geliyor. Bu kazalarda 1200 ile 1700 arasında insan ölüyor. Bu kazalar sonucunda 2 bin 200 kişi yaralanırken, yaklaşık 2 milyon gün iş kaybı oluyor" dedi.
Geçtiğimiz yıl Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk- İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, "Türk – İş’in Çerkezköy’de düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği Seminerleri’ne ev sahipliği yapmıştı.
TÜRK-İŞ’İN BU YILKİ ‘İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ’ SEMİNERİ DE
İLGİ GÖRDÜ
Önceki gün son bulan ve iki gün süren seminerlere Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk - İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Pevrül Kavlak, Türk - İş Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk - İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Tes - İş Şube Başkanı ve Türk - İş Edirne İl Temsilcisi Adnan Bayraktar ile Türk İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ve kurul üyeleri ile sendikaların işyeri temsilcileri katıldı. Seminere katılımın yoğun olması seminerin ilgi gördüğünün işareti olduğu belirtildi.
TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI VE TÜRK-İŞ GENEL
TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ
PEVRÜL KAVLAK, İNSANA VERİLEN DEĞER SAĞLIĞINA VERİLEN
DEĞERLE ORANTILIDIR”
Seminerde açılış konuşmasını Kristal - İş Lüleburgaz Şube Başkanı ve Türk - İş Kırklareli İl Temsilcisi Habib Çalışkan yaptı.Daha sonra Türk – İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak konuştu.
Genel Başkan Kavlak, İnsana verilen değerin onun sağlığına verilen değerle doğru orantılı olduğunu belirtti. Genel Başkan Kavlak, “Bir insanın sağlıklı olması için sadece bedensel fonksiyonlarını yerine getirmek yetmez. İnsanın yaşadığı toplum içinde sosyal, ekonomik, kültürel standartlara paralel bir yaşama sahip olması da ‘sağlıklı bir birey’ için kaçınılmazdır” dedi.
PEVRÜL KAVLAK, “GELİRDE 57, SAĞLIK HİZMETLERİNDE 108'İNCİ SIRADAYIZ”
Türkiye’nin genel sağlık politikalarına bakıldığında insan sağlığı yada toplum sağlığı için ayrılan bütçenin hiç de insani amaçlara cevap verecek miktarda ve ölçüde olmadığını belirten Genel Başkan Pevrül Kavlak, Türkiye’nin gelir bakımından 189 ülke arasında 57’nci sırada yer aldığını, sağlık hizmetleri bakımından da 108’inci sırada yer almasının bu yetersizliği doğruladığını söyledi.
KAVLAK, “BİZDE İNSAN SAĞLIĞINDAN ÇOK
İŞE ÖNEM VERİLİYOR”
Türkiye’nin gelişmiş bir ülke olması için sanayileşmeyi tam ve doğru bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Kavlak, bu konudaki en değerli malzemenin ise işçiler ve çalışanlar olduğunu söyledi.
Türkiye’de gerek devlet mekanizmaları, gerekse işletmelerin kendi iç mekanizmalarının insan sağlığından çok, yapılan işe ve gerçekleştirilen üretime önem verdiğini belirterek, “Tuzla’daki kazalar, işçi sağlığını ve iş güvenliğini taşeronlara havale eden zihniyetin ürünüdür.
Türkiye’nin gemi inşa sektöründe hızla üst sıralara tırmanmasına karşılık, özellikle tersanelerin iş kazaları bakımından sabıkalı hale gelmesi ise tam bizim ülkemize yakışır bir kara mizah örneğidir” dedi.
GENEL BAŞKAN PEVRÜL
KAVLAK,“İŞ KAZALARINDA
AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ”
Uluslar Arası Çalışma Örgütü’nün raporlarına göre Türkiye’nin iş kazaları bakımından Avrupa’da birinci, dünyada da üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekti.Genel Başkan Kavlak, “Türkiye’de her yıl 80 bin iş kazası olmakta, bin 200 – bin 700 arası kişi ölmektedir. Bu kazalar sonucunda 2 bin 200 kişi yaralanmakta, yaklaşık 2 milyon gün iş kaybı olmakta, toplam 5-6 milyar lira da ülke zarara uğramaktadır. Bu rakamlar Türkiye gibi dünyanın 20 büyük ekonomisi arasında olduğu iddia edilen bir ülkede insana verilen değeri göstermektedir” dedi.
GENEL BAŞKAN KAVLAK, “HİÇ KİMSENİN İŞÇİLERİN YAŞAM
HAKKINI DİKKATE ALMAMA
LÜKSÜ YOKTUR”
İş kazalarına uğrayan işçilerin yüzde 2’sinin sürekli iş göremez hale geldiğini de belirten Pevrül Kavlak, “Kimsenin “harcadığı emeğin fiyatını ödüyorum” diyerek hiç kimsenin işçilerin yaşam hakkını dikkate almama lüksü yoktur. Böyle bir lüks insani değildir” dedi.
GENEL BAŞKAN PEVRÜL KAVLAK, “GÜVENLİK POLİTİKALARI BU
ÜLKENİN İNSANLARININ
TAMAMINI KUCAKLAMIYOR”
Her sorunun özünde eğitimin yer aldığını ve eğitilmiş bireylerden oluşan bir toplumsal yapıya sahip olunması gerektiğini ısrarla belirten Türk-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, “Ama ne eğitim politikaları ne sağlık, ne de sosyal güvenlik politikaları bu ülkenin insanlarının tamamını kucaklamıyor. Eğitim politikaları bu ülke insanını cehaletin pençesinden kurtaramıyor. İş kazalarından meslek hastalıklarına, dolandırıcılıktan kapkaççılığa, sahtekarlıktan yolsuzluğa, cinnetten cinayete her türlü olayın merkezinde elinden eğitim imkanı alınmış, topluma faydalı birey olma arzusu ayaklar altına alınmış insanlar yatıyor. İşte bunun için önce eğitim diyoruz, demeye de devam edeceğiz” dedi.
SEMİNERDE,PEKÇOK KONUDA
SUNUM YAPILDI
Genel Başkan Pevrül Kavlak’ın konuşmasının ardından eğitimler başladı. İlk olarak Dr. Naci Önsal “Endüstri İlişkiler Sistemimiz” konulu bir sunum yaparken, sonrasında Celal Tozan “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları kanunu Açısından İş Kazaları ve Meslek Hastalığından Sağlanan Yardımlar”ı anlattı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Seminerleri kapsamında Namık Tan da “Çalışma Hayatımızı Etkileyen Sosyal Değişiklikler” konusunda bir sunum yaparken; Enis Bağdadioğlu “Türkiye’de çalışma koşulları”; Özcan Karabulut “İş sağlığı ve güvenliğinde son gelişmeler, sorunlar ve Türk – İş yaklaşımı” ve Hülya Uzuner de “çalışma hayatı ve kadın” konusunda birer sunum yaptı.
SEMİNER İKİ GÜN DEVAM ETTİ
Türk – İş tarafından düzenlenen seminerler önceki gün sona erdi. Programda ilk olarak İsmail Hakkı Kurt “Ekonomik Kriz ve Sendikalar” konusuna değindi. Erhan Kaplan da “İş sağlığı ve güvenliğinde işverenlerin yükümlülükleri ve İSG kurullarında işçi temsilcilerinin görevleri” konusunda bilgilendirme yaptı.
Dr. Vahide Bilir’in de “meslek hastalıkları” ve “ev ve iş kazalarından korunma yöntemleri ve ilkyardım” konularına değindiği seminer, “İnsanların çevre açısından karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar” konusu ile ele alınarak masaya yatırıldı ve sonrasında da seminer sona erdi. Seminere katılan tüm katılımcılara seminer sonunda birer katılım belgesi verildi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

ÇORLU KAPALI SPOR SALONUNUN ETRAFI ALKOL ŞİŞELERİ İLE DOLU



Çorlu Kapalı spor salonu etrafında işsiz-güçsüzler özellikle akşam saatleri toplanmaya devam ediyor. Kapalı spor salonunun çevresinde, merdiven altlarında gece toplananlar zaman zaman sabahın erken saatlerine kadar alkol ve uyuşturucu partileri veriyor. Bu durumdan da en çok mahalle sakinleri şikayetçi.
Kapalı spor salonunun etrafında nerdeyse her köşesinde boş içki şişelerine rastlanılıyor, duvarlara yazılmış anlamsız yazılar, uyuşturucu içmekte kullanılan boş su şişeleri bulunuyor.
Çorlu kapalı spor salonu etrafında oturan mahalle sakinleri bu durumdan şikayetçi olduklarını, çorlu polisinin bu alan için biraz daha duyarlı olması gerektiğini, gece mahalle etrafında ve kapalı spor salonu çevresinde kimliği belirsiz kişilerin ellerinde alkol şişeleri ile gece geç saatlere kadar alem yaptıklarını yoldan geçen insanları rahatsız ettiklerini belirttiler.
Akşam evlerine giderken, kapalı spor salonu etrafında korkarak geçtiğini belirten mahalle sakinleri, her akşam farklı bir grup buraya gelip alkol alıyor, açık alanda alkol alımının yasak olduğu bir yerde nasıl oluyor da polis ekipleri bu kadar duyarsız olabiliyor dediler.
Etrafa atılmış boş bira şişeleri ve kutular gençliğin nereye doğru ilerlediğinin bir göstergesi olarak düşünülüyor. Kendi çocuklarının böyle bir manzara ile karşılaşmalarından dolayı çok üzgün olduğunu belirten mahalle sakinleri,’ uyuşturucuya ve alkole karşı çocuklarımızı koruyamamaktan korkuyoruz’ dediler.
Çorlu polisinden, bu alan için bir operasyon bekleyen mahalle sakinleri ve vatandaş, bir an önce bu alan için önlemler alınması gerektiğini aksi takdirde geri dönüşü olmayan bir durum ile karşılaşılacağını belirttiler.
Hemen yanı başında bulunan basketbol sahasında, çocuklarının rahatça oyun oynayamamasından dert yakınan anne ve babalar seslerini duyuramamaktan şikayetçi.
HABER VE FOTO: Samet AKSOY

Film Sahnelerini Aratmayan Hırsız Polis Kovalamacası







Keşandan çaldığı otomobil ile Çorluya gelen ve plaka okuma sistemine takılan çalıntı oto sürücüsü ile birlikte, polis ekiplerinin amansız takibi sonrasında yakalandı.

Film sahnelerini aratmayan hırsız polis kovalamacası, iki ekip otosunun çarpışması ve çalıntı otonun ağaca çarpması ile son buldu.
Keşanda 25 Haziran 2009 tarihinde bir eve hırsızlık amacıyla giren ve anahtarları alarak kapı önündeki 34 FH 1330 plakalı otomobili çaldıktan sonra kayıplara karışan hırsızlık zanlısı ile polis arasında amansız kovalamaca yaşandı. Çorluya çaldığı otomobil ile gelen ve MOBESEye entegre plaka okuma sistemi sayesinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren 34 FH 1330 plakalı otomobili Bulvar Yolunda kovalamaya başlayan polis ekipleri sürücüye dur ihtarında bulundu. Çalıntı oto ile kaçmaya devam hırsızlık zanlısı Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesinde çok sayıda polis ekibini atlatmaya çalıştı. Polis ekiplerinin film sahnelerini aratmayan kovalamacası sırasında kaldırıma çıkan ve yine kaçmayı başaran hırsızlık zanlısının önüne barikat kurmaya çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı iki ekip otosu da birbiri ile çarpıştı. Yapılan bütün ikazlara rağmen kaçmaya devam eden zanlı, Havuzlar Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Cumhuriyet Parkı civarında virajı alamayarak bir ağaca çarparak durdu. Kazanın ardından peşindeki çok sayıdaki polis ekibinin kıskıvrak yakaladığı hırsızlık zanlısı Hüseyin A., polis tarafından gözaltına alındı. Ağaca çarpmanın etkisiyle yaralanan hırsızlık zanlısı Hüseyin A. (23) için polis ekipleri tarafından olay yerine 112 acil servis ekibi çağırıldı. Çorlu Devlet Hastanesine yaralı halde polis ekipleri nezaretinde götürülen ve yapılan ilk tedavisinin ardından ifadesine başvurulan Hüseyin A., daha sonra sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.
Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede otomobilin çalıntı olduğu ve Hüseyin A.nın 25 Haziran 2009 günü Keşan'da kuyumculuk yapan bir şahsın evine hırsızlık için girdiği ve evde bulunan çeşitli ziynet eşyaları, av tüfeği ve 2 adet otomobilin anahtarını alarak evden ayrıldığı ve evin önünde park halinde olan 34 FH 1330 plakalı BMW marka aracı da alarak Çorluya geldiği tespit edildi.



KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

YAĞAN YAĞMURDA PAZARCININ ÇİLESİ











Pazartesi günü Çorluda yağan yağmur Pazartesi günü Reşadiye mahallesinde kurulan pazarcı esnafını canından bezdirdi. Pazar yerinde olmayan mazgallar yüzünden sular hep tezgah altlarındaki malları rezil ederken Çorlulu pazarcı esnafıda malları kurtarma derdine düştü. Fazla söze gerek yok. Fotoğraflar her şeyi anlatıyor
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan, Dünya Emekliler Günü açıklaması


Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü ile ilgili bir açıklama yaparak tüm emeklilerin Emekliler Günü’nü kutladı.Özcan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Ülkemizde zor şartlar altında bulunan emeklilerimizin şartlarının daha iyi hale getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Ben de belediye başkanı olarak bir emekliyim. Bu vesileyle emeklilerimizin yaşam şartlarının daha iyi bir hale getirilmesi dileklerime tüm emeklilerimizin Emekliler Günü’nü kutlar.Selam ve saygılarımı sunarım

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ KEMALLETİN NALCIDAN SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin getirdiği acil sorunların yanında, ülkemizde sanayinin rekabet gücünü arttırılması, yatırım ve üretim ortamlarının iyileştirilmesi, orta ve uzun vadeli reformların gerçekleştirilmesi, yeni iş alanları açarken mevcut iş gücünün korunması, istihdamın arttırılması ve Tekirdağ ve Trakya’daki sanayicimizin diğer sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının tespit edilmesi amacıyla Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını arz ederiz. 24.06.2009




Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili


GEREKÇE :

İç talep ve dış talebin neredeyse tamamen durduğu, özel sektörün gücünün tükendiği bu zor dönemin, sanayicimize etkileri istatistiksel verilerden de fazladır. Nisan 2008’e göre sanayi üretimi %18,5 oranında azalmıştır. 2001 yılında bile, sanayi üretiminde bu kadar yüksek oranlı düşüşlerle karşılaşılmamıştır. Sanayicimiz, yeni çalışma döneminde ekonomi ve üretim açısından çok zor koşullar altına girmektedir.

2008 sonbaharında şiddetini iyice artıran küresel kriz, Türkiye’de, finans kesiminden çok reel sektörü, özellikle de sanayiyi vurmuştur. 2008 yılının ağustos ayından bu yana sanayimiz adeta bir çöküş yaşamaktadır. Giderek büyüyen bu yangın karşısında gereken önlemler alınamamış ve zaman kaybedilmiştir. Önlem almakta yavaş kaldıkça da ödenen bedeller artmıştır.

Bu gelişmelerle birlikte açıklanan yeni teşvik paketi, maalesef Trakya’yı kuşa çevirmiştir. Trakya'daki sanayici hiçbir şeyden yararlanamamaktadır. Önceki teşvikten yararlanmış ve Trakya'ya fabrika kurmuş olan sanayicinin bu teşvikle bütün hakları elinden alınmaktadır.

Açıklanan teşvik paketi, dördüncü pakette olduğu gibi ticaret ağırlıklıdır. Oysa, bu paketin sanayi üretim ağırlıklı olması gerekir. Temel hedef, sanayinin rekabet gücünün artırılması olmalıdır.

Açıklanan teşvik paketi kapsamına Tekirdağ ve tüm Trakya’da yatırımcılarımızın talepleri doğrultusunda ilaveler yapılması ve büyük yatırımların da kapsama alınması gerekmektedir. Ekonomik krizde ayakta kalma mücadelesi veren sanayici ve KOBİ’ ler mevcut çalışanlarını muhafaza etmek, yeni iş alanları açmak ve iş gücünü korumak için düzenlemelere ihtiyaç duymaktadırlar.

Trakya’daki 3 vilayetin toplam nüfusu 1.5 milyon olmasına rağmen 500.000 SGK direkt çalışanı, 1,5 milyar m3 doğalgazı, 1,5 milyon Kw elektrik gideri ve 2 milyon ton su ihtiyacı ile Türkiye ekonomisine artı katkı sağlamaktadır.

Türkiye geneliyle Trakya’yı mukayese etmekle bazı uygulama bozuklukları olabilir. Bölgemizin yarıştığı ve rekabet ettiği yerler yurtdışı ülkeleri ve özellikle de yakın komşularımızdır. Trakya’da kurulu mevcut tesisler ve planlanan tesisler şu ana kadar yabancı yatırımcılar için hiç cazip olmamış ve yatırımcılar Türkiye’deki diğer yörelere de gitmeyip yurtdışına gitmişlerdir. Komşu ülkelerin avantajlarını hesap edip bizim yöremize de aynılarının uygulanması gerekmektedir.

Mevcut düzenlemedeki bölgelerarası ve şehirlerarası derecelendirme, şehirlerarasında ayrıcalık yaratmaktadır. Sektörel bazda çalışan tesislerin entegrasyonunu sağlayacak ilave tesislerin teşvik kapsamına alınması gerekmektedir. Eşitlik ve hakkaniyet için reel sektörün teşvik avantajlarının dengelenmesi gerekir

Krizin getirdiği acil sorunların yanında, sanayinin rekabet gücünü arttırılması, yatırım ve üretim ortamlarının iyileştirilmesi, orta ve uzun vadeli reformların gerçekleştirilmesi, yeni iş alanları açarken mevcut iş gücünün korunması, istihdamın arttırılması ve Tekirdağ ve Trakya’daki sanayicimizin diğer sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının tespit edilmesi için Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.

4 Mahalle Muhtarlığı’nın bina açılışları 1 Temmuz Çarşamba günü yapılacak




Keşan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 Mahalle Muhtarlığı binası 1 Temmuz 2009 Çarşamba günü yapılacak.Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Ortopedik Özürlüler Parkı içinde yaptırılan Yukarı Zaferiye Mahallesi ile Büyük Cami Mahallesi Muhtarlık binalarının 1 Temmuz 2009 Çarşamba günü saat 10.00’da ve Cumhuriyet Mahallesi ile Yeni Mahalle Muhtarlıkı binalarının da aynı gün saat 10.30’da hizmete gireceğini belirterek açılışa tüm Keşanlıları davet etti.


HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ŞARKÖY İLÇESİNDE OKEY VE TAVLA OYNAMA YASAĞI İLE İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI

Tekirdağ İli Şarköy İlçesinde umuma açık yerlerde istirahat ve eğlence yerlerinde okey vb. oyunların oynanması ve oynatılması ile ilgili olarak 28.06.2009 tarihinde görsel ve yazılı medya organlarında “İlçe Emniyet Müdürlüğünce yasak kararı alındığı” şeklinde haberler yer almaktadır. Konu ile ilgili olarak Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından 01.01.2009 tarihinden bugüne kadar Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 37. ve 44. maddeleri gereği işyerlerinde yapılan denetimler kapsamında;
30.04.2009 tarihinden Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevli personelinin katılımıyla Sulh Ceza Mahkemesinin 30.04.2009 tarih ve 2009/121 D.İş sayılı Arama ve El Koyma kararına istinaden yapılan kontrollerde; 3 adet işyerinde ruhsatsız faaliyet gösterildiği, 1 adet cafe ruhsatlı işyerinde okey oynatıldığı,
03.06.2009 günü saat 19.40 ta “işyerinde kumar oynandığı” iddiasıyla 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbar üzerine gerçekleştirilen kontrolde; çay bahçesi ruhsatlı işyerinde okey oynatıldığı,
03.06.2009 tarihinde 21.00-24.00 saatleri arasında Huzur 59 Şarköy Uygulama planı çerçevesinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde yapılan denetim ve kontrollerde; 3 adet işyerinde izin belgesi olmadan alkol satışı yapıldığı tespit edilmiştir.
Tespit edilen toplam 8 işyeri işletmecisine yasal işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edilerek yetkili idareye(Şarköy Belediye Başkanlığı) bildirilmiştir.
Söz konusu 8 işyeri içerisinden sadece 2 işyerine 25902 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 44. maddesi gereği “kahvehane ruhsatı olmaksızın okey oyunu oynatmak” gerekçesiyle tutanak tanzim edilmiştir.
Yapılan kontroller ve denetimler yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde yerine getirilmiş olup, idarenin (Şarköy Kaymakamlığı) okey ve tavla oynanmasını yasaklayan herhangi bir kararı bulunmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...