***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Aralık 2009 Pazartesi

BURGAZ’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’da bir kişi, evinde ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre, M.K. (45), Atatürk Mahallesi Namazgah Sokak'taki evinden bir gün süreyle çıkmaması üzerine şüphelenen komşuları, durumu emniyet güçlerine bildirdiler. Olay yerine gelerek içeriye giren polis memurları ve 112 Hızır Acil Servisi ekipleri, M.K'nin cesediyle karşılaştılar. M.K'nin cesedi, incelenmek üzere Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜRFİKİR GAZETESİ

EDİRNEDEN KISA KISA

-BÜFEDE İZİNSİZ İÇKİ VERME
Edirne merkeze bağlı Küçükdöllük köyünde bir büfeci hakkında işlem yapıldı. Jandarma ekipleri, yaptıkları kontrolde D.K'nın işletmeciliğini yaptığı büfede 4 müşterinin içki ve sigara içtiğini tespit etti. D.K, hakkında tutanak düzenlendi.
EKİLİ BUĞDAYA ZARAR VERME
Edirne merkeze bağlı Sarayakpınar köyünde bir çiftçinin ekili buğdayına zarar verildi. Bir kamu kuruluşunda çalışan Ş.E'nin, fiber optik bağlantısı çalışmaları sırasında C.Ç'ye ait buğday tarlasına 500 TL'lik zarar verdiği belirlendi. Ş.E, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.
YÜRÜRKEN DÜŞEREK YARALANDI
Edirne merkeze bağlı Köşen köyünde bir kişi düşme sonucu yaralandı. Ş.K, yürürken dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ayağının takılması sonucu yerde düştü. Düşme sonucu yaralanan Ş.K, Edirne Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.
ALDIĞI MOTORİNİN BEDELİNİ ÖDEMEDİĞİ İDDİASI
Edirne merkeze bağlı Eskikadın köyünde aldığı motorinin bedelini ödemediği iddiasıyla 1 kişi hakkında işlem yapıldı. Kapıkule yolundaki bir akaryakıt firmasında G.T, D.G'nin 150 TL'lik motorin bedelini ödemediği gerekçesiyle hakkında şikayetçi oldu. Jandarma tarafından, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ifadesi alınan D.G, serbest bırakıldı.
KAPALI MEKANDA SİGARA İÇME
Edirne şehirler arası otobüs terminalinde, kapalı alanda sigara içen kişi hakkında, işlem yapıldı. Jandarma ekipleri, yaptıkları kontrolde M.T'nin, kapalı alanda sigara içtiğini tespit etti. M.T'ye Kabahatler Kanununun 39'uncu maddesi gereğince idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildi.
BİR KİŞİ SOPAYLA YARALANDI
Edirne merkeze bağlı Kemalköy köyünde 1 kişi sopayla yaralandı. Kemalköy köyünde aralarında husumet bulunan A.K, E.K ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle A.K, sopayla E.K'nin başına ve vücudunun çeşitli yerlerine vurarak yaraladı. Selimiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alanın E.K'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Jandarma tarafından yakalanan A.K'le ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

Çorlu Kültür ve Sanat Der. 2009 yılı genel kurulu yapıldı.

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Kültür ve Sanat Derneği’nin 2009 yılı olağan genel kurulu 06 Aralık 2009 günü Dernek Merkezinde yapıldı. Derneğin çalışmaları, etkinlikleri ve ileriye dönük projelerinin anlatıldığı faaliyet ve denetim raporlarının görüşülmesinin ardından iki yıl için görev yapacak Yönetim ve Denetim Kurulları üyelerinin seçimine geçildi.Gizli oylama ile gerçekleştirilen seçimler sonucunda;Dr. Esin Alp Aksüt, Aysel Ergüney, Zehra Soydemir, Özgür Umut, Gülten Üstüner Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildiler. Yeni oluşturulan yönetim kurulu üyeleri yapacakları ilk toplantıda kendi aralarında görev dağılımı yapacaklar.Özlem Açık,Sacide Beşgül, Çiğdem Karataş’ın Denetim Kurulu’na seçildikleri Genel Kurul’un ardından yapılan açıklamada; “Derneğin üye sayısının son iki yılda iki kat arttığı , yapılan etkinliklerin toplumun farklı katmanlarına yayılması yönünde önemli başarılar sağlandığı , Çorlu Halkı’nın kültür ve sanatla daha fazla buluşturulması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdürüleceği belirtilerek, çalışmalara maddi ve manevi destek veren kişi ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ediyoruz” denildi.
KAYNAK:KANAL 59

Otomobil eve daldı. Bir ölü iki yaralı .

Tekirdağ iline bağlı Çorluda üç arkadaş otomobil ile gezdikleri sırada aşırı hız nedeniyle evin duvarına çarpmaları sonucu bir kişi öldü iki kişi yaralandı.Kaza dün gece saat 02:35 sıralarında Mustafa kemal caddesinde meydana geldi. 21 yaşındaki M.K. dün gece arkadaşları O.E., S.N.yi yanına alarak 59 UU 155 plakalı otomobil ile gezmeye çıktılar.Bir süre gezen üç arkadaş otomobilde alkol almaya başladılar.Aldıklar alkolün etkisi gezmeye devam eden gençler gece saat 02:35 sıralarında sürücü M.K. yönetimindeki otomobil ile aşırı hız nedeniyle Mustafa Kemal caddesi üzerinde direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu S.Y. ın evinin duvarına çarptı. Çarpmanın etkisi hurda yığınına dönen otomobilde bulunan sürücü M.K. ile arka koltukta oturan S.N. yaralandı.O.E. ise olay yerinde feci şekilde can verdi. Olay yerine gele ambulans ile Çorlu devlet hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.Yaralı olarak hastaneye kaldırılan S.N ve sürücü M.K. yapılan alkol kontrollerinde 100 promül alkol çaktığı belirtildi. Kaza sonrası olay yerine gelen Cumhuriyet savcının yaptığı incelemenin ardından ölen E.nin cesedi Çorlu devlet hastanesi morguna kaldırılırken olay yerine gelen ailesi ise sinir krizleri geçirdiler.Oğullarının böyle bir kazada hayatını kaybetmesi ile yıkıldıklarını belirten aile yakınları sürücü M.K. hakkında davacı ve şikayetçi oldular. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Pandemi Yürütme Kurulunun almış olduğu karar gereğince gebelere uygulanmak üzere adjuvansız Pandemik A (H1N1) 2009 aşısı temin edilmiştir.
Bu aşılar yine Bakanlığımızın talimatları gereğince her ilçede bir sağlık kurumunda uyguılanması kararlaşıtırılmış olup söz konusu sağlık kurumları Merkez İlçede 1 nolu Sağlık Ocağı, Çerkezköy İlçesinde 2 Nolu Sağlık Ocağı, Çorlu İlçesinde 11 Nolu Sağlık Ocağı, Hayrabolu İlçesinde 1 Nolu Sağlık Ocağı, Malkara İlçesinde 2 Nolu Sağlık Ocağı, Marmara Ereğlisi İlçesinde 1 Nolu Sağlık Ocağı, Muratlı İlçesi Sağlık Ocağında 1 Nolu Sağlık Ocağı, Saray İlçesinde 2 Nolu Sağlık Ocağı ve Şarköy İlçesinde 1 Nolu Sağlık Ocağı olarak belirlenmiştir.
Bu aşı sadece gebelere uygulanacak olup 07.12.2009 tarihinde tarihinden itibaren uygulanmasına başlanmıştır. Aşı olmak isteyen gebe vatandaşlarımız yukarıda belirtilen Sağlık Kuruluşlarına başvurarak aşılarını ücretsiz olarak yaptırabilmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.

Tekkab-3 Toplantısı Yapıldı


Tekirdağ–3 Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin toplantısı Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Birlik Başkanı Ünal Baysan’ın başkanlığında TEKKAB–3 meclisi toplandı.
Çorlu ve çevresinde bulunan belediyelerin işbirliğiyle toplanan çöplerin ortak bir alanda bertaraf edilmesini kapsayan proje kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Yapılan son toplantıda Çorlu Belediye sınırları içerisinde bulunan Hatip Mahallesi’ndeki 107.252 metrekarelik alanın Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan tahsis talep edilmesi konusu birlik üyelerinin temsilcilerinin oy birliği ile kabul edildi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Kadın Hakları Günü Çorlu’da Kutlandı



5 Aralık Kadın Hakları Günü, Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 75. yılında Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da kutlandı.
Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Eşi Sevinç Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya ve Ahmet Sarıkurt, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü, CHP İlçe Yönetimi, CHP Kadın Kolları ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende açılış ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Daha sonra CHP Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Demir, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Ulu Önder Atatürk’ün attığı adımlar sonucunda Türk kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı’na sahip olduğunu belirten Demir, “Kadınlarımızın kendi kaderi ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmelerinin yolu siyaset yapmak ve örgütlü toplum olmaktır. Seçilme hakkımızı elde etmemizin 75. yılı kutlu olsun,” diye konuştu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Lüleburgaz’da domuz gribinden bir kişi öldü

Fırat ÇALIŞKAN / LÜLEBURGAZ
Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’da domuz gribinden bir kişi öldü.
Edinilen bilgiye göre Gündoğu Mahallesinde oturan 48 yaşındaki şeker hastası N.G., devlet hastanesine gitti. N.G. yapılan muayenesi sonucu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. N.G. önceki gün burada yaşamını yitirdi.
N.G.’nin yapılan tahlilleri sonucunda domuz gribinden öldüğü belirlendi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...