***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ocak 2010 Cumartesi

Vural:”Masadan kaçan değil, kaçırtan başbakan isterdik”

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde “Ya Teslimiyetçilik, ya Milliyetçilik” konulu konferansta konuşan MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural:”One minute diyerek ve masadan kaçarak kahramanlık olmaz!Kahramanlık, o masada dik durarak, sana hakaret edenleri kaçırtmaktır. Artık millet bunları yememeye başladığı için de, darbe üzerinden siyaset yapıyorlar. “Cambaza bak” oyunu oynuyorlar. Medyada, milletin gündemi ile ilgili hiçbir haber yok. Yandaş medyanın bile Başbakanın hışmından ürktüğü günümüzde, eleştiri yapmak kolay mıdır?” dedi.
HABER VE FOTO:Şenol Goncagül / Kırklareli
MHP Grup başkan vekili Oktay Vural, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, MHP ilçe başkanlığınca düzenlenen “Teslimiyetçilik mi, Milliyetçilik mi?” konulu konferansta, hükümete yüklendi.
Millete kaplan, Diyarbakır Belediye Başkanına kuzu olma
Meclise gelerek, vatan uğruna şehit verdikleri evlatları ve yakınlarına karşılık, davul-zurnalarla kahraman gibi sınırda karşılanan teröristlerle ilgili görüntüleri içlerine sindiremedikleri için TBMM ne gelen şehit yakınlarının ellerindeki Türk Bayrakları na el konulduğunu ve kendisinin devreye girerek, bayrakların sahiplerine iade edildiğini belirten Vural:”Bize diyorlar ki, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmayın! Terörist cenazelerinde yapılan terör yanlısı eylemlere, devletin bölünmezliği konusundaki söylemlere karşı niye suskun kalıyorsun? Diyarbakır Belediye Başkanına niye haddini bildirmiyorsun? Bunu yap ki, o zaman seninle gurur duyalım.Ama, bunların açılımları saçılıma, çözümleri de çözülmelere zemin hazırlamaktır. Zamanla Kurtuluş savaşı öncesinde, Anadolu da Ermeni ve Kürt devletleri kurulmak istenmişti. Atatürk bu oyunu bozmuştu. O zaman, şimdi olmasa bile biz bu işi zaman içinde yaparız denilmişti. Şimdi, o planın uygulaması yapılıyor. Bu oyun sahneleniyor. Türk kimliğinin yok edilmesi için gerekli olan da, ülke insanını etnik kamlara ve sınıflara bölmektir. Sınıfları ayırırsanız, camileri ayırırsanız, dilinizi, tv kanallarınızı ayırırsanız, sizi millet yapan, birbirinize bağlayan ne kalır? Bütün oyun da işte budur.” Dedi.
Emekli zammı ile gemicik alırsınız artık!
Başbakan Erdoğan ın, son emekli zamlarını açıklarken, 20 ile 60 liralık zamma rağmen, büyük reklam ve şov yaptıklarını öne süren Vural:”Aramızdaki emeklilere sesleniyorum. Hadi iyisiniz! Artık, o zamları biriktirerek, kendinize ve çocuklarınıza gemicikler alırsınız!Başbakan da her fırsatta, fakir bir kayıkçının çocuğu olduğunu söylüyordu. Bugün, gemicikleri olan çocuk babası oldu. Şunun sırrını size de versin. Diyor ki, değerli kağıtları alanların % 83.9 u yabancı yatırımcı. Bununla gurur da duyuyor. Babaeski li Mustafa değil, Hans kazanıyor.”
Siz sandıkta hesap sorun, biz de sandıktan sonra hesap soralım
Erken seçim söylemlerine büyük tepki gösteren Başbakan Erdoğan’ın, eninde sonunda, erken veya geç sandığa gideceğini belirten Oktay Vural:”Siz sandıkta hesap sorun. Biz de, sandıktan sonra soralım. Dokunulmazlıkları kaldıralım da, kendilerine bir dokunalım artık.” Dedi.
Sivil idareden yanayız ama ordumuzla da oynatmayız
Son günlerde ardı ardına gündeme gelen darbe planlarının da, TSK yı yıpratmak üzere ve gündemin değiştirilmesi amacıyla yapılan “cambaza bak” oyunları olduğunu öne süren MHP grup başkanvekili Oktay Vural:”Demokrasilerde, sivil iradenin önüne hiçbir şeyin geçmesi mümkün değildir. Son zamanlarda, darbe gündemleri ile halkın gündemini değiştirmeye çalışıyorlar. Millet, artık bunların oyunlarının yavaş yavaş farkına varmaya başladı. Darbeden mağdur görünüp, yine mağduriyet pozu yapacaklar. Hükümetin, ağlamaktan sorumlu bakanı, kendilerine suikast yapılacağı iddialarını gündeme getirerek, mağduriyet senaryoları ile birkaç puan oy artışı arzuluyorlar. Sizin oy yükseltme oyununuz yüzünden, Silahlı Kuvvetlerin yıpratılmasına da izin vermeyiz.” Dedi.
Tekel işçileri ağlayan bakan bekliyor
2001 senesinde, Tekel işçilerinin yanına giderek:”Konuşmalarınız salonlarda kalmasın. Çıkıp, eylem yapın. En önde ben yürüyeyim. İlk copu da ben yiyeyim” diyen, hükümetin ağlamaktan sorumlu bakanı bugün nerede? Mühür senin elinde. Ağlayacağına, ağlayanların gözyaşlarını dindirsene.” Dedi.
Konferansın başlamasından önce salona gelerek, Oktay Vural a hoş geldin temennisinde bulanan ve ayrıca salona çelenk gönderen, Babaeski’nin CHP li belediye başkanı ve yardımcıları, salondan büyük alkış topladı.

MHP Grup Başkan Vekili Vural Çorlu`da

Çorlu’da Konuşan MHP’li Oktay Vural:
Ülke iyi yönetilmiyor - İnsanımız İşsiz -Açılıma kanmayın
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Trakya çıkarmasına Tekirdağ ve Çorlu’dan başladı. Beraberinde Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral, Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşhan, Edirne İl Başkanı Dr.Gürsel Şimşek ile geldi.
Çorlu’da bir radyo programına katıldıktan sonra, Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki konferansın yapıldığı yere geldi. Burada kalabalık tarafından Oktay Vural alkışlarla karşılandı.
Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını Çorlu MHP İlçe Başkanı Battal Arslan yaptı.
“ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR”
Çorlu’da iki saate yakın konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, gazetemiz Devrim’i inceleyerek, bilgi aldı. “Sizin yaptığınız yayıncılığa da teşekkür ederim” dedi.
Oktay Vural konuşmasında, “Bugün Trakya’da ilk uğradığım yer bildiğiniz gibi Tekirdağ ve Çorlu’dur. Buradan Babaeski, Kırklareli’ye gittikten sonra Edirne’de toplantılara katılıp halkımızı bilgilendireceğim.
Daha sonrada Batı Trakya’ya geçip Türk kardeşlerimiz ile görüşme yapacağım. Yani Ülkemizin Batı bölgesindeyim. Rumeli’deyim. Ülkeyi dolaşarak AKP’nin uyguladığı yanlış politikaları anlatırken, halkımızın nasıl çektiğini de bu gezilerim esnasında görüyorum.Üzülüyorum.
Çünkü halkımız şu anda büyük sıkıntılar içinde kıvranıyor. İşçiler işsiz, sanayici işyerini kapamak zorunda kalıyor. Hayatından memnun olan hiç yok. Bu sıkıntılar halkı bezdirmiş durumdadır.
Her gün yeni bir sıkıntı daha ortaya çıkıyor. Şimdide Başbakan Doğal Gaz zammından söz ediyor. Halk sorunları çözsün diye AKP yi iktidar yaptı. Ne yazık’ ki halkımız şimdi umduğunu bulamıyor” dedi.
“İNSANIMIZ İŞSİZ ”
MHP’li Oktay Vural, “Ülkemizde büyük bir genç nüfus var. Bu genç nüfus iyi eğitim almak için mücadele veriyor. Ama iş yerleri kapandığı için, bu üniversite mezunu genç insanlarımız işsiz ve güçsüz dolaşıyor. Ülkede istihdam ve yeni iş sahaları açılıp, işsizlere iş bulunmadı.
Çok acı bir tablodur. Alileler çocuklarının bu halini gördükçe daha çok üzülüyorlar.Ama AKP’li başbakan ve bakanların çocuklarının iş derdi yok. Onlar her gün kendilerine yeni kazanç kapıları buluveriyorlar.
Artık gerçekleri halkımız görüyor. Bizde bu gerçekleri her gittiğimiz yerde tüm çıplaklığı ile anlatıyoruz.
Halkı bilgilendiriyoruz. Bıçak adeta kemiğe dayandı. Sorunlara çözüm yolları bulunamıyor.Sıkıntılar gün geçtikçe çoğalıyor. Ve iş içinden çıkılmaz hale geliyor” dedi.
“AÇILIM BU ÜLKEYİ BÖLER ve AÇILIM KESİNLİKLE
GERÇEKLEŞEMEZ”
MHP’li Vural konuşurken, salondaki kalabalık pür dikkat kendisini dinlerken zaman zaman alkış yaparak, konuşmaya destek verdiler.Vural , “AKP’ nin AÇILIM OLAYI” na gelince konuşmasını daha da sertleştirerek, bölücü başı ve bölücü örgütünün isteği doğrultusunda ne yol haritası ve nede açılım olur. Bu ABD ve diğer AB ülkelerinin reçeteleridir.
Türk Başbakanı bu reçetelere sahip çıkıp ülkemizde sahneye koyamaz. Türk halkı ve bizler dimdik ayaktayız.
Açılım adı altında Habur’ da ve Diyarbakır’da yaşanan rezaletler kabul edilir gibi değil. Bu terör yandaşları davul-zurna ile karşılandı. Şehit anaları ve şehit ailelerini derinden yaraladı. Ama Hükümet, AKP tutturmuş varsa yoksa açılım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkı ile kenetlenip ülkemizi düşmanlardan kurtarmış ve Cumhuriyeti kurmuştur. Bu ülkenin kıymetini bilelim. AKP’ nin bu istemleri hayata geçirilemez.
Çünkü ülke açılım savsatası ile bölünmek isteniyor. Egemenlik yok edilmek isteniyor. Açılım nedir ? bölücü örgüte siyasallaşma yolunu açmak. Olacak iş mi bu ? yaşanan bu acı tabloları unutmayın.
Demokratik hakkınızı kullanıp karşı çıkın. Bu ülkede 2002 yılında Askerin ve Polisin verdiği mücadele ile terör bitme noktasına gelmişti.
Şimdi ise terör örgütünün ele başısı ve terör örgütünün tavsiyeleri ile açılım ve yol haritası senaryoları hayata geçirilmek için sinsice bekleniyor. Birde utanmadan sıkılmadan Açılıma bir ad takmışlar “Devlet Projesi” böyle saçma sapan ülkeyi bölme noktasına getirecek proje gerçekleşemez ve gerçekleştirmeyiz. Projenin içinde ne var ne yok belli değil.
” Dedi.
Oktay Vural, “Bir çevrenize bakın, Irak kurtulacak ve demokrasi gelecekti. Ne oldu ABD’i sayesinde bu ülkede 1,5 milyon müslüman iç savaşta öldürüldü, şimdi aynı senaryolar Sudan’da uygulanmak isteniyor. Tabloya bakın BOP (Büyük Ortadoğu projesi) nin eş başbakanı T.C Başbakanı değil mi ?
Bu BOP hangi ülkenin çıkarlarını koruyor? Bu ülkeye zarar verer Sevr Damat Feritlerce imzalanmıştı. Ama Türk halkı bu ülknin çıkarlarına zarar veren Sevr’i yırttı attı. Tanımadı. Şimdi tekrar dış güçler aracılığı ile sevr kabul ettirilmek isteniyor.
Bu önümüze gelirse bizde damat Tayyip anlaşması diye yırtıp atarız. TBMM’de bu açılım kaçırılmak isteniyor . Gerçekleri doğru düzgün anlatılmıyor. TV’lerde güzel bir dizi var. ben izliyorum.
Adı “ELVEDA RUMELİ” Çünkü anlamlı, şimdi korku ve endişemiz. Böyle bölünme, parçalanma projeleri uygulatılmak isteniyor. Bizde mücadele veriyoruz. Ne için “Elveda Türkiye” dememek için” dedi
HABER VE FOTO: Erdal Özcan

Çorlulu Bakkallar Sigara Eylemine Hazırlanıyor

Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, sigaraya yapılan zamlardan sonra küçük esnafın, bakkalın kar marjında düşüş yaşandığını ileri sürerek, "Bakkal esnafımızın kasasından alınan bu payın tekrar yapılan zamma orantılı olarak yükseltilmesini istiyoru
Türkiye'de sigara fiyatlarına yapılan zamların yankıları devam ederken, bakkal esnafı yapılan zamdan payına düşeni istiyor. Başkan Gümüş, bir paket yabancı marka sigaranın 12 ekmeğe bedel olduğunu, 4 nüfuslu bir ailenin ise 2 günlük ekmek ihtiyacına denk olduğuna dikkat çekerek yapılan zamların sigara içenler için büyük rakamlar teşkil ettiğini kaydetti. Konuya küçük esnaf, bakkal cephesinden bakıldığı zaman ise yapılan zamlardan sonra kar marjının düştüğünü ileri süren Başkan Gümüş, "Bu zamdan önce sigara satışından küçük esnaf 5,5 kazanırken, sigaraya yapılan yüzde 30 zamdan sonra yarım puan düşürülerek yüzde 5'e, TEKEL mamullerinde ise yüzde 7'den yüzde 6'ya çekildi. Yani her zaman ezilen küçük esnaf oluyor ve kazancı günden güne azalıyor. Bakkal esnafımızın kasasından alınan bu payın tekrar yapılan zamla orantılı olarak yükseltilmesini, hakkımızın geri verilmesini istiyoruz" dedi. Başkan Gümüş, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) tarafından bu konuda eylem hazırlığı olduğunu belirterek, gerçekleştirilecek eyleme oda olarak katılım göstermeyi düşündüklerini söyledi.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

KENT KONSEYİ TOPLANDI

HABER VE FOTO:TOLGA AYAN Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kent Konseyi 2010 yılı Birinci Olağan Genel Kurul Çalıştayı toplandı. Toplantıda, Engelliler Meclisi ve Emekliler Meclisi birer proje sundu.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Emin Halebak, ülkesine ve kentine sahip çıkacak cesur vatandaşlar olunması gerektiğini söyleyerek, vatandaşlara, ‘yaşadığınız kentin sorunlarıyla ilgilenin ve yönetimine karışın’ tavsiyesinde bulundu. Umudunun gençlerde olduğunu ifade eden Halebak, “Eğer değerlerimiz ve ahlakımız biterse her şey biter. Kadınımız erkeğimiz, gencimiz yaşlımız hep birlikte değerlerimize sahip çıkmalıyız, direnmeliyiz. Bu direnmenin modern yaşamdaki hali ‘yönetişim’dir. Kent konseyleri bu yönetişimin ürünüdür. Bu kent bu ülke bizim, eğer sahip çıkmazsak, sahip çıkacak bir şeyimiz kalmaz” şeklinde konuştu.
Kent Konseyi başkanı Hüseyin Tomruk’un bakanlık ettiği Genel Kurul Çalıştayında değiştirilmesi düşünülen maddeler de oylanarak kabul edildi.
Çalıştayda, Engelliler Meclisi adına Ömer Dağ, ‘Gülen Gözler’ adlı projeyi sundu. Engellilerin topluma katılmalarının önündeki en büyük engellerden biri ile olan ulaşım sorununu ele alan proje, toplu taşma araçlarında, engelliler için gerekli tertibatın bulunmadığının altını çizerek engellilerin özel tertibatlı bir araçla İlçemizdeki hastane ve tedavi merkezlerine ücretsiz olarak götürülmelerini amaçlıyor. Proje, ayrıca bir ‘alo engelli’ hattını oluşturulmasın da öneriyor.
Çalıştayda, Emekliler Meclisi Başkanı Ahmet Tongül, “Gençlerimiz sorunsuz okusun” adlı bir proje sundu. Proje, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları konu alıyor. Proje, Lüleburgazlılardan kullanmadıkları ev eşyalarını, giyilebilme özelliğini yitirmemiş olan giysilerin bağış olarak alınarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmesini ve öğrencilerin bu konudaki mağduriyetlerinin azaltılmasını amaçlıyor.
Engelliler Meclisi ve Emekliler Meclisi’nin projelerinin, Lüleburgaz Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Belediye Başkanlığına gönderilmeleri, oylanarak kabul edildi.

Kırklareli SGK’dan memnuniyet anketi

HABER VE FOTO:Hürfikir Gazetesi / Lüleburgaz
Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaş memnuniyet anketi ile sigortalıların nabzını tutuyor.
Merkezlere gelen sigortalılardan doldurmaları rica edilen formla, vatandaşların düşünce ve beklentileri belirleniyor.
Kırklareli SGK Müdürü Mehmet Bayram, çalışmalarında vatandaşların taleplerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.
Ankette, kurumdan alınan hizmet alanlarının fiziksel açıdan değerlendirilmesi, çalışanlar ile ilgili görüşler, kurumsal faaliyetler hakkında bilgi sahibi olunup olunamadığı gibi başlıklar yer alıyor.
“Vatandaşın sesi”
Bayram, Kırklareli SGK’da “Vatandaşın Sesi” adını verdikleri bir kutu oluşturduklarını, bir nevi dilek ve şikâyet kutusu olarak da düşünülebilecek bu uygulama ile de vatandaşların düşünce ve beklentilerini öğrenmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Bayram, “Vatandaşın Sesi” kutusunun haftalık olarak kontrol edildiğini ve buradaki mektuplardan, yapabilecekleri olduğunda bunları değerlendireceklerini dile getirdi.
“Vatandaşın Sesi” uygulamasının Lüleburgaz SGM’de de başlatılacağı öğrenildi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...