***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ocak 2010 Cumartesi

KENT KONSEYİ TOPLANDI

HABER VE FOTO:TOLGA AYAN Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Kent Konseyi 2010 yılı Birinci Olağan Genel Kurul Çalıştayı toplandı. Toplantıda, Engelliler Meclisi ve Emekliler Meclisi birer proje sundu.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Emin Halebak, ülkesine ve kentine sahip çıkacak cesur vatandaşlar olunması gerektiğini söyleyerek, vatandaşlara, ‘yaşadığınız kentin sorunlarıyla ilgilenin ve yönetimine karışın’ tavsiyesinde bulundu. Umudunun gençlerde olduğunu ifade eden Halebak, “Eğer değerlerimiz ve ahlakımız biterse her şey biter. Kadınımız erkeğimiz, gencimiz yaşlımız hep birlikte değerlerimize sahip çıkmalıyız, direnmeliyiz. Bu direnmenin modern yaşamdaki hali ‘yönetişim’dir. Kent konseyleri bu yönetişimin ürünüdür. Bu kent bu ülke bizim, eğer sahip çıkmazsak, sahip çıkacak bir şeyimiz kalmaz” şeklinde konuştu.
Kent Konseyi başkanı Hüseyin Tomruk’un bakanlık ettiği Genel Kurul Çalıştayında değiştirilmesi düşünülen maddeler de oylanarak kabul edildi.
Çalıştayda, Engelliler Meclisi adına Ömer Dağ, ‘Gülen Gözler’ adlı projeyi sundu. Engellilerin topluma katılmalarının önündeki en büyük engellerden biri ile olan ulaşım sorununu ele alan proje, toplu taşma araçlarında, engelliler için gerekli tertibatın bulunmadığının altını çizerek engellilerin özel tertibatlı bir araçla İlçemizdeki hastane ve tedavi merkezlerine ücretsiz olarak götürülmelerini amaçlıyor. Proje, ayrıca bir ‘alo engelli’ hattını oluşturulmasın da öneriyor.
Çalıştayda, Emekliler Meclisi Başkanı Ahmet Tongül, “Gençlerimiz sorunsuz okusun” adlı bir proje sundu. Proje, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları konu alıyor. Proje, Lüleburgazlılardan kullanmadıkları ev eşyalarını, giyilebilme özelliğini yitirmemiş olan giysilerin bağış olarak alınarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmesini ve öğrencilerin bu konudaki mağduriyetlerinin azaltılmasını amaçlıyor.
Engelliler Meclisi ve Emekliler Meclisi’nin projelerinin, Lüleburgaz Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Belediye Başkanlığına gönderilmeleri, oylanarak kabul edildi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...