***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ocak 2010 Cumartesi

Vural:”Masadan kaçan değil, kaçırtan başbakan isterdik”

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde “Ya Teslimiyetçilik, ya Milliyetçilik” konulu konferansta konuşan MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural:”One minute diyerek ve masadan kaçarak kahramanlık olmaz!Kahramanlık, o masada dik durarak, sana hakaret edenleri kaçırtmaktır. Artık millet bunları yememeye başladığı için de, darbe üzerinden siyaset yapıyorlar. “Cambaza bak” oyunu oynuyorlar. Medyada, milletin gündemi ile ilgili hiçbir haber yok. Yandaş medyanın bile Başbakanın hışmından ürktüğü günümüzde, eleştiri yapmak kolay mıdır?” dedi.
HABER VE FOTO:Şenol Goncagül / Kırklareli
MHP Grup başkan vekili Oktay Vural, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, MHP ilçe başkanlığınca düzenlenen “Teslimiyetçilik mi, Milliyetçilik mi?” konulu konferansta, hükümete yüklendi.
Millete kaplan, Diyarbakır Belediye Başkanına kuzu olma
Meclise gelerek, vatan uğruna şehit verdikleri evlatları ve yakınlarına karşılık, davul-zurnalarla kahraman gibi sınırda karşılanan teröristlerle ilgili görüntüleri içlerine sindiremedikleri için TBMM ne gelen şehit yakınlarının ellerindeki Türk Bayrakları na el konulduğunu ve kendisinin devreye girerek, bayrakların sahiplerine iade edildiğini belirten Vural:”Bize diyorlar ki, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmayın! Terörist cenazelerinde yapılan terör yanlısı eylemlere, devletin bölünmezliği konusundaki söylemlere karşı niye suskun kalıyorsun? Diyarbakır Belediye Başkanına niye haddini bildirmiyorsun? Bunu yap ki, o zaman seninle gurur duyalım.Ama, bunların açılımları saçılıma, çözümleri de çözülmelere zemin hazırlamaktır. Zamanla Kurtuluş savaşı öncesinde, Anadolu da Ermeni ve Kürt devletleri kurulmak istenmişti. Atatürk bu oyunu bozmuştu. O zaman, şimdi olmasa bile biz bu işi zaman içinde yaparız denilmişti. Şimdi, o planın uygulaması yapılıyor. Bu oyun sahneleniyor. Türk kimliğinin yok edilmesi için gerekli olan da, ülke insanını etnik kamlara ve sınıflara bölmektir. Sınıfları ayırırsanız, camileri ayırırsanız, dilinizi, tv kanallarınızı ayırırsanız, sizi millet yapan, birbirinize bağlayan ne kalır? Bütün oyun da işte budur.” Dedi.
Emekli zammı ile gemicik alırsınız artık!
Başbakan Erdoğan ın, son emekli zamlarını açıklarken, 20 ile 60 liralık zamma rağmen, büyük reklam ve şov yaptıklarını öne süren Vural:”Aramızdaki emeklilere sesleniyorum. Hadi iyisiniz! Artık, o zamları biriktirerek, kendinize ve çocuklarınıza gemicikler alırsınız!Başbakan da her fırsatta, fakir bir kayıkçının çocuğu olduğunu söylüyordu. Bugün, gemicikleri olan çocuk babası oldu. Şunun sırrını size de versin. Diyor ki, değerli kağıtları alanların % 83.9 u yabancı yatırımcı. Bununla gurur da duyuyor. Babaeski li Mustafa değil, Hans kazanıyor.”
Siz sandıkta hesap sorun, biz de sandıktan sonra hesap soralım
Erken seçim söylemlerine büyük tepki gösteren Başbakan Erdoğan’ın, eninde sonunda, erken veya geç sandığa gideceğini belirten Oktay Vural:”Siz sandıkta hesap sorun. Biz de, sandıktan sonra soralım. Dokunulmazlıkları kaldıralım da, kendilerine bir dokunalım artık.” Dedi.
Sivil idareden yanayız ama ordumuzla da oynatmayız
Son günlerde ardı ardına gündeme gelen darbe planlarının da, TSK yı yıpratmak üzere ve gündemin değiştirilmesi amacıyla yapılan “cambaza bak” oyunları olduğunu öne süren MHP grup başkanvekili Oktay Vural:”Demokrasilerde, sivil iradenin önüne hiçbir şeyin geçmesi mümkün değildir. Son zamanlarda, darbe gündemleri ile halkın gündemini değiştirmeye çalışıyorlar. Millet, artık bunların oyunlarının yavaş yavaş farkına varmaya başladı. Darbeden mağdur görünüp, yine mağduriyet pozu yapacaklar. Hükümetin, ağlamaktan sorumlu bakanı, kendilerine suikast yapılacağı iddialarını gündeme getirerek, mağduriyet senaryoları ile birkaç puan oy artışı arzuluyorlar. Sizin oy yükseltme oyununuz yüzünden, Silahlı Kuvvetlerin yıpratılmasına da izin vermeyiz.” Dedi.
Tekel işçileri ağlayan bakan bekliyor
2001 senesinde, Tekel işçilerinin yanına giderek:”Konuşmalarınız salonlarda kalmasın. Çıkıp, eylem yapın. En önde ben yürüyeyim. İlk copu da ben yiyeyim” diyen, hükümetin ağlamaktan sorumlu bakanı bugün nerede? Mühür senin elinde. Ağlayacağına, ağlayanların gözyaşlarını dindirsene.” Dedi.
Konferansın başlamasından önce salona gelerek, Oktay Vural a hoş geldin temennisinde bulanan ve ayrıca salona çelenk gönderen, Babaeski’nin CHP li belediye başkanı ve yardımcıları, salondan büyük alkış topladı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...