***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Ekim 2009 Cuma

Çorlu`da Ruhsatsız ve Plakasız Motosikletler Polis Tarafından toplanıyor

Tekirdağ iline bağlı Çorlu`da plakası ve ruhsatı olmayan motosikletler İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından toplanıyor.
Toplanarak otoparka götürülen yüzlerce motosiklet ilginç görüntü oluşturuyor.
Çorlu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine bağlı trafik ekipleri, motosiklet sürücülerinin ehliyetleri ve evraklarını kontrol ediyor. Ehliyetsiz motosiklet kullananların motosikletlerini trafikten men eden ekipler, motosikletleri otoparkta topluyor. Son 3 aylık dönemde yüzlerce motosikletin trafikten men edildiğini ve sürücüleri ile sahiplerine ceza kesildiğini kaydeden yetkililer, denetimlerin devam edeceğini söylediler.
Denetimlerde ehliyetsiz motosiklet kullananların mahkemeye sevk edildiği, ehliyetsiz kişilere motosikletini verenlere ise para cezası uygulandığı öğrenildi.

Çorlu SGK Müdürü Yavuz Şenol vefat etti

Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Müdürü Yavuz Şenol Tekirdağ’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti.
30 yıllık meslek yaşamında daire çalışanları tarafından “Baba’’ lakabıyla anılan Yavuz Şenol, Bilecik İl Müdürlüğünde 25 yıl daha sonra da Tekirdağ’da 5 yıl görev yapmıştı.
Yaklaşık 10 ay önce Çorlu SGK Müdürlüğüne atanan Yavuş Şenol yaptığı hizmetlerle kısa sürede Çorlu halkının da sevgisini kazanmıştı.
Vefat eden Çorlu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yavuz Şenol 15 yıl önce bypas ameliyatı geçirmişti.
Evli ve 2 erkek çocuk babası Yavuz Şenol’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.
Sevilen Müdür’ün ani ölümü Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları tarafından da büyük üzüntüyle karşılandı.
Yavuz Şenol’un ölümüyle boşalan Müdürlük koltuğuna vekalet Müdür Yardımcısı Ünal Kahraman getirildi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Kırklarelinde Şap Hastalığının Kontrolü Projesi çerçevesinde büyükbaş hayvanlar aşılanmaya başladı

Tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de Şap Hastalığı’nın Kontrolü Projesi kapsamında büyükbaş hayvanları aşılama kampanyası başlatıldı.
28 Eylül’de başlatılan kampanya 2 Kasım’da sona erecek. Şap; sığır, koyun, keçi ve domuzlarda (çift tırnaklı hayvanlarda) et-süt ve işgücü kaybına özellikle buzağılarda yüksek oranda ölümlere sebep olan ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalıktan korunmanın yolu, hayvanların altı ay aralıkla yılda iki kez (ilkbahar, sonbahar) aşılanmasıdır.
Bu kapsamda "Şap Hastalığının Kontrolü Projesi" çerçevesinde Ilimizde, 2009 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası 28 Eylül tarihinde başlamış olup 2 Kasım tarihinde sona erecektir. Kampanyada büyükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması hedeflenmektedir. Kampanya sonucu aşılanan hayvanların aşı kayıtları Internet ortamında Türkvet veri tabanına girilecek, hayvan pasaportlarından aşı kayıtlarını takip edilebilecektir.
Aşılamanın istenilen oranda gerçekleştirilmesi, hastalıkla mücadele etkiliğinin sağlanması için önemlidir.
Bu nedenle;
Şap aşısı uygulanmamış hayvanların şevklerine müsaade edilmeyecek; veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecektir.
Hayvancılık Desteklemesi Kararnamesi kapsamında desteklemeden faydalanacak olan hayvanların şap aşısıyla aşılanmış olması gerekmektedir. Bu nedenle şap aşısı uygulanmamış hayvanlar desteklemeden ve teşviklerden yararlanamayacaklardır.Hayvanlarını aşılatmak istemeyen yetiştiricilerimize 3285 Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince gerekli yasal işlemler uygulanacaktır.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Tekirdağ Belediyesinden İşsizlere 'ilaç gibi' proje

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın, Tekirdağ’da işsizliğin önüne geçmek için üzerinde çalıştığı proje hayata geçerse; eğitimlere katılacak vatandaşlar, hem eğitim sonunda üniversiteden sertifika, hem de eğitim süresince belirli bir ödenek alacaklar.
Yeni dönemde yaşanan ekonomik krizi aşmak ve kent merkezinde istihdam konusunda eğitim yoluyla bir rahatlama sağlamak amacıyla, bir süredir bir proje üzerinde çalışanMarmara Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Boğazlar Birliği Eğitim Yetkilisi İsmail Yaşar, üniversite temsilcileri ve Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ile makamında bir toplantı yaptı.
Bir süredir çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yaptığını ifade eden Dalgıç; “İstihdamı ve işgücü niteliğini artırıcı etkinlik olarak, Merkezi Otoritenin Yetkilileri, Marmara Boğazlar Birliği, Üniversiteler, Tekirdağ sivil toplum kuruluşları ve belediyemiz öncülüğünde bir çalışma başlatıyoruz. 2009 yılının son 3 ayında koordinasyon ve 1. uygulama aşamasını tamamlayacağımız bu proje ile 2010 ve 2011 yıllarında eğitimini tamamlayan vatandaşlarımızın istihdamını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konuda Ticaret ve Sanayi odamızdan önemli destek aldık. Eğitim, uygulama ve koordinasyonu birlikte yaparak yerel girişimci belediyeciliği sosyal politikalarla buluşturan bu proje ile Tekirdağ halkına önemli bir hizmet vermeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Uygulanacak olan bu proje ile eğitime alınacak vatandaşlara eğitim sonunda üniversite sertifikası verileceğini anlatan Dalgıç, eğitim boyunca belirli bir miktar ücrette verileceğini ve proje ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra işadamları ile de görüşülerek, istihdam için gerekli ortam hazırlandı.
Tekirdağ’da öncelikle uygulanacak istihdamı artırıcı bu proje sonrasında Marmara Boğazlar Birliği vasıtasıyla Tekirdağ ilçelerine ve diğer 11 Marmara şehrine de yayılarak o bölgelerde de uygulamaya sokulacak.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Keşan Belediye Meclisi 8 Ekim’de toplanacak…

Keşan Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı 8 Ekim 2009 Perşembe günü yapılacak.
Saat 17.00’de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek toplantı şu gündemle yapılacak.

GÜNDEM
1-Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Ticaret Odasıyla Ortak İşbirliği Protokolü ile işletilmesi hususunun Meclisçe ele alınması.
2-İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünden gelecek evrakların görüşülmesi.

Gülver: ANAP-DP birleşmesi merkez sağın umudu

Anavatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı görevine atanan Cemil Gülver, yaptığı açıklamada, konjonktür gereği siyasete ara veren eski dava arkadaşlarını merkez sağda oluşacak yeni çatı altında toplanmaya davet etti. İşte Gülver'in açıklaması:
ANAVATAN VE DP BİRLEŞME KARARI UMUT IŞIĞI OLDU
Türkiye'nin tıkanan bu siyasi döneminde Anavatan Partisi ve Demokrat Parti birleşme kararı alarak merkez sağda yeni bir umut olmak için önemli bir adım atmış bulunmaktadır. İnşallah eski genel başkanlar Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ın başlatmış olduğu birleşme hareketi bu kez Genel Başkanımız Salih Uzun ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından sonuçlandırılarak ülkenin tıkanan siyasetine taze kan sağlanacaktır.
ANAVATAN KEŞAN TEŞKİLATI SADAKAT VE VEFA ÖRNEĞİDİR
Partimizin bu birleşme sürecinde İl Başkanlığımız, Keşan İlçe Teşkilatı'nda başkanlık görevini, Mehmet Sorgut'tan alıp bana vermiştir. Keşan İlçe Teşkilatımız başta Mehmet Sorgut olmak üzere 10-15 arkadaşımızın gösterdikleri büyük fedakarlıkla yaşatılarak büyük bir vefa örneği sergilenmiştir. Hem Keşan'ın vizyonunu değiştiren Anavatan Partisi'ne vefamızı sonuna kadar sürdürdük hem de ilçemizin gündeminden kopmayarak halkımızın beklentilerine tercüman olmaya çalıştık.
MEHMET SORGUT İLE YILLARCA KADER BİRLİĞİ YAPTIK
10 yıl Beyendik Belediye Başkanlığı, 10 yıldır da ANAVATAN Belde Başkanlığı görevi yapmış biri olarak ilçe teşkilatımız içerisinde bir ağabey konumundaydım. Fedakar başkanımız Mehmet Sorgut da Keşan'a olan sevgisi ile yerel yönetimlerin doğrusunu takdir, yanlışını da eleştirerek muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Öyle sanıyorum ki ANAVATAN – DP birleşmesinde ortaya çıkacak büyük siyasi gücün Keşan'daki en önemli aktörlerinden biri de yine Mehmet Sorgut olacaktır.
TÜM DOSTLARI MERKEZ SAĞIN YENİ ÇATISINA BEKLİYORUZ
Mustafa Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi ile Keşan siyasetinin sol cephesine büyük bir heyecan geldi. Göreceksiniz Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin birleşmesiyle de merkez sağda büyük bir heyecan doğacaktır. 6-7 yıldır siyasete ara vermiş sağcı arkadaşlarımın büyük bir enerji ile merkez sağdaki mücadelede tekrar yerlerini alacağından hiç kuşkum yok. Tüm dostları merkez sağın yeni çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Ülkemizin ve Keşan'ın bu büyük güce ihtiyacı var.
YENİ YÖNETİM KURULUMUZ SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE
Geçiş döneminde bana verilen bu emaneti, yani Anavatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı görevini en iyi şekilde yapıp genç kardeşlerime devredeceğimi belirtmek istiyorum.Görevimiz süresince ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım Keşan'ın sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözümü konusunda teşkilatamıza düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirecektir.Allah utandırmasın diyorum. Niyetimiz “hayır”, akibetimiz de “hayırlı” olur inşallah.
Cemil Gülver
Anavatan Partisi

Keşan İlçe Başkanı

VALİ BÜYÜK CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI AMACIYLA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI


Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans salonunda 01-07 ekim Camiler ve Dün görevlileri haftası amacıyla program düzenlendi. Programa Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, İl Müftüsü Ömer TAŞÇIOĞLU ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Vali Büyük yaptığı konuşmada camilerin ve din görevlilerin toplum içerisindeki önemini vurguladıktan sonra İl Müftülüğüne bağlı olarak çalışan başarılı din görevlilerine takdirname, hayırsever vatandaşlara da plaket verdi.

ULUSLAR ARASI 5. BALKAN EĞİTİM VE BİLİM KONGRESİ DÜZENLENDİ.


Trakya Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde Uluslar Arası 5. Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi düzenlendi. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde bulunan Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen kongreye Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Trakya Üniversitesi Rektörü Enver DURAN, Balkan Ülkelerinden gelen Üniversite Rektörleri ve çok sayıda akademik personel katıldı. Trakya Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin vermiş olduğu konserle başlayan konferans Üniversite Rektörü Enver DURAN ve misafir Rektörlerin konuşmalarıyla devam etti.

BULGARİSTAN BAŞKONSOLOSUNDAN VALİ BÜYÜK’ E ZİYARET.


Edirne iline atanan Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Valcho Georgiev Markov Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK’ ü makamında ziyaret etti

İlköğretim Haftası Tekirdağdada çeşitli etkinliklerle kutlandı






2009 İlköğretim haftası kutlamaları çerçevesindeTekirdağ ilindeki ilköğretim öğrencilerini temsilen Tekirdağ Merkez 50. Yıl İ.Ö.O. ile Cumhuriyet Anaokulundan gelen öğrenci ve öğretmenler Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti.
İlköğretim Haftası Kutlamaları daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İ.Ö.O. da gerçekleştirilen törenle devam etti. Törene Tekirdağ Valisi Kemelk in yanı sıra Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Necdet ÇELİKBİLEK, İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Törende konuşan Vali Kemelek yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önderliğinde 1923 ten bu yana rejimini cumhuriyet olarak seçmiş ve kalkınmasındaki rehberliği de bilime vermiştir. Hepimizin hatırladığı bir resim var. Atatürk yeni Türk alfabesini tanıtırken bir siyah tahta üzerinde beyaz tebeşirle yeni Türk harflerini yazan bir resim. İşte bize bilim oradan vazedilmiştir. O günden bu güne baktığımızda yazının şekli değişmemekle birlikte kullanılan argümanlar değişmiş; kara tahtanın yerini akıllı tahtalar, tebeşirin yerini bilgisayar almıştır.
Yasalarımız çerçevesinde İl Genel Meclisi bütçesinin yüzde 20 si okul ihtiyaçlarına ayrılırken İlimizde bu oranın 2009 yılı bütçesinde yüzde 40-50 leri bulduğu görülmektedir. Gerek nüfus artışı gerekse sizlerin daha iyi imkânlarda eğitim almanız için fedakârlıkta bulunularak okul alt yapısına yönelik yatırımlara hız verilmiştir. Bundan sonra da sosyal donatılara önem vererek eğitimin her yönüne ait gelişmeleri göreceğiz. Sizler sadece kendi sorumluluğunuzu değil, ailenizin de sorumluluğu üzerinde taşıyan kendinize ailenize ve ülkenize faydalı gençler olarak yetişmeniz gerekmektedir, dedi.

KIRKLARELİNDEN KISA KISA

KAMYON KASASINDAN DÜŞEN İŞÇİ YARALANDI
Kırklareli'nde şantiye işçisi kamyonun kasasından düşünce yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karayolları Asfalt şantiyesinde çalışan Ş.B. kamyonun kasasından düşmesi sonucu yaralandı. TARLADAN MISIR ÇALAN 4 KİŞİ YAKALANDI
Kırklareli'nde bir tarladan mısır çalan 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Karacaibrahim Mahallesi Eski Lefeci Yolu Temlikler Mevkinde M.G. isimli şahısın tarlasından hırslık ihbarını değerlendiren emniyet güçleri tarladan mısır çalan S.Z.,N.D.,E.K. ve Y.D. isimli şahısları suçüstü yakaladılar. Şahıslar Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile gözaltına alındılar.
BİSİKLET ÇALAN ÇOCUK YAKALANDI
Kırklareli'nde bisiklet çalan ufak yaştaki çocuk yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Karacaibrahim Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde U.T. isimli şahısa ait bisikleti çalan M.E. (11) yakalandı. M.E.'nin yaşı küçük olduğundan dolayı ailesine teslim edildi. KAPI ÖNÜNE TÜKÜREN KOMŞUSUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde bir kişi kapısının önüne tüküren kişiden şikayetçi oldu. Edinilen bilgilere göre, Kurtuluş Mahallesi Hürriyet Caddesinde aralarında daha önceden husumet bulunan V.Ç. komşusu olan S.E.'nin kapı önünde bulunan paspasa tükürmesi üzerine S.E., V.Ç.'den şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturmalar sürüyor.
KİLİTLİ BİSİKLET ÇALINDI
Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesinde kilitli bisiklet çalındı. Edinilen bilgilere göre, Kurtuluş Mahallesi Arda Caddesi üzerinde Y.G. isimli şahısa ait kilitli bisiklet kişi yada kişilerce çalındı. Olayla ilgili soruşturmalar sürüyor.
KAYNAK:22 HABER

11 MİLYON EDİRNEDE

HABER:Hakan Tokyay
Süper Loto'nun 102.haftasında şans Edirne'ye güldü. 8-17-33-36-44-47 numaraları 1 kişi kazandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, şanslı kişi kuponunu Edirne Merkez bayiiden oynadı.
102'nci Hafta'nın kazandıran numaraları; 8, 17, 33, 36, 44 ve 47 olarak belirlendi.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişinde 6 bilen bir kişi 11 milyon 274 bin 375 TL 5 Kr ikramiye kazandı.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 5 bilen 180 kişi 3 bin 791 TL 15'er Kr, 4 bilen 11 bin 30 kişi 67 TL 25'er Kr, 3 bilen 214 bin 110 kişi de 5 TL 60'ar Kr ikramiye alacak.
Büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin kuponunu Edirne-Merkezdeki bayiden yatırdığı bildirildi.
İkramiyenin Edirne'ye çıktığını duyan Edirne'liler " inşallah ihtiyacı olan birine çıkmıştır " dediler
Bu haftaki çekilişte, 13 milyon 897 bin 565 TL 56 Kr ikramiye dağıtıldı.
Hasılattan Türkiye'nin tanıtımı, Çocuk Esirgeme Kurumu, Olimpiyat Oyunları, SavunmaSanayi ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna 3 milyon 147 bin 835 TL 19 Kr, KDV olarak 2 milyon 79 bin 790 TL 17 Kr, Şans Oyunları Vergisi olarak da 1 milyon 165 bin 864 TL 88 Kr aktarılacak.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...