***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ekim 2009 Cuma

HAYRABOLUDA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI




Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağında İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
İlçenin Alpullu Caddesinde Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Levent Ünal ve Belediye Başkanı Hasan İrtem’in vatandaşların bayramlarını kutlamalarıyla başlayan törenler sırasında saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.
Kaymakam Ali Fuat Türkel günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, kişilerin hayatında olduğu gibi milletlerin hayatında önemli aylar, haftalar ve günlerin olduğunu belirterek;” Bu tarihleri önemli kılan neden bu günlerde yaşanan ve milletlerin hayatlarında dönüm noktası olan hadiselerdir. İşte 29 Ekim 1923 tarihi de milletimiz için Birinci dünya savaşından sonra hasta adam olarak vasıflandırılan, artık paylaşılmak ve parçalanmak hesabı yapılan bir milletin küllerinden yeniden doğarak hür ve bağımsız milletler ailesinin şerefli bir üyesi olarak çağın gerektirdiği Cumhuriyet İdaresi ile yeniden tarih sayfasında yer almasının ve düşmanlarına bunun ebedi olacağının gösterildiği bir tarihtir.” Şeklinde konuştu.
Törenler sırasında öğrenciler şiirler okudu, Hayrabolu Belediyesi Halk oyunları ekibi folklor gösterileri sundu. Garnizon Komutanlığında görev yapan er ve erbaşlar tarafından tüfekli ve tüfeksiz yakın dövüş teknikleri konulu gösteriler yapıldı.
Törenler resmi geçit töreniyle son buldu.Törenlere Kaymakam Ali Fuat Türker, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Levent Ünal, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Başsavcı Sezer Binay, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet’in 86. yıl dönümü Keşan ilçesindede yapılan Törenlerle kutlandı


Cumhuriyet’in ilan edilişinin 86. yıl dönümü, dün gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı törenleri ile kutlandı.
Törenler, saat 09.30’da; AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Garnizon Komutanı Tuğg. Kasım Erdem, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç’ın, Keşan Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Daha sonra bayram törenine geçildi.
Sunuculuğunu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Formatörü Başar Şen ve Rasim Ergene İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Işıl Köken’in yaptığı tören; Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Çolakçavdar yönetiminde gerçekleştirildi.
Tören, saat 10.00’da, Kaymakam Metin Borazan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kasım Erdem ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın halkı selamlaması ile başladı.
Tören, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde ve Keşan Kurtuluş İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Çiğdem Saylam Kırcıoğlu yönetiminde, İstiklal Marşı söylenmesi ve Türk Bayrağı’nın gönderlere çekilmesi ile devam etti.
BORAZAN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ GERÇEKTEN YENİ BİR DEVLETTİR
Daha sonra, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin, eski bir devlet içinde yeni bir siyasi rejim değil, gerçekten yeni bir devlet olduğunu kaydeden, Borazan, “Ancak bu devlet, Türk Milleti’nin binlerce yıllık devlet geleneğinin çağdaş bir anlayışla yeniden yorumlaşmış ifadesidir. Cumhuriyet, millet iradesinin bir sembolüdür.” dedi. (Borazan’ın konuşmasını … sayfamızda bulabilirsiniz. 29ekc2)
Konuşmanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Onuncu Yıl Nutku” CD’den dinletildi.
Törenin devamında; Ahmet Yenice İlköğretim Okulu öğrencisi Elif taş “Cumhuriyet”, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu Öğrencisi Buse Aleyna Balçık “29 Ekim”, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Öğrencisi Seval Çetin da “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirleri okudu.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Şiirlerin okunmasından sonra; ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Şiir dalında; ilköğretim 1. kademe 1.’si, Abdül Şavur İlköğretim Okulu’ndan Doğuş Büyükayhan, 2.’si, Orhaniya İlköğretim Okulu’ndan Ece Eken, 3.’sü, Anafartalar ilköpretim Okulu’ndan Doğa Öykü Gürer; ilköğretim 2. kademe 1.’si, Ali Kale ve Kardeşleri İlköğretim Okulu’ndan Gamze Işık, 2’si, Orhaniye İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Çetin, 3.’sü, Rasim Ergene İlköğretim Okulu’ndan Mervegül Öztürk; ortaöğretim 1.’si, Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nden Seval Çetin, 2.’si Keşan Kız Teknik Meslek Lisesi’nden Aylin Karakaş, 3.’sü, KTSO Endüstri Meslek Lisesi’nden Hatice Torhan’a ödüllerini, Metin Borazan verdi.
Kompozisyon dalında; ilköğretim 1. kademe 1.’si Ahmet Yenice İlköğretim Okulu’ndan Nilüfer Uncu, 2.’si Rasim Ergene İlköğretim Okulu’ndan, İlayda Feray Yayla, 3.’sü Raşit Efendi İlköğretim Okulu’ndan Aleyna Yıldırım ise ödüllerini, Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı.
Kompozisyon 2. kademe 1.’si, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu’ndan Ferhat Özer, 2.’si Bademlik İlköğretim Okulu’ndan Seda Okan, 3.’sü Melike Bayraktar, ortaöğretim 1.’si Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nden Buse Yavaş, 2.’si Sağlık Meslek Lisesi’nden Betül Büdün, 3.’sü Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Meltem Aktar’a, ödülleri Tuğg. Kasım Erdem tarafından verildi.
Resim dalında; ilköğretim 1. kademe 1.’si, Orhaniye İlköğretim Okulu’ndan Semiha Avcı, 2.’si, Rasim Ergene İlköğretim Okulu’ndan İlayda Feray Yayla, 3.’sü, Yekta Baydar İlköğretim Okulu’ndan A. Engin, ilköğretim 2. kademe 1.’si, Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Gülcan Akduvan, 2.’si, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlköğretim Okulu’ndan Dilay Günaydın, 3.’sü, Rasim Ergene İlköğretim Okulu’ndan Gamze Polat; orta öğretim 1.’si Keşan Anadolu Lisesi’nden Baran Öztaş, 2.’si Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Büşra Çalıkuşu, 3.’sü Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nden Yasemin Kılıççimen ise ödüllerini Opr. Dr. Mehmet Özcan’dan aldı.
Rasim Ergene İlköğretim Okulu ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile süren bayram töreni, resmi geçitle sona erdi.
Keşan Belediye Başkanlığı da saat 16.00’ya kadar, hoparlörlerden, milli marşlar ve kahramanlık türküleri yayımladı.
Akşam da Cumhuriyet Resepsiyonu verildi.
MEDYA KEŞAN

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez: Açılımın niye gerekli olmadığı şehit anasının yüzünde saklı

Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, dün yaptığı açıklamada, bugün saat 13.00’ten itibaren gerçekleştirilecek basın açıklaması için, Keşan halkını Cumhuriyet Meydanı’na beklediklerini bildirdi ve açılımın neden gerekli olmadığının, şehit anasının yüzünde saklı olduğunu bildirdi.
...KATILMAK BİR GÖREV”
Basın açıklamasına her kesimden vatandaşın katılması gerektiğini ve bunun bir görev olduğunu ifade eden Dönmez “Ulusumuz, değerlerinden bu kadar kolay vazgeçemez. Bugün insanlarımızı yanılgıya uğratma çabası devam etmektedir. Biz de şehit aileleri ve gaziler olarak karşı duruşumuzu göstereceğiz. Ben gazi olarak bu açılımın içinde olmak istemiyorum. Biz basın açıklamasında bütünleşerek ülkenin birliğini göstereceğiz. Ayrıca ülkenin her kesimindeki insanın bizim gibi düşündüğünü anlatacağız.” dedi.
“AÇILIMIN NİYE GEREKLİ OLMADIĞI ŞEHİDİMİN ANASININ YÜZÜNDE SAKLI”
Açılım sürecinin sonunu göremedikleri için böyle bir basın açıklamasının tertiplendiğine dikkat çeken Ferhat Dönmez, “Biz kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Bizim ne Kürt, ne de Türk sorunumuz vardır. Bizim tek sorunumuz PKK’yı çiçeklerle karşılayan anlayıştır. Yapılanlara karşı sessiz kalma imkanımız yoktur. Açılıma ılımlı yaklaşanlar var. Ilımlı yaklaşanları şehit ailelerinin evlerine davet ediyorum. Açılımın niye gerekli olmadığı şehidimin anasının yüzünde saklı.” şeklinde konuştu.
MEDYA KEŞAN

Özcan, promosyon konusunda sert çıktı: Belediyenin hakkını peşkeş çekemem..!!


Keşan Belediyesi’ndeki işçi ve memurların maaşları karşılığı bankadan alınan promosyonun dağıtılması konusunda gelen eleştirileri cevaplayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan; böyle bir hak olmadığına işaret ederek, “Ben kimsenin hakkını hukukunu çiğnetmem yedirmem. Ama belediyenin hakkını da kimseye peşkeş çekemem. Kusura bakmasınlar.” şeklinde konuştu.
Özcan, işçi ve memur temsilcilerinin, “yasal yollara başvurulacağı” şeklindeki açıklamalarına karşılık da “Parayı Keşan için harcadım. Nereye istiyorlarsa oraya başvursunlar umurumda değil. Ben haklıyım.” dedi.
………………………………………..
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada; Keşan Belediyesi’nde çalışan 232 kişinin maaşlarının yatırılması karşılığı bankadan alınacak promosyonun dağıtımı ve işçilerin ikramiyelerinin ödenmemesi konusundaki eleştirilere cevap verdi.
“60 BİN NÜFUSUN PAYINI İSTİYORLAR”
Keşan Belediyesi’nde çalışanların maaşlarının, diğer bazı kuruluşlar gibi, bir üst kuruluştan ve ödeme gününden 2-3 gün önce bankaya gelmediğine dikkat çeken Başkan Özcan, şu ayrıntılara dikkat çekti: “Eğer böyle olsaydı, bankadan alınan promosyon çalışanların hakkı olurdu. Ancak Keşan Belediyesi’nin gün içinde tahsil ettiği ne kadar para varsa, aynı gün bankaya yatırılıyor. İller Bankası payımız ise her ayın 10’unda veya 12’sinde bankaya yatar. İller Bankası payı, Keşan sınırları içerisinde yaşayan 60 bine yakın insanın hakkı olan paydır. Ben işçi ve memurlara sözleşmelerinde olan tarihte maaşlarını ödüyorum.”
“neyin hakkını istiyorlar?”
Çalışanların, “Biz 15’inde değil de 19’unda maaş alalım.” demeleri halinde, onlar adına bankayla pazarlık yapabileceğine işaret eden Özcan, “O zaman, bankadan alınacak parayı onlara veririm. Hatta pazarlığa bir işçi temsilcisi de katılır.
Ama şimdi neyin hakkını istiyorlar? Hiç hakları olmadığı halde 60 bin nüfusun payını istiyorlar! Türkiye genelinde her ay toplanan vergilerin %6’sı belediyelere ayrılır. Belediyelere de nüfusuna göre sınıflandırılır. Belediyeler, Ankara’dan gelen parayı, sorumlu oldukları kitleye hizmet için harcar. Keşan Belediyesi de öyle yapıyor.” şeklinde konuştu.
“BAHSETTİKLERİ GENELGE BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”
Keşan Belediyesi’nin de diğer belediyeler gibi İller Bankası’na ortaklık payı ödediğine dikkat çeken Mehmet Özcan, şöyle devam etti: “Ben Belediye olarak her sene İller Bankası’na 600 bin TL’ye yakın ortaklık payı ödüyorum. Niye bize ucuz kredi veriliyor? Ortak olduğumuz için. Peki işçi arkadaşlarımızın bu ortaklık payına bir katkıları var mı? Yok. Belediye, halktan kazandığı paralarla ortaklık payını ödüyor. Kanuna göre İller Bankası payları belediyelere verilir. Ben bu parayı ister memur, ister işçi maaşlarında kullanırım. İstersem yol, park bahçe yaparım. Bu beni ilgilendirir. İşçilerin maaşını cumartesi-pazar günlerini de hesaba katarak 15’inde ödüyorsam neyin hakkını benden istiyorlar? Örneğin hastaneye maaş gününden iki gün önce para yatırılır. Bu para iki gün boyunca banka tarafından kullanıldığı için onlar da artı değer olan parayı çalışanlarına dağıtır. Belediyenin durumu ifade ettikleri genelge ile ilgili değildir. Bana bir yerden para gelmiyor. Ben belediyenin kasasından ödüyorum işçi ve memurumun maaşını. Bahsettikleri genelge bizimle ilgili değil.”
“BELEDİYENİN HAKKINI KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKEMEM KUSURA BAKMASINLAR”
Keşan Belediyesi’nin bankalarla, ayda yaklaşık 2 milyon TL’lik para sirkülasyonu olduğunu ifade eden ve belediyedeki işçiler ile memurların maaşlarının 385 bin TL tuttuğunu aktaran Özcan, “Hangi mantıkla bu paydan hak istiyorlar. Bana bunu bir akıllı açıklasın! Ben kimsenin hakkını hukukunu çiğnetmem yedirmem. Ama belediyenin hakkını da kimseye peşkeş çekemem. Kusura bakmasınlar.” şeklinde konuştu.
“İKRAMİYE SIKINTISI DOĞRU AMA BORCUM BORÇ”
İkramiyeler ile ilgili sıkıntı yaşandığını doğrulayan ve borcunun borç olduğuna işaret eden Mehmet Özcan, “ demiyorum. Sıkıntı var. Altyapıdan çıktık, sorunlar var. Sapla saman karıştırılmasın. Sizler de Keşan’da yaşıyorsunuz. Siz de o zaman promosyon parası isteyin bizden. Mantık aynı çünkü.” dedi.
“NEREYE İSTİYORLARSA ORAYA GİTSİNLER UMURUMDA DEĞİL”
İşçi ve memurların, promosyonların verilmemesi ile ilgili olarak yargı yoluna başvuracağını ilettiğimiz ve görüşünü sorduğumuz Mehmet Özcan, şöyle dedi: “Nereye istiyorlarsa oraya gitsinler umurumda değil. Ben o parayla kendime araba almadım. Belediyenin işleri için kullandım.”
MEDYA KEŞAN/

Tutuklu Eski Belediye Başkanı Altan E. Hakim Karşısında

20 Haziran 2008’de Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği operasyonla tutuklanan Çorlu eski Belediye Başkanı AltanE. ve eski başkan yardımcıları Soner D. ve Hüseyin A’nın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edildi

İcbar suretiyle irtikap, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmak iddialarıyla yargılanan ve çeşitli dosyalardan tutukluluğu devam eden Çorlu eski Belediye Başkanı Altan E.’nin duruşmalarına devam edildi. Tutuklu bulunan eski başkan yardımcıları Soner D. ve Hüseyin A.’nın da tutuklu olduğu dosyalardan yargılanmalarına devam edildi. Silivri L Tipi Cezaevi’nden sabah saatlerinde gelmesi beklenen tutuklular öğle saatlerine doğru getirilince mahkeme çevresinde bekleyen yakınlarının tepkisine neden oldu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Ağır Ceza Mahkemesi çevresinde kuş uçurtulmadı.
Yargılanmaları devam eden Altan E., Hüseyin A. ve Soner D.’nin mahkeme heyeti tarafından tutukluluk halinin devamına karar verildiği ve bir sonraki duruşmanın 12 Aralık 2009 tarihine ertelendiği öğrenildi.
KAYNAK.AVRUPA YAKASI GAZETESİ

TRAKTÖR ALTINDA KALAN KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

Edirne iline bağlı İpsala ilçesinde meydana gelen olayda Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldıktan sonra evinin önünde arkadaşları ile oyun oynayan küçük kız, arkasına takıldığı traktör römorkunun altında kalarak hayatını kaybetti
Alınan bilgiye göre, İpsala Kurtuluş İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Melahat Tekir (7), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldıktan sonra Kapucu Mahallesi Göl Sokak'taki evine gitti.
Evinin önünde oyun oynayan küçük kız, daha sonra arkadaşları ile birlikte yoldan geçen A.A'nın kullandığı 22 PF 033 plakalı traktörün römorkunun arkasına asıldı.
Daha sonra ayağının kayması sonucu düşen küçük kız, römorkörün tekerinin altında kalarak ağır yaralandı. İpsala Devlet Hastanesine kaldırılan küçük kız, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Küçük kızın cesedi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, sürücü gözaltına alındı.
KAYNAK:www.ipsala.com

Canon Çorlu’da Bayileriyle Buluştu

Görüntüleme ve baskı teknolojileri konusunda dünya lideri Canon, bayileriyle güçlü bir iletişim ağı kurmak ve ürün yelpazesini daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlediği bayi toplantılarına Çorlu’da devam etti.
Canon Eurasia Ofis ve Çevre Birimleri Kanal Satış Müdürü Halil Turan, 2009’un ilk yarısında Pazar payını mürekkep püskürtmeli tek fonksiyonlu yazıcılarda %60’ın üzerine, mürekkep püskürtmeli çok fonksiyonlu yazıcılarda %33’eyükselttiklerini, lazer tek fonksiyonlu yazıcılarda ise iki kat arttırdıklarını belirtti.
Canon 2009’un ilk yarısında Pazar payını arttırdı
Toplantıda konuşan Canon Eurasia Ofis ve Çevre Bilimleri Kanal Satış Müdürü Halil Turan, Canon’un 2009 yılı başında müşteri ihtiyaçlarına odaklanarak onların beklentilerine çözümler sunmayı amaçladığını belirtti. Turan, bu yaklaşımın 2009’un ilk yarısından itibaren pozitif sonuçlar verdiğini belirterek 2008 yılında mürekkep püskürtmeli tek fonksiyonlu yazıcılarda %22 seviyesinde olan Pazar payını 2009’un ilk yarısında %60’ın üzerine çıkarttık. Mürekkep püskürtmeli çok fonksiyonlu yazıcılarda ise Pazar payımızın %14’ten %33’e yükselttik. Lazer tek fonksiyonlu yazıcılarda ise 2008 yılındaki Pazar payımızı iki katı arttırdık dedi.
Canon ile çalışan bayi kazanıyor !
Toplantılarda bayilere birebir görüşme yaparak, Canon’un yalnızca bir yılda ulaştığı başarının önemine dikkat çeken Turan şunları söyledi, ‘’ Kısa sürede ulaştığımız bu başarı, Canon Eurasia’nın sahip olduğu deneyim ve bilginin yanı sıra kanal yapımızda gerçekleşen gelişim ile dağıtım ve penetrasyondaki artışın da bir sonucudur.
İlk yılımızda büyük potansiyele sahip güçlü bir organizasyon haline geldik. Bu yıl, üstün performansıyla iş süreçlerini hızlandıran ve iş yükünü hafifleten Canon lazer yazıcılarımızla KOBİ’lere ulaşmayı ve bu sayede yazıcı sektöründeki Pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz dedi.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

BABAESKİ KAYMAKAMI DEMİR RESEPSİYON VERDİ...










Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Kaymakam Mustafa Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verdi.
Kaymakam Mustafa Demir tarafından Belediye Tansa Düğün Salonu’nda verilen resepsiyon’da TRT İzmir Sanatçısı Ali Çakır, Atatürk’ün sevdiği eserlerden oluşan iki saate yakın bir Türk Halk Müziği Konseri verdi.
Gece’de Kaymakam Mustafa Demir ve eşi Türkan Demir, resepsiyona davetli olan konuklarını salonun girişinde karşıladı.
Geceye, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, 5’inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir Korular, önceki dönem DSP Kırklareli Milletvekili Nural Karagöz, Büyük Mandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, daire amirleri, askeri erkan, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, banka müdürleri, Oda, dernek ve sivil toplum temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda davetli topluluğu eşleri ile birlikte katıldı.
Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Demir, “Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yüce Türk Milletinin geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, eşi bulunmaz kahraman, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolunda yürümeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti;
“O’nun yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk Milleti edebiyete kadar o’nu kalbinde ve gönlünde yaşatacaktır. Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır. Cumhuriyet, bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet, yeni ufuklar demektir. Cumhuriyet, pırıl, pırıl genç zihinler demektir. Cumhuriyet, yüce Türk Milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Türk insanı, Cumhuriyeti kuranlara o’nu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır.”
Daha sonra gecede, Cumhuriyet Pastası, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, 5’inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir Korular ve eşleri tarafından kesildi.
TRT İzmir Sanatçısının verdiği konser, resepsiyon’a katılanlar tarafından büyük bir coşku içerisinde ilgiyle dinlendi.
Gecede ayrıca, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, şair Nazım Hikmet’in, “Kuvayi Milliye Destanı” adlı şiirini okudu.
Gece’nin sonunda Kaymakam Demir, sanatçı Ali Çakır’a ve saz ekibine birer buket çiçek takdim etti.

Keşan Belediyesi Temizlik İhalesi yapıldı.



Keşan Belediyesi’nin şehir içi temizlik için Ortem Firması ile yaptığı 1 yıllık sözleşmenin sona ermesinin ardından temizlik ihalesi tekrar gerçekleştirildi.
Saat 14.00’te Keşan Belediye Meclis Salonu’nda başlayan ve Komisyon Başkanlığını Temizlik İşleri Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, komisyon üyeliklerini ise Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen, Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Doğan, Su İşletmesi Müdürü Ali Toker ve Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Teknisyeni Fazıl Küçükgülen’in yaptığı ihaleye toplam 8 firma katıldı.
İhale ihaleye katılan firmaların evraklarının kontrol edilmesi ile başlandı. Ardından firmaların verdiği fiyatlar açıklandı.
İhaleye; Aldemirler Turizm San.Tic.Ltd.Şti, Jet Tem Temizlik Bilgi Veri ve Ot.Hiz.San.Tic.Ltd.Şti., Aksan Sosyal Hizmetler San. Ve Dış Tic.Ltd.Şti, Elit Temizlik Turizm Bilgisayar Gıda Güvenlik Sis.San.ve Tic.Ltd.Şti., Yeniçeri Bilişim Mak.Turizm İnş.Tem.Gıda ve Gıda Den.San.Tic.Ltd.Şti., Onur Endüstriyel Temizlik Taşımacılık Güvenlik Hizm.Tic.Ltd.Şti.,Ortem İnşaat Taah.Ltd.Şti ve Akkor İnş.Tur.Med.ve Güvenlik Yem.Tem.Hiz.San.Tic.Ltd.Şti olmak üzere toplam 8 firma katıldı.
Yetkililer ihalenin komisyon tarafından en geç 15 gün içersinde gerekli araştırmaların ve çalışmanın yapılmasının ardından sonuçlandırılacağını açıkladılar.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


















29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorlu’da yılında sevinç ve coşkuyla kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler 28 Ekim günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Kor. Gen. Ümit Dündar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende İstiklal Marşı okunarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. 5. Kolordu bünyesindeki askeri bando burada Çorlululara bir konser verdi.
Aynı gün akşam saatlerinde halkın katılımıyla Cumhuriyet Halk Yürüyüşü düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı halk yürüyüşünde Atatürk Meydanı ay yıldızlı bayraklar ve Atatürk resimleriyle donatıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’un öncülüğündeki kortej Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Atatürk Kültür Merkezi ünlü türkücü Hüseyin Turan konser verdi. Konserin başlangıcında Hüseyin Turan’a çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Atatürk’ün memleketi olan Rumeli’ye hoş geldiniz. Atatürk Rumeli topraklarında doğdu ve Türkiye Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet ettik. Bugün Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 86. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda sonsuza kadar var olacaktır.”dedi.
Daha sonra ünlü türkücü Hüseyin Turan, sevilen şarkılarını seslendirdi. Meydanda bulunan vatandaşların da ona eşlik ettikleri görüldü. Konserden sonra yapılan havai fişek gösterisinde görsel bir şölen yaşandı.
29 Ekim günü Omurtak Caddesi’nin Atatürk Meydanı’ndaki kısmında geleneksel geçit töreni düzenlendi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Kor. Gen. Ümit Dündar ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tören aracıyla vatandaşları selamladılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun Cumhuriyet`in milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu söyledi. “Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. 86 yıl önce cihan harbi ve kurtuluş savaşından harap vaziyette çıkan Türkiye, bugün güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik rejimi, dinamik nüfusu, güçlü ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiştir” dedi.
Kaymakam Dursun`un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri öğrenci grupları ve askeri araçlar ile tören birliklerinin geçişi ile sona erdi.
29 Ekim etkinlikleri Atatürk Kültür Merkezi önünde halk konseriyle devam etti. Yerel müzik grupları Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara konser verdi.
Çorlu Kaymakamlığı, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi salonunda Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Başta Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve 5. Kolordu Komutanı Ümit Dündar olmak üzere resmi kurumların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda konuklar bir araya gelerek sohbet ettiler. Resepsiyon orkestranın seslendirdiği Onuncu Yıl Marşı toplu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ÇORLU İLÇESİNDE MİNİBÜSLER DEZENFEKTE EDİLİYOR




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi toplu taşımacılıkta kullanılan minibüsleri ilaçlayarak dezenfekte ediyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi’ne ait otobüs ve minibüsleri dezenfekte etmesinin ardından çalışmalarının kapsamını genişleterek ilçe genelinde toplu taşımacılıkta kullanılan minibüsleri ilaçlamaya başladı. Her gün binlerce insanın bindiği minibüsler kış mevsiminde ortaya çıkan salgın hastalıkların yayılma riskini arttırıyor. Araçlarda biriken bakterileri dezenfekte etmek ve olası salgın hastalıklara karşı önlem almak amacıyla toplu taşımacılıkta kullanılan minibüsler Çorlu Belediyesi’ne ait şantiyede Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli tarafından dezenfektan ilaçlar ile ilaçlanıyor. Toplu taşımacılıktaki 109 aracın dezenfekte edildiği diğer araçların da kısa bir süre içerisinde ilaçlanacağı ve bu çalışmaların düzenli aralıklarla yürütüleceği kaydedildi.
Öte yandan Sağlık Grup Başkanlığı’nın kararları doğrultusunda okullarda dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Çok sayıda öğrenci ve öğretmenin ortak kullanım alanı olan okullarda yapılan ilaçlamalar sonucunda salgın risklerinin en düşük seviyeye indirgenmesi hedefleniyor.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

ŞEHİTLERE SAYGI TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ ÇORLUDA YAPILDI





Hak ve Eşitlik Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ''Şehide saygı, teröre lanet'' yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki parti binası önünde toplanan partililer, slogan atarak Arslan Sokak üzerinden Atatürk Meydanı'na yürüdü. Hak ve Eşitlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı Hakan Demirkılıç, burada yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Türk halkına armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Türkiye'de 30 yıldan bu yana sürdürülen bölücü faaliyetlerin halen devam ettiğini belirten Demirkılıç, ''Türk ulusu çok vefalı ve kadirşinas bir ulustur. Herkesin aklını ve yüreğini kullanma zamanıdır. Bu, çocuklarımızın geleceği için şarttır'' diye konuştu. Yürüyüşe katılanlar konuşmanın ardından olaysız dağıldı.

HABER VE FOTO:ONUR ŞEKER

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...