***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Çorlu ADD den konferans “TÜRKİYE’ de NELER OLUYOR? TEVHİD-İ TEDRİSAT YASASI”


Çorlu ADD Yönetim Kurulu, konferanslar dizisini başlatıyor. 5 Mart 2010 saat:19.00’da Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, “TÜRKİYE’de NELER OLUYOR? TEVHİD-İ TEDRİSAT YASASI” konulu konferans gerçekleştirilecek.
Konferansa konuşmacı olarak, İstanbul Galatasaray Üniversitesinden Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek katılacaklar.
Bu anlamlı konferansa tüm halkımızın da davetli olduğu açıklandı. Bu arada çevre il ve ilçelerden de ADD (Atatürkçü Düşünce Derneklerinden) katılım olacağı da Çorlu yönetim kurulunca açıklandı.
HABER VE FOTO: ERDAL ÖZCAN

Çorlu TEMAdan Gönül Dostları Dayanışma gecesi

Geceye Tema Genel Müdürü Prof. Orhan Doğan, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Valcho Markov eşleri ile birlikte katıldı.
Çorlu TEMA gönüllü temsilciliği tarafından her yıl geleneksel hale gelmiş olan, “GÖNÜL DOSTLARI DAYANIŞMA GECESİ” büyük bir katılım ile Emlak Konutları Arda Restaurant’ ta yemekli-müzikli olarak gerçekleştirildi.
Geceye TEMA Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Valcho Markov, NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu AK Parti İlçe Başkanı Atilla Arıksoy ve Yönetim Kurulu, CHP İlçe Başkanı Av. Emre Köprülü, Belediye Başkan yardımcıları Serhat Çatalkaya ve Ahmet Sarıkurt, DSP İlçe Başkanı Mustafa Varlı ve Yönetim Kurulu, DYP’ den Ahmet Altay, ÇİSAD Başkanı Kemal Kavut, ADD Başkanı Yüksel Gür, Çorlu’lu Tema gönüllüleri ile çevreciler eşleri ile birlikte katıldı.
TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert ve çalışma arkadaşları örnek bir ev sahipliği yaptılar.
Gece Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Gecenin açılış konuşmasını Tema Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert yaptı. Çorlu’da çevre çalışmalarına büyük önem verip özellikle okullarda faaliyetlerin yapılması için öncülük yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ile çevre konusunda duyarlı olup katkı yapan Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Valcho Markov’a hazırlanan plaketler tek tek takdim edildi.
n Erdal ÖZCAN 410’da
Baştarafı 1. sayfada
Gecede udi sanatçı Yaşar Arapoğlu, oğlu ile birlikte örnek bir müzik ziyafeti sundu. Ayrıca Çorlu Tema korosu sazlar eşliğinde gecede mini bir konser verdi. Birde oynanan yöre oyunlarında sahnede yer alan çiftlerde doyasıya eğlendi.
GECE ANISINA ÇAM AĞACI AÇIK ARTTIRMAYA KONDU
Tema tarafından düzenlenen gecede, açık arttırmaya konulan çam ağacıda iyi bir rakkama alıcı buldu. Açık arttırma Seymenköyü/Delibaşoğlu çiftliği sahibi Recai Delibaşoğlu’nda kaldı.
HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Başkan muhasebecilere sert çıktı

30.000 - ile 50.000 TL’ye defter tutulduğunu duyuyorum şikâyetler geliyor. Şikâyetler çerçevesinde incelemeye aldığımız meslektaşlarım masa üstünde tam kesiyor. Şikâyet edildiği için, ama sonuçta katma değeri öderken inanılmaz derece zorlanıyor. Çoğu bürolar kapanma aşamasına geldi.
Tekirdağ Serbest Muhasebeci ve müşavirler odası öğretmenevinde muhasebecilerle istişare toplantı ve yemeği verdi.
Başkan Şerafettin kurt” Her yıl olduğu gibi bu yılda bir muhasebe gününü. Çorlu hariç tüm ilçelerimizde istişare toplantıları olarak kutladık. Bu toplantıların amacı Tekirdağ serbest muhasebeci ve müşavirler odasının çalışmaları kamuoyundaki yeri sosyal sorumluluk anlayışı, meslektaşlarla ilgili eğitim anlayışı, stajyerlerle ilgili eğitim anlayışı, diğer odalar nezdinde iletişim anlayışı nasıldır ne şekildir. Bu zamana kadar olumsuz yansıyan nelerdir. Biz bunların hepsini irdeledik ve bunun sonucunda şu çıktı. Kamuoyundaki yerimiz hele hele bugün yapılan çelenk koyma törenimiz ses getirmiştir.
Mesleki uyum çerçevesinde 145 meslektaşımız eğitim aldı. Bu eğitim sonucunda Marmara üniversitesi Göztepe kampusunda sınava girildi.16 meslektaşımız da teorik eğitim almışlardır yakında da pratik eğitimleri başlayacaktır. Sadece sınava girecek olanların değil sınava girmeyecek olanların da bu eğitimleri almasını isterim. Çünkü söyleyeceklerim hoşunuza gitmeyebilir. Küresel ekonomik kriz hepimizi vurdu. Bürolarda muhasebe ücretleri toplanamamakta, hepimiz hakikaten zor durumdayız. Ama sonuçta küçük esnaf aynı durumda küçük esnaf vergisini, SSK’sını ödeyemezken haliyle muhasebe ücretini ödeyemiyor. Evine ekmek götüremiyor insanlar. Biz sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesi içinde bu ekonomik krizi tüm meslektaşlarımızla birlikte topluma da mal olacak şekilde el birliğiyle herkes birbirine yardım ederek bu olumsuzluğu yeneceğimize cani gönülden inanıyorum.
30.000 - ile 50.000 TL’ye defter tutulduğunu duyuyorum şikâyetler geliyor. Şikâyetler çerçevesinde incelemeye aldığımız meslektaşlarım masa üstünde tam kesiyor. Şikâyet edildiği için ama sonuçta katma değeri öderken inanılmaz derece zorlanıyor. Çoğu bürolar kapanma aşamasına geldi. Dileyelim sabredelim ikinci çeyrekte ekonominin düzeleceğini ümit ediyoruz. Çalışan çalıştıkça battı.
Ankara başka şeylerle uğraşıyor. Ekonomiyle İlgilenen yok. Haliyle sıkıntılar diz boyu oldu. Dilerim ekonomiyle ülkenin üretimiyle ilgilenir önde gelen liderlerimiz. Üretimi de destekleyerek üretimi de arttırma adına çalışmalar yaparak ekonomik krizi bir an önce yenmemiz için adımlar atarlar. Bizler sosyal sorumluluk anlayışı altında, ekonomiyi düzeltmek adı altında de ekonomik kriz altında çalışmalarımızı titizlikle yapmak zorundayız. Mesleğin kalitesinden kimseye ödün verdirmeyeceğiz herkes de bunu böyle bilsin.
Her ne olursa olsun meslek kalitemizin yanında bizler vicdanlı insanlar olmak zorundayız. Vicdanlı hareket etmek zorundayız. Etik kurallara da harfiyen uymak zorundayız. Meslek camiamız kurumsal anlamda birkaç kişi yüzünden lekeleniyor. Buna kesinlikle özen göstermeliyiz. Meslekle ilgili kendi defterinde hata yapanı hele hele kendi defterinde hata yapanı asla bağışlamayacağız.”Dedi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğindeişsizlere ücretsiz eğitim

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde Tekirdağ'da uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleneceği öğrenildi.
KOSGEB Tekirdağ Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, yaptığı açıklamada; Ülke ekonomisinin güçlenmesi ve ülkede refah düzeyinin arttırılmasına katkıda bulunmak hedefi doğrultusunda; girişimciliği engelleyen faktörleri ortadan kaldırmak, girişimciliği destekleyen kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğini arttırmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla, ve ülkemizin en önemli sorunu olan işsizliği azaltmak için KOSGEB Başkanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında 18.09.2009 tarihinde “uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü” imzalandığını belirterek, eğitimlerin bu kapsamda verileceğini bildirdi.
Toplam 72 saatlik eğitim sürecinde girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı ve ögeleri (pazar araştırma, üretim, pazarlama vb.), iş planı yazılması gibi teorik ve atölye eğitimleri verileceğini belirten Eskicioğlu,
Gişirimcilik eğitimine katılmak isteyenler için şu bilgileri verdi:
“-18 yaşını tamamlamış ve İŞKUR’ a kayıtlı işsiz olmaları ile en az ilköğretim okulu mezunu veya iş kurmak istenilen alanda geçerli bir sertifika yada belgeye sahip olmaları gerekmektedir.
-Eğitim tamamen ücretsiz olup eğitimin sorumluluğu Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğündedir.
-Eğitim sonunda, eğitime katılanlara KOSGEB ve İŞKUR onaylı katılım belgeleri verilecek olup; iş planı kabul edilen girişimcilere 4.000 TL. hibe, 40.000 TL. ise 1 yılı ödemesiz 3 yıl vadeli ve faizsiz olmak üzere 44.000 TL. sermaye desteği KOSGEB tarafından sağlanacaktır.
-Eğitimler, katılımcıların taleplerinin alınmasından kısa bir süre sonra başlayacak olup, başvurular ve detaylı bilgiler KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü (0 282 261 40 66) ve KOSGEB Çorlu Temsilciliği(0 282 653 32 35) ile Çerkezköy Temsilciliği’nden(0 282 726 88 88) ayrıca; İŞKUR’ un 180 numaralı telefonlarından ve İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nden alınabilecektir.”
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hastalar ilaca ulaşamıyor, eczanelerde yangın var!

Pazartesi günü ilaçlarını yeni sistemin devreye girmesinden dolayı alamayan hastalar zorlu anlar yaşarken Tekirdağ Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Bekir Ersöz yeni sistemin alt yapısının henüz hazır olmadığını ve bu sistemin başlangıcının 1 Haziran 2010 tarihine ertelenmesi gerektiğini söyledi.
Uzun süredir devreye girmesi planlanan, ancak teknik aksaklıklarının olması nedeniyle bugüne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 3 kez ertelenen “MEDULA Reçete Provizyon Sistemi”nin 1 Mart 2010 tarihinden itibaren Kurumca devreye alındığının belirtildiğini hatırlatan Tekirdağ Eczacılar odası başkanı Bekir Ersöz, Böylelikle, hastaların reçetelerinin işlendiği ve ilaç verme onayının alındığı Eczane Provizyon Sistemi devre dışı bırakılarak, alt yapı hazırlıkları tamamlanmamış, yeni bir provizyon sistemi (MEDULA) devreye sokulduğunu söyledi.
Henüz hazır olmayan bu sistemin yürürlüğe koyulmasının hemen ardından, pazartesi sabahı itibariyle, eczanelerimize gelen hastalarımızın reçeteleriyle ilgili hiçbir işlem yapılamadığına dikkat çeken Ersöz yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.” Çünkü, pek çok doktorun sistemde kayıtlı olmadığı, kayıtlı olanların branş bilgilerinin bulunmadığı, tüm sağlık ocaklarının girişinin tamamlanmamış olduğu ve hastalara ait rapor bilgilerinin sistemde bulunamadığı görüldü. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de eczacı meslektaşlarımız, hastalarına sistemdeki eksiklikler nedeniyle gerekli ilaç hizmetini vermekte sorunlar yaşamakta, hastalarımız ise ilaçlarını zamanında temin edememektedir.
Pazartesi sabahı 08:00/10:00 saatleri arasında kısmen de olsa işleyen yeni sistemin, 10:00 itibariyle tamamen çöktüğünü, tüm eksikliklilerine rağmen bu sisteme geçilmesinin en önemli sebebinin, Kurumun ısrarı ve gereksiz yere sürdürdüğü inattan kaynaklandığına da vurgu yapan Ersöz,” Aylardır yaptığımız tüm uyarılarımıza ve alınması gereken tedbirlerle ilgili Kuruma sunduğumuz raporlara rağmen, İlaç Takip Sistemi’ne 1 Ocak 2010 tarihinde geçilmiştir. Geride bıraktığımız 2 aylık süreçte, fiilen çalışmayan bir sistemle karşı karşıya bırakılmıştık. Çünkü, SGK ekranıyla, İTS ekranı birbiriyle uyumsuz çalışmakta, hiçbir veri girişi sağlıklı yapılamamakta idi. Oysa, tüm işlemlerin, birbiriyle uyumsuz olan iki farklı ekran üzerinden değil, tek ekran üzerinden yapılması gerekmektedir. İTS’nin ertelenmesi talebimize rağmen, pazartesi günü itibariyle de, İTS ile uyumlu olduğu iddia edilen MEDULA Provizyon sistemi uygulamaya konulmuştur. Zira, hazırlıksı başlatılan bir sistem ölü doğmuştur! Bizim çok önceden ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çektiğimiz İTS uygulaması, acilen 1 Haziran 2010 tarihine ertelenmeli, İTS ve MEDULA Provizyon Sistemi tek ekran üzerinde ortaklaştırılmalıdır. Aksi halde, bugün yaşananlar da göstermiştir ki; bu sistem hem hastalar hem de eczacılara çile çektirmeye devam edecektir.”Diyerek yakındı.
Bugün bu sistemi, bu haliyle başlatmak, hem hastalarımıza hem de eczacılarımıza yapılmış en büyük kötülük olduğunu da savunan Ersöz, konuşmasında şunları söyledi;” Bugün bir kez daha gördük ki, alt yapısı iyi hazırlanmamış bir Provizyon Sisteminin varlığında İTS’nin işlemesi mümkün değildir. Bu nedenle, İTS uygulamasının 1 Haziran 2010 tarihine ertelenmesi artık bir zorunluluktur. Aksi halde, şu anda eczanelerimizde yaşanmakta olan hasta mağduriyetlerinden, hastalarımızın ilaca ulaşamama sorunlarından eczacılar sorumlu tutulamaz. Asıl sorumlu, aylardır yaptığımız uyarılarımızı dikkate almayan, yürümeyeceğini bildikleri bir sistemi eksiklikleriyle birlikte uygulamaya geçirenlerdir.
Bizler, İTS’nin ülke ekonomisine, ilaç sahteciliğine, hasta ve ilaç güvenliğine önemli katkıları olacağını her platformda dile getirdik. Bundan sonrasında da bu katkıya ortak olabilmek için taleplerimiz doğrultusunda oluşturulmuş İTS uygulamasının yürütümü noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”
Sağlık alanının “kervan yolda düzelir” anlayışı ile bağdaşmayacağını da anlatan Ersöz konuşmasını şöyle noktaladı. “Ne hastalarımızın ne de meslektaşlarımızın bu yaklaşımı hak ettiğini düşünmüyor ve bu anlayışı reddediyoruz.
Doğru olan, her iki sistemin de ertelenmesi ve konunun taraflarının bir araya gelerek çözümü hep birlikte aramasıdır. İçinde bulunduğumuz çağ, biz yaptık oldu, herkes buna uymak zorundadır şeklinde ilerlemenin mümkün olmadığı bir çağdır. Oysa, bilgiyi paylaşmak ve deneyimlerimizi ortaklaştırmak, sorunları ortaya çıkmadan tespit edebilmek ve çözümü üretip başlangıçları sorunsuz yapmak en doğru yaklaşımdır. Biz bu paylaşım için bir araya gelmek konusunda hiçbir zaman çekinmedik. Konunun diğer taraflarının da bu paylaşıma açık olması gerektiğini düşünmekteyiz. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, 2009 yılının değerlendirmesini yaptı“Enerji, verimli kullanılmalı”

Erdoğan, TREDAŞ’ın elektrik dağıtım görevi yaptığını, 7 yıldan bu yana kesintisiz ve kaliteli enerjiyi nihai tüketiciye sunduklarını belirterek, “2009 yılı itibariyle, 1.222 milyar TL.’lık enerji satışı gerçekleştirdik. Bunun 1.186 milyar TL.’sini tahsil ettik. Tahakkukun tahsilat oranı: % 97.02’dir.”
Erdoğan, TREDAŞ’ın 2009 yılında, kendilerine tahsis edilen tüm ödeneği kullandıklarını da belirttiği konuşmasında bu paranın illere dağılımını şöyle açıkladı: “5.956.379,83 TL.’si Tekirdağ ilinde,7.648.033,83 TL.’si Kırklareli ilinde, 7.348.970,19 TL.’si Edirne ilinde gerçekleşmiştir.”
TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Türkiye’nin enerjisinin, %70’inin dışa bağımlı olduğunu, %5’lik tasarrufla, 11 milyar kilowatt/saat’lik enerjinin tasarruf edilebileceğine değinerek, “Ancak, enerjinin, tasarruflu değil, verimli kullanılması gereklidir” dedi.
Yıllık bilgilendirme toplantısında konuşan Erdoğan, TREDAŞ’ın elektrik dağıtım görevi yaptığını, 7 yıldan bu yana kesintisiz ve kaliteli enerjiyi nihai tüketiciye sunduklarını belirterek, “2009 yılı itibariyle, 1.222 milyar TL.’lık enerji satışı gerçekleştirdik. Bunun 1.186 milyar TL.’sini tahsil ettik. Tahakkukun tahsilat oranı: % 97.02’dir.” diye konuştu.
İller itibariyle, tahakkuk ve tahsilat miktarlarını da açıklayan Erdoğan, “Tekirdağ’da 759 milyon, Edirne’de 202 milyon, Kırklareli’de 260 milyon TL.’lik tahakkuk edilen enerji bedeli bulunuyor. Bunların, Tekirdağ’da % 97.13’lük oranla 737 milyon lirası, Edirne’de %95.72 oranla 194 milyon lirası, Kırklareli’de % 97.69 oranla 254 milyon lirası tahsil edilmiştir.
Trakya’da 19 bin km.lik alanda 26 ilçe, 59 belde, 678 köyde 1158 personel ile hizmetlerini sürdürdüklerine de değinen Erdoğan, “Tekirdağ’da 6.2, Edirne’de 8.9, Kırklareli’de ise %5’lik bir kayıp enerji oranı var. Bu kayıp enerji, 2002 yılında %18,05 idi. Yıllar itibariyle bunu aşağıya çektik.” şeklinde konuştu.
2009 yılında Trakya’da kendilerine tahsis edilen 20. 849 495 TL.’lik tüm ödeneğin harcandığına da dikkat çeken Erdoğan, bu paranın, dağılımını ise şöyle açıkladı:
“5.956.379,83 TL.’si Tekirdağ ilinde,
7.648.033,83 TL.’si Kırklareli ilinde,
7.348.970,19 TL.’si Edirne ilinde harcanmıştır.
Burada Tekirdağ ilinde, enerjinin çok fazla harcanmasına rağmen, yatırımdan az pay almasını geçmiş yatırımlara bağlıyoruz. Alt yapısı Tekirdağ’ın daha fazla desteklenmiştir. Bu yıl, Avrupa Birliği’nden alınan kredi ile Tekirdağ’ın şehir içi şebekesini 20 milyon, Çerkezköy şehir içi şebekesini 24 milyon TL. lik harcamayla yenileyip, yeraltına alacağız.”
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Disk Genel Başkanı Çelebi, Çorlu'ya Geldi

Disk Genel Başkanı SüleymanÇelebi ve Birleşik Metal İş sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Sendikaya Üye Oldukları İçin işten Çıkarılan 10 İşçinin Haklarını Savunmak ve Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmak İçinTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesine Geldi.
Çorlu Heykel Meydanı'ndan ÇorluAdliyesi önüne yaklaşık 50-60 kişilik grupla yürüyen Süleyman Çelebi ve sendika üyeleri, Çorlu Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sendika üyelerine izin vermedi. İzin verilmeyince
kısa süreli tartışmalar yaşandı.Bunun üzerine Çorlu Kaymakamlığı önünde bekletilen kalabalığın, İlçe Emniyet MüdürüAyhan Taş 'ın Kaymakamlık önüne gelmesi ve Genel Başkan Süleyman Çelebiyle görüşmesinin ardından Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması yapılmasına izin verildi.
Adnan Serdaroğlu'nun okuduğu basın açıklamasında Çorlu 'da Avrupa Serbest Bölgesi'nde kurulu iş yerinde DİSK /Birleşik Metal iş sendikası'na üye oldukları için 10 işçi işten çıkarılmıştır. Oysa aynı işverenlik söz konusu işçiler sendikaya üye olmadan kısa bir süre önce işçi almaktaydı. Bu düpedüz anayasanın 51. maddesinin ihlalidir. Buna rağmen fabrika işverenliği çeşitli avantajlarla yatırım imkanı sunulan Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde, bu ülke vatandaşlarının sendikalı olma haklarını, ülkenin en temel yasasını çiğneyerek yok saymaktadır. Bu iş yeri sendikaya üye olan işçileri atmakla kalmamış, halen çalışmakta olan üyelerimizi tek tek çağırıp sendikadan istifa etmemeleri halinde işten çıkartılacaklarını belirterek hukuk ihlallerine devam etmiştir." dedi.
Katılımcılar basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı
HABER:TARIK YIS

Katil zanlılarına 60 yıl hapis

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy’de 10 Kasım 2007 tarihinde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili olarak yargılanan 3 kişiye "Silahlı tehdit, kasten adam öldürmek ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 58 ile 60'ar yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme tutuksuz yargılanan 13 sanığa ise 5 yıl denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 2 yıl süren dava 26. celsede sona erdi. 16 sanıktan tutuklu yargılanan Veysel Öksüzoğlu, Veysi Çetintaş ve Ramazan Çetintaş, Pınarhisar Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemi altında getirilerek karar duruşmasına çıkarıldı.
SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı Abuzer Kelepçe esas hakkındaki mütalaasında, Sanık Veysel Öksüzoğlu, Ramazan Çetintaş ve Veysi Çetintaş'ın TCK'nın 81. maddesi gereğince 3 kez müebbet hapis talep etti.
"KENDİMİZİ KORUDUK"
Sanık Veysel Öksüzoğlu Cumhuriyet Savcısının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, "Bu olaydan üzüntü duymamak mümkün değil. Son derece üzüntülü ve pişmanım" derken, Veysi Çetintaş, "Aile düzenim tamamen yıkıldı" dedi. Diğer sanık Ramazan Çetintaş ise, "Saldırıya ve haksızlığa uğrayan bendim. Bu olay sonrası işimi tamamen kaybettim" diye konuştu. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıklar Veysel Öksüzoğlu, Veysi Çetintaş ve Ramazan Çetintaş kendilerini koruduklarını belirterek tahliyelerini talep etti.
60 İLE 58 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI VERİLDİ
3 üyeden 2'sinin oyu ile verilen kararı okuyan Mahkeme Başkanı, sanık Ramazan Çetintaş'a silahlı tehdit, kasten adama öldürmek ve kasten adam öldürmeye teşebbüsten toplam 60 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Veysel Öksüzoğlu ve Veysi Çetintaş'a ise, kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlarından 58 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Olaya karışan diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis ve para cezaları verilerek cezalar 5 yıl denetimli serbestliğe çevrildi. Hapis cezası alan 3 sanık Ceza ve Güvenlik Tedbirleri'nin İnfazı Hakkında Kanun 107. Maddesi gereğince en fazla 28 yıl cezaevinde yatacak.
ÜYE HÂKİM KARARA MUHALEFET ŞERHİ KOYDU
Oy çokluğu ile verilen karara mahkeme üyesi hâkim Arzu Canikoğlu muhalefet şerhi koydu. Hâkim Canikoğlu muhalefet şerhinde, sanık Veysel Öksüzoğlu, Ramazan Çetintaş ve Veysi Çetintaş'ın eyleminde TCK'nın 25. maddesi gereğince meşru müdafaa olduğunu ve her iki grupta kullanılan araçlarda (silahı kast ediyor) orantı olduğunu kaydetti. Sanıkların beraat etmesinin gerektiğini duruşma zabtına geçirten Hakim Canikoğlu, "Yargıtay içtihatları ile sabittir ki öldürme kastını açığa vurmada atış nahiyesi tek başına yeterli değildir. Şahısların niyetini açığa vuracak farklı davranışlarının veya önceye dayanan husumetlerinin olması gerekir" dedi.
OLAY:
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 10 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 3'ü ağır toplam 4 kişinin de yaralandığı olay iki grubun silahlı çatışmasına sahne olmuştu. Danış Center önünde 3 ayrı arabanın ve çok sayıda silahın kullanıldığı çatışmada, şahıslar vücutlarına aldıkları kurşunlarla ağır yaralanırken Suat Sanır olay yerinde hayatını kaybetmişti.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

Çorlu'da Tekstil Fabrikasının Deposunda Yangın

Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı ı Ulaş Beldesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasının deposunda yangın çıktı. Yangında, depoda bulunan yaklaşık bin 500 ton pamuk kül oldu.Alınan bilgiye göre, Ulaş Beldesi'nde bulunan İsmail Gülle'ye ait Güllet Tekstil'in pamuk deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede depoyu saran yangına Çorlu, Ulaş, Velimeşe, Veliköy, Tekirdağ ve İstanbul'dan gelen itfaiye grupları müdahale etti. Fabrikanın ham pamuk deposunda çıkan yangının, işçilerin bulunduğu bölüme uzak olması olası can kaybını önledi. İstanbul İtfaiyesi'nden "Koca Yusuf" adlı söndürme aracının da görev aldığı yangında ilk belirlemelere göre maddi zararın yaklaşık 2 milyon TL değerinde olduğu belirtildi. Yangının kesin çıkış nedeni ise yapılacak incelemenin ardından belli olacak
HABER:ÇORLU GAZETESİ

EMNİYET ŞERİDİNDEKİ ARACA ÇARPTI AĞIR YARALANDI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında emniyet şeridinde ki kamyona arkadan çarpan sürücü ağır yaralandı.
Tem otoyolu Çerkezköy gişeleri mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Ahmet Er idaresinde ki 34 DZ 7139 plakalı otomobil, aracının açılan brandası düzeltmek için emniyet şeridinde bekleme yapan Aydın Balcı idaresinde ki 34 FGJ 22 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kamyon sürücüsü ilk ifadesinde “Çorlu`dan yük almıştım. Yola çıktığımda kamyonumun brandasının açıldığını fark etti ve aracı emniyet şeridine çektim. Brandayı kapattığım sırada aracın arkasından gürültü geldi. Hemen ambulansı aradım” dedi. Kaza sonrası araçta sıkışan sürücü için kaza kırım ekipleri olay terine sevk edildi. Ekiplerin kısa süren çalışmalarının ardından yaralı ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor.
KAYNAK.www.habercorlu.com

GÜRSOYLAR KOLEJİNDE YETENEKLER YARIŞTI

Kurulduğu günden bugüne bölgemizdeki toplumsal gelişim için olanaklar sağlayan, bölge öğrencilerini bilime, spora ve sanata yönlendirici çalışmalar yapan ve başarılı öğrencileri ödüllendiren Gürsoylar Koleji, bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor.
Kurum, bu çalışmaları kapsamında Amerikan Kültür ve Dil Okulları işbirliğiyle finali mayıs ayında yapılacak olan Gürsoylar Koleji Ses ve Enstrüman Yarışması eleme programını gerçekleştirdi. 01 Mart 2010 Pazartesi günü Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda yapılan elemelerde yarışmacılar, Çınar ÇULCUOĞLU (Özel Mavi Nota Bale ve Müzik Kursu Kurucu Müdürü), Hakan ÖZEL (Akademi Müzik Okulu Sahibi) ve Meltem YILMAZ’dan (Atakent İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni) oluşan jürinin önünde, seçtikleri ya da kendilerinin yazıp besteledikleri eserleri en güzel şekilde seslendirmeye çalıştılar. Türk Sanat Müziği-Türk Halk Müziği, Pop, Rap ve Enstrüman olmak üzere toplam dört dalda seslendirilen eserler sonunda, finale katılmaya hak kazanan isimler belirlendi.
Pop dalında: Edanur SELÇUK birinci, Oğuzcan DİKMEN ikinci ve Cansu ÇETİNEL üçüncü olurken Yağmur YEŞİL de Jüri Mansiyon ödülünü alarak finale katılmaya hak kazandı. Rap dalında: Bekir MANCI birinci, Fettah MARANGOZ ikinci, Grup Direniş ise üçüncü oldu. Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği dalında: Muhammed GÜMÜŞ birincilik derecesini alırken Şenay OĞUZ ikinci, Nihan DEMİREL üçüncü oldu. Enstrüman dalında ise Bilgin ŞEN, Christina Marie CAPPELLI ve Burak DUMANHAN finalde yarışmaya hak kazanan isimler oldular.
Eleme programı sonunda yarışmaya katılan tüm yarışmacılar, katılım belgelerini Gürsoylar Koleji Kurucusu M. Kemal GÜRSOY ve Gürsoylar Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü A. Berk GÜRSOY’un elinden aldılar.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin heyecanlı bekleyişi ve finale kalan isimlerin sevinciyle noktalanan programda, genç öğrenciler güzel bir etkinlikte bulunmanın keyfini ve müzik ile kendilerini ifade edebilmenin mutluluğunu yaşadılar.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

Çorlu ilçesindeki Şehitlikte Geçiş Yolu Düzenlemesi

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik’te geçiş yollarında düzenleme yapıyor.
İlçenin çeşitli bölgelerinde, ağır kış şartlarından dolayı aşınan yollarda bakım ve yama çalışmaları yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği Şehitlik’te geçiş yollarında düzenleme yapmaya başladı. Şehitliğe yapılan ziyaretlerde vatandaşların ağırlıklı olarak otopark yönündeki kapıyı kullanmasından dolayı bu bölgede yeni bir düzenlemeye gidildi. Daha önce mıcır taşlarıyla kaplı olan zemin bordür taşlarının döşenmesiyle halkın hizmetine sunuluyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şehitlik’te gerekli zemin hazırlıklarını tamamladıktan sonra bordür taşlarını döşemeye başladı. Yürütülen çalışmalarla 18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü öncesinde ihtiyaç duyulan zemin hazırlıklarının tamamlanması hedefleniyor.

Trakya Roman Dernekleri, Abdi İpekçi’de Buluşuyor…

Haber: Metin KARAKUŞ
Trakya’da faaliyet gösteren Roman Dernekleri, yaşadıkları bölgede Romanların sorunlarını gündeme getirmek için İstanbul, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda buluşuyor.
Hükümet, Demokratik, Ermeni ve Alevi açılımının ardından, 14 Mart 2010 Pazar günü “Roman Açılımı” kapsamında Romanların sorunlarını da gündeme getirmeye hazırlanıyor.
Görünüm Gazetesi Bürosunu ziyaret eden, Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zünbül ve Başkan Yardımcısı Muharrem Sağdıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Romanların sorunlarını dinlemek amacıyla, 14 Mart 2010 Pazar günü “Roman Açılımı” kapsamında Abdi İpekçi Spor Salonunda bir toplantı düzenleyeceğini belirttiler.
Dernek Başkan Zünbül, yapılacak olan toplantıda, ''Geçmişle Gelecek Arasında Romanlar'', ''Romanlar ve Sivil Toplum Örgütleri'', ''Birlikte Yaşama, Çok Kültürlülük ve Romanlar'' konularının masaya yatırılacağını belirterek, şunları kaydetti;
“Yapılacak olan bu önemli toplantının bizler için çok olumlu geçeceğine inanıyorum. İlçemizde kurduğumuz derneğimizin amacı, toplumumuzun geleneksel kültürüne bağlı kalarak, sosyal ekonomik gelişme düzeyini yükseltip, refah içinde yaşayarak, Türk ve dünya toplumuna uyum sağlamaktır. Ayrıca, Ulusal ve Uluslar arası başta Roman Federasyon gibi ilgili sivil toplum kuruluşları ile toplum yararına olacak her türlü ilişkide bulunmak, üyelerimizin ve toplumumuzun refah içinde yaşayabilecekleri alanlar yapmaktır. Sanatsal faaliyetlerle ilgili ise yetenekli kişileri tespit etmek, ilgili sanat kollarında eğitilmeleri için her türlü tedbir almak ve gerçekleştirmektir. Derneğimiz, Roman Kültürünü çağdaş seviyeye ulaştırarak yaşamasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.”

Barış, Sağlık Bakanı Akdağ’a “Crestor” u sordu

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Barış, sağlık Bakanı Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Kolesterolü düşürmek için kullanılan Lipit düşürücü ilaçlar grubu olan Statinler için, ABD, Norveç, İngiltere, Japonya, İtalya, Hollanda ve İrlanda’daki 17 Üniversite’nin uzmanları ve akademisyenlerince, 100 bine yakın kişiyi kapsayan çalışmalarının sonucu, dünyanın en saygın tıp dergilerinden Lancet’de yayınlanmıştır.
Buna göre; Kolesterol (Lipit) düşürücü olarak dünyada en çok kullanılan ilaçlar içerisinde yer alan “Crestor”ün yapılan analizler sonucu her 100 hastadan 9’unda diyabet oluşumunu artırdığı, hatta statinler içerisinde en tehlikeli ilacın ‘Crestor’ olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? ‘Crestor’ adlı Lipit düşürücü kolesterol ilacının İngilizce prospektüslerinde ciddi yan etkilerinin (diyabet) olduğu uyarılarına karşın, Türkçeye çevrilirken bu uyarıların çıkarıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
Bu iddialar doğru ise; Dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’de, kolesterol düşürücü Statinler grubundaki ilaçların yan etkilerine yönelik iddialar, Türkiye’de Statinler grubunda yer alan ilaçları kullanan hastalardan saklanmış mıdır? Crestor adlı ilacın İngilizce prospektüsünde, diyabete yönelik yan etkileri yer alırken, Türkçeye çevrilen prospektüsünde çıkarılarak bu büyük tehlikenin Türk Halkından gizlenmesinin sebebi nedir?”

LİAD Bulgaristan‘da fuara katıldı

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) geçtiğimiz hafta sonu Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde Uluslararası Tarım ve Gıda fuarına (International Agricultural Exhibition ) katıldı.
LİAD Başkanı Cengiz KONCA yaptığı açıklamada, Cuma günü sabah 08.00’da başlayan programlarının Pazar günü saat:17.00 da sona erdiğini bildirdi.
Konca; dernek başkanı olarak kendisi ile birlikte, LİAD Başkan Yardımcısı Özer Büyükkurt ve 15 üye işadamımızla toplam 17 kişilik ekiple fuara katıldıklarını belirtti.
LİAD olarak Plovdiv’de yapılan bu fuara ilk olarak katıldıklarını, yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini bağlantılar için karşılıklı numuneler gönderileceğini ve bunun neticesinde siparişlerin geleceğine inandığını ifade eden Cengiz Konca, fuarda Türkiye’den de stantların açıldığını ve fuara ilginin de yüksek olduğunu, bu güzel gelişmelerin iki ülke arasında ki ticaret ve dostluğun artacaklarına inandıklarını belirterek, üyelerimiz açısından bu tip organizasyonların hem ufuk açtığını hem de dış dünyayı daha iyi tanımamıza imkan verdiğini bildirdi.

CHP Lüleburgaz ilçe başkan Turabi Kayan. “Parti kapatma yetkisi Meclise verilirse, AK Parti ilk iş CHP’yi kapatır” dedi.

LüleburgaZ Hürfikir Gazetesi
CHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatının haftalık toplantısında konuşan Turabi Kayan, Tayip Erdoğan’ın ‘yargı tek erk’ şeklindeki beyanlarının yargıyı etkisiz hale getirme çabası olduğunu kaydetti. Kayan. “Yargı rejimi korumak içindir. Sen rejime karşı gelirsen yargı karşına dikilir. Bunlar, bu yüzden sosyal ve laik rejimimizi koruyan yargıya saldırıyorlar. Parti kapatma işini yargı yapar. Bu her yerde böyledir. Bunlar yürütmeyi, yasamayı ele geçirmiş, şimdi de yargıyı da ele geçirme derdindeler. Geçirirler de eğer biz üzerimize düşeni yapmaz isek, bu da olacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Aydoğdu Lüleburgaz’a gelecek.

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Cengiz Aydoğdu, 3 Mart Çarşamba günü Lüleburgaz’ın ihtiyaç ve sorunlarını yerinde tespit amacıyla Lüleburgaz’a gelecek.
Saat 11:00’de yapılması planlanan toplantı, Vali Aydoğdu başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin de katılımıyla gerçekleşecek.

KIRIM TÜRKLERİ DERNEĞİ TEKİRDAĞ ŞUBESİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ Başkan, Fatih ERGE

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tekirdağ Şubesi 5. Genel Kurulunu yaptı.
2001 yılında açılan Tekirdağ Şubesi, 10 yıllık faaliyeti sonucunda yönetim kadrosunu tamamen değiştirdi. 25 Şubat 2010 günü dernek merkezinde yapılan genel kurulda, Kırım milli davasının Tekirdağ’ da ve hatta Trakya bölgesinde çok daha güçlü hale gelmesi için dernek üyeleri kuvvetli bir irade ortaya koydular ve ciddiyet içerisinde vakarlı duruş sergileyerek, “güçlendirme” anlamında kongrede Kırım Türklüğünü, çileli tarihini dile getirdiler. Mübarek mevlit kandili gecesinde “Bu işte varız” diyen üyelerden bir grup gönüllü genç yönetime talip oldular ve tek listede seçildiler.
Divan Heyeti:
Ersin BİLMEÇ
Osman KURT
Hakkı DENKLEŞTİRİCİ’ den oluştu.
Yönetim Kurulu::
Başkan: Fatih ERGE
2. Başkan: Arif YILMAZ
Sekreter: Mustafa ERBAŞ
Muhasip: Nuri ÖZER
Veznedar: Sami NAR
Üye: Hakkı DENKLEŞTİRİCİ
Üye: Erkan ÖZER
Denetleme Kurulu:
Süleyman İLDENİZ
Nurcan ÖZCAN
Fikret DİMİCİ
Disiplin Kurulu:
Osman KURT
Ahmet BİLER
Cengiz DİRİL
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...