***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Disk Genel Başkanı Çelebi, Çorlu'ya Geldi

Disk Genel Başkanı SüleymanÇelebi ve Birleşik Metal İş sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, Sendikaya Üye Oldukları İçin işten Çıkarılan 10 İşçinin Haklarını Savunmak ve Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmak İçinTekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesine Geldi.
Çorlu Heykel Meydanı'ndan ÇorluAdliyesi önüne yaklaşık 50-60 kişilik grupla yürüyen Süleyman Çelebi ve sendika üyeleri, Çorlu Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sendika üyelerine izin vermedi. İzin verilmeyince
kısa süreli tartışmalar yaşandı.Bunun üzerine Çorlu Kaymakamlığı önünde bekletilen kalabalığın, İlçe Emniyet MüdürüAyhan Taş 'ın Kaymakamlık önüne gelmesi ve Genel Başkan Süleyman Çelebiyle görüşmesinin ardından Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması yapılmasına izin verildi.
Adnan Serdaroğlu'nun okuduğu basın açıklamasında Çorlu 'da Avrupa Serbest Bölgesi'nde kurulu iş yerinde DİSK /Birleşik Metal iş sendikası'na üye oldukları için 10 işçi işten çıkarılmıştır. Oysa aynı işverenlik söz konusu işçiler sendikaya üye olmadan kısa bir süre önce işçi almaktaydı. Bu düpedüz anayasanın 51. maddesinin ihlalidir. Buna rağmen fabrika işverenliği çeşitli avantajlarla yatırım imkanı sunulan Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde, bu ülke vatandaşlarının sendikalı olma haklarını, ülkenin en temel yasasını çiğneyerek yok saymaktadır. Bu iş yeri sendikaya üye olan işçileri atmakla kalmamış, halen çalışmakta olan üyelerimizi tek tek çağırıp sendikadan istifa etmemeleri halinde işten çıkartılacaklarını belirterek hukuk ihlallerine devam etmiştir." dedi.
Katılımcılar basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı
HABER:TARIK YIS

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...