***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Katil zanlılarına 60 yıl hapis

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy’de 10 Kasım 2007 tarihinde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili olarak yargılanan 3 kişiye "Silahlı tehdit, kasten adam öldürmek ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 58 ile 60'ar yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme tutuksuz yargılanan 13 sanığa ise 5 yıl denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 2 yıl süren dava 26. celsede sona erdi. 16 sanıktan tutuklu yargılanan Veysel Öksüzoğlu, Veysi Çetintaş ve Ramazan Çetintaş, Pınarhisar Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemi altında getirilerek karar duruşmasına çıkarıldı.
SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı Abuzer Kelepçe esas hakkındaki mütalaasında, Sanık Veysel Öksüzoğlu, Ramazan Çetintaş ve Veysi Çetintaş'ın TCK'nın 81. maddesi gereğince 3 kez müebbet hapis talep etti.
"KENDİMİZİ KORUDUK"
Sanık Veysel Öksüzoğlu Cumhuriyet Savcısının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, "Bu olaydan üzüntü duymamak mümkün değil. Son derece üzüntülü ve pişmanım" derken, Veysi Çetintaş, "Aile düzenim tamamen yıkıldı" dedi. Diğer sanık Ramazan Çetintaş ise, "Saldırıya ve haksızlığa uğrayan bendim. Bu olay sonrası işimi tamamen kaybettim" diye konuştu. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıklar Veysel Öksüzoğlu, Veysi Çetintaş ve Ramazan Çetintaş kendilerini koruduklarını belirterek tahliyelerini talep etti.
60 İLE 58 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI VERİLDİ
3 üyeden 2'sinin oyu ile verilen kararı okuyan Mahkeme Başkanı, sanık Ramazan Çetintaş'a silahlı tehdit, kasten adama öldürmek ve kasten adam öldürmeye teşebbüsten toplam 60 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Veysel Öksüzoğlu ve Veysi Çetintaş'a ise, kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlarından 58 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Olaya karışan diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis ve para cezaları verilerek cezalar 5 yıl denetimli serbestliğe çevrildi. Hapis cezası alan 3 sanık Ceza ve Güvenlik Tedbirleri'nin İnfazı Hakkında Kanun 107. Maddesi gereğince en fazla 28 yıl cezaevinde yatacak.
ÜYE HÂKİM KARARA MUHALEFET ŞERHİ KOYDU
Oy çokluğu ile verilen karara mahkeme üyesi hâkim Arzu Canikoğlu muhalefet şerhi koydu. Hâkim Canikoğlu muhalefet şerhinde, sanık Veysel Öksüzoğlu, Ramazan Çetintaş ve Veysi Çetintaş'ın eyleminde TCK'nın 25. maddesi gereğince meşru müdafaa olduğunu ve her iki grupta kullanılan araçlarda (silahı kast ediyor) orantı olduğunu kaydetti. Sanıkların beraat etmesinin gerektiğini duruşma zabtına geçirten Hakim Canikoğlu, "Yargıtay içtihatları ile sabittir ki öldürme kastını açığa vurmada atış nahiyesi tek başına yeterli değildir. Şahısların niyetini açığa vuracak farklı davranışlarının veya önceye dayanan husumetlerinin olması gerekir" dedi.
OLAY:
Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 10 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü, 3'ü ağır toplam 4 kişinin de yaralandığı olay iki grubun silahlı çatışmasına sahne olmuştu. Danış Center önünde 3 ayrı arabanın ve çok sayıda silahın kullanıldığı çatışmada, şahıslar vücutlarına aldıkları kurşunlarla ağır yaralanırken Suat Sanır olay yerinde hayatını kaybetmişti.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...