***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Elbirlik ten Sakatlar Derneğine büyük destek


Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Elbirlik Otobüs Firmasının desteğiyle, dernek üyelerinden yürüme özürlü Fazıl Pehlivan’a (19) akülü bir tekerlekli sandalye hediye etti.
Çorlu’da ilk kez bir üyesine akülü tekerlekli sandalye verildiğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa ‘Çorlumuzda ilk kez böyle bir olay gerçekleşti. Başta Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a ve Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Oda Başkanı aynı zaman da Elbirlik Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Baş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Dernek üyeleri özürlü vatandaşlara hiçbir karşılık beklemeksizin yardımlarına devam edeceğini ve bu yolda hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.
KAYNAK:ÇORLUDEVRİMGAZETESİ

Onlar BEYAZ MELEK


Çorlu Huzur Evi sakinleri kendi yapmış oldukları bahçelerinde domates, biber, mısır, marul, salata yetiştirerek bahçıvanlık becerilerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyorlar.
Her sabah domateslerini sulayan huzur evi sakinleri ellerine almış oldukları çapa ve keserlerle bahçelerini güzelleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
80 kişilik kapasitesi olan Çorlu Huzur Evinde 60 erkek 20 bayan hafta içi bir gün 1960’lı yıllara ait eski filimler izleyerek nostalji yaşıyorlar.
Pazar günleri huzur evine gelen berber sayesinde traşlarını oluyorlar.
Bunun yanında yeşilliklerle dolu bahçelerinde birlikte oturup çaylar eşliğinde koyu muhabbetler edip, tavla oynayan huzur evi sakinleri, “burada olmak gerçekten çok güzel bir duygu.
Arkadaşlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyuz, herkesin kendine ayrılmış bahçesindeki bölümlerde ekmiş olduğu domates, salatalarla vakit geçirmek ayrı bir güzellik” dediler.
Huzur evi sakinlerinden 75 yaşındaki Hatice Küçük, bahçede yetiştirmiş olduğu güller ile arkadaşlarından takdir topladığını ve bu tebriklerin kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.
20 temizlik sorumlusu, 2 güvenlik, 5 idari personel ve 6 sağlık personeliyle faaliyet gösteren Çorlu Huzur evindeki sakinler bu durumdan çok memnun olduklarını vurguladılar.
Çorlu Huzur Evi Müdürü İskender Çağlayan, Çorlu Belediyesine kendilerine yapılan katkılardan dolayı çok teşekkür ettiğini, ilerleyen zamanlarda huzur evi bahçesine süs havuzu ve kamelya ağacı yapılacağını, huzur evi sakinlerinin yüzlerindeki memnuniyeti ve mutluluğu görmenin kendisi için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi.
Haftada ikişer gün arayla takı, tasarım ve sabun kursları alan huzur evi sakinleri el becerilerinin zamanla ne kadar fazla geliştiğini, huzur evi giriş kısmında bulunan tasarım panosunda kendi yaptıkları takıları sergilediklerini ve takıları gelen ziyaretçilerin beğenmelerinden memnun olduklarını söyledi.
Çorlu Huzur Evinde aradıkları mutluluğu ve sıcaklığı bulduklarını ifade eden sakinler hayatlarının geriye kalan kısmını burada geçireceklerinden mutlu olduklarını ifade ettiler.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

BABAESKİ’DE ARICILAR ÇARESİZ KALDI







Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde arıcılık yapan üreticiler, son günlerde arılarının sebepsiz yere azalması karşısında çaresiz kaldı.
Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve 22 yıldır arıcılık yapan Erdoğan Topal, yaptığı açıklamada, 2007 yılında olduğu gibi bu sene de arıların büyük oranda azaldığını ve bal mevsimi olmasına rağmen peteklerde bal olmadığını belirtti.
Bölgede ki arıcıların oldukça endişeli olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Topal, arıların yok olmasına sebep olan konunun araştırılması için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine dilekçelerle başvurduklarını söyledi.
Topal, konu hakkında Trakya’da arıcık yapan üreticilerle de görüştüğünü ve bu sorunun tüm bölgeyi kapsadığını belirterek, şunları kaydetti;
“Arılığımızın olduğu bölgede büyük oranda ayçiçeği tarlaları olmasına rağmen, bal akımının olduğu şu günlerde, 3,5 kg gelmesi gereken bir petek’te hiç bal bulunmamaktadır. Bu durum karşısında oldukça çaresiz kaldık, bir taraftan arılarımız yok olmakta bir taraftan ise ürün alamıyoruz. Durumumuz oldukça ciddi, çünkü İlçemizde arıcılık yapan üretici üyelerimiz sezon başında Ziraat Bankasından Arıcılık Kredisi adı altında kullandıkları kredileri nasıl ödeyecekler diye şimdiden kara kara düşünmektedirler.”
Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Ulus’ta konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Bu konu bölgemizde 5–6 gündür devam etmektedir. Yaptığımız araştırmada aynı sorunun Edirne Bölgesinde de yaşandığını öğrendik. Arıcılarımız için geçim kaynağı olan bal üreticiliği ciddi bir sorun ile karşı karşıyadır. Büyük önem arz eden bu konunun acilen araştırılması için, Edirne Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu ile de temas kurduk. Bir an önce çözüm bulunması için gerekli Üniversiteler ile iş birliğine geçilip, konunun araştırılmasını netice sonunda ise ayrıca konu hakkında da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bilgi vereceğiz.”



HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı…


Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 8 Temmuz 2009 Çarşamba günü yapılan genel kuruldan sonra ilk toplantısını (15.09.2009) tarihinde yaptı.
Saat 13.00’te Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, başkanlığında Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş’ın odası’nda gerçekleşen toplantıya, Kalfalar ile birlikte Selma Sucuka, Erol Orta, Sadi Kuru, Hüseyin Çakmak, Nedim İşlek ve Özcan Yavaş katıldılar.
Toplantıda Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş seçildi.
Kent Konseyi’nde ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile dernek ve oda ile sivil toplum örgütlerinin ziyaret edilmesine ve Yürütme Kurulu’nuın her ayın ilk Salı günü saat 13.00’te toplanmasına da karar verildi.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...