***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Onlar BEYAZ MELEK


Çorlu Huzur Evi sakinleri kendi yapmış oldukları bahçelerinde domates, biber, mısır, marul, salata yetiştirerek bahçıvanlık becerilerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyorlar.
Her sabah domateslerini sulayan huzur evi sakinleri ellerine almış oldukları çapa ve keserlerle bahçelerini güzelleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
80 kişilik kapasitesi olan Çorlu Huzur Evinde 60 erkek 20 bayan hafta içi bir gün 1960’lı yıllara ait eski filimler izleyerek nostalji yaşıyorlar.
Pazar günleri huzur evine gelen berber sayesinde traşlarını oluyorlar.
Bunun yanında yeşilliklerle dolu bahçelerinde birlikte oturup çaylar eşliğinde koyu muhabbetler edip, tavla oynayan huzur evi sakinleri, “burada olmak gerçekten çok güzel bir duygu.
Arkadaşlarımızla bir arada olmaktan çok mutluyuz, herkesin kendine ayrılmış bahçesindeki bölümlerde ekmiş olduğu domates, salatalarla vakit geçirmek ayrı bir güzellik” dediler.
Huzur evi sakinlerinden 75 yaşındaki Hatice Küçük, bahçede yetiştirmiş olduğu güller ile arkadaşlarından takdir topladığını ve bu tebriklerin kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.
20 temizlik sorumlusu, 2 güvenlik, 5 idari personel ve 6 sağlık personeliyle faaliyet gösteren Çorlu Huzur evindeki sakinler bu durumdan çok memnun olduklarını vurguladılar.
Çorlu Huzur Evi Müdürü İskender Çağlayan, Çorlu Belediyesine kendilerine yapılan katkılardan dolayı çok teşekkür ettiğini, ilerleyen zamanlarda huzur evi bahçesine süs havuzu ve kamelya ağacı yapılacağını, huzur evi sakinlerinin yüzlerindeki memnuniyeti ve mutluluğu görmenin kendisi için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi.
Haftada ikişer gün arayla takı, tasarım ve sabun kursları alan huzur evi sakinleri el becerilerinin zamanla ne kadar fazla geliştiğini, huzur evi giriş kısmında bulunan tasarım panosunda kendi yaptıkları takıları sergilediklerini ve takıları gelen ziyaretçilerin beğenmelerinden memnun olduklarını söyledi.
Çorlu Huzur Evinde aradıkları mutluluğu ve sıcaklığı bulduklarını ifade eden sakinler hayatlarının geriye kalan kısmını burada geçireceklerinden mutlu olduklarını ifade ettiler.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...