***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Aralık 2009 Pazartesi

Malkara, hafta sonu beyaza büründü


Trakya’nın balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesiyle birlikte cumartesi ve Pazar günleri Malkara ilçesine yılın ilk karı yağdı.
Karayolları ekipleri duble yolu ulaşıma açık tutmak, belediye ekipleri de şehir merkezinde buzlanmayı önlemek için aralıksız çalıştı. Sıcaklık sıfır dereceye kadar düştü.
SÜRÜCÜLER DON VE BUZLANMAYA KARŞI
UYARILDI
Meteoroloji yetkililerinden gelen kar yağışı ihbarı üzerine belediye hoparlöründen halka anons yapıldı.
Şehir ulaşımının aksamaması için sürücülere tedbirli davranmalarını öneren Kaymakam Yüce, sürücülerden araçlarında zincir, çekme halatı ve takozun mutlaka bulundurulmasını istedi.
Yerel basına yaptığı açıklamada; insan hayatının dünyanın tüm servetlerinden daha değerli olduğunun altını çizen Kaymakam Salih Yüce, zinciri olmayan araçların trafiğe çıkmamasını şiddetle tavsiye ederek, yolu tıkayan araçların trafiği sıkıntıya soktuğunu ve risk oluşturduklarını söyledi. Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak araç – gereç parkının çok iyi olduğunu ve kısmi sıkıntıları aşabilecek güçte olduklarını ifade etti.
KAR YAĞIŞINA EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ
Kar yağışı sonrası kendini dışarı atan çocuklar kartopu oynadı. Karla oynamayı seven ilköğretim okulu öğrencileri, sevinçlerini uzun zamandır kar yağışını çok özlemiştik, diyerek ifade ettiler.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu TAGİD Basınla Buluştu

Çorlu TAGİD (Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği) derneğin yeni merkezi Kılıçoğlu Plazada yerel ve ulusal basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldiler..
Toplantıya TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat başkanlık ederken diğer yönetim kurulu üyeleri ve derneğin genel sekreteri de katıldı.
“ÇORLU SORUNLARI İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ”
Tagid Başkanı değerlendirmeler yaparken önemli konularada parmak bastı.
Eş başkan Ali Canbulat, “Bildiğiniz gibi biz TAGİT olarak üyelerimizin dış ülkelere ihracat bağlantıları yapabilmesi ve bölgemizde imal edilip üretimi yapılan ürünlerin tanıtılması için gerekeni yapıyoruz. Üst kuruluşumuz TUSKON’la birlikte hareket etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyetleri ile bağlantılarımız var. Çorlu Trakya’da merkez bölgesinde çok sayıda sanayi kuruluşu bulunuyor. Bizlerin felsefesi şu olmalı; Her üyenin derneğe bir üye kazandırması ön planda olurken de, önce Ülkem, önce Şehrimiz ve sonra kendim olmalıdır. Bölgemizde istihdam sağlamak için yeni iş sahaları açmak gerekir.
Önümüzdeki günlerde bizleri bilgilendirmek için konuk olarak konuşmacı olarak Kerem Aklin 23 Aralıkta Çorlu’da olacak.
Çorlu ülke genelinde çok ilden daha büyük ve gelişmiştir. Ama Çorlu verdiğinin önemli bir bölümünü geri alamıyor.” Dedi.
“ÇORLU’da KAZANALIM
ÇORLU’ da HARCAYALIM”
Eş başkan Canbulat sözlerine devamla, “Bizler yaşadığımız kentin marka kent olmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak isteriz. Çorlu Sivil hava alanı ile limanlara ve Avrupa kapısına yakınlığı ile önemli oluyor. Yakında bu bölgede 1/100.000’lik ve 1/25.000’ lik planların kabulü ile yeni yatırımlar gelecektir. Bizim felsefemiz Çorlu’da kazanalım ve yine Çorlu’da harcayalım.Önemli konut yatırımları Çorlu şehir merkezinde gerçekleşiyor. Biz Tagit olarak diğer sivil toplum kuruluşları ile de zaman zaman bir araya gelmek istiyoruz. Çorlu sorunlarını elbirliği ile çözmeliyiz” dedi.
“ YEREL BASIN ÖNEMLİ”
Toplantı sürerken, basın mensupları ile de karşılıklı sohbet edilme imkanı oldu. TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat, “Bölge konularını gündeme taşımada yerel basına büyük görevler düşüyor. Çünkü sorunları bize yerel basın daha iyi şekilde iletiyor” dedi.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Kar Kalınlığı 15 cm’ye ulaştı

Kırklareli Karayolları 15. Şube Şefliği ise Dereköy ve Demirköy'de yolların kapanmaması için bölgeye kar kazıma araçları ile tuzlama ekipleri sevk edilerek çalışmalar sürdürüyor.Dereköy Gümrük Kapısını kullanan araçlar yolun karlı ve buzlu olmasından dolayı ulaşımı güçlükle yapabiliyor. Zincirsiz araçların trafiğe salınmadığı yolda kara yolları ekipleri aralıksız kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Köy halkı da yoğun kar yağışından dolayı güçlük çekiyor.Diğer taraftan Kırklareli'nin Kofçaz İlçesinde de 2 santime kadar kar olduğu ve kar yağışının yoğun olarak devam ettiği öğrenildi. Ayrıca yurdu etkisi altına alan kar yağışı akşam saatlerinde Kırklareli Merkez de yağarak evlerin çatılarından beyaz örtü tabakası oluştu.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan HÖH Kurultayına Katıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (DPS-HÖH) Bulgaristan’ın başkenti Sofya'da yapılan 7. olağan genel kuruluna katıldı.
Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 7. olağan kuruluna katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a, CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü, Belediye Meclis Üyeleri; Sezgin Engin ve Osman Öztürk ile Havuzlar Mahalle Muhtarı Ahmet Özgür eşlik etti.
Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 7. olağan kurulunda, Bulgaristan’ın 28 ilinin teşkilatlarının tümünün desteklediğini alan ve seçime tek aday olarak katılan Ahmet Doğan, yapılan açık oylama sonunda 769 delegenin oybirliğiyle 4 yıllık bir dönem için DPS Genel Başkanlığı'na yeniden getirildi.
Başkanlık seçiminin yapıldığı 7. olağan kurulda Bulgaristan’ın, Avrupa Birliği’ne entegrasyonu ve HÖH’ün Avrupa Liberal Partiler Grubu’na katılımı da önemli gündem maddeleri arasındaydı.
Kurultay’a Türkiye’den katılan ve Tekirdağ’da ikamet etmekte olan Kemal Öztürk, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin Trakya Bölge Sorumlusu seçildi.
Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 7. olağan kurulana misafir olarak katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Bulgaristan’ın çeşitli illerinden çok sayıda belediye başkanı ve milletvekiliyle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Türkiye ile Bulgaristan arasında kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bilgi alışverişi yapıldı.

MAHALLE MUHTARLARI TOPLANTISI YAPILDI




Çorlu Belediyesi’nde, 20 mahallenin muhtarıyla toplantı yapıldı.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan, Daire Müdürleri; Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Fen İşleri Müdürü Muammer Özer, İşletme ve İştirakler Müdürü Selçuk Küçüker ve Temizlik İşleri Müdürü Ünal Nişancı, ilçede bulunan 20 mahallenin muhtarıyla bir toplantı yaptı.
Encümen Salonunda yapılan toplantıda, Belediye hizmetleri ve altyapı sorunları ele alındı. Çorlu Belediyesi’nin hizmetleriyle ilgili önerilerini ifade eden mahalle muhtarları, toplantının olumlu geçtiğini belirttiler. Mahalle muhtarlarının istek ve önerilerini dinleyen Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ile her ay toplantı yapılacağını ifade ettiler.

“Aşk Bir Şey Değildir” adlı oyun sergilendi…


Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde 11 Aralık 2009 Cuma günü akşamı Keşan’a gelen Dost Tiyatrosu “Aşk Bir Şey Değildir” adlı oyunu sergiledi.
Saat 19.30’da Kültür Merkezi’nde başlayan oyunu Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin ile 100’e yakın tiyatrosever izledi.
Oyunda bir ailede yaşanan çeşitli kavgalar ve kıskançlıklar mizahi bir şekilde izleyenlere sahnelendi.
Oyunun sonunda sahneye çıkan Feyzi Engin, burada oyuncuları kutladı ve onlara bir buket çiçek hediye etti.

Keşan ilçesinde Açık deterjan satan işyerleri denetlendi…


Keşan Belediyesi ile Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlık Teknisyenleri Keşan merkezinde açık deterjan satan işyerlerini denetlediler.
Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden İrfan Günday ve Bülent Günsal ile Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlığı Teknisyenleri Mehmet Orhan ve Zeki Tuncer, işyerlerinde 4703 Sayılı Kanun gereğince “Gıda Maddelerinin ve umumi sağlığı ilgilendiren eşya ve levazımı hususi vasıflarını gösteren tüzükte değişiklik yapılmasına dair tüzüğün 658. maddesi gereğine” açık deterjan satılıp satılmadığını ve satılan deterjanları kalite kontrolünü yaptılar.
Ekipler açıkta üretilen sağlığa aykırı deterjan bulunan işyerleri hakkında tutanak tutarak 15 gün süre tanıdılar.
Yetkililer insan sağlığı ile ilgili olarak bu tür işyerlerinin denetiminin devam edeceğini belirttiler.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediyesi’nin Atakent 2.Etap Konutlarının ihalesi 28 Aralık’ta yapılacak…

Keşan Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Atakent 2.Etap Konutlarının ihalesi 28 Aralık 2009 Pazartesi günü yapılacak.
Saat 14.00’te Keşan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecek ihalede; 84 m2 lik 2 Blok 2x28 = 56 daire,104 m2 lik 2 Blok 2x28 = 56 daire,124 m2 lik 2 Blok 2x28 = 56 daire olmak üzere toplam 168 daire inşaatı ihale edilecek.
Yer tesliminin kış sezonuna girilmiş olması nedeniyle 2010 Mart ayında yapılacağı ve 2010 yılı içinde üyelerin ödemeleri yapacakları ve uzun vadeli konut kredisinden yararlanacakları açıklandı. Kredilerin kişilerin tercihine göre yıllara yayılabileceği ve Bu vadelerin 5 – 10 yıllık zaman dilimlerine kadar uzatılabileceği de açıklandı.
HABER:RECEP KARAGÖZ

Abdullah Şahin Tiyatrosu 23 Aralık’ta, “Gazino Bülbülü “ adlı oyunu sergileyecek.


Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde 23 Aralık 2009 Çarşamba günü Keşan’a gelecek olan Abdullah Şahin Tiyatrosu, çocuklar için “Şaka Şaka” adlı oyunu ve büyükler için de “Gazino Bülbülü” adlı oyunu sergileyecek.
Tiyatro saat 10.30 ve 13.30’da Kültür Merkezi’nde çocuklara ücretsiz olarak “Şaka Şaka” adlı oyunu sergileyecek.
Saat 19.30’da büyükler için “Gazino Bülbülü” adlı oyun sergilenecek.
Bu oyunun biletleri de 20 TL, 15 TL ve 10 TL’den Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Cem Market, KİPA ve Ceren Kitapevi’nde satışa sunuldu.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Tekirdağ Aydınlar Ocağı’ndan sağduyu çağrısı

Tekirdağ Aydınlar Ocağı Başkanı Ersin Bilmeç, yaptığı yazılı basın açıklamasında şöyle dedi; “Geçtiğimiz günlerde Tokat-Reşadiye ilçesindeki 7 şehidimizin pusuya düşürülmesinden sonra halkımızı derinden yaralayan bu olay hepimizi gözyaşlarına boğmuştur.
Anayasa Mahkemesinin PKK ile DTP birlikteliği sebebiyle TEMELLİ kapatılması ile ilgili olarak eylemlerin artması, teröristler ile beraber çocukların da Molotof kokteyli saldırıları halkımızın huzurunu bozuyor.
Demokrasi kalesi olarak bildiğimiz İzmir’de yaptıkları tahrikler ile cevaplarını aldılar. Trakya’ya da gelecekleri duyumu üzerine, Edirne’de duyarlı vatandaşlarımız ve Trakya Üniversitesindeki öğrencilerin basın açıklamaları gereken cevabı vermiştir.
Uzunköprü, Keşan, Malkara, Tekirdağ ve Çerkezköy’e de gelecekleri konuşuluyor. Ben vatandaşlarımızı sağduyulu olmaları için sakin olmalarını öneriyorum. Çünkü onların yapmak istedikleri tahrik etmek, vatandaşı ve polisi çileden çıkarmak istiyorlar.
Burası Trakya, Tekirdağ oyuna gelmememiz lazım. Terör eylemi ve provakatif gösterilere karşı kamuoyunun şuurlu hareket etmesi lazım. Kitlesel probleme dönüşebilecek eylemlerden kaçınmamız lazımdır. Sağduyulu ve sorumlu hareket etmeliyiz. Sakin olabilmekte bir vatanseverliktir. Türkiye’yi ve şimdilerde Trakya’da huzursuzluk çıkarmak için eylemler yapma hazırlıkları seziyoruz. Bu hainlerin ekmeğine yağ sürmemek için onların açtıkları kanallara kendilerinin düşmesini sağlamalıyız.
Vatanını, bayrağını seven herkesin VATANSEVERLİK bilinci içinde sakin olması, kararlı, şuurlu ve iradeli olması gerektiğine inanıyorum.
Şehit olan 7 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletine sabır, yaralı askerlerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum:”

Çorlu’da PKK’ya lanet yürüyüşü yapıldı

Çorlu’da bir gurup tarafından PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan aleyhinde gösteri yapıldı. Yapılan gösteride toplanan 100 kişilik grup teröre lanet yağdırdı. Çorlu Arslan Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, PKK ve terörist başı Öcalan aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Atılan sloganlar eşliğinde sokak üzerinden yürümek isteyen grup, polis engeli ile karşılaştı. Polisin daha sonra gruba izin vermesi ile “Ne Mutlu Türküm Diyene, Çorlu Uyuma Şehidine Sahip Çık, Şehitler Ölmedi Kalbimizde Yaşıyor, Kahrolsun PKK, İmralı Açılsın Apo Asılsın” şeklinde sloganlar atarak Atatürk meydanına kadar yürüdüler. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş istiklal marşının söylenmesi ile sona erdi. Grup istiklal marşını söyledikten sonra sessizce dağıldı.
KAYNAK:HABERÇORLU

İspirto içti. Canından Oldu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yenice beldesinde ailesinden ayrı yaşayan Seyran Uyanık'ın (52), 2 günden bu yana dışarıya çıkmadığını fark eden komşuları olayı jandarmaya haber verdi. Evde inceleme yapan jandarma, içinde ispirto bulunan pet şişelerin arasında Seyran Uyanık'ın cesedini buldu.Uyanık'ın alkol yerine ispirto içtiği belirtildi. Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Uyanık'ın, yüksek miktarda ispirto içtiğinden öldüğü tespit edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

Çorludaki Trafik Kazası iki can aldı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü. Ediniline bilgiye göre, Cemil Küçük'ün (39) kullandığı 39 SP 333 plakalı otomobil, Vakıflar köyü mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı. Kazada ağır yaralanan sürücü Cemil Küçük ile otomobilde yolcu olarak bulunan arkadaşı Hüseyin Karan (38), Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdehalelere rağmen iki arkadaş kurtarılamadı. Kazayı duyarak hastaneye gelen ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Soruşturma sürüyor.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...