***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Temmuz 2009 Pazar

Lüleburgaz'da Günlük yayın yapan Hürfikir gazetesi, 48. yılına girdi

4 Temmuz 1962'de merhum Mahir Altan tarafından kurulan ve 1 Ocak 1997 tarihinden itibaren oğlu Murat Mahir Altan tarafından yönetilen Hürfikir gazetesi, bugünkü sayısı ile 47 yılını geride bıraktı. Hürfikir gazetesi, 47 yıldır sürdürdüğü yayın hayatı ile Lüleburgaz'ın aralıksız yayın yapan en eski gazetesi olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Murat Mahir Altan'ın imtiyaz sahibi olduğu Hürfikir gazetesinde Vahit İşbaşaran Haber Müdürlüğü, Fırat Çalışkan'da Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyor. Gazetenin muhabir ve köşe yazarı kadrosunda ise Banu Tufandağ, Fatih Köseler, Zeynep Çalışkan, Raif Tekin, Nail Özer, Bahadır Gelal, Yasin Erdinç, Metin Dikener, İlyas Şen, Remzi Yeşilyurt, İsa Kayacan, Müjdat Eraslan ve Ömer Mutlu bulunuyor. Hürfikir Gazetesi'nin, Lüleburgaz halkı üzerinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Murat Mahir Altan, yaptığı açıklamada, Hürfikir'in topluma ve mesleğe yaptığı katkının kamuoyu tarafından da iyi bilindiğini belirtti. Gazeteciliğin en saygın ve özverili mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Altan, şunları kayd7etti: ''Amacımız, sadece iyi gazeteciler değil, topluma karşı sorumluluk duyan ve bu sorumluluğun bilinciyle görev yapan iyi insanlardan olabilmektir. Bu meslek insana yaşadığı kenti ve inanlarını bir bütün olarak sevmeyi öğretiyor. Hürfikir gazetesi olarak en büyük hedefimiz hizmet verdiğimiz toplumu daha geniş kitlelere yayabilmek. Ekonomik kriz nedeniyle bu yıl bu hedefleri biraz geriye çektik. Ancak, önümüzdeki dönem bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu amaçla ilk projemiz kapsamında özellikle Kırklareli ve Babaeski'de sorumlu bürolar açmayı hedefliyoruz.''

Yanlış sütyen hastalıklara davetiye çıkarıyor




Kadınların vazgeçilmezlerinden biri olan sütyeni çoğu kadın yanlış kullanıyor. Çorlu’daki Orion AVM’de düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Op. Dr. Ayhan Kaçmaz’ın yaptığı açıklamaya göre, kadınların %70’i yanlış beden ve yanlış model sütyen nedeniyle pek çok sağlık sorunu yaşıyor.

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezlerinden biri olan Orion Alışveriş Merkezi, kadın sağlığı ve estetik görünümü açısından çok önemli bir seminere ev sahipliği yaptı. 3 ve 4 Temmuz günlerinde Çorlu’da gerçekleştirilen seminerde Optimed Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ayhan Kaçmaz, sütyen kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve karşılaşılabilecek sağlık sorunlarını anlattı.

İç giyim mağazası G.Lingerie’ın da desteğiyle düzenlenen Orion AVM’deki seminerde Op.Dr. Kaçmaz, kadınların %70’inin yanlış sütyen kullanarak çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkardıklarını söyledi. Sırt ve boyun ağrısından, göğüs altında mantara kadar pek çok sağlık probleminin doğru sütyen kullanmayan kadınları beklediğini ifade eden Kaçmaz, sütyen seçiminin çok önemli olduğunu belirtti. Omuz çökmesi, duruş bozukluğu, pişik, sırt ve boyun ağrısı, göğüste kitle oluşumu rahatsızlıklarına karşı kadınların, göğüslerini tam saran, yanlardan destekleyen ve ağırlığın tamamını taşıyabilen sütyen kullanmaları gerekiyor.

Kadınların göğüsleriyle ilgili en büyük problemlerinden birinin sarkmalar ve deformasyonlar olduğunu söyleyen Kaçmaz, bunun asla tamamen önlemeyeceğini belirtti ve “yer çekimi nedeniyle tüm kadınların göğüslerinde zamanla sarkmalar oluşur. Bunu hiç kimse ve hiçbir ürün tamamen engelleyemez. Ancak doğru sütyen kullanarak göğüslerin ağırlığı taşınabilirse sarkma ve deformasyon problemleri geciktirilebilir.” dedi. Sütyenlerin esas amacının göğüslerin ağırlığının taşınması olduğunu hatırlatan Kaçmaz sözlerini şöyle sürdürdü :
“Kadınlar sütyen alırken her şeyden önce doğru beden ve doğru cup olmasına dikkat etmeliler. 75, 80, 85 diye ifade edilen kısım bedendir ve sırt kısmınızdan bedeninizin çevresinin ölçülmesiyle bulunur. Cup ise göğüslerin büyüklüğüyle ilgilidir ve A,B,C,D diye ifade edilir. Sadece bedenin doğru olması yetmez, cup’ın da doğru olması şarttır. Ancak bu sayede sütyen amacına uygun kullanılabilir ve sağlık sorunlarına karşı önlem alınabilir. Bu yüzden tüm kadınlar göğüs ölçülerini doğru bilmelidir ve bir uzmana ölçtürmelidir.”

Yaklaşık 1 saat süren seminerin ardından katılan tüm bayanların, G.Lingerie mağazası uzmanı tarafından doğru göğüs ölçüleri alınarak kendilerine “göğüs ölçü kartları” verildi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...