***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Kasım 2009 Salı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Kırklareli'ne Geldi



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kırklareli Kasım Ayı Geliştirilmiş İl Danışma Toplantısında AK Parti Kırklareli İl, İlçe ve Belde Teşkilatlarına “Demokratik Açılım” konusunda doğru bilgilendirmek amacıyla Kırklareli’ne geldi.
Bilgilendirme Toplantısı için 15 Kasım Pazar günü Kırklareli’ne gelen Bakan Dinçer’i toplantı öncesi Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu Polis Evinde karşılandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Polis Evinde Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aykaç, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile görüştü.
Bakan Dinçer daha sonra Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü’nde düzenlenen Kırklareli Kasım Ayı Geliştirilmiş İl Danışma Toplantısına katılmak üzere Polis Evi’nden ayrıldı.

EKMEKÇİZADE KERVANSARAYINDA SIRA GECESİ DÜZENLENDİ.


II. Uluslararası Kültür-El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Edirne'nin tarihi mekânlarından biri olan Ekmekçizade Kervansarayı'nda sahne alan Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi Edirnelileri müzik ziyafeti yaşattı. Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) standının yer aldığı tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda Ali GENCEBAY ve arkadaşlarından oluşan sıra gecesi ekibi sahne aldı. Sıra gecesi ekibinin yoğurduğu çiğ köfte ise büyük bir ilgiyle izlendi. Düzenlenen Sıra Gecesine Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK başta olmak üzere salonu dolduran kalabalık eşlik etti. Müzik ziyafetinin sonuna doğru hazır hale getirilen çiğköfte protokol ve vatandaşlara ikram edildi.

UNESCO DÜNYA MİRASI ADAYI EDİRNE SELİMİYE CAMİİ VE KÜLLİYESİ TANITIMI TOPLANTISI DÜZENLENDİ


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Unesco Dünya Mirası Adayı Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi Tanıtımı toplantısı düzenlendi. Toplantıya Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK başta olmak üzere Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal DÖLENEKEN, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU, Trakya Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Enver DURAN ve komşu ülke temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Vali Büyük Selimiye Caminin ve Külliyesinin Türkiye açısından ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak bu eserin dünya mirasına kazandırılması için gerekli çalışmaların daha hassasiyetli bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ ili Ferhadanlı Köyü Kalkınma Kooperatifi Süt Evi hizmete Açıldı




Süt Evinin açılışı Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Danone Tikveşli Genel Müdürü Okay Eğdirici, davetliler ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
Sütüme Sağlık, Köyüme Destek- projesi çerçevesinde Ferhadanlı Köyünde açılan Süt Evi, küçük ölçekli süt üreticilerinin başlıca sorunlarını gidermek ve böylece daha kaliteli ve verimli üretim yapmalarının yolunu açmak adına son derece önemli bir fonksiyonu üstleniyor. Proje sayesinde, süt kalitesiyle birlikte süt üreticisinin maddi kazancının arttırılması, sağım işinde ağırlıklı çalışan kadınların sosyal hayatının iyileştirilmesi ve tüketicilerin kaliteli süte erişiminin kolaylaştırması hedefleniyor.
Ferhadanlı Köyü Süt Evinin açılışında konuşan Danone Tikveşli Genel Müdürü Okay Eğdirici konuşmasında; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın -Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı- kapsamında sağlanan hibe programı ve Türkiye nin en köklü ve güvenilir kurumlarından Ziraat Bankası nın kredi finansmanı ile gerçekleştirilen projenin uzun vadeli amacının küçük ölçekli üreticileri bir araya getirerek üreticilerin bütün hayvanlarını tek bir çiftlik çatısı altında toplamasını sağlamak, böylece dünyada yaygın olan köy çiftlikleri uygulamasını yerleştirmek olduğunu söyledi. Danone Tikveşli Genel Müdürü Eğdirici, Danone süt alım ekibinin bu modeli uygulamak isteyen kooperatiflere proje hazırlama ve başvuru süreçlerinde danışmanlık desteği vererek Tarım Bakanlığı nın kırsal kalkınma hibe programlarından faydalanmasına destek olduğunu ifade etti. Projenin faydalarına değinen Eğdirici; -Sütüme Sağlık, Köyüme Destek- projemiz kapsamında açılan Süt Evlerin öncelikli faydası, üreticimizin elde ettiği sütün kalitesini artırmaktır. Merkezi Yem Ünitesi sayesinde hayvan yeminin kaliteli ve ideal içerikte olması garanti altına alınıyor ve böylelikle süt kalitesi artıyor. Merkezi Sağım ünitesindeki veteriner aracılığıyla ineklerin sağlık kontrolleri ve tedavileri yapılıyor, hayvan sağlığı artırılıyor ve kalıntı içermeyen süt üretilmesi sağlanıyor. Merkezi Soğutma Sistemi sayesinde de sütte zararlı bakteri ve somatik hücre oluşumu engellenerek kalite yükseliyor. Proje sayesinde süt üreticisinin maddi kazancını kademeli olarak en az yüzde 25 oranında artırmayı hedeflediklerini açıklayan Eğdirici, "Teknik görevliler liderliğinde köylümüzün kendi yemini üretebilmesini sağlıyoruz ve böylece yem maliyetleri yüzde 20 azalıyor. Üreticinin sahip olduğu inek başına aldığı süt miktarı olarak açıkladığımız verimlilik, Süt Evler sayesinde ineklerin sağım, sağlık kontrolü ve yem kalitesi arttığı için, yüzde 100 artıyor. Süt Evi ile artan süt kalitesi için Danone köylümüze kalite primi veriyor. Yem maliyetinin düşmesi ve verimliliğin artması sayesinde süt üreticimizin geliri artmış oluyor, dedi. Projenin sosyal boyutuna da dikkat çeken Genel Müdür Okay Eğdirici; sağım işinde etkin olarak çalışan kadınların sosyal yaşamlarını iyileştirmeyi ve süt üreticiliğini gençler için cazip bir iş alanı haline getirerek köyden kente göçü azaltmaya destek olmayı hedeflediklerini belirtti. -örneğin; 5 ineği bulunan bir üreticimiz günde 3 saatini sağıma ayırmaktadır. Köy Sağım Merkezlerindeki teknolojik altyapı sayesinde bu süre çok azalmış olup 10 dakikada 24 inek sağılabilmektedir. Böylece kadınlarımız eskiden sağım için ayırmak zorunda oldukları zamanı şimdi çocukları ile veya diğer sosyal aktıviteler ile geçirebilmektedirler- dedi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da açılış töreninde yaptığı konuşmasında; Ziraat Bankasının 146 yıldır Türk tarımına destek olduğunu belirterek, -Bankamız, 146 yıldır Türk tarımını finanse etmekte, dün olduğu gibi bugün de gelecekte de finanse etmeye devam edecektir.- dedi. Haftada 139 milyon TL.lik tarımsal kredi kullandırma hacmine sahip olduklarını ifade eden Çağlar, amaçlarının Türk tarımının en büyük sorunu olan ölçek ekonomisine ulaşmak olduğunu belirtti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, Ziraat Bankası olarak sadece tarımı desteklemekle kalmayıp, çiftçilerin sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini söyledi.
Tarım İl Müdürü Haydar Soykan da törende yaptığı konuşmada, açılışı gerçekleşen Süt Evinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından projenin Dev bir süt bardağı eşliğinde gerçekleşen açılış yapıldı.
Projenin simgesi olan dev bardak ile ilgili olarak açıklama yapan Danone Tikveşli Genel Müdürü Okay Eğdirici; bu bardak, -Sütüme Sağlık Köyüme Destek- projemizin verimliliğini ifade ediyor. Sektörümüzde verimliliğin, Ziraat Bankası nın, Namık Kemal Üniversitesi ve Tarım Bakanlığımızın da değerli katkıları ile günbegün artacağına ve bu bardak gibi devleşeceğine inanıyoruz, dedi.

KASAİD basınla buluştu


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da topluma faydalı sivil toplum kuruluşlarının içinde yer alan KASAİD (Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme derneği) 1. yılını Ulu önder Atatürk’ü anarak kutladı.
Orıon OKAFE’ de toplanan dernek yönetimi ve üyeleri bu arada basınlada bir araya geldi.
Yakın bir zamanda yine ORİON’ da kermes açmışlardı. Dernek üye sayılarını arttırmak için de KASAİD bir çalışma başlattı. Bilindiği üzere KASAİD Prof.Dr. Afet İnan tarafından 1953’te kurulmuştu. Orıon’da kahvaltılı toplantıda konuşan dernek başkanı Feray Karagöz,”Haklarımız konusunda Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK büyük bir savaş vermiştir.Çünkü Ulu Önderimiz kadın ve erkeğin eşit olduğuna inanmış ve haklarımız üzerine şöyle demiştir.
"Kadınlarımız bundan sonra haremlere kapatılmayacak, gizlenmeyecek, yüzlerini örtmeyeceklerdir. Çünkü bu tüm ülkenin daha çok acılar çekmesine neden olacaktır. Türk kadınları ulusal bağımsızlığımız için savaş boyunca cesaretle dövüşmüşlerdir.
Bugün onlar özgür olmalı, eğitim olanaklarından yararlanmalı, erkeklerimizinkine eşit bir düzeye çıkarılmalıdır."
İşte bu sözü söyledikten sonra 1930 yılında kadınlarımıza belediye meclislerinde seçme ve seçilme hakları veren yasa yürürlüğe girmiştir.
Bu yasalara göre kadın – erkek arasında eşitlik vardır. Peki yasalarda var olan bu hak acaba hayatımızın içerisinde ne kadar mevcuttu. Ya da yaşamakta mıydı?
Erkek çocuklarına gösterilen özveri kız çocuklarına gösterilmiyor. Erkek çocukları sokaklarda istediği şekilde oynarken, kız çocukları evlerinde bebekleriyle evcilik oyunu oynamaya zorlanılıyor. Malum ileriki zamanlarda anne olup, erkek evlat verecek ocağa. İşte bu sebepledir ki, küçük yaşta adeta annelik stajı görüyor.
Bu saçma girişimin sebebi kadının eğitimsizliğidir. Aslında en büyük etkenlerden biri, kadınların bir araya gelip, haklarını savunmamasıdır ki, günümüz koşullarında bu girişimsizlik güç yitirmektedir.
Kırsal kesimlerde kadınlarımız eğitimsiz bırakılmış, kız çocukların okuma olanakları ellerinden alınmış, erken evlendirilerek bilinçsiz bir aile oluşturmanın yükünü ülkenin omuzlarına yüklemiştir. “ dedi.
Çünkü ileriki kuşaklar, geçmişini sorgulayıp, gerilemenin sitemiyle, ninelerimiz, dedelerimiz ne kadar da cahilmiş diyerek, Türkiye Cumhuriyetinin Seçme Seçilme Hakkının üzerine kara bir yazgı bağlayacaktır.
Yarınımızın bugünümüzden daha güzel olması adına, bir bütün olup haklarımızı savunalım. Hatta savunmakla kalmayıp, girişimlerimizi yoğunlaştırarak, yeni yeni alanlar üretelim.
Üretelim ki, gelecek kuşak torunlarımızın iftiharı olalım.
Bu amaçla kız çocuklarımızın eğitime ulaşması adına , birey olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinci içinde kız çocuklarımıza eğitim vermek için detesk olmaya çağırıyoruz sizleri.
Yaşadığımız bölgede, bizlerin daha çağdaş seviyeye ulaşmasının tek teminatı gerideki kızlarımızın eğitim görmesidir. Bu amaçla kurulduğundan bu güne, kadının sosyal hayatta daha aktif yer almasına çaba sarf eden derneğimizin bu projede sizlerle birlikte olmaya, sizin gücünüze ihtiyacımız var.
Ben ve dernek üyesi arkadaşlarım sizleri aramızda görmekten onur ve mutluluk duyduk. Yüreklerinize sağlık. dedi
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Lüleburgaz Deresi’ni temizleme çalışmaları sürüyor

TEMA Vakfı Lüleburgaz temsilciliğinin girişimleri sonucu Devlet Su İşleri Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen Lüleburgaz deresini temizleme çalışmaları bir kepçe ve bir dozer aracılığıyla yaklaşık bir aydan beri sürdürülü-yor.Taşköprünün altından başlayan temizleme çalışmaları 75.Yıl sahasını geçti. Temizleme çalışmaları, Tugay Komutanlığına kadar devam edecek.Lüleburgaz deresini ıslah çalışmalarının ay sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

Silahı bırakıp dağdan indiler

Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı’nın ardından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e nezaket ziyaretinde bulunan Aksu, burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı.
Aksu, ‘Demokratik Açılım’ sürecini, 72 milyon insana en iyi ve en doğru şekilde anlatabilmek için yola çıktıklarını ve bu açılımla iki şeyi hedeflediklerini belirtti.
Aksu şöyle konuştu, “Birinci hedefimiz terörü minimize etmektir. İkincisi ise demokrasimizin standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlük alanlarını genişletmek, mülkün temeli dediğimiz adaleti yaygınlaştırmaktır. Biz bu hedeflerle yola çıktık.”
13 Kasımda Meclis’te tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Aksu, konuyu Meclis'e taşımadan önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediklerini, ancak bu isteklerini gerçekleştiremediklerini ifade etti.
-BANA NE DİYEMEZDİK-
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün sorunların çözüldüğü nokta olduğunu, Atatürk'ün de Meclis'i kurarken buna işaret ettiğini belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz de ülkenin bu önemli sorununu, milli birlik ve beraberlik, kardeşlik projesini Meclisimize getirdik, etraflıca görüştük. Bütün yurdu dolaşarak bu projeyi anlatacağız. Öbür taraftan da toplantılar yapıp uygulamaya koyacağız. İçişleri bakanımız bu süreci çok iyi idare etmektedir. Yapılacak, üzerinde çalışılmakta olan çok iş var. Bunlar gerçekten demokrasimizin standardını yükseltecek, özgürlük alanlarını genişletecek çalışmalar. Kısa sürede bunlar da tanımlanıp kanun haline getirilecek olan varsa karar haline getirilip Meclisten geçirilecek, başbakanlık emirleriyle yürürlüğe sokulacak olanlar varsa veya yönetmeliklerle uygulanacak durumlar varsa yönetmeliği çıkarıp uygulamaya konulacak. Biz samimi ve gururla yola çıktık. Ülkemizin bu birikmiş sorunlarına 'bana ne' diyemezdik.”
-TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL-
Habur'da yaşanan görüntüleri tasvip etmelerinin mümkün olmadığını altını çizen Aksu sözlerini şöyle noktaladı; “Bunu Başbakanımız da o gün üstüne basa basa ifade etti. O manzarayı kabul etmemiz mümkün değil. O manzara bir daha tekrarlanmayacak. Kimsenin aziz milletimizi rencide etmeye hakkı yok. Olay önemliydi. Dağdan silahını bırakıp gelmeleri ve evine geri dönmesi önemli bir olaydı. Ancak bunu kimsenin istismar etmeye, şova dönüştürmeye, bu olay üzerinden siyasi rant etmeye hakkı yok. Hukuka uygun bir şekilde yine geri dönüş olabilir. Çünkü, 'Demokratik Açılım' sürecinin en önemli olayı silahın bırakılıp dağdan inilmesidir.”
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Kredi Kartı dolandırıcılarına büyük darbe


Örgütlü olarak banka ve kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla Kırklareli, Adana, Tekirdağ, Giresun ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşanan Kredi Kartı Dolandırıcılığının aydınlatılması için bir süre önce çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları çalışmalarda örgütlü olarak banka ve kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir suç şebekesini tespit etti. Lüleburgaz Cumhuriyet Savcılığı ile koordineli çalışan polis ekipleri, 3 ay süren planlı çalışma sonucu, özel düzenekler yoluyla vatandaşların Banka ve Kredi Kartlarını ele geçirerek hesaplarını boşalttıkları ve haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi başta olmak üzere, Adana, Tekirdağ, Giresun, İstanbul ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekiplerin 11 ayrı noktaya yaptıkları operasyonda ''Örgüt Faaliyeti İçerisinde Kredi Kartı Dolandırıcılığını Yapmak'' suçundan çetenin elebaşı olduğu iddia edilen E.G ile C.A, S.B, A.K.N, M.A, S.K, S.S, G.B, A.Ö ile D.O. gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde, evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada 65 Metal ve Plastik ATM Düzeneği, 4 Kart Sıkıştırma Aparatı ve Düzeneği, 7 ATM Kartı Giriş Ağzı Düzeneği ve banka kartı sıkıştırmada kullanılan kontör kartı, 7 banka kartı ve benzin istasyonu puan kartı, 5 adet sahte sürücü belgesi, basın kartı ve nüfus cüzdanı, 1 tabanca ele geçirildi. Polis ekiplerinin, olayla ilgili 2 kişiyi de aradığı öğrenildi. Olayla ilgili olan 2 kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu bildirildi. Lüleburgaz'a getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Yağmur Yağmadı Ama Onlar Sel Mağduru Oldular Hıdırağa mahallesi sular altında






Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Hıdırağa mahallesi tekke sokaktaki vatandaşlar sabah yataklarından kalktıklarında gördükleri manzara ile kendilerini dışarı attılar. Mahallenin orta yerinde patlayan su borusu 1 saat içinde mahalleye ve etrafta bulunan yer evlerinin içine girdi.
Kömürlükleri su ile taşan vatandaş Çorlu Belediyesine sitemde bulundu, ilk defa değil ikinci defa böyle bir su baskınına mağdur kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, akşam yataklarımızda uyurken bu boru patlasaydı daha büyük felaketler olacaktı dedi.
Evlerine kadar giren çamurlu su yüzünden halılarının, kömürlüklerinin battığını, bertaraf olduklarını belirten vatandaş, Çorlu Belediyesi mahallemize asfalt atarak gözümüzü boyadı alt tabakada ki su borusunda oluşan sorunu çözmeden yeni asfalt attı, patlayan bu su borusuyla yeni asfaltta bir işe yaramadı dediler.
Ayrıca vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde patlayan su borusundan akan tonlarca suyun evlerine gelecek su faturalarına yansıyacaklarını, akan boş suyun parasının kendi ceplerinden çıkacaklarını belirtti. Tamir bakım işlemi gerçekleşirken su vanası kapansa boş yere tonlarca su akmayacaktı dediler.
Çocuklarını kucaklarına alıp evlerinden çıkan vatandaşlar, sabah patlayan su borusunu erken fark ederek Çorlu Belediyesi su işlerine haber veren mahalle sakinleri, akşam yataklarımızda uyurken bu durum oluşsaydı evlerde daha çok hasarımız oluşacaktı dediler.
Patlayan su borusu Hıdırağa mahallesini tamamıyla dere yatağına döndürdü, evlerinden çıkıp bakkala ekmek almaya giden mahalle sakinleri, oluşan büyük göletlerden geçerken bir hayli zorlandılar, paçalarını sıvayarak bakkala giden mahalleli, düştüğümüz şu duruma bak diyerek sitemde bulundular.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Çorlu Otogarında Çukurlar Kapatılıyor Sırada Çevre Düzenlemesi Var



Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesindeki Otogarda bulunan çukurlu bozuk yolları yeni asfaltla dolduran Çorlu Belediyesi, otogara yeni düzenlemeler yapılacağını belirtti. Daha çok yeşilliğe önem verilecek olan otogarda çevre düzenlemesi ön planda tutulacağı belirtildi.
Çorlu otogarında bulunan otobüs sahipleri araçlarını otogarda yıkamaları sonucu ıslak sularının asfaltta birikmesiyle oluşturdukları çukurları kapatan Çorlu Belediyesi bu konuda otobüs firması sahiplerinin ve şoförlerinin biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.
İşçisiyle ve iş araçlarıyla tam gün Çorlu otogarında asfaltlama çalışmalarında bulunan personel, daha öncede sağlık mahallesini ve hıdırağa mahallelerini asfaltlamıştık, şimdide otogarın daha güzel olabilmesi için çukurlu bozuk yolları kapatıyoruz dediler.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

THK’DAN, BELEDİYE BAŞKANI SEÇEN’E, HATIRA GÜMÜŞ PARA

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Türk Hava Kurumu Şube Saymanı Önder Konuralp, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen’i makamından ziyaret ederek, THK’nun, Hatıra Gümüş Parasını verdi.
THK Babaeski Şube Saymanı Önder Konuralp, Belediye Başkanı Dindar Seçen’i, makamında ziyaret ederek, kendilerine yeni görevinde başarılar diledi ve THK’nun, Duvar Saatini, Çantasını ve Hatıra Gümüş Parasını takdim etti.
Şube Saymanı Önder Konuralp, kabulde Belediye Başkanı Seçen’e, THK’nun İlçe’de ki ve kırsal alanda birçok etkinlikler yaptığını belirterek, yapılan çalışmaları ile ilgili bir bilgi verdi.
Konuralp, ”Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleri doğrultusunda 16 ŞUBAT 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulan, Türk Hava Kurumu’nun amacı hakkında ise şunları söyledi.
“Büyük Türk Milletinin maddi ve manevi desteğinde, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin yüksek himayelerinde, havacılığı Türk Milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi, teknik, turistik ve sportif alanda faaliyet göstermektedir.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seçen’de, konuşmasında, “Türk Gençliğine Havacılık sevgisini aşılamak, gençleri bu sahanın çeşitli kollarında yetiştirmek, Askeri ve Sivil Havacılığa destek ve yardımcı olmak amacıyla ATATÜRK tarafından kurulan Türk Hava Kurumunun, 84 yıldır Ülke genelinde takdire şayan işler yaptığını kaydetti.”

ÖĞRENCİLERDEN AĞAÇ DİKİMİ





’Mavi gök yeşil yaprak’’ projesi kapsamında birleşen Uncular Peker İlköğretim Okulu 7-C sınıfı öğrencileri Okul Müdürleri Hayri Hamzalıoğlu, Çorlu Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Durmaz ve sınıf öğretmenleri ile birlikte Çorlu-Yulaflı köyü yeni arsalar kısmına ağaç diktiler.
Uncular Süleyman Peker İlköğretim Okulu 7-C sınıfında okuyan 36 öğrenci önceki gün öğretmenleri gözetiminde yulaflı köyüne 200 adet çam ağacı fidanı dikti. Yulaflı köyü yeni arsalar kısmında ağaç dikmeye giden öğrenciler, ağaç dikmeden önce köy hanımlarının yapmış oldukları poğaça, börek, kek, kurabiyeleri meyve suları ile birlikte yediler.
Daha sonra ellerine aldıkları kazma küreklerle kendilerine öğretildiği biçimde fidanları yerlerine diken çocuklar, yaşadığımız Çorlu’da yeşil alan oluşturmak için bu fidanları diktik, ağaçlandırma çalışmalarımızı her zaman ve her yerde yerine getireceğiz dediler.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

ÇORLU’DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI







Kurbanlık hayvanlar Çorlu Belediyesi’nin kurduğu ruhsatlı canlı hayvan pazarında satılmaya başlandı.
Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci, Çorlu Belediyesi’nin Hatip Mahallesi’nde kurduğu canlı hayvan pazarını basının ziyaretine açarak Kurban Bayramı öncesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Canlı hayvan pazarında bulunan 30 adet büyükbaş hayvan çadırında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra hayvanların bulunduğu ortamların her gün kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildiğini belirten Testereci, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün hayvan hastalıklarıyla ve zararlarıyla mücadele konulu 2009/10 No’lu genelgeye istinaden Anadolu illerinden ilçemize ve ilçemizdeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların canlı hayvan pazarlarına girişlerine izin verilmeyeceğini ifade etti.
Yapılacak denetimlerde İlçemize kaçak yollardan getirildiği tespit edilen hayvanların İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından karantinaya alınacağı ve cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyleyen Testereci, Trakyalı hayvan üreticilerinin yetiştirdikleri Kurbanlık hayvanların Veterinerlik İşleri görevlileri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından onaylı işletme belgeleri, kimlik kartları ve aşı belgeleri kontrol edilip gebelik kontrolleri yapılarak kayıt altına alındıktan sonra veteriner sağlık raporu ve menşe şahadetnameleri ile hayvan pazarında satışa izin verileceğini sözlerine ekledi.
Canlı hayvan pazarına 770 adet büyükbaş, 3600 civarında küçükbaş hayvan kaydedildiğini ve kayıtların devam ettiğini söyleyen Testereci, denetimlerin zabıta ekipleri tarafından yapılarak 24 saat kontrol altında tutulacağını belirtti.
İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar sonucunda belirlenen mezbaha ve diğer kurban kesim yerlerinde uygulanacak kurban kesim tarifesini de açıklayan Testereci, “Geçen yıl olduğu gibi büyükbaş hayvanlar 100, küçükbaş hayvanlar 35 TL ücretle kesilecek olup parçalanıp poşetlenerek vatandaşlara makbuz karşılığında teslim etmek suretiyle hizmet sunulacaktır.”dedi.
Kurban Bayramında vatandaşların sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Testereci, “Kurban kesim işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Öncelikle kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları almama konusunda gerekli hassasiyetleri göstermeleri gerekiyor. Kurbanlık hayvanların kesim işlemleri, kasaplık sertifikasına sahip ehil kişilere yaptırılmalıdır.”diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

TEMA TEKİRDAĞ GÖNÜLLÜ TEMSİLCİLİĞİ KOÇ HOLDİNG İLE TEMA İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÜLKEM İÇİN ADIYLA TEKİRDAĞ DA ÇOCUKLARA YÖNELİK EĞİTİM



Koç Holding, 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’ kapsamında 2009 yılı uygulaması olarak çocuklara yönelik çevre eğitimleri veriyor. Koç Topluluğu bayilerinden seçilen “Ülkem İçin Elçileri”’nin desteği ve TEMA Vakfı işbirliği ile 81 ilde çevre eğitimleri verilecek. Bu çalışmalardan Tekirdağda düzenlenen etkinlik ise 17 Kasım Salı Günü Belediye Kültür merkezind 10.30 da düzenlendi .TEMA Tekirdağ Gönüllü temsilcisi Prof.Dr.M.İhsan SOYSAl’ın bildirdiğine göre ilimizdeki ilköğretim kurumlarından çevre faaliyetlerinde bulunan öğrencilerin tümüne yönelik olarak belediye Kültür merkezinde saat 10.30 da Çevre eğitimi yapıldı .Program Tekirdağ ilinde Koç Topluluğu bayisi” ülkem için elçisi”Raşit AKIN ın proje tanıtımı sunumu ve ardından Prof.Dr.M.İhsan SOYSAL tarafından TEMA faaliyetlerinin tanıtımı yapılarak başladı.Çevre eğitimi programı TEMA vakfi yönetim kurulu üyesi ve TEMA danışmanı Namık Kemal Üniversitesi Zıraat Fakültesi Tarla bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof..Dr.Murat ALTIN tarafından verilecek Prof.DrMurat ALTIN çalışmada “Erezyon çevre bitki örtüsü ilişkileri”üzerine ilköğretim kurumları öğrencilerini eğitti.TEMA Tekirdağ gönüllü temsilcisi Prof. Dr. M.İhsan SOYSAL Bu kapsamda sayın Milli Eğitim il müdürümüz Üner DİLEK in değerli teşvik edici katkılarına teşekkür dileklerini ifade ederek her ilköğretim kurumu ve orta öğretim kurumlarına konu ile ilgili çeşitli film sunu ve eğitim materyalleri CD formunda hazırlanmış ve okul müdürlüklerine sunulmuş olduğunu belirtti.İlköğretim Okullarında” Yavru TEMA “adı ile Orta Öğretim kurumlarında “Genç TEMA “adı ile ülke düzeyinde çeşitli çevre bilinci oluşturma ,Geliştirme çalışmaları yapıldığı belirtildi.2006 yılında başlatılan ve son üç yılda toplam 389 yerel ve ulusal projenin hayata geçirilmesini sağlayan ‘Ülkem İçin Projesi’ dördüncü yılına girdi. ‘Ülkem İçin’ 2009 yılı uygulaması çerçevesinde, çocuklara çevre ile ilgili eğitimler veriliyor. Proje kapsamındaki İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimlerde, küçük yaştan itibaren verilen çevre eğitimlerinin ileride doğaya karşı daha duyarlı ve bilinçli bir nesil yetiştirilmesinin önemi esas alınıyor. Koç çalışanları ve bayileri projeyi sahiplendi Koç Holding, ‘Ülkem İçin Projesi’ çerçevesinde kurumsal sosyal sorumluluk anlayışını öncelikle çalışanları ve bayileri arasında yaşatarak, bu anlayışın yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor. 2008 yılında Koç Topluluğu çalışanları, bayileri, tedarikçileri ve şirketlerinin bağışlarıyla Türkiye’nin 7 bölgesinde 7 orman oluşturan Koç Holding, aynı yıl pilot olarak belirlenen 10 ilde TEMA işbirliği ile çevre duyarlılığını yaymak üzere çocuk ve gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulundu. Koç Holding, projenin 2009 yılı ayağında ise Ülkem İçin Kulübü üyeleri aracılığıyla bu eğitim çalışmalarını 81 ilde gerçekleştirecek. Projenin bu yılki uygulamasıyla birlikte yenilenen proje web sayfası “www.ulkemicin.com.tr “detaylı bilgi için ziyaret edilebilir.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...