***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Kasım 2009 Salı

Silahı bırakıp dağdan indiler

Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı’nın ardından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e nezaket ziyaretinde bulunan Aksu, burada gazetecilerin de sorularını yanıtladı.
Aksu, ‘Demokratik Açılım’ sürecini, 72 milyon insana en iyi ve en doğru şekilde anlatabilmek için yola çıktıklarını ve bu açılımla iki şeyi hedeflediklerini belirtti.
Aksu şöyle konuştu, “Birinci hedefimiz terörü minimize etmektir. İkincisi ise demokrasimizin standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlük alanlarını genişletmek, mülkün temeli dediğimiz adaleti yaygınlaştırmaktır. Biz bu hedeflerle yola çıktık.”
13 Kasımda Meclis’te tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Aksu, konuyu Meclis'e taşımadan önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediklerini, ancak bu isteklerini gerçekleştiremediklerini ifade etti.
-BANA NE DİYEMEZDİK-
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün sorunların çözüldüğü nokta olduğunu, Atatürk'ün de Meclis'i kurarken buna işaret ettiğini belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz de ülkenin bu önemli sorununu, milli birlik ve beraberlik, kardeşlik projesini Meclisimize getirdik, etraflıca görüştük. Bütün yurdu dolaşarak bu projeyi anlatacağız. Öbür taraftan da toplantılar yapıp uygulamaya koyacağız. İçişleri bakanımız bu süreci çok iyi idare etmektedir. Yapılacak, üzerinde çalışılmakta olan çok iş var. Bunlar gerçekten demokrasimizin standardını yükseltecek, özgürlük alanlarını genişletecek çalışmalar. Kısa sürede bunlar da tanımlanıp kanun haline getirilecek olan varsa karar haline getirilip Meclisten geçirilecek, başbakanlık emirleriyle yürürlüğe sokulacak olanlar varsa veya yönetmeliklerle uygulanacak durumlar varsa yönetmeliği çıkarıp uygulamaya konulacak. Biz samimi ve gururla yola çıktık. Ülkemizin bu birikmiş sorunlarına 'bana ne' diyemezdik.”
-TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL-
Habur'da yaşanan görüntüleri tasvip etmelerinin mümkün olmadığını altını çizen Aksu sözlerini şöyle noktaladı; “Bunu Başbakanımız da o gün üstüne basa basa ifade etti. O manzarayı kabul etmemiz mümkün değil. O manzara bir daha tekrarlanmayacak. Kimsenin aziz milletimizi rencide etmeye hakkı yok. Olay önemliydi. Dağdan silahını bırakıp gelmeleri ve evine geri dönmesi önemli bir olaydı. Ancak bunu kimsenin istismar etmeye, şova dönüştürmeye, bu olay üzerinden siyasi rant etmeye hakkı yok. Hukuka uygun bir şekilde yine geri dönüş olabilir. Çünkü, 'Demokratik Açılım' sürecinin en önemli olayı silahın bırakılıp dağdan inilmesidir.”
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...