***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Haziran 2009 Pazar

Komşuda, rakılı- köfteli Tekirdağ reklamı


Tekirdağ’ın rakı ve köftesinden etkilenen pek çok Yunanlı turist, Türkiye’ye tur düzenleyen şirketlere Tekirdağ’a uğrama şartı getiriyor. İlginin farkına varan Yunanistan'daki uyanık tur şirketleri de rakılı köfteli Tekirdağ reklamlarıyla müşteri çekmeye çalışıyor.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Tekirdağ'a gelen Yunan turistler, meşhur Tekirdağ köftesi ve rakısından vazgeçemiyor. Atina başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinden Türkiye'ye turistik geziler tertiplendiğini söyleyen Yunan tur rehberi Maridis Mimis, ''Haftada bir kez düzenlenen turlarla Türkiye'ye geliyoruz. 29 yıldır rehberlik yapıyorum. Artık Tekirdağ'da da İstanbul'da da, nerelerin gezilip, nerelerde hangi yemeklerin yenebileceğini ezberledim. Ancak, Yunan turistlerin turlara katılmak için öncelikli şartı Tekirdağ'dan geçip, köftesini yiyip, rakısını içmek'' dedi.

Turlara katılacak turistlerin, gezi güzergahını titizlikle incelediklerini ifade eden Mimis, şöyle devam etti: “ Tekirdağ köftesi ve rakısı hepimiz için vazgeçilmez. Gezi programı kapsamında İstanbul'a gidişte ve dönüşte Tekirdağ'da mola veriliyor. Yunanistan'dan Türkiye'ye tur düzenleyen pek çok şirket de müşteri çekebilmek için Tekirdağ köftesi ve rakısını da reklam kampanyasına dahil ediyor.”

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Çiftçilere kitap dağıtılacak

Tekirdağ'da ''Bin köye yüz bin kitap'' projesi kapsamında 25 köye kitap dağıtılacak. Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, tarım sektöründe verimliliği ve üretimi arttırmak amacıyla 25 köydeki çiftçilere kitap dağıtılacağı bildirildi. Açıklamada, ''Bin köye yüz bin kitap'' projesi kapsamında, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğünde 1 Temmuz Çarşamba günü, saat 14:00'te tören düzenleneceği kaydedildi.

İSTANBULDA ÇALINDI ÇORLUDA BULUNDU

İstanbul'dan 3 ay önce çalınan kamyonet Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulundu. Alınan bilgiye göre, Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Hırsızlık Masası ekipleri, Hıdırağa Mahallesi'nde görev sırasında, şüphe üzerine park halindeki 34 DRD 62 plakalı kamyonetin, plaka sorgulamasını yaptı. Polis, kamyonetin İstanbul Esenler ilçesinden mart ayında çalındığını belirledi. Ekipler, Ali Uludağ'a ait olduğu öğrenilen kamyoneti sahibine teslim etmek ve kamyoneti çalan kişileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Şarköy Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonları denetledi.

Tekirdağ iline bağlı Şarköy Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonları denetledi.Zabıta Amiri Cihan Pekcan, yaptığı açıklamada, turizm bölgesi olan ilçede iş yerleri denetimlerini arttırdıklarını söyledi.Yapılan denetimlerde iş yerlerindeki fiyat tarifelerinin olup olmadığı, genel temizlik durumları, çalışan personelin sağlık karnesi ve iş yerinin belirlediği tek tip elbise ile isimliklerinin olup olmadığına bakıldığını ifade eden Pekcan, ''İş yerlerinin mutfaklarının temizliği, işletme havuzlu ise havuz için kullanılan ilaçları, havuzların ilaçlanıp ilaçlanmadığı, mutfakta kullanılan malzemeler ve yangın söndürme cihazının bulunup bulunmadığı ile ilgili birçok konuda kontroller yapıldı. Kontrollerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için iş yeri sahipleri uyarıldı. Genelde denetim esnasında işletmelerde önemli bir eksikliğe rastlamadık. İş yerlerinin müşteriye hizmet vermeye hazır olduğu görüldü. Ancak bu denetimlerin habersiz ve zamansız devam edeceği iş yeri sahiplerine iletildi'' dedi.

Devlet Hastanesi bahçesinde izolatörün patlaması sonucu yangın çıktı.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçe Devlet Hastanesi bahçesinde izolatörün patlaması sonucu yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, hastane bahçesindeki çam ağaçları, yakınında bulunan elektrik direğindeki izolatör patladı. Ağaçların tutuşması sonucu yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen Şarköy Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından TEDAŞ ekipleri, patlayan izolatörü yenisi ile değiştirildi. Bu arada, kısa bir süre bölgeye elektrik verilemedi.


Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı.

Tekirdağ'da, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı. Alınan bilgiye göre, kent merkezinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince yürütülen operasyon kapsamında esrar maddesi ticareti yapmak ve temin etmek suçlarından gözaltına alınan 4 kişi, emniyette ifadeleri alındıktan sonra Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar B.Y, M.S.N, L.D ve H.E.K, tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'kullanmak için uyuşturucu madde temin etmek' suçlarından tutuklandı

Kamuya 10 bin kişi alınacak

Kamuya öğretmen ve kariyer meslek memurları dışında kalan kadro ve pozisyonlarda 10 bin 244 kişi alınacak. Alımlar için 6-15 Temmuz tarihleri arasında tercihte bulunulacak.
''2009 Yılı Temmuz Ayında KPSS Sonucuna Göre Yapılacak Merkezi Yerleştirme İşlemi Hakkında Duyuru'' Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde yayımlandı.
Duyuruda, üniversiteler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen (öğretmen ve kariyer meslek memurları dışında kalan) listelerde yer alan toplam 10 bin 244 kadro ve pozisyona 6-15 Temmuz 2009 tarihleri arasında tercihler alınmak suretiyle, ÖSYM Başkanlığının ''www.osym.gov.tr'' adresi üzerinden yerleştirme yapılacağı bildirildi.
Duyuruya göre, bu yılın ikinci merkezi yerleştirmesinin ise kamu kurumlarından taleplerin 30 Eylül 2009 tarihine kadar toplanmasının ardından Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor. Alımların 2 bin 319'u bakanlıklara, bin 885'i genel müdürlük ve müsteşarlıklara, 514'ü başkanlıklara, 2 bin 989'u üniversitelere, 278'i mahalli idareler ve il özel idarelerine yapılacak.
KİT'ler içerisinde en fazla personel ise 1411 kişiyle PTT'ye alınacak.
Temmuz ayında KPSS'ye göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personele ilişkin unvan dağılımı şöyle:
"Aktüer 2, ambar memuru 2, anbar memuru 83, antrenör 27, arkeolog 1, aşçı 56, avukat 34, bahçıvan 4, bakteriolog 1, bekçi 2, bilgisayar işletmeni 485, bilgisayar programcısı 3, biolog 67, çocuk gelişimcisi 67, çözümleyici 6, dağıtıcı 12, daktilograf 37, diyetisyen 121, ebe 51, eksper 18, elektrik mühendisi 1, enformasyon memuru 22, fizikçi 3, fizyoterapist 144, gassal 3, gemi adamı 5, harita mühendisi 5, hastabakıcı 10, hayvan bakıcısı 6, hemşire bin 107, hizmetli 99, hukuk müşaviri 3, icra memuru 20, inşaat mühendisi 9, inşaat teknikeri 1, istatistikçi 21, itfaiyeci 15, kaloriferci 43, kaptan 4, kimyager 29, koruma ve güvenlik görevlisi 5, kütüphaneci 40, laborant 23, makina mühendisi 4, manevracı 1, memur 3 bin 98, mimar 31, muayene memuru 265, muhafaza memuru 240, muhasebeci 32, mutemet 1, mühendis 650, mütercim 24, odyolog 1, orman muhafaza memuru 85, öğretmen 4, programcı 84, psikolog 210, rasatcı 5, ressam 2, sağlık fizikçisi 14, sağlık memuru 106, sağlık teknikeri 130, sağlık teknisyeni 44, santral memuru 10, satınalma memuru 6, sekreter 85, sosyal çalışmacı 127, sosyolog 2, sportif eğitim uzmanı 25, şehir plancısı 5, şoför 98, tahsildar 8, teknik ressam 5, tekniker 204, teknisyen 307, teknisyen yardımcısı 175, tercüman 4, topograf 1, uzman yardımcısı 31, veri hazırlama kontrol işletmeni 72, veteriner hekim 7, veznedar 12, VHKİ bin 261, yurt yönetim memuru 67, zabıt katibi 4."

Sağlık ve güzelliğin sırrı doğru ölçüyü bilmekte





Orion AVM, Temmuz ayında kadınlar için çok önemli bir seminere daha ev sahipliği yapacak. Doğru göğüs ölçüsünü bilmenin ve doğru bedende sütyen kullanımının öneminin uzman doktorlar tarafından anlatılacağı “Ölçünüzü Biliyor Musunuz?” semineri 3 ve 4 Temmuz günlerinde Çorlu Orion AVM’de düzenlenecek.

Orion Alışveriş Merkezi, kadın sağlığı ve estetik görünümü açısından çok önemli olan sütyen kullanımı hakkında 3 ve 4 Temmuz günlerinde bir seminer düzenliyor. Dünyanın önde gelen iç giyim markalarını müşterilerine sunan G.Lingerie’ın desteğiyle düzenlenen “Ölçünüzü Biliyor Musunuz?” seminerinde katılımcılara, doğru bedende sütyen kullanımın sağlık açısından önemi anlatılacak.

Uzman doktor tarafından verilecek seminer ile kadınlar, doğru ölçüde sütyen kullanımı sayesinde hangi rahatsızlıklarına çözüm bulabileceklerini de öğrenmiş olacaklar. Göğüs ölçüsünü yanlış alma sonucunda yanlış beden sütyen kullanımı göğüs sarkması, göğüste kitle oluşumu, sırt ağrısı, boyun ağrısı, duruş bozukluğu, göğüs altı pişik, omuz çökmesi gibi sağlık problemlerine yol açmakta. Bu nedenle kadınların sütyen bedenlerini ve cup’larını doğru biliyor olmaları gerekmekte.

3 Temmuz Cuma ve 4 temmuz Cumartesi günleri Orion AVM seminer salonundaki etkinlik, daha fazla kadının faydalanabilmesi açısından günde iki sefer düzenlenecek. “Ölçünüzü Biliyor Musunuz?” semineri, 3 Temmuz Cuma günü saat 17:00 ve 18:00’de, 4 Temmuz Cumartesi günü ise saat 13:00 ve 14:00’te başlayacak. Seminerin ardından, özel olarak ayrılan bir bölümde isteyen kadınların bayan uzman tarafından ölçüleri alınacak. İç giyim ve beden ölçüsü konusunda uzman olan bayan tarafından ölçüleri belirlenen kadınlara, daima yanlarında bulundurabilecekleri ve ölçülerinin yazıldığı bir kart verilecek. Böylece seminere katılan her kadın, gittikleri her yerde kendilerine doğru sütyen seçebilecekler. Bu sayede göğüs sarkması, göğüste kitle oluşumu, sırt ağrısı, boyun ağrısı, duruş bozukluğu, göğüs altı pişik, omuz çökmesi gibi sağlık sorunlarına karşı en baştan önlem alabilecekler.

Atalarının doğdukları toprakları ziyaret ettiler…





























Yunanistan’ın Komotini (Gümülcine ) iline bağlı ve Keşan Belediyesi’nin kardeş belediyesi oloan Egiros (Kavaklı) Belediyesi’nden 300 Yunanlı Keşan’ın Karlı Köyü’ne geldi.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, saat 12.00 sıralarında Egiros Belediye başkanı Litsos Evagelos ile 6 otobüsten oluşan 300 konuğu İpsala Gümrük Kapısı’nda karşılayarak Karlıköy’e getirdi.
Yunanlı konuklar Karlıköy’de Edirne Milletvekili ve Karlıköylü olan Necdet Budak, Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Karlıköy Muhtarı İbrahim Çetin ve Karlıköy halkı tartafından büyük bir ilgi ile karşılandılar.
Misafirler gelmeden önce Karlıköy’da hummalı bir hazırlık göze çarpıyordu. Kadınlar Keşan Belediyesi’nin katkıları ile gelecek misafirlere lokma yapabilmek için kolları sıvamış ve misafirlerine ikram edecekleri lokmaları pişirmenin heyecanını yaşıyorlardı.
Yunanlı konuklar gelmeden önce basına bir açıklama yapan Edirne Milletvekili Necdet Budak, “gelecek konuklarımızla ortak yönlerimiz çok fazla. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu organizasyon Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyemizin katkıları ile gerçekleşti. Ben Kaymakamımız Metin Borazan ve Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a da teşekkür ediyorum.Bu gidiş gelişlerin karşılıklı olması lazım. Biz burada Enez Dedeağaç Feribot seferlerinin başlatılması için uğraşıyoruz. Edirne ve Keşan Türkiye’nin Avruapa’ya açılan aydınlık bir yüzü. Meclis çalışmalarımızı bitirip ben de hemen köyüme bu organizasyon için geldim. Biz Yunanistan’la dost bir ülkeyiz. Yunanistan’la ticaret hacmimiz son 5 yılda 3-4 kat arttı. Artık geçmişteki hesaplaşmalar değil geleceğe dönük olarak insanlık adına el birliği ile iyi şeylerin olnasını temenni ediyorum “dedi.
Yunanlı konuklar Keşanlı ince saz ekibi eşliğinde karşılanırken Yunanlı konuklar aşina oldukları müzikle hemen oynamaya başladılar. Karlıköylü kadınlar da Yunanlı bayanlara eşlik ettiler. Ezanın okunmasıyla müzik kesildi ve oyuna ara verildi.
Daha sonra Ed,rne Milletvekili Necdet Budak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Egiros (Kavaklı) Belediye Başkanı Litsos Evagelos birer konuşma yaptılar.
Budak konuşmasına kendisinin bu köyde doğduğunu belirterek “Bir kere bizim vermek itediğimiz mesaj şu. Bir kere geldiğinizden dolayı çok memnunuz.Geçmişi değil hep birlikte insanlık için hep birlikte geleceğe el ele vermeliyiz.”dedi.
Budak’tan sonra söz alan Keşan belediye Başkanı Mehmet Özcan’da “sevgili komşularımız hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı ve şunları söyledi. “ Biz Egiros (Kavaklı) Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Keşan’ın belediye başkanı olarak sizleri Karlıköy’de görmek ve geçmişin bir parçası olarak burada geçmişi anmak sizlerle bunları paylaşmaktan çok mutluyum.Bundan sonra geliş gidişlerimiz daim olsun. Vekilimizin dediği gibi belki Avrupa Birliği sayesinde gidiş gelişlerimiz daha kolay olacaktır. İnsanlık için elele komşuluk için elele haikakaten sizleri tekrar burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum tekrar hoşgeldiniz. Sağolun “
Özcan’dan sonra söz alan Egiros (Kavaklı) Belediye Başkanı kendisine Türk Basın mensuplarının yönelttiği isminiz nedir? Şeklindeki soruyu Litsos Evageleos Kavaklı Belediye Başkanı diyerek Türkçe yanıtlaması da vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Evagelos yaptığı konuşmada , kendilerinin bugün Karlıköy’de gördükleri sıcak karşılama nedeniyle teşekkür ederek “ Bundan 87 yıl önce bizim dedelerimiz ununu buğdayını ambarına koymuş hazır etmiş ama zaman gelmiş suyun karşı tarafına geçmişler. Bir zamanlar bizim geçmişimizde olduğu gibi Drama’dan Yugoslavya’nın Gevgili kasabasından da onlar da hazır unlarını bırakmışlar buraya gelmek için. Şu anda Messe halkı buradan zamanından Karlıköy’den gidenler zamanın ne getirdiğini ne götürdüğünü çok iyi biliyorlar. Bunun için görüşmelerimiz ve yapacağımız işbirliği çok önemli. Buraya gelen arkadaşlarımızın buaray geliş sebepleri dedelerinin atalarının oturmuş olduğu yerleri yöreleri gezmek görmektir” dedi.
Daha sonra Yunanlı misafirlere Keşan Belediyesi’nin katkıları ve Karlıköylü hanımların desteği ile pişirilen lokmalar ile birlikte peynir ve ayran ikram edildi.
Ziyarette yer alan Kalogeridis Pandelis adlı bir papazda babasının bu köyde doğduğunu belirterek, yıllar sonra babasının doğduğu köyü ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek “ Biz hepimiz akrabayız. Buralara ilk defa geldim bundan sonra da sürekli gelmek isterim “şeklinde konuştu.
Yunanlı konuklar daha sonra atalarının doğduğu eski evleri de Karlıköy’ü iyi bilen yaşlılar tarafından tespit ederek ziyaret ettiler.
Egiros (Kavaklı) Belediye Başkanı’nın babası Litsos Stamatis, o dönemlerde papazın bir evinin olduğunu belirtti. Bu konuda bilgisi olan Abdurrahim Sarıkeçe’de bu evi bildiğini söyleyerek şimdi yıkılan ama halen tamamen yok olmayan evi konuklara göstererek bu konuda onlara bilgi verdi.
Yunanlı konuklar atalarının doğduğu Karlıköy’de güzel bir geçirmenin mutluluğu ile ve yeniden buraya gelme sözü vererek ziyaretlerini tamamladılar.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...