***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Aralık 2009 Cumartesi

KTSO Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Sevtap Engin:Erkekler iş hayatında bizi örnek almalı


KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler Komitesi’nin üyeleri, dün, kahvaltılı paylaşım toplantısında bir araya geldi.
Çetin Butik Hotel’de düzenlenen ve saat 10.00 sıralarında başlayan toplantıya; KTSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve KTSO’nun Kadın Girişimciler Komitesi üyeleri katıldı.
HELVACIOĞLU: KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜTÇE AYRILACAK
Toplantıda ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, kadının ticaret hayatındaki önemini anlattı.
Kadın Girişimciler Komitesi’nin, 30 kişilik yönetim listesinin belirlenmesinden sonra ilk resmi toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “İlçeler baz olarak ele alındığında TOBB’da Keşan dışında bir ilçede böyle bir organizasyon gerçekleştirilmediğini görüyoruz. Üyelerin her biri ayrı heyecan içinde. KTSO’nun bütçesinde Kadın Girişimciler Komitesi’nin yapacağı işler için bir pay da ayrılacak. Tasarruf yılındayız ancak söz konusu kadın girişimciler olduğunda elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.” dedi.
“KADINLAR HER İŞE BEREKET GETİRİR”
Kadınların iş dünyasında erkek sayısıyla eşit olmaları halinde, bugünkü gibi dünya krizlerinin meydana gelmeyeceğini bildiren Helvacıoğlu, “Kadınlar her işe bereket getirir. Dünyada bunun farkında ancak erkekler üstünlüklerini yitirmek istemiyor. Kadınların, erkeklerin pabucunu dama atacak kadar iddialı olmaları gerekiyor. Keşanlı kadınların bunu başarması lazım. Kadınların, işlerini ve aile yapılarını aksatmadan organizasyonlara katılmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.
TANYOLAÇ: HER DÖRT GENÇTEN BİRİ İŞSİZ
Helvacıoğlu’nun ardından, Tanyolaç söz aldı.
Kadın Girişimciler’in ülke ve Keşan ekonomisine kattığı değerin asla inkar edilemeyeceğini dile getiren Celil Tanyolaç, şunları söyledi: “Ülkede işsizlik var. Her dört gençten biri işsiz. KTSO da dahil kimsenin iş imkanı sağlayacak imkanı yok. Bölgemiz tarım ağırlıklı bir yer. Kadınlarımızdan farklı düşünmelerini ve işsizlere yeni iş imkanları yaratmalarını istiyoruz. KTSO olarak kadınlarımıza her zaman destek olacağız. Yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını istiyorum.”
ENGİN: ERKEKLER MANTIK, BAYANLAR İSE SEZGİLERİ İLE HAREKET EDİYOR
Toplantıda konuşmacı olarak son sözü, KTSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sevtap Engin aldı.
Kadınların, iş ortamına girdiği anda neden bereket getirdiğini anlatan Engin, “Katılımcılık, yaratıcılık ve özellikle de yeni fikirler, erkeklere oranla bizde daha fazla var. Bayanların doğal güzellikleri ve yetenekleri de ayrıca önemli. Erkek iş verenler önce iş, bayan işverenler ise önce insan diyor. Bizler tüketiciye odaklanabiliyoruz. Erkeklerin hâkim olduğu iş yerlerinde hiyerarşi ve kurallar var. Bayanların iş yerlerinde ise hiyerarşi değil, katılımcılık var. Erkekler mantıkları, bayanlar ise sezgileri ile hareket ediyor. Bu bizim özel bir yeteneğimiz. Bu yeteneği doğru yerlerde kullanırsak çok iyi sonuçlar elde edebiliriz. Sezgisel gücümüz erkeklere göre çok gelişmiştir. Bunu toplum kabul etmek zorunda.” dedi.
“ERKEKLER İŞLERİNDE SADECE SONUCA ODAKLI”
Şu anda ülkede sanayinin yerini hizmet sektörünün aldığını aktaran Sevtap Engin, “Bu bizim açımızdan güzel bir gelişme. Çünkü hizmet sektöründe, bizim daha çok değer verdiğimiz insan var. Güçlerimizi birleştirirsek altından kalkamayacağı iş yok. Erkekler işlerinde sadece sonuca odaklı politika güdüyor. Sonuca odaklandıkları için geride kalanları unutuyor. Bayanlar ise her şeyi gözeterek sonuca ulaşıyor. Bayanlarda iş anlamında süreklilik esastır. Erkeklerin bizi örnek olmaları gerekli. Kadınlar olarak bizler uzlaşmacıyız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, kadın girişimciler, başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı.
MEDYA KEŞAN/12 ARALIK 2009 CUMARTESİ

Tekirdağ'da trafik kazası: 2 yaralı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
İstanbul yönünden Çorlu istikametine giden Tarık Demir idaresindeki 59 PV 171 plakalı araç, E-80 karayolu ağır bakım ışıklarına geldiğinde yanan kırmızı ışık nedeniyle durdu. Aynı istikamette seyreden Nazım Bayram idaresindeki 34 YK 5381 plakalı araç, Demir'in kullandığı araca arkadan çarptı. Yağmurlu hava nedeniyle kayganlaşan yolda, dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada iki aracın sürücüsü de yaralandı. Sürücüler Demir ve Bayram, kaza yerine gelen 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza sonrası ulaşım 30 dakika süreyle tek şeritten sağlandı.
Olay yerine sevk edilen kurtarıcıların kaza yapan araçları kaldırması ile yol trafiğe açıldı.
HABER:TARIK YIS

Çorlu Eğitim ve Kültür Vakfından ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR kermesi

Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesindeki vakıflar içinde önemli faaliyetleri gerçekleştiren, “ÇORLU EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI tarafından on gün süreyle açık kalacak olan, “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ”dir konulu kermes törenle açıldı.
Trakya Koleji’nin destek verdiği Vakıf, ihtiyacı olan öğrencilerin burs almasınada yardımcı oluyor.
Kermes’in açılış kurdelesini Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ile Vakıf 2. Başkanı Şule Çalışkan ve katılanlar birlikte törenle kestiler.
Törene Okul Genel Müdürü Ahmet Varol, Lise Müdürü Mahmut Selvi, Dilaver Çekici, Okul Aile Birliği yöneticileri ile veliler ve konuklar katıldı.
KERMES’te gıda maddeleri, oyuncaklar, kitaplar, çeşitli giysiler ve el emeği göz nuru dökülerek yapılan eserler, züccaciye gibi ürünler satışa sunuldu. Bir anda kermesteki ürünler alıcı buldu.
Kermes’te okul müzik öğretmenleri Gitar Ersan Kul, Keman Onur Kasap mini bir konser verdiler.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

İpsala-Enez yolu 2010da yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enez-İpsala karayolunun 2010 yılında yapılacağını açıkladı.Enez ve İpsala heyetlerini bugün saat 12.00’deulaştırma bakanlığındaki makamında kabul eden Yıldırım, iki ilçeyi birbirine bağlayacak ve kısa süre ulaşımını sağlayacak bu yolun yapımını 2010 yılında gerçekleştireceklerini söyledi.
AK Parti Edirne Milletvekili Prof.Dr Necdet Budak’ın çalışmalarından övgü ile söz eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Budak, Ankara’da gece gündüz Edirne’nin sorunlarını takip ettiğini sık sık bakanlarla ve bürokratlarla görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.
Toplantıda Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin kaynak sorunu olduğunu belirtmeleri üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,”Necdet hoca bu yolu uzun süredir takip ediyordu. İki ilçenin kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri buraya kadar geldilerse ve Necdet hoca bu yol olacak diyorsa bize hayırlı olsun demek düşer. Kaynak buluruz. Ve 2010 yılında bu yolu bitiririz” şeklinde konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, “İpsala ve Enez’den gelen sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve kaymakamlarımızın katılımıyla, Ulaştırma Bakanımızdan aldığım ve 10 Aralık 2009 tarihinde yaptığımız görüşmede, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan İpsala-Enez yolunun 2010 yılı içinde ihalesinin yapılacağı sözünü almış bulunmaktayız. Söz konusu görüşmede Sayın Bakanımız ayrıca, toplantıya katılan Bakanlık Müsteşarı ve Karayolları Genel Müdürüne de İpsala-Enez yolu ihalesinin hazırlık çalışmalarının biran önce yapılması için talimat vermiştir. Şu anda, bölge milletvekili olarak organize ettiğim bu görüşmede olumlu bir sonuç almanın mutluluğu içindeyim. İpsala-Enez yolunun şimdiden tüm hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.”
KAYNAK:www.ipsala.com

Kırklareli’ne ilk kar düştü

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Dereköy Köyüne yılın ilk karı 10 Aralık 2009 Perşembe günü düştü. Gece geç saatlerde başlayan kar yağışı ile hava mevsim normallerinin altına indi. Halen devam eden kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği bildirildi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Almanya Dubai ve Nahçıvan'da Çerkezköy rüzgarı

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde kurulu bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Almanya, Dubai ve Nahçıvan'a yaptığı ziyaretlerde, önemli ticari görüşmeler yapıldı. Dubai'deki Fuar'dan dönen üyeler, 1500 ayrı görüşme yaptıkları Dubai'de, Çerkezköy'deki sanayi kuruluşlarını tanıtan katalogları, Fuar'a katılan firmalara ulaştırırken, Almanya'ya giden üyeler ise, Alman firmalarına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım çağrısı yaptı. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, en kısa zamanda Çerkezköy'e gelerek, yatırım imkanlarını inceleyeceği sözünü verdi. Çerkezköy eski Kaymakamı ve şimdiki Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı'nın daveti üzerine Nahçıvan'a giden heyet de, buradaki yatırım ve ticaret olanaklarını değerlendirdi
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın, ilçedeki sanayi kuruluşlarını yurtdışında tanıtmak ve Çerkezköy'e yabancı yatırımcı çekmek için başlattığı çalışmalar hız kazandı. Dubai, Almanya ve Nahçıvan'ı ziyaret eden ÇTSO temsilcileri, yaptıkları ziyareti değerlendirdi.
DUBAİ’DEKİ FUARA KATILDILAR
Dünyanın en büyük sektörel fuarlarından biri olan ve bu yıl 48 ülke, 1700 kuruluşun katılımıyla düzenlenen 'Dubai Big 5 İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı’na katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Kırmızıgül ve Gürkan Kesim, ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu ile Dış İlişkiler ve Ar-ge Sorumlusu Ümit Akten; yaklaşık 1500 görüşme yaparak oda üyelerinin bilgilerini içeren katalogları fuar katılımcıları ve ziyaretçiler ile paylaştı.
TÜRK MALLARI RAKİPLERİNE FARK ATTI
Heyet Dubai Ticaret Ataşesi Cahit Alataş’a da Çerkezköy ve işbirliği potansiyeli hakkında bilgi verirken, Cahit Alataş ise Dubai pazarında özellikle global kriz sonrasında Türk mallarının Avrupalı rakiplerine büyük oranda fark attığını ifade ederek “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dubai’de esen Türk rüzgarından üyelerini faydalandırmak adına bu fuara katılması çok yerinde bir karar” dedi. Bütün Arap ülkelerinde olduğu gibi Dubai'de de 'One Minute' rüzgarının estiğini, bunun da Türk Malları'na ilgiyi artırdığını ifade eden Alataş, Türkiye'nin Dubai'deki pazar payının daha da büyüyeceğine inandığını söyledi.
ÇTSO ADINA RAHMİ YILMAZ KATILDI
Krizin etkilerini azaltmak için çalışma yürüten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, 4 Aralık’ta da Münih Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Türk Alman TSO Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Türkiye Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Eren, DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğlulları ile Türk Oda ve Borsaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz katıldı.
ÇTSO'YU ZİYARET EDİN
Yılmaz’ın Alman yetkililerle yaptığı görüşmede Çerkezköy’ün yabancı sermaye ağırlığını Almanya’nın oluşturduğu ifade edilerek, Türk Alman TSO Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting ve Genel Sekreter Suat Bakır öncülüğünde Alman yatırımcılardan oluşan bir heyetin en kısa sürede ÇTSO’yu ziyaret ederek incelemelerde bulunması gerektiği vurgulandı. Rahmi Yılmaz'ın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 14 ayrı ülkeden toplam 31 yabancı sermayeli fabrika bulunduğunu ve bu fabrikaların 14'ünün de Alman sermayeli olduğununu belirtmesi üzerine, Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, en kısa sürede Çerkezköy'e gelerek, hem bu firmalarla görüşeceğini, hem de Çerkezköy'deki yatırım olanaklarını yerinde inceleyeceğini söyledi.
İŞBİRLİĞİNE GİDİLEBİLECEK KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Aynı tarihte ÇTSO, ÇOSB ve Çerkezköy Sanayiciler Derneği yetkilileri, Çerkezköy eski Kaymakamı ve şimdiki Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı’nın daveti ile Iğdır’ı ve Türkiye’nin ticari ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan’a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Ziyarete katılan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Başkan Yardımcısı İsmet Bilecen, Meclis Başkan Yardımcısı Tahsin Tahtabacak, Meclis Üyesi Ahmet Gayretli, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Gürdal Adal, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Alpagut, Andon Arekelyan, Zafer Karadeniz, Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile Çerkezköy Sanayiciler Derneği’nden Ahmet Temiroğlu ve Ahmet Sarıoğlu’ndan oluşan heyetin Nahçıvan’da yaptığı görüşmelerde iş adamları işbirliğine gidilecek konular ve yatırımlar konuları ele alındı.
TEVER, TEMASLARI DEĞERLENDİRDİ
Yurt içi ve yurt dışında gezi ve temaslarını sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kırmızıgül ve Nusret Atik de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin de katılımları ile gerçekleştirilen Türk-Makedon İş Forumu’na katıldı. Toplantıda Nusret Atik, Makedon yetkililere Çerkezköy’de yatırım yapmanın avantajları ve işbirliğine gidilebilecek konularda bilgi verdi. Ziyaret ve temaslarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Dursun Ali Tever, bu girişimlerin 2010 yılında daha da artırılacağını, işbirliği odaklı her mecrada ÇTSO’nun yer alacağını belirterek, bu çabaların en kısa zamanda ÇTSO üyelerinin iş bağlantılarına ivme getirmesi temennisinde bulundu.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...