***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Aralık 2009 Cumartesi

İpsala-Enez yolu 2010da yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enez-İpsala karayolunun 2010 yılında yapılacağını açıkladı.Enez ve İpsala heyetlerini bugün saat 12.00’deulaştırma bakanlığındaki makamında kabul eden Yıldırım, iki ilçeyi birbirine bağlayacak ve kısa süre ulaşımını sağlayacak bu yolun yapımını 2010 yılında gerçekleştireceklerini söyledi.
AK Parti Edirne Milletvekili Prof.Dr Necdet Budak’ın çalışmalarından övgü ile söz eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Budak, Ankara’da gece gündüz Edirne’nin sorunlarını takip ettiğini sık sık bakanlarla ve bürokratlarla görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.
Toplantıda Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin kaynak sorunu olduğunu belirtmeleri üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,”Necdet hoca bu yolu uzun süredir takip ediyordu. İki ilçenin kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri buraya kadar geldilerse ve Necdet hoca bu yol olacak diyorsa bize hayırlı olsun demek düşer. Kaynak buluruz. Ve 2010 yılında bu yolu bitiririz” şeklinde konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, “İpsala ve Enez’den gelen sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve kaymakamlarımızın katılımıyla, Ulaştırma Bakanımızdan aldığım ve 10 Aralık 2009 tarihinde yaptığımız görüşmede, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan İpsala-Enez yolunun 2010 yılı içinde ihalesinin yapılacağı sözünü almış bulunmaktayız. Söz konusu görüşmede Sayın Bakanımız ayrıca, toplantıya katılan Bakanlık Müsteşarı ve Karayolları Genel Müdürüne de İpsala-Enez yolu ihalesinin hazırlık çalışmalarının biran önce yapılması için talimat vermiştir. Şu anda, bölge milletvekili olarak organize ettiğim bu görüşmede olumlu bir sonuç almanın mutluluğu içindeyim. İpsala-Enez yolunun şimdiden tüm hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.”
KAYNAK:www.ipsala.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...