***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

27 Eylül 2009 Pazar

Edirne İstanbul yolcu treni seferleri 15 gündür yapılamıyor

9 Eylül günü İstanbulu etkisi altına alan sağanak yağmur yağışı nedeniyle yaşanan sel felaketinden dolayı Çatalca demiryolunun sular altında kalması ile Edirne-İstanbul arası yolcu treni seferleri yapılamıyor.
Edirne İstanbul yolcu treni seferleri 15 gündür yapılamıyor
9 Eylül günü İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağmur yağışı nedeniyle yaşanan sel felaketinden dolayı Çatalca demiryolunun sular altında kalması ile Edirne-İstanbul arası yolcu treni seferleri yapılamıyor.
Yurt dışından gelen yük trenlerinin boşaltma işlemleri ise Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştiriliyor. 9 Eylül günü İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağmur yağışı nedeniyle yaşanan sel felaketinden dolayı Çatalca demiryolunun sular altında kalması ile Edirne-İstanbul arası yolcu treni seferleri yapılamıyor Yurt dışından gelen yük trenlerinin boşaltma işlemleri ise Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştiriliyor. İstanbul’da 9 Eylül 2009 günü meydana gelen yağmur yağışı nedeniyle yaşanan sel felaketi demir yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Kurfallı, Çatalca demir yolunun sular altında kalmasından dolayı, Edirne-İstanbul yolcu treni seferlerinin 15 gündür yapılamadığı belirtildi.
Sel felaketi nedeniyle yolcu treni seferleri ikinci bir talimata kadar iptal edilirken yurt dışından gelen yük trenlerinde bulunan yükler ise gideceği bölgelere kamyon ve tırlara yüklenerek ulaşımları kara yolundan sağlanırken , yurt dışına gidecek olan yüklerde İstanbul’dan araçlar ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerine ulaşımı sağlayıp vagonlara yükleme işlemleri gerçekleştirildiği bildirildi.
15 gündür yolcu treni seferlerinin yapılamadığını belirten yetkililer Halkalı bakım merkezinin de selden büyük hasar gördüğünden dolayı Edirne-İstanbul ile yurt dışından gelen yolcu tren seferlerinin ikinci bir talimata kadar durdurulduğunu belirttiler.
Yük trenlerinin yükleme ve boşalma işlemlerini ise Çorlu ve Çerkezköy’den sağlandığını belirten yetkililer acil olan yüklerin ise tır ve kamyonlara yüklenerek teslimlerini kara yolundan yapıldığını söylediler.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

“Güçlü ordu” mesajı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Ağır Bakım Merkezi Komutanlığı’na ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’ yazılı dev bir tabela asıldı. İstanbul yönünden Çorlu şehir merkezine girişte yer alan ve yoldan geçenler tarafından rahatlıkla okunan ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’ tabelası dikkat çekiyor.
HABER VE FOTO:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Danıştay üyeleri Edirne’yi gezdi


Danıştay 5’inci dairesi üyeleri,geldikleri Trakya turu kapsamında Edirne’yi ziyaret etti. Kapıkule Gümrük Kapısı’nı ziyaret edip Edirne sokaklarını turlayan üyeler, badem ezmesi ve misk meyve sabunu da satın aldı. Ramazan Bayramı tatilini Trakya Bölgesi’ni gezerek değerlendirmeyi amaçlayan Danıştay 5’inci Dairesi üyeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Gelibolu’nun ardından Edirne’yi ziyaret etti. Kapıkule Gümrük Kapısı’yla başlayan gezide Alipaşa ve Bedesten Çarşıları, Saraçlar Caddesi ve Kervansaray Oteli’ ni gezen ekibe Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökpınar ile Turizm Şube Müdürü Aynur Erbek de eşlik etti. Bayram tatilini Trakya turu yaparak değerlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Danıştay 5’inci Dairesi Başkanı Salih Er, Edirne’nin turizmden yeterli payı alamadığını söyledi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...