***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Ekim 2009 Pazar

BABESKİ’DE, ARENA SİRKİ’NDEN NEFESLERİ KESEN GÖSTERİ…















Haber: Metin KARAKUŞ
Türkiye’ye bu hafta giriş yapan hayvan şovları ağırlıklı, Uluslar arası Arena Sirki ilk gösterisini Babaeski İlçesinde gerçekleştirdi.
Babaeski İlçesi’ne Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın daveti üzerine gelen Arena Sirki, Babaeski’li vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.
Gündüz Onat Festival alanına kurulan, Rusya ve Bulgaristan Sirk Sanatçılarından oluşan farklı milliyetlerden toplam 35 kişinin görev aldığı Sirkte, iki saatte yakın program sürecinde; yüksek trapez gösterilerinden, hava akrobasisi, komik palyaçolara, eğitimli hayvanlardan, korkusuz akrobatlara kadar birbirinden ilginç ve eğlenceli gösteriler yer aldı.
Dün akşam gerçekleştirilen ilk gösteride birbirinden ilginç gösteriler, izleyicilerin nefeslerini keserken, bazı ilizyon gösterileri herkesi hayretler içinde bıraktı.
Özellikle, Türkiye’de ilk kez iki Arslan, 3 kaplan ve 2 insanla ile beraber ayni sahnede gösterinin yanı sıra dev bir piton yılanı ile yapılan gösteri, izleyicileri korku içinde bıraktı.
Türkiye’de 4 yıldır Sirk işi ile uğraşan, Sirk Koordinatörü Sümer Dinçer, Arena Sirki’nin, klasik sirk gösterileri ile süslenmiş adeta küçük bir hayvanat bahçesi olduğunu belirtti.
Dinçer, Sirk Sanatları’nın Türkiye’de çok tanınmadığını ve bilinmediğini belirterek, şunları kaydetti;
“Sirk Sanatları yapılamaz zannedilen, imkânsız diye tanımlanan olayların yapılabildiğini gösteren bir sanat dalıdır. Bu nedenle özellikle eğitim açısından son derece önemli ve gerekli bir sanattır. Anne ve babaların ve de eğitimcilerin sirklere biraz da bu açıdan bakması gerekir. Çok yazıktır ki sirk sanatları Türkiye’de bir kültür olarak yok. Yaşlı, genç, dede, torun, anne, baba hepsini bir arada eğlendirebilen tek eğlence zemini unutmayın ki sirklerdir.”

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Önemli bir hasar yok”

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, sabah saatlerinde sağanak yağışın etkili olduğu kent merkezi, Barbaros, Kumbağ beldeleri ile İnecik ve Mahramlı köylerinde incelemelerde bulundu. Vali Kemelek, İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli ve İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile yaptığı inceleme sonunda, il genelindeki yağışların önemli bir hasara yol açmadığını söyledi. Bazı yollar ve bir kısım tarım arazisinde su birikintileri oluştuğunu ifade eden Kemelek, önemli bir hasar olmamasından mutluluk duyduklarını bildirdi. Bu arada, merkeze bağlı Mahramlı Köy yolu girişinde su birikintisi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Malkara yolu, yeniden trafiğe açıldı.
KAYNAK:www.22haber.com

EDİRNE YAĞMURA TESLİM


Edirne'deki sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Kentteki birçok ev ve işyerini su basarken, kimi yollar su birikmesi nedeniyle trafiğe kapandı. Gece saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Zübeyde Hanım, İbrahim Ay ve İlhami Ertem Caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda yaklaşık 50 ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Bu bölgelerdeki yolların bir kısmı su birikintisi nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, suyun yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki vatandaşları, yaptığı anonslarla uyararak, otomobillerini kaldırmalarını istedi. İlhami Ertem Caddesi'nden geçen bir otomobil, su birikintisi nedeniyle mahsur kaldı. İçinde 4 kişilik bir ailenin bulunduğu otomobil, çekici yardımıyla kurtarıldı. Zübeyde Hanım ve İlhami Ertem Caddesi'nde bulunan binaların bodrum katlarındaki ev ve işyeri sahipleri, dolan suyu kendi olanaklarıyla temizleyeme başladılar. Tıkanan rögarların kapaklarını küreklerle açmaya çalışan vatandaşlar, belediyenin altyapıya önem vermediğini öne sürerek, kentin merkezindeki mahallelerde su baskını yaşanmasının 21. yüzyıla yakışmayan görüntüler olduğunu söylediler. Edirne'de çok sayıda ev ve işyerini aynı anda su basması nedeniyle Edirne Belediyesi ekipleri de yetersiz kaldı. Vatandaşlar bir yandan ev ve işyerlerine dolan suları boşaltmaya çalışırlarken, diğer yandan da 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istediler. Şükrüpaşa mahallesindeki trafo binasında meydana gelen elektrik arızası nedeniyle de mahalle ve çevresine de elektrik verilemiyor. Edirne Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Edirne ve ilçelerinde aralıklarla süren yağışların bugün de etkili olacağını bildirdiler.
KAYNAK:www.22haber.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...