***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ocak 2010 Perşembe

ÜNİVERSİTELİ SINIFTA DEĞİL YOLDA KALDI


Metin KARAKUŞ
KÜ Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Babaeski MYO Öğrenci Temsilcisi Reşat Ermiş, ilçede son günlerde yaşanan şehir içi yolcu taşımacılığı sorununun yüksekokul öğrencilerini mağdur ettiğini bildirdi. Ulaşımdaki karmaşa yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten Ermiş, çileye dönüşen sorunlarının bir ön önce çözüme kavuşturulması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.Görünüm Gazetesi Babaeski Bürosu’nu ziyaret eden, Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreteri ve Babaeski Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Temsilcisi Reşat Ermiş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.“Babaeski İlçesi’nde Eğitim ve Öğretim gören Yüksek Okul Öğrencilerimizin şu andaki yaşadıkları en büyük sorun, şehir içi yolcu taşımacılındaki ulaşım karmaşasıdır. Daha önce öğrenci arkadaşlarımız Özel Halk Otobüsleri ile tek ücret ödeyerek aktarma yapıp okulumuza gidebiliyorlardı. Ama şimdi ise bu hat üzerinde çalışan diğer yolcu minibüsleri ile arkadaşların hem maddi yükleri artmış, yaklaşık üç katına çıkmış, hem de bir Essa, Flamingo ve Eylül Yapı istikametinden gelen arkadaşlarımızın aktarma yapma şansları kalmamakla birlikte, yollarda çektiği sıkıntılar artmıştır. Ayrıca ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarımızın özellikle bayan arkadaşlarımızın gece okul çıkışında saydığım bu üç yerleşim biriminde ikamet etmelerinden dolayı mağduriyetleri ayrı bir sorun teşkil etmiştir. Yetkililerin öğrencilerin çıkarlarını dikkate alarak mağduriyetlerini bahar yarıyılı öğretim başlangıcı tarihi olan 1 Şubat 2010 tarihine kadar gidereceğine inanmakta ve sorunun çözümünü acilen beklemekteyiz. İlimizdeki okullarımızda diğer genel sorunlarımız ise özellikle yemek ve barınma sorunudur. Bu sorunlarımızın genelinin çözümü hakkında Rektör Hocamız Sayın Profesör Doktor Mustafa Aykaç’ın, büyük gayret ve çabaları olmuştur. Fakat takdir edersiniz ki tek başına Üniversite organları bu sorunların çözümünü sağlayamaz. Bürokratların ve yetkililerin de çözüm için katkılarını beklemek ile beraber tüm kesimlerin öğrenciye sorun yaratmaktansa çözümün birer parçası olmasını bekliyoruz. Ayrıca tüm öğrenci arkadaşlarımıza sınavlarında başarılar diler ve sorunlarının en kısa zamanda giderilmesi konusunda yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.”

Trafodan insan kemikleri çıktı

Tekirdağ iline bağlı Çorlu'da bir elektrik trafosunun içinde insan kemikleri bulundu. Kemikler tespit için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Edinilen bilgilere göre, Sağlık Mahallesi Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan TREDAŞ'a ait elektrik trafosunda bugün öğle saatlerinde arıza çıktı. Arızayı tamir etmek için giden görevliler trafonun kapısını açtıklarında insan kemikleri ile karşılaştı. Etrafa saçılan kemiklerin bir insana ait olabileceğini düşünen görevlileri polise haber verdi. Olay yerine gelen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafo binasını güvenlik çemberine aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları incelemelerinardından kemikler torbalara konularak, kime ait olduğunun belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş da olay yerine gelerek konuyla ilgili bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
KAYNAK:ÇORLU GAZETESİ

Olay Tan Lüleburgaz’a gidiyor

Habercilikte birçok başarıya imza atan usta gazeteci Olay Tan, 11 Ocak günü Lüleburgaz’a gelecek.
Olay Haber Trakya sorumlusu Fırat Çalışkan ve gazeteci Orhan Suat'ın davetlisi olarak Lüleburgaz'a gelecek olan usta gazeteci, Lüleburgazspor Başkanı Siyami Aslan’ı ziyaret edecek. Olay Tan, ardından Lüleburgaz Lisesi’nde “gazetecilik Mesleği” konulu panele konuşmacı olarak katılacak. 35 yıllık gazetecilik hayatında birçok başarıya imza atan Tan, Kanal T’de her Salı günü canlı olarak yayınlanan Olay haber isimli programında Dünya ve Türkiye gündemindeki olayları masaya yatırıyor.

Apartmandan Atılan Sigara Saçlarını Yaktı


Ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın başrolünü üstlendiği Sakar Şakir filminde yaşanan sahne gerçek oldu.
Apartmandan atılan izmarit, genç bir bayanın saçına düştü. Saçı yanan bayanı yanmaktan, çevre esnafı kurtardı. Filmde de Sakar Şakir’i canlandıran Kemal Sunal, izmarit ile Gardrop Fuat karakterini canlandıran Macit Flordun’u yakmıştı.
Çorlu’da benzerine ancak filmlerde rastlanan bir olay yaşandı. İkamet ettiği Malkara’dan Çorlu’da ki akrabalarına ziyarete gelen Fidan Ç. (28) adlı genç bayan bir apartmanın önünden geçerken yukarıdan atılan izmaritin kafasına düşmesi sonucu hastanelik oldu. Saçlarının arasına giren izmaritin genç bayanın saçlarının bir bölümünü yaktığı kaydedildi. Olay anında Fidan Ç.’nin yakınında olan görgü tanıkları Fidan Ç’nin; “Yandım” diyerek elini saçlarına götürdüğünü ve kendilerin de yardıma koştuklarını belirterek; “Bayan, bağırmaya başlayınca yanına geldik. Kafasındaki izmarit saçlarını yakmıştı. Eliyle söndürmeye çalıştı. Su dökerek ve üzerine mont kapatarak söndürdük” dediler.
Fidan Ç., 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalenin yapılmasının ardından Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servis Ünitesi’ne kaldırılarak tedavi edildi. Acil Serviste yapılan tedavi sırasında yaşadığı şoku üzerinden atamadığı gözlenen Fidan Ç.’nin ifadesinde izmariti atan kişiyi görmediğini, bilmediğini bulunması halinde şikayetçi olacağını söylediği kaydedildi.
Çorlu’da yaşanan trajikomik olay akıllara Kemal Sunal ile Macit Flordun’un unutulmazları arasında yer alan Sakar Şakir adlı filmde yaşanan benzer bir sahneyi getirdi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

MHP İLÇE BAŞKANI YAPRAKÇI, HALKI SAĞDUYULU OLMAYA DAVET ETTİ…


Haber: Metin KARAKUŞ
MHP Babaeski İlçe Başkanı Alper Yaprakçı, Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul’dan gelen ve Edirne’ye girişlerine izin verilmeyen grupla ilgili İlçemizde gelişen olaylarda halkın sağduyulu davranması gerektiğini belirtti.
İlçe Başkanı Yaprakçı, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
“Bugünlerde Babaeski İlçesi çok hassas bir dönemden geçmektedir. Bu süreç içerisinde son günlerde İlçemiz sınırlarında gelişen aslı olmayan bu tarz olaylar içerisinde Babaeski’nin propaganda amaçlı isminin geçmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Bu konuda zaten Kaymakamlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız emniyet tedbirleri konusunda gerekli önlemleri en iyi şekilde almış durumdadırlar. Bizlere düşen bu görevde Babaeski halkı olarak gelişen olaylardan tahriklere kapılmadan tamamen sağduyulu hareket etmek durumundayız. Yapılacak bir yanlış hareket bu amaçsız gruplara istediği zemini hazırlamak olur. Onun için İlçemizin konumu itibari bu tarz yaklaşımlardan kesinlikle kaçınılmalıyız. Çünkü Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul’dan gelen ve Edirne’ye girişlerine izin verilmeyen grupla ilgili İlçemizin hiçbir alakası bulunmamaktadır. Adı geçen grup, Edirne İline alınmadığı için, İlçe Merkezine 20 Km. uzaklıkta TEM Otoyolu’nun Babaeski kesimindeki bir dinlenme tesisinde sadece bekletilmektedir.”

GÜRSOYLAR KOLEJİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Bilinmeyen Yönleriyle Sarıkamış
Tarihimizde geçen önemli olayları hatırlamaya ve hatırlatmaya devam eden Gürsoylar Koleji, gerçekleştirdiği etkinlikle 95 yıl aradan sonra hâlâ güncelliğini koruyan Sarıkamış Harekâtı’nı hafızalarda canlandırırken harekâtta verdiğimiz binlerce şehidimizi saygıyla andı.
Gürsoylar Koleji, tüyler ürperten olayın yıldönümü (22 Aralık 1914–15 Ocak 1915) olması sebebiyle 6 Ocak 2010 Çarşamba günü, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin katıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmacı olarak bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Salih Koralp GÜREŞİR’in katıldığı sunumda, öğrencilere, 1. Dünya Savaşı’nın başladığı yıllarda Osmanlının durumu, savaşta kendisinin yanında yer alması için Almanya’nın Osmanlı İmparatorluğu’na önerdiği maddi anlaşma, Osmanlı İmparatorluğu’nun savaşa girmesinde ve Sarıkamış Harekâtı’nın vahim bir şekilde sonuçlanmasındaki rolüyle, Enver Paşa ile ilgili bilinmeyen ayrıntılar hakkında bilgiler verildi.
Seminerde Yıldız KENTER’İn sesiyle, Yaşar KEMAL’in “Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana” adlı romanından okunan bölümler, belki de birçok kişinin ilk defa gördüğü harekât sonrası çekilen Sarıkamış şehitleri görüntüleriyle birleşince salonda bir yas havası yaşandı. Harekât bittikten ve buzlar çözüldükten sonra, Ruslar tarafından çekilen görüntüler, şehitlerimizin Ruslara karşı değil; ama kışa, dondurucu soğuğa ve açlığa karşı verdiği mücadelenin vahametini gözler önüne seriyordu.
Öğretim Görevlisi Salih Koralp GÜREŞİR, Sarıkamış Harekatı dolayısıyla asker ve sivil toplam 120.000 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Genelde 90.000 askerden bahsedildiğini ifade eden GÜREŞİR, bu şehitlere erzak yardımı götürmek isterken yolda donarak yaşamını yitirenleri ve harekât sonrası yaşanan tifüs salgınından dolayı hayatını kaybedenleri de ekleyince, kayıpların miktarının daha fazla olduğunu vurguladı.
Tarihte zaferlerden çok az; ama yenilgilerden çok şey öğrenileceğini belirten GÜREŞİR, bu kadar fazla kayıp verilerek tarihimizde iz bırakmış bir olayın ve şehitlerimizin, kendisi de Sarıkamışlı olan Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ’in çabalarıyla ancak 2004 yılı itibariyle hak ettiği önemi kazandığını dile getirdi.
Sabırları ve konuya gösterdikleri duyarlılık için Gürsoylar Koleji yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür eden Salih Koralp GÜREŞİR’e teşekkür belgesini, geçmişte kendisinin de öğretmeni olan Gürsoylar Koleji Türkçe öğretmeni Salih ÖZKUL verdi.
Özel Gürsoylar Koleji

Kaymakam Metin Borazan’dan, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ziyaret…


Keşan Kaymakamı Metin Borazan, (07.01.2010)Tarihinde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Saat 15.25 sıralarında gerçekleşen ziyarette ilk olarak söz alan Borazan, “Sayın başkanımızla aramızda herhangi bir sorun ve sıkıntı bulunmamaktadır. Erikli’deki bir arsa satışı nedeniyle biz yasal prosedürü yerine getirdik. Ama bu başkanımızla aramızda herhangi bir sorun bulunduğu izlenimini verdiği için ben de Sayın Başkanımızı ziyaret ederek aramızda herhangi bir problem bulunmadığını kamuoyu ile paylaşmak istedim. Biz sayın başkanımızla kol kola bu ilçe için çalışmaya ve daha iyi şeylere imza atmayı düşünüyoruz. Bunun dışında Erikli’deki arsa satışı ile ilgili sadece bizim yapmamız gereken yasal prosedürü yerine getirdik. Yargı bu konuda gerekeni yapacak ve kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya koyacaktır. Gönül arzu eder ki burası belediyeye devredilsin ve sorun ortadan kalksın. Ayrıca 1 Ocak günü dede olan sayın başkanımızı da bir kez daha kutluyorum” dedi.
Özcan’da, kaymakamla beyle aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü” Sayın kaymakamımız yürütmenin başı olarak Erikli’ deki arsa satışı ile ilgili gerekli yasal prosedürü yerine getirmiştir. Yargı bu konuda kimin haklı kimin haksız olduğunu tespit edecektir. Ama Erikli’de bu şekilde olan ve el değiştiren bir çok yer olmuştur. Bu işin peşinde olanlar ve yanlış yönlendirme yapanlar vardır. Biz yargının vereceği karara saygılıyız. Ama ben şahsen burada belediyemizin haklı konumda olduğuna inanıyorum. Bizler de avukatlarımıza ve çeşitli hukukçulara danışarak bu satışı gerçekleştirdik. Şimdi bu konu ile ilgili olarak bazılarının kaymakam beyle aramızda sorun varmış gibi göstermek istemelerini de anlayabilmiş değilim. Biz sayın kaymakamımızla kol kola girere ilçemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Mesela şu anda yasal çalışmalarını tamamladığımı ve Kaymakamlığımızla ortak olarak yürüteceğimiz ve Yenimescit Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleştireceğimiz bir SBS Kursu olacak. Bu kursla bazı öğrencilerimize eğitim anlamında bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bu kurs sayesinde birkaç çocuğumuza bir şeyler kazandırabilirsek bunun mutluluğunu sayın kaymakamımızla birlikte paylaşacağız. Bizim amacımız Kaymakamımızla birlikte ilçemizin gelişmesi yönünde el ele vererek çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. SBS kursu konusunda sayın kaymakamımızın da yardımlarının olacağına inanıyoruz. Ben bu konuda Kaymakamlığımız varken Milli Eğitim Müdürlüğümüzü muhatap almam. Bu konuda sayın kaymakamımız gerekli olan kişileri görevlendirirler” dedi.
KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE DE ZİYARET
Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Özcan’ı ziyaretinden önce Keşan belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’ı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bu ziyarette Keşan belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile Encümen Üyesi Mitat Beyazoğlu’da bulundu.

Keşan Belediye Meclisi Toplandı…


Keşan Belediye Meclisi 2010 yılının ilk toplantısını (07.01.2010) Tarihinde gerçekleştirdi.
Saat 17.00’de Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan meclis gündemdeki maddeleri görüştü.
İlk olarak; Belediyede 657 Sayılı Yasaya tabi olarak çalışan Zabıta ve İtfaiye Personeline 2010 yılında aylık olarak verilecek olan fazla mesai ücretinin görüşüldü. Buna göre zabıta ve itfaiye personeline 250 TL fazla mesai ücreti ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.
İkinci olarak, Belediye Bandosu ekibine yevmiye tespit edilmesinin ele alınarak Bando Şefine 125 TL ve bando üyelerine 90 TL yevmiye ödenmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Mecliste 3. madde olarak5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince Denetim Komisyonu oluşturulmasının görüşülerek yapılan oylama ile Denetim Komisyonu’na Ercan Ersoylu, Serdar Dinçer,Alemdar Özbay (CHP), Aydın istek (MHP) ve Necati Görür (AKP) seçildiler.
4.maddede ise Belediyede halen geçici içi pozisyonunda çalışan 3 personelin geçici işçi vizeleri görüşülerek tekrar oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra meclisin son gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 1 adet Saraykent civarında bulunan bir alanın “Özel Açık Otopark Alanı” na çevrilmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı olarak mecliste görüşülmesi kabul edilen iki maddeden biri ise Yeni Hal Binası’nda bulunan ve daha önce iki kez ihaleye çıkarılan kahvehane ve Büfenin Halk Ekmek’e devredilmesi konusu görüşüldü.
MHP Grubu’ndan Aydın İstek, Erkan Gege ve AKP Grubu’ndan Necati Görür ve Bayram Ay, bu yerlerin Halk Ekmek’e ihale edilmesine karşı olduklarını belirttiler.
Yapılan oylama sonucu Yeni hal Binası’nda bulunan Kahvehane ve Büfe’nin 5 yıl süreyle 250 TL aylık bedelle Halk Ekmek’e tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis’te son olarak belirli zamanlı 1 avukat çalıştırılması ve Eylül ayında belediyeye alınan tam zamanlı Ziraat Teknikeri’nin çalıştırılması ve maaşlarının Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği taban fiyatta olması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin sona ermesinden sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 2010 yılının ilk meclisinin burada sona erdiğini belirterek “Bu mecliste aldığımız kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyor ve meclisimize katkı veren tüm mecklis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Keşan Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı’nı 4 Şubat 2010 Perşembe günü saat 17.00’de yapacak.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın, Beyaz Baston Körler Haftası mesajı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Baysan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yıl boyunca çeşitli başlıklar altından belirli gün ve haftaları kutluyoruz. Beyaz Baston Körler Haftası, bu haftalar içerisinde en önemli haftalardan biridir.
Hiç kimse engelli olmayı veya hayatını zorlaştıracak şartlar içerisinde yaşamayı istemez. Hayat şartları insanları bazen istemediği şartlarda yaşamaya mecbur kılar. Bu noktada yapılması gereken en önemli şey engelli vatandaşların topluma kazandırılarak etkin ve verimli bireyler haline gelmesini sağlamaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerimiz engelli vatandaşlarımıza sağlanan imkân ve olanakları genişletmelidir. Ayrıca birey olarak bizlerin de kendimizi görme engelli vatandaşların yerine koyarak gerekli anlayış ve hassasiyetleri göstermemiz gerekmektedir.
Bu vesileyle tüm görme engelli vatandaşlarımızın, Beyaz Baston Körler Haftasını Kutlar, sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu bir yaşam geçirmelerini dilerim.”

TÜRK OCAĞI’NDAN ARİF NİHAT ASYA KONFERANSI


Bayrak şairi Arif Nihat Asya ölümünün 35.yılında Tekirdağ Türk Ocağı’nda düzenlenen programla anıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Türk Ocağı Şube Başkanı İsmail Kurt, edebiyatımızda “Bayrak” şairi olarak tanınan Arif Nihat Asya’nın ülkemizin birlik ve beraberliğine milli ve manevi değerlerimize katkı sağlayan önemli şahsiyetlerden biri olduğunu, yazdığı “Bayrak” şiiriyle, “Fetih Marşı” şiiriyle genç nesiller üzerinde sonsuz izler bıraktığını söyledi.
Geçmişten geleceğe Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Ocakları’nın Tekirdağ Şubesi olarak Bayrak şairimizi, onun fikir ve düşüncelerini, bayrak sevgisini dile getirmekten mutluluk duyuyoruz dedi.
Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı öüretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Tevfik Sütçü tarafından Arif Nihat Asya’nın hayatı, fikri ve şahsiyeti, şiirleri ve eserleriyle ilgili sunum yapıldı.
Geniş bir katılımın olduğu konferansta Tevfik Sütçü 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu için yandığı “Bayrak” şiirinin yazılış hikayesini anlatarak, onun bu şiiriyle Türk insanının gönlünde taht kurduğunu söyeledi.
Sayısız şiirler yazmış olan Arif Nihat Asya mevzularında memleketçi ve milliyetçi bir tavır sergilemiştir. Şiirlerinde günlük hayatımızla ilgili her türlü mevzuu işlemiş, eski aşk hikayelerimizi, eski musukimizi, eski geleneklerimizi bir nostalji bağlılığı ile dile getirmiştir.
Edebiyat öğretmeni Arif Nihat Asya, meslek hayatında dürüst karakteri, cesareti, kibarlığı ve mertliği ile tanınan sevilen bir insandır. Arif Nihat Asya’da Türklük ve İslam inancı bütünleşmiştir. Tarihimizi ve kültürümüzü şiirlerinde heyecanla işlemeyi başarmış bir milli şairimiz olmuştur. Tevfik Sütçü 5 Ocak 1975 tarihinde vefat eden şairimizin şiirlerinden örnekler okuyarak konferansını tamamladı
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...