***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ocak 2010 Perşembe

TÜRK OCAĞI’NDAN ARİF NİHAT ASYA KONFERANSI


Bayrak şairi Arif Nihat Asya ölümünün 35.yılında Tekirdağ Türk Ocağı’nda düzenlenen programla anıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Türk Ocağı Şube Başkanı İsmail Kurt, edebiyatımızda “Bayrak” şairi olarak tanınan Arif Nihat Asya’nın ülkemizin birlik ve beraberliğine milli ve manevi değerlerimize katkı sağlayan önemli şahsiyetlerden biri olduğunu, yazdığı “Bayrak” şiiriyle, “Fetih Marşı” şiiriyle genç nesiller üzerinde sonsuz izler bıraktığını söyledi.
Geçmişten geleceğe Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Ocakları’nın Tekirdağ Şubesi olarak Bayrak şairimizi, onun fikir ve düşüncelerini, bayrak sevgisini dile getirmekten mutluluk duyuyoruz dedi.
Daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı öüretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Tevfik Sütçü tarafından Arif Nihat Asya’nın hayatı, fikri ve şahsiyeti, şiirleri ve eserleriyle ilgili sunum yapıldı.
Geniş bir katılımın olduğu konferansta Tevfik Sütçü 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu için yandığı “Bayrak” şiirinin yazılış hikayesini anlatarak, onun bu şiiriyle Türk insanının gönlünde taht kurduğunu söyeledi.
Sayısız şiirler yazmış olan Arif Nihat Asya mevzularında memleketçi ve milliyetçi bir tavır sergilemiştir. Şiirlerinde günlük hayatımızla ilgili her türlü mevzuu işlemiş, eski aşk hikayelerimizi, eski musukimizi, eski geleneklerimizi bir nostalji bağlılığı ile dile getirmiştir.
Edebiyat öğretmeni Arif Nihat Asya, meslek hayatında dürüst karakteri, cesareti, kibarlığı ve mertliği ile tanınan sevilen bir insandır. Arif Nihat Asya’da Türklük ve İslam inancı bütünleşmiştir. Tarihimizi ve kültürümüzü şiirlerinde heyecanla işlemeyi başarmış bir milli şairimiz olmuştur. Tevfik Sütçü 5 Ocak 1975 tarihinde vefat eden şairimizin şiirlerinden örnekler okuyarak konferansını tamamladı

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...